aby założyć posty i tematy.

MCU - Marvel Cinematic Universe

PreviousPage 62 of 98Next

Spoiler

Dodam już teraz, że tragiczny ścisły finał. Ona ciągnie ten kabel z jednej strony, a chłopaki z drugiej. Taka rzepka w Familiadzie. Kto nie utrzyma, ten się rozpadnie na atomy. Ona ma przy tym seksualną (?) przyjemność, mimo, że gra Madonna zamiast Enyi, oni w łopatologiczny sposób wspominają najważniejsze momenty z filmu. No jest się w co zaangażować!

Mierzwiak has reacted to this post.
Mierzwiak

Jeszcze na poprzedniej się rozpisałem. Zawsze musi strona przeskoczyć jak się rozpiszę 🙂

Najważniejsze występy gościnne bardzo ładnie wyjaśniła Grace:

Spoiler

• Chris Evans i Channing Tatum - camea we Free Guy, w roli głównej Ryan Reynolds, reżyseria Shawn Levy
  • Jennifer Garner - zagrała w The Adam Project, w roli głównej Ryan Reynolds, reżyseria Shawn Levy
  • Wesley Snipes - Reynolds zagrał z nim w trzeciej części Blade'a

Mam wrażenie że to film zaprzepaszczonej szansy, bo ani nie jest to szumnie zapowiadany debiut Deadpoola w MCU (bohatera przywitał jakże liczny tłum w postaci 

Spoiler
Happy'ego oraz B-15 i żarłocznej chmury z Lokiego
ani, jak bardzo chcieliby nam wmówić, hołd dla Foxa i tamtych herosów. W efekcie stoi to bardzo w kreatywnym rozkroku, z jednej strony oferując sporo atrakcji, ale atrakcji mydlących oczy. Oglądanie tego filmu jest trochę jak rozpakowywanie prezentu pod choinkę; liczyłeś na wypasioną oryginalną figurkę superbohatera której będą zazdrościć ci koledzy, ale rodzice kupili ci podróbę, która ma tors Spider-Mana, kończyny Supermana i głowę Batmana. Swoją drogą skoro już przy tym jesteśmy, to w 2024 roku, w filmie ze scenariuszem autorstwa pięciu osób, dostaliśmy żart o tym, że Batman nie może ruszać głową. Ależ pocisk! 🙂

Sam nie chciałem żeby był to prostacki festiwal cameosów, ale naprawdę można się było tym zabawić, chociażby w scenie 

Spoiler
rozmowy kwalifikacyjnej z Happym;
wejście tam Downeya Jr. czy innego nazwiska największego kalibru to byłoby zbyt dużo, ale gdyby pojawił się tam tak naprawdę ktokolwiek to już uczyniłoby scenę atrakcyjniejszą, dało komediowy potencjał, wprowadziło jakąś dynamikę, a tak zostajemy z wrażeniem, że to przejście Deadpoola do MCU jest tak naprawdę bardziej na niby, na zasadzie zapewnienia, że może kiedyś coś z tego będzie, ale jeszcze nie teraz.

Szaman has reacted to this post.
Szaman

Dla mnie takie 10/10 epizodów to Charlton Heston w Świecie Wayne'a 2. Bawi mnie ta scena, jest zupełnie niespodziewana i przede wszystkim widz zastanawia się co do jasnej cholery robi Charlton Heston w Świecie Wayne'a 2. Inny przykład- Christopher Lloyd w Milion sposobów jak zginąć na Dzikim Zachodzie.

Nie ma tego efektu, to tylko Reynolds zadzwonił do znajomych, do jednego z nich na przekór internetowym plotkom.

Co do żartu o Batmanie, tam jest właśnie za dużo takich z cyklu wrzucamy, Ryan przecież to sprzeda. A najlepszy okazuje się być ten najbardziej sytuacyjny- z Jackmanem niosącym psa. Koszmarny był ten cały Peter, powtórzyli to dwa razy jakby to była ich srebrna kula z magazynku żartów. Nie była.

Nie wiem po co był ten montaż na napisach końcowych

Spoiler

Który to już pogrzeb Foxa w którym uczestniczyłem? Swoją drogą Green Day nieźle zarobił w tym roku na tej piosence, najpierw reklama Volkswagena, teraz to.

Mierzwiak

W ogólnym rozrachunku chyba jednak więcej żartów słownych było udanych niż nie, ale polski tłumacz jak zwykle starał się wyrobić normę zarżniętych tekstów, nawet tak prostych jak ten z ulubionym Chrisem. (jedna z wielu rzeczy pożyczonych od internetów)

Odnośnie TVA: nie ma tu logiki, tak jak nie ma logiki ogółem. W Deadpoolu 2 Wade miał figurkę z filmu Logan, tutaj okazuje się, że to ta sama linia czasowa. Linia czasowa, która wciąż istnieje, a jednak X23 jest w Pustce. Urządzenie Cable'a pozwalało podróżować w czasie, ale tu daje możliwość podróży po multiwersu. Umówmy się: Kevin F. ma wywalone na jakąkolwiek spójność i tylko czekać, aż zniszczą znakomite zakończenie Lokiego zamykające historię tej postaci.

W ogóle nie mieszałbym do tego wszystkiego żarcików z burzeniem czwartej ściany. Przecież on tutaj mówi raz o Loganie, raz o Hugh, nawiązuje też do Nędzników. Sensu to nie ma i ma tak być. Zresztą urządzenie Brolina przenosi go w Deadpoolu 2 do wydarzeń z filmu X-Men Geneza: Wolverine.

O i jeszcze w scenie rozmowy kwalifikacyjnej jest zdanie, że Cable'a nie ma bo zabawki z nim się nie sprzedały, czy, że widzowie go nie polubili, czy grupa fokusowa była na nie, nie pamiętam. W ogóle wyrzuciłbym sprawę figurki Logana z pamięci.

Jasne, niczego wokół Deadpoola nie należy traktować w tradycyjnych kategoriach i nie czepiam się tego, raczej wymieniam dla formalności 🙂

Jednak jeśli już wchodzimy w świat z ustanowionymi zasadami (TVA i fabuła serialu Loki), to jednak wypadałoby zachować jakiś porządek, a nie zmieniać sobie zasady z potrzeby chwili i niemal ignorować to, co było wcześniej. To tylko pokazuje jak chybionym pomysłem było rozbudowanie MCU o seriale i wprowadzenie do uniwersum takich motywów jak TVA, z którymi później nie wiadomo co zrobić.

Jeszcze co do tego montażu z napisów końcowych: cynik we mnie bardziej od hołdu dla Foxa widzi tam bezpiecznik dla widzów, którzy 

Spoiler
nie oglądali tamtych filmów F4 i Daredevila / Elektry, żeby wychodząc z kina nie musieli już główkować kim byli ci ludzie, na podobnej zasadzie na jakiej Reynolds musiał powiedzieć na głos, że oglądamy cameo Cavilla 😛
Sam go w pierwszej chwili w ogóle nie poznałem.

Kojima przemówił, można się rozejść.

Muszę się pochwalić, że na immersji (Twitter i FB) przeżywamy pierwszy atak!

https://www.facebook.com/share/p/kTapyNsstiFsFCNk/

Spójrzmy prawdzie w oczy, po prostu jesteście durniami skoro spodziewaliście się Szekspira idąc na film Marvela!

Kuba has reacted to this post.
Kuba
Cytat z Kuba data lipiec 27, 2024, 15:35

Muszę się pochwalić, że na immersji (Twitter i FB) przeżywamy pierwszy atak!

https://www.facebook.com/share/p/kTapyNsstiFsFCNk/

Gratulacje? 😅

Wstałem na chwilę za większą potrzebą niż Marvel 🙂 Jeszcze się z tym prześpię kilka godzin i Wam powiem co sądzę. To jest zastrzyk finansowy, to będzie sensacja i widzowie to kupią. Jednocześnie jest w tym coś mechanicznego, sztucznego i w ogóle mnie to nie kręci. Przypomina mi to telewizyjny postmodernizm z lat 90-tych i te "dziwne odcinki" jakie musiał mieć wtedy każdy szanujący się serial.

No i skurczybyk Sneider. Szkoda, że wariat, ale plotki ma luksusowe.

Mierzwiak

Czyli rozumiem że teraz RDJ będzie walczył ze swoimi dotychczasowymi sprzymierzeńcami? Z nowym (a biorąc pod uwagę plotki rownież poprzednim?) Capem, Wandą, Thorem, innym Doktorem, Bannerem, Strażnikami, Czarnymi Panterami i… swoim podopiecznym Peterem Parkerem?

OK, Kevin 🙂

Kevin Feige says ‘CAPTAIN AMERICA: BRAVE NEW WORLD’ is a return to the grounded aspects of ‘THE WINTER SOLDIER’

A clip from ‘CAPTAIN AMERICA: BRAVE NEW WORLD’ shows Harrison Ford’s Thunderbolt Ross directly talking about the Celestial coming out of Earth.

Adamantium will be introduced in the MCU with Celestials being made out of them

Harrison Ford turns into Red Hulk right in front of the White House whilst giving a speech

Szaman has reacted to this post.
Szaman
Cytat z robgordon data lipiec 28, 2024, 07:53

Czyli rozumiem że teraz RDJ będzie walczył ze swoimi dotychczasowymi sprzymierzeńcami? Z nowym (a biorąc pod uwagę plotki rownież poprzednim?) Capem, Wandą, Thorem, innym Doktorem, Bannerem, Strażnikami, Czarnymi Panterami i… swoim podopiecznym Peterem Parkerem?

No tak i będzie pewnie wiele scen nawiązujących do tego, że twarz którą kochali, teraz zwróciła się przeciwko nim. I pewnie Doom na końcu znajdzie swoje odkupienie dzięki dziedzictwu Starka.

A inne pytanie, zapewne bardzo ignoranckie. Doktor Doom zdejmuje czasem swoją maskę?

Teraz na pewno tak 🙂 Zabij mnie, ale nie pamiętam czy McMahon i Kebbell zdejmowali, mój mózg raczej wyrzucił poprzednie ekranizacje z pamięci. Nie było tak, że w wersji od Story'ego miał zdeformowaną twarz, a w wersji od Tranka porzucił człowieczeństwo? Albo odwrotnie? 🙂

PreviousPage 62 of 98Next