MCU - Marvel Cinematic Universe
Cytat z Szaman data 6 lutego, 2024, 18:40To miałem na myśli pisząc "patrząc na inne zdjęcia". Odcień chyba jednak zachowali, mam wrażenie, że nikt nigdy nie poczęstował jeszcze kostiumu DD aż takim światłem.
https://twitter.com/MarvelLeaks22/status/1754876726708973657
To miałem na myśli pisząc "patrząc na inne zdjęcia". Odcień chyba jednak zachowali, mam wrażenie, że nikt nigdy nie poczęstował jeszcze kostiumu DD aż takim światłem.
Set of #DaredevilBornAgain. pic.twitter.com/iOlJ7r21T8
— Marvel Leaks (@MarvelLeaks22) February 6, 2024
Cytat z Szaman data 6 lutego, 2024, 18:50Tutaj z kolei wygląda jakby zmienili trochę kolor. No nic, trzeba czekać co z tym zrobią w postprodukcji, raczej będzie podobny do Netflixa, bo chyba cały ten serial powstaje już teraz pod jego duchowym patronatem.
https://twitter.com/CanWeGetToast/status/1754757307764760833
Tutaj z kolei wygląda jakby zmienili trochę kolor. No nic, trzeba czekać co z tym zrobią w postprodukcji, raczej będzie podobny do Netflixa, bo chyba cały ten serial powstaje już teraz pod jego duchowym patronatem.
First look at the new Daredevil suit in ‘DAREDEVIL: BORN AGAIN’.
(Via: JustJared) pic.twitter.com/LbMnLwqxvT
— CanWeGetSomeToast (@CanWeGetToast) February 6, 2024
Cytat z Kuba data 6 lutego, 2024, 19:07No teraz jest już jego pełnoprawną kontynuacją.
Bullseye wygląda tragicznie, w stroju Matta pytaniem są kolory, których i tak na razie nie ocenimy. Ciekawe jak bardzo spróbują pokombinować przy Punisherze.
No teraz jest już jego pełnoprawną kontynuacją.
Bullseye wygląda tragicznie, w stroju Matta pytaniem są kolory, których i tak na razie nie ocenimy. Ciekawe jak bardzo spróbują pokombinować przy Punisherze.
Cytat z Mierzwiak data 6 lutego, 2024, 20:23Kurczę, przed Wakanda Forever nie znałem, ale chociaż przed trzecią częścią może się ta instrukcja przyda. Złoto! (Wibranium?)
Od 2:40:
https://youtu.be/pdWtRr_QNZs?si=7sPwiQA752LfEsZv
Kurczę, przed Wakanda Forever nie znałem, ale chociaż przed trzecią częścią może się ta instrukcja przyda. Złoto! (Wibranium?)
Od 2:40:
Cytat z Szaman data 7 lutego, 2024, 16:18Dzisiaj mam wolne, więc jestem już po tym wspaniałym seansie. Ależ bym po tym jechał w czasach Stopklatki, no ale teraz już zardzewiałem, więc nie będzie z tego udanej orki.
Niesamowicie zły film, jakby napisany i wyreżyserowany przez kogoś kto po prostu jest dzieckiem. Ale nie szukającym w sobie dawnego dziecka, jak na przykład twórcy Kina Nowej Przygody, ale po prostu irytującym, hałaśliwym, niedojrzałym dzieckiem. Może i zgorzkniały dorosły czepia się, że nakręcono film dla dwunastolatków, ale jednak przyczyny sukcesu Marvela tkwiły w uniwersalności. Lubię na przykład teorię, prawdopodobnie mocno naciąganą, że Marvel oprócz oczywistego wybicia w pień superprodukcji o innej tematyce, zaszlachtował także rynek komedii. No bo kiedyś Marvel oferował wszystko to co inne filmy w swoim jednym filmie, jakby znalazł złotą formułę na połączenie wielu różnych hamburgerów w jeden, zadowalający wszystkich konsumentów. Ale tym razem ten hamburger naprawdę ciężko przechodzi przez gardło.
To co wyprawiają tutaj Larson, Vellani i Ashton to istny, aktorski kryminał. Vellani jest niesamowicie sztuczna i irytująca, Larson ma wybałuszone oczy na każdą okazję, a Ashton jakąś wręcz pogardę dla widza który ogląda te głupoty. Bo on zapłacił, a jej przynajmniej zapłacono. Zdaje się być o o krok od parsknięcia śmiechem, rzucenia w pizdu swojego młota i wyruszenia w podróż do objęć Toma Hiddlestona. Wspomniałem już o sztuczności i irytacji? Kamala i jej rodzina. Jakbym miał oglądać cały serial z tymi wyrobami postaciopodobnymi to wyśpiewałbym wszystko bezpiece. Autentycznie fizyczny ból. Jak ktoś mógł napisać coś tak irytującego?
Co do pisaniny, zbyt wiele momentów sprawiało wrażenie idealnie wygodnych dla scenarzysty. Koncepcja z teleportacją oczywiście nie obejmuje latania, nie obejmuje też mocy Kamali do tworzenia obiektów, raz teleportują się w ubraniach które mają na sobie, a raz Kamala, oczywiście bardzo wygodnie dla scenarzysty, pojawia się w stroju astronautki należącym do Rambo. Oczywiście Skrullowie znikają z fabuły w najbardziej wygodny sposób, a kiedy trzeba Kamala otrzymuje tutaj magiczny szalik będący prawdziwym postrachem jej przeciwników. Sposób w jaki ewakuowano bazę Fury'ego to chyba najbardziej żenujący moment w kinie 2023 roku. Jedyny udany gag podczas całego seansu to nawiązanie do "Stowarzyszenia Umarłych Poetów".
Mimo, że właściwie odejmując napisy, końcową animację i scenę po napisach, Marvelki trwają 90 minut, to sprawiają wrażenie niesamowicie rozciągniętego filmu, miałem zresztą wrażenie oglądania ze trzech, następujących po sobie finałów. Na szczęście, oceny i wyniki finansowe wskazują, że był to film dla nikogo. Być może wcześni nastolatkowie wolą jednak oglądać coś przy czym mogą poczuć się chociaż odrobinę dojrzalej, a dorośli tęsknią za dzieciństwem, no ale nie aż tak bardzo.
2/10
Ręka swędziała z 1/10, oj swędziała, ale już się zlitowałem.
Dzisiaj mam wolne, więc jestem już po tym wspaniałym seansie. Ależ bym po tym jechał w czasach Stopklatki, no ale teraz już zardzewiałem, więc nie będzie z tego udanej orki.
Niesamowicie zły film, jakby napisany i wyreżyserowany przez kogoś kto po prostu jest dzieckiem. Ale nie szukającym w sobie dawnego dziecka, jak na przykład twórcy Kina Nowej Przygody, ale po prostu irytującym, hałaśliwym, niedojrzałym dzieckiem. Może i zgorzkniały dorosły czepia się, że nakręcono film dla dwunastolatków, ale jednak przyczyny sukcesu Marvela tkwiły w uniwersalności. Lubię na przykład teorię, prawdopodobnie mocno naciąganą, że Marvel oprócz oczywistego wybicia w pień superprodukcji o innej tematyce, zaszlachtował także rynek komedii. No bo kiedyś Marvel oferował wszystko to co inne filmy w swoim jednym filmie, jakby znalazł złotą formułę na połączenie wielu różnych hamburgerów w jeden, zadowalający wszystkich konsumentów. Ale tym razem ten hamburger naprawdę ciężko przechodzi przez gardło.
To co wyprawiają tutaj Larson, Vellani i Ashton to istny, aktorski kryminał. Vellani jest niesamowicie sztuczna i irytująca, Larson ma wybałuszone oczy na każdą okazję, a Ashton jakąś wręcz pogardę dla widza który ogląda te głupoty. Bo on zapłacił, a jej przynajmniej zapłacono. Zdaje się być o o krok od parsknięcia śmiechem, rzucenia w pizdu swojego młota i wyruszenia w podróż do objęć Toma Hiddlestona. Wspomniałem już o sztuczności i irytacji? Kamala i jej rodzina. Jakbym miał oglądać cały serial z tymi wyrobami postaciopodobnymi to wyśpiewałbym wszystko bezpiece. Autentycznie fizyczny ból. Jak ktoś mógł napisać coś tak irytującego?
Co do pisaniny, zbyt wiele momentów sprawiało wrażenie idealnie wygodnych dla scenarzysty. Koncepcja z teleportacją oczywiście nie obejmuje latania, nie obejmuje też mocy Kamali do tworzenia obiektów, raz teleportują się w ubraniach które mają na sobie, a raz Kamala, oczywiście bardzo wygodnie dla scenarzysty, pojawia się w stroju astronautki należącym do Rambo. Oczywiście Skrullowie znikają z fabuły w najbardziej wygodny sposób, a kiedy trzeba Kamala otrzymuje tutaj magiczny szalik będący prawdziwym postrachem jej przeciwników. Sposób w jaki ewakuowano bazę Fury'ego to chyba najbardziej żenujący moment w kinie 2023 roku. Jedyny udany gag podczas całego seansu to nawiązanie do "Stowarzyszenia Umarłych Poetów".
Mimo, że właściwie odejmując napisy, końcową animację i scenę po napisach, Marvelki trwają 90 minut, to sprawiają wrażenie niesamowicie rozciągniętego filmu, miałem zresztą wrażenie oglądania ze trzech, następujących po sobie finałów. Na szczęście, oceny i wyniki finansowe wskazują, że był to film dla nikogo. Być może wcześni nastolatkowie wolą jednak oglądać coś przy czym mogą poczuć się chociaż odrobinę dojrzalej, a dorośli tęsknią za dzieciństwem, no ale nie aż tak bardzo.
2/10
Ręka swędziała z 1/10, oj swędziała, ale już się zlitowałem.
Cytat z Mierzwiak data 7 lutego, 2024, 16:30Ty miałeś swoje czasy stopklatki, ja KMFu. Jeszcze X lat temu napisałbym temu opinię na milion znaków i znęcał się nad każdą sceną, dialogiem, po prostu wszystkim, dzisiaj nie zamierzam tego oglądać, tak samo jak nie obejrzałem Blue Beetle czy nie zobaczę nowego Jurassic Parku. Bo i po co? Ja dokładnie wiem jaki to film, nawet jeśli go nie obejrzałem, mało tego, i tak mógłbym napisać mu tę opinię na milion znaków i nikt by się nawet nie zorientował, że wcale go nie widziałem.
Ty miałeś swoje czasy stopklatki, ja KMFu. Jeszcze X lat temu napisałbym temu opinię na milion znaków i znęcał się nad każdą sceną, dialogiem, po prostu wszystkim, dzisiaj nie zamierzam tego oglądać, tak samo jak nie obejrzałem Blue Beetle czy nie zobaczę nowego Jurassic Parku. Bo i po co? Ja dokładnie wiem jaki to film, nawet jeśli go nie obejrzałem, mało tego, i tak mógłbym napisać mu tę opinię na milion znaków i nikt by się nawet nie zorientował, że wcale go nie widziałem.
Cytat z Szaman data 8 lutego, 2024, 14:52https://twitter.com/DeadpoolUpdate/status/1755366031013384662
New ‘DEADPOOL 3’ promotional art featuring Deadpool and Wolverine! ⚔️ pic.twitter.com/wS1Yx8rUCI
— Deadpool Updates (@DeadpoolUpdate) February 7, 2024
Cytat z Szaman data 8 lutego, 2024, 15:02https://twitter.com/MyTimeToShineH/status/1755568560347160759
Here's another look at Wolverine's suit #Deadpool3 pic.twitter.com/P3OHyha4ug
— MyTimeToShineHello (@MyTimeToShineH) February 8, 2024
Cytat z Szaman data 8 lutego, 2024, 15:06Ogłoście już to w końcu, bo sam Shakman już się gubi 🙂
https://twitter.com/screentime/status/1755570669780086830
Ogłoście już to w końcu, bo sam Shakman już się gubi 🙂
Matt Shakman, director of #FantasticFour shares post confirming Pedro Pascal will play Reed Richards pic.twitter.com/dIlqJhqbPR
— ScreenTime (@screentime) February 8, 2024
Cytat z Szaman data 8 lutego, 2024, 16:31WTF? 🙂
https://twitter.com/SpiderMan_Newz/status/1755374672739226079
WTF? 🙂
New international Madame Web poster pic.twitter.com/dBmHfHSZI3
— Spider-Man News (@SpiderMan_Newz) February 7, 2024
Cytat z Szaman data 9 lutego, 2024, 20:03Okropny tytuł
https://twitter.com/MyTimeToShineH/status/1756017862798422046
Okropny tytuł
Deadpool & Friend pic.twitter.com/aDtT2VDZAn
— MyTimeToShineHello (@MyTimeToShineH) February 9, 2024
Cytat z Szaman data 9 lutego, 2024, 21:04Na tym po lewej wygląda świetnie!
https://twitter.com/DDevilUpdates/status/1756033456423710821
Na tym po lewej wygląda świetnie!
Charlie Cox behind the scenes of ‘DAREDEVIL: BORN AGAIN’ pic.twitter.com/BBKmxqeBnW
— Daredevil Updates (@DDevilUpdates) February 9, 2024
Cytat z robgordon data 10 lutego, 2024, 15:48Cytat z Szaman data luty 9, 2024, 20:03Okropny tytuł
Mnie się podoba. Tak często krytykowaliśmy brak inwencji przy tworzeniu kolejnych filmów z serii mają bardzo przewidywalne tytuły. Te wszystkie Fall, Rise, Return, Revenge, że o dodaniu jedynie kolejnej cyferki nie wspomnę. Tu jest inaczej. Bardzo niesuperbohatersko. Czyli w stylu Deadpoola.
Cytat z Szaman data luty 9, 2024, 20:03Okropny tytuł
Mnie się podoba. Tak często krytykowaliśmy brak inwencji przy tworzeniu kolejnych filmów z serii mają bardzo przewidywalne tytuły. Te wszystkie Fall, Rise, Return, Revenge, że o dodaniu jedynie kolejnej cyferki nie wspomnę. Tu jest inaczej. Bardzo niesuperbohatersko. Czyli w stylu Deadpoola.
Cytat z Szaman data 10 lutego, 2024, 15:55W sumie ma jakiś potencjał komediowy, jeśli to ma być buddy cop movie, a spot czy zwiastun zakończy się lektorem czytającym "Deadpool i jego przyjaciel". Zobaczymy, podobno zarejestrowali jeszcze najprostsze "Deadpool i Wolverine".
W sumie ma jakiś potencjał komediowy, jeśli to ma być buddy cop movie, a spot czy zwiastun zakończy się lektorem czytającym "Deadpool i jego przyjaciel". Zobaczymy, podobno zarejestrowali jeszcze najprostsze "Deadpool i Wolverine".
Cytat z Mierzwiak data 10 lutego, 2024, 18:25Odpowiem tutaj, bo chodzi mi konkretnie o MCU.
Cytat z Szaman data luty 10, 2024, 12:16Ja bym jeszcze dodał, że nie ma już czego analizować. Większość castingów jest przewidywalna i podyktowana strachem, większość kostiumów taka sama, jak od jednego krawca, ciężko rozróznić od siebie nawet moce superbohaterów (czym na przykład na filmie różnią się moce Kapitam Marvel i Adama Warlocka ze Strazników Galaktyki 3?), większości bohaterów odebrano podwójną tożsamość która sprawiała, że z sukcesem transferowano do świata kina Batmana, Supermana i Spider-Mana.
W dodatku reżyserami zostają goście z totalnej łapanki, którzy nie wzbudzają żadnego entuzjazmu w odbiorcach newsa.
Napisałem kiedyś, że MCU jest jak serial telewizyjny; wiadomo, że nie jest to przełożenie 1:1, tym bardziej w czasach, gdy całe sezony mają premierę jednego dnia, ale rozumiecie o co mi chodzi.
Z serialami jest jednak tak, że dla każdego (o ile nie rozmawiamy o emitowanych od ponad 50 lat operach mydlanych 🙂 ) przychodzi moment, w którym dana produkcja nadużyła gościnności na ekranach. W przypadku jednych seriali twórcy wiedzą kiedy skończyć, w przypadku innych niestety nie, i takim przypadkiem jest właśnie MCU. To współdzielone uniwersum było czymś nowym i ciekawym, ekscytowaliśmy się na spotkanie Avengersów, z otwartymi ramionami witaliśmy nowych bohaterów jak wspomniani Strażnicy Galaktyki i nie mogliśmy doczekać, aż Fioletowy na poważnie weźmie się za zbieranie Kamieni. To było klarowne i przede wszystkim mające swój cel, problem w tym, że seria jest dalej kontynuowana. W tym roku MCU będzie mieć 16 lat, i jasne, są dłuższe franczyzy, ale jest długość, i jest długość.
W 27 lat Scream dał nam 6 filmów.
W 15 lat MCU dało nam 33 filmy, 9 seriali aktorskich i jeden animowany. O nadchodzących projektach już nawet nie wspominam, bo głowa boli.
Odpowiem tutaj, bo chodzi mi konkretnie o MCU.
Cytat z Szaman data luty 10, 2024, 12:16Ja bym jeszcze dodał, że nie ma już czego analizować. Większość castingów jest przewidywalna i podyktowana strachem, większość kostiumów taka sama, jak od jednego krawca, ciężko rozróznić od siebie nawet moce superbohaterów (czym na przykład na filmie różnią się moce Kapitam Marvel i Adama Warlocka ze Strazników Galaktyki 3?), większości bohaterów odebrano podwójną tożsamość która sprawiała, że z sukcesem transferowano do świata kina Batmana, Supermana i Spider-Mana.
W dodatku reżyserami zostają goście z totalnej łapanki, którzy nie wzbudzają żadnego entuzjazmu w odbiorcach newsa.
Napisałem kiedyś, że MCU jest jak serial telewizyjny; wiadomo, że nie jest to przełożenie 1:1, tym bardziej w czasach, gdy całe sezony mają premierę jednego dnia, ale rozumiecie o co mi chodzi.
Z serialami jest jednak tak, że dla każdego (o ile nie rozmawiamy o emitowanych od ponad 50 lat operach mydlanych 🙂 ) przychodzi moment, w którym dana produkcja nadużyła gościnności na ekranach. W przypadku jednych seriali twórcy wiedzą kiedy skończyć, w przypadku innych niestety nie, i takim przypadkiem jest właśnie MCU. To współdzielone uniwersum było czymś nowym i ciekawym, ekscytowaliśmy się na spotkanie Avengersów, z otwartymi ramionami witaliśmy nowych bohaterów jak wspomniani Strażnicy Galaktyki i nie mogliśmy doczekać, aż Fioletowy na poważnie weźmie się za zbieranie Kamieni. To było klarowne i przede wszystkim mające swój cel, problem w tym, że seria jest dalej kontynuowana. W tym roku MCU będzie mieć 16 lat, i jasne, są dłuższe franczyzy, ale jest długość, i jest długość.
W 27 lat Scream dał nam 6 filmów.
W 15 lat MCU dało nam 33 filmy, 9 seriali aktorskich i jeden animowany. O nadchodzących projektach już nawet nie wspominam, bo głowa boli.
Cytat z Szaman data 10 lutego, 2024, 18:56Teoria tym bardziej trafna, że finał Endgame i to co dzieje się tam ze Starkiem i Kapitanem jak najbardziej pasuje na zakończenie serialu.
Teoria tym bardziej trafna, że finał Endgame i to co dzieje się tam ze Starkiem i Kapitanem jak najbardziej pasuje na zakończenie serialu.
Cytat z Mierzwiak data 10 lutego, 2024, 19:03To, plus bohaterowie, nawet jeśli nie wszyscy, przechodzili tam jakąś drogę. Stark, Kapitan, Thor, Star Lord... Jaką drogę przechodzą "aktualni" bohaterowie? Ciężko powiedzieć, bo wielu z nich było na ekranach tylko raz i chyba mało kogo obchodzą ich dalsze losy. Wyobrażacie sobie co by było, gdyby wtedy ogłosili, że wspomniani bohaterowie znikają z serii? A co by było, gdyby wyszedł Feige i powiedział, że Shang-Chi, Eternalsi, Kapitan Marvel, Czarna Pantera czy nawet Ant-Man już więcej się nie pojawią? Mam wrażenie, że nic.
To, plus bohaterowie, nawet jeśli nie wszyscy, przechodzili tam jakąś drogę. Stark, Kapitan, Thor, Star Lord... Jaką drogę przechodzą "aktualni" bohaterowie? Ciężko powiedzieć, bo wielu z nich było na ekranach tylko raz i chyba mało kogo obchodzą ich dalsze losy. Wyobrażacie sobie co by było, gdyby wtedy ogłosili, że wspomniani bohaterowie znikają z serii? A co by było, gdyby wyszedł Feige i powiedział, że Shang-Chi, Eternalsi, Kapitan Marvel, Czarna Pantera czy nawet Ant-Man już więcej się nie pojawią? Mam wrażenie, że nic.
Cytat z Marek Pilarski data 12 lutego, 2024, 00:37https://twitter.com/DiscussingFilm/status/1756823869858386431?s=20
The first trailer for ‘DEADPOOL 3’ has been released.
In theaters on July 26. pic.twitter.com/2h9TA3uYRX
— DiscussingFilm (@DiscussingFilm) February 11, 2024