aby założyć posty i tematy.

MCU - Marvel Cinematic Universe

PreviousPage 63 of 98Next

No to już wiadomo kto się pojawi w scenie po napisach w F4, albo nawet w samym filmie.

W ogóle mnie to nie rusza, w ogóle mnie to nie ekscytuje, ciekawi? Może na 5%; to byłby świetny casting gdyby nie zagrał wcześniej Starka, póki co pozostaje cynicznym marketingowym fikołkiem.

Szaman has reacted to this post.
Szaman

Jeszcze jedna myśl: widzowie pokochali RDJ jako Starka / Iron Mana. W sieci jest oczywiście masowa ejakulacja z powodu tego castingu, ale co na to zwykli widzowie? Czy trzeci Deadpool odniósłby taki sukces gdyby Jackman wystąpił jako zupełnie inna postać?

Wydaje mi się, że kupią to jako ciekawostkę, bo Robert ma taką charyzmę, że jego czarny charakter jest zwyczajnie pociągający. Przy Oppenheimerze skończyło się Oscarem, plus wykorzystał tam negatywne cechy Starka.

Z jednej strony fajnie, bo to świetny aktor i ciekawie będzie go zobaczyć w roli złola. Z drugiej trochę takie na siłę wciągnięcie znanej twarzy z powrotem do franczyzy w ciężkich czasach.

Szaman

Ta decyzja pokazuje też jaki obecnie w Hollywood panuje deficyt charyzmatycznych aktorów (choć oczywiście to nie jedyna, a nawet nie główna przyczyna zatrudnienia RDJ do tej roli). Gunn na razie o tyle ma lepiej, że nie odpowiadając za porażki poprzednich filmów DC może sobie pozwolić na zatrudnienie mało znanych aktorów do ról kultowych postaci.

Cytat z Szaman data lipiec 28, 2024, 07:58
I pewnie Doom na końcu znajdzie swoje odkupienie dzięki dziedzictwu Starka.

Nie znajdzie, to jeden z najkultowszych przeciwników F4, Avengersów i X-Menów.

A może to będzie Tony Stark jako Doktor Doom, a nie Victor Van Doom?

Na zasadzie co by było, gdyby Tony Stark był po przeciwnej stronie? Jest to jakiś pomysł, ale nie wiem co na to fani. Postać Victora i cała jego otoczka są, jak napisałem, kultowe. Jeśli Feige jest takim fanem komiksów na jakiego pozuje to byłby to bardzo odważny ruch z jego strony.

Łapcie póki jest i patrzcie w lewy dolny róg 🙂

Nakręcili już więcej materiału niż się spodziewałem. Najbardziej podobało mi się ujęcie z Galactusem. Coś mi do końca nie gra w tym zwiastunie, sprawia wrażenie reklamy z lat 60-tych wymieszanej z Jetsonami. Galactus zaglądający przez okno był pierwszą sceną która wydawała mi się prawdziwa, namacalna, reszta jest z jakiegoś sterylnego świata, który jednak może obronić się w pełnym metrażu (lub lepszej kopii).

Mówią że zagra Victora von Dooma:

Trailera F4 nie oceniam, nie w tej jakości i nie w tym rozmiarze, ale jest szansa na coś w końcu stylistycznie ciekawego w tym uniwersum, nawet jeśli nie spodziewam się wyjścia poza standardy sci-fajowego art deco.

Tyle podbudowy pod Kanga, tyle hajpowania jego postaci, tyle rozpływania się nad Majorsem a kończymy nad spuszczeniem tego wszystkiego w toalecie.

Bardzo mnie ciekawi czy w jakimś wywiadzie Feige się do tego odniesie czy będą udawać, że nic się nie stało, choć Feige jest tak pozbawionym osobowości korposprzedawcą PR-owej papki, że i tak nie powiedziałby niczego interesującego.

RIP Kang
2021 - 2023

Jeśli chodzi o wybór RDJ do roli DD jestem raczej na nie, a co najmniej z pewnymi obawami. Ale i tak to, kto zagra kogo jest mniej ważne od tego, czy w historie opowiadane w ramach MCU da się tchnąć nowe życie. Sam casting to sprawa dla mnie raczej drugorzędna, choć gdybym miał wybierać wolałbym nowe, nieopatrzone twarze.

Tak naprawdę to los nad nimi czuwał. Nie było to ani ciekawe, ani solidnie zbudowane (bo przecież na Ant-Manie), w dodatku pokazano słabość przeciwnika Avengersów już w starciu z Paulem Ruddem. Ale pewnie i tak brnęliby w to aż do Kang Dynasty i ponieśli porażkę.

Mierzwiak and robgordon have reacted to this post.
Mierzwiakrobgordon

Według reżysera F4 to nie origin. Co? To co tam robi Ben Grimm przed przemianią w The Thinga?

Skrót panelu MCU

Cytat z Szaman data lipiec 26, 2024, 17:57

Właśnie czekam na seans, gość tłumaczy swojej dziewczynie: ja to wtedy nie wiedziałem nawet, że będzie tych dwóch Spider-Manów!

Ech żyć w takiej błogiej niewiedzy 🙂

Wystarczy nie być uzależnionym od twittera i czytania newsów na wszystkich możliwych stronach o tematyce filmowej. Polecam, bo ewidentnie masz wielki problem, przez co od kilku lat większość twoich postów ignoruję <sorry za zbytnią szczerość>

Jestem świeżo po seansie i po przeczytaniu newsów z Comic-Conu. I wiecie co? Cieszę się, ponieważ D&W moim zdaniem się udał* i może być końcem mojej przygody z filmami Marvela 🙂 Od 2020 powtarzam, że Marvel zaczyna mieć problem, że poziom ich produkcji spada (a ilość rośnie), że przyszłość tego uniwersum wygląda coraz mniej interesująco, a wręcz nieinteresująco. No i to najświeższe, desperackie wręcz ściągnięcie RDJ w innej roli oraz braci Russo na stołek reżysera filmów, których nikt inny nie chce, lub nie potrafi zgodnie z wizją Kevina wyreżyserować (cóż za bezpieczny wybór) jest takim znakiem STOPu dla mnie. Kapitan Ameryka bez Steve'a Rogersa, tylko z jego sidekick'em, który jest kontynuacją serialu, którego nie oglądałem i nie zamierzam? Pas. Film o grupie sidekicków, których losy mnie nie interesują i są kontynuacją serialu, którego nie oglądałem i nie zamierzam? Pas x2. Czwarta próba zrobienia Fantastycznej Czwórki? Tylko pomysł ze zmianą settingu na lata 60. mnie zainteresował, ale skoro to ma być kolejny origin, a Dooma ma grać RDJ - pas x3. Powstający w bólach Blade, którego może kiedyś się doczekamy, ale i tak nie ma szans w moich oczach dorównać filmowi ze Snipesem? Pas x4. Kolejne części Avengers z RDJ jako głównym wrogiem i z bohaterami, których los przestał mnie obchodzić, lub nigdy mnie nie obchodził (bo zostali tam na dobrą sprawę tylko Peter Quill i Spider-Man, no może jeszcze Dr Strange i Thor, resztę mam w nosie)? Pas x5-6. Nie widzę absolutnie żadnego projektu, na który bym czekał, żadnego filmu, lub serialu do 2027, którego miałbym ochotę oglądać i nie obawiał się, że zepsują nimi to, co tak fajnie wyszło w Fazach I-III.

* A Deadpool & Wolverine bardzo spoko (na poziomie poprzednich części = nie potrafię wybrać, którą część lubię najbardziej, a którą najmniej). Oczekiwałem od niego tylko bycia kolejną udaną komedią i zgrywy z Marvela, i w 100% to dostałem. W przeciwieństwie do Multiverse of Madness i The Flash, które zapowiadano na nie wiadomo jakie szaleństwa z nie wiadomo jakimi niespodziankami (a okazały się niewypałami z zaledwie jednymi sekwencjami/ 2 scenami zawierającymi kilka cameos) tutaj naprawdę zrobili szalony road-trip po kinie komiksowym, gdzie tych niespodzianek jest cała masa przez cały seans, i nie zatracono przy tym charakteru postaci/serii. No i miłe z tego pożegnanie filmów Marvela Foxa/Sony/NewLine sprzed wykupieniem ich przez Disneya 🙂 Nie wiem jak można być rozczarowanym tymi cameos(!), ale w sumie ja przed seansem widziałem tylko teaser i pierwszy trailer (kilka razy w kinie) - nic o nim nie czytałem, więc byłem zaskoczony praktycznie każdym i nie spodziewałem się, że będzie ich aż tyle. Polecam.

Można pomagać prowadzić forum filmowe i można nie pomagać go prowadzić. Można czymś mocno się interesować, można też czymś interesować się na odpierdol. Można też oceniać problemy ludzi, chociaż nic się o nich nie wie. Tak skomentuję ten poobiedni przypływ szczerości.

Mierzwiak and robgordon have reacted to this post.
Mierzwiakrobgordon

Szaman, zrobię skrina Twojego wpisu i sobie oprawię. Na dowód tego, że coś jednak potrafi Cię wyprowadzić z równowagi 😉 Pamiętaj, jesteś opoką tego forum. I kto wie, czy bez Ciebie by jeszcze istniało.

I nie zmieniaj się 🙂

Szaman

Nie chcę tutaj kłótni i cieszę się z każdego powrotu, a nawet mam nadzieję, że ktoś nas czyta po cichu. I spoko 🙂 Lubię wrzucić newsy prosto z piekarni, takie hobby. No narobiło się tych postów, tak wyszło, czasem nie ma innego pomysłu na wieczór, a czasem właśnie to przynosi trochę relaksu.

W świecie sportu ludzie zarywają noce na skoki narciarskie z Japonii, gale bokserskie, czy Copa America. I jest to raczej uznawane za normalne. Forum jest od tego żeby toczyło się na nim życie 🙂

robgordon has reacted to this post.
robgordon
PreviousPage 63 of 98Next