MCU - Marvel Cinematic Universe
Cytat z Szaman data 31 lipca, 2024, 21:46Na RLM Mike rzucił, że Logan rozgrywa się przecież w niedalekiej przyszłości, więc nie zgrywa się to z Deadpool and Friend. Mi przyszło do głowy co innego, tam nie było do końca naszego świata, był bardziej zdegenerowany. Plus Hollbrook nosi dość zaawansowaną protezę ręki. Ale co najważniejsze, mutanci wymierają na skutek genetycznie modyfikowanej żywności. A Reynolds przeca żreć coś musi 🙂
Oj wiem, wiem, to ostatni raz kiedy szukam tam spójności. A może od tych dokrętek wszystko im się rozsypało, chociaż wątpię.
Na RLM Mike rzucił, że Logan rozgrywa się przecież w niedalekiej przyszłości, więc nie zgrywa się to z Deadpool and Friend. Mi przyszło do głowy co innego, tam nie było do końca naszego świata, był bardziej zdegenerowany. Plus Hollbrook nosi dość zaawansowaną protezę ręki. Ale co najważniejsze, mutanci wymierają na skutek genetycznie modyfikowanej żywności. A Reynolds przeca żreć coś musi 🙂
Oj wiem, wiem, to ostatni raz kiedy szukam tam spójności. A może od tych dokrętek wszystko im się rozsypało, chociaż wątpię.
Cytat z Mierzwiak data 1 sierpnia, 2024, 10:39https://twitter.com/DiscussingFilm/status/1818813554683985984
10 years ago today, ‘GUARDIANS OF THE GALAXY’ released in theaters. pic.twitter.com/lAiWSe3MW4
— DiscussingFilm (@DiscussingFilm) August 1, 2024
Cytat z Mierzwiak data 1 sierpnia, 2024, 11:11Mój ranking MCU.
Nie lubię układać takich list (choć trochę ich już mam), bo w zależności od humoru tu i tam mógłbym coś przetasować, co zresztą od wczoraj już kilka razy zrobiłem, no ale to tylko zabawa więc czemu nie.
Mój ranking MCU.
Nie lubię układać takich list (choć trochę ich już mam), bo w zależności od humoru tu i tam mógłbym coś przetasować, co zresztą od wczoraj już kilka razy zrobiłem, no ale to tylko zabawa więc czemu nie.

Cytat z Kuba data 3 sierpnia, 2024, 12:41https://twitter.com/screentime/status/1819453935645872532?t=dFDiglaVZILC79owSu5_Mg&s=19
All MCU projects (that aren't prequels) released between 'AVENGERS: DOOMSDAY' & 'AVENGERS: SECRET WARS' will reportedly be set in Battleworld
(via: @DanielRPK) pic.twitter.com/u26wyvD3Ag
— ScreenTime (@screentime) August 2, 2024
Cytat z Szaman data 5 sierpnia, 2024, 06:59Spoilery z Deadpoola.
Pisał już o tym Mierzwiak, ale tutaj widzę jakiś nowy poziom. Strona która uwielbia obnosić się ze swoją empatią, sama nie wykazuje żadnej wobec osób które akurat nie miały czasu w ciągu ostatnich 10 dni, aby przejść się do kina. A przecież powodów mogą być setki, nie potrzeba magistra filozofii, aby je wymienić: wyjazd służbowy, narodziny dziecka, remont, przygotowania do ślubu.
Rozumiem jeszcze napisać, że ktoś pojawia się z niespodziewanym epizodem. Może to nawet przekonać do seansu nieprzekonanych. Ale oni dla klików sprzedaliby własne matki, jeszcze w takim nic nieznaczącym poście będącym śmieciową informacją. Przecież poniżej wisi bardzo duży spoiler. W dodatku nie mówię tutaj o jakimś maluchu, czy średniaku, a stronie z ogromną społecznością.
[spoiler title=""]
https://twitter.com/DiscussingFilm/status/1820223156168061401?t=W6dj8-RM-XSGCeajEmvBNQ&s=19
[/spoiler]
Spoilery z Deadpoola.
Pisał już o tym Mierzwiak, ale tutaj widzę jakiś nowy poziom. Strona która uwielbia obnosić się ze swoją empatią, sama nie wykazuje żadnej wobec osób które akurat nie miały czasu w ciągu ostatnich 10 dni, aby przejść się do kina. A przecież powodów mogą być setki, nie potrzeba magistra filozofii, aby je wymienić: wyjazd służbowy, narodziny dziecka, remont, przygotowania do ślubu.
Rozumiem jeszcze napisać, że ktoś pojawia się z niespodziewanym epizodem. Może to nawet przekonać do seansu nieprzekonanych. Ale oni dla klików sprzedaliby własne matki, jeszcze w takim nic nieznaczącym poście będącym śmieciową informacją. Przecież poniżej wisi bardzo duży spoiler. W dodatku nie mówię tutaj o jakimś maluchu, czy średniaku, a stronie z ogromną społecznością.
Emma Corrin on killing Chris Evans’ Human Torch in ‘DEADPOOL & WOLVERINE’:
“Everyone was so excited when they see him appear on screen, and then after 3 minutes, I've killed him. I felt terrible. I was hiding in my seat.”
(Source: https://t.co/AzS25gkA00) pic.twitter.com/fSD285qpjX
— DiscussingFilm (@DiscussingFilm) August 4, 2024
Cytat z Szaman data 5 sierpnia, 2024, 15:57Widzę, że Marvel przeszedł już w kolejny etap promocji Deadpoola, czyli zachęcanie epizodami niezdecydowanych. Tutaj cała obsada w swoich kostiumach, można się przyjrzeć dokładniej niż w kinie. Przyznam, że kostium pana w płaszczu jednak jak dla mnie nie zdaje egzaminu, sprawia takie plastikowe wrażenie jak Goblin Willema, z którym przepraszałem się latami.
[spoiler title=""]
[/spoiler]
Widzę, że Marvel przeszedł już w kolejny etap promocji Deadpoola, czyli zachęcanie epizodami niezdecydowanych. Tutaj cała obsada w swoich kostiumach, można się przyjrzeć dokładniej niż w kinie. Przyznam, że kostium pana w płaszczu jednak jak dla mnie nie zdaje egzaminu, sprawia takie plastikowe wrażenie jak Goblin Willema, z którym przepraszałem się latami.
Cytat z Szaman data 5 sierpnia, 2024, 16:03Jeszcze dodam, że
[spoiler title=""]
Wesley to dla mnie przez cały swój występ wyglądał jakby szturchnęli go gdy spał na ławce w parku i tak też wyszedł na tym zdjęciu 🙂
[/spoiler]
Jeszcze dodam, że
Wesley to dla mnie przez cały swój występ wyglądał jakby szturchnęli go gdy spał na ławce w parku i tak też wyszedł na tym zdjęciu 🙂
Cytat z Mierzwiak data 5 sierpnia, 2024, 16:05Oj tak, w filmie wyglądał o wiele lepiej.
Tak sobie dzisiaj pomyślałem: hmm, to kiedy zapowiedzą jeszcze śmieszniejszą, jeszcze brutalniejszą i jeszcze bardziej szaloną wersję rozszerzoną która zamiast zadebiutować na płytach i streamingu najpierw wejdzie do kin by podbić jeszcze końcowy wynik i wycisnąć ostatnie miliony zielonych?
Oj tak, w filmie wyglądał o wiele lepiej.
Tak sobie dzisiaj pomyślałem: hmm, to kiedy zapowiedzą jeszcze śmieszniejszą, jeszcze brutalniejszą i jeszcze bardziej szaloną wersję rozszerzoną która zamiast zadebiutować na płytach i streamingu najpierw wejdzie do kin by podbić jeszcze końcowy wynik i wycisnąć ostatnie miliony zielonych?
Cytat z Mierzwiak data 5 sierpnia, 2024, 21:44For the longest time, there were rumblings that singer Taylor Swift might play Ladypool. Now, with Deadpool & Wolverine in theaters, Levy set the record straight on the cameo rumours once and for all.
"That was one of the loudest rumors that came out of nowhere. It was never true," he confirmed. "Thank you, internet, for building such a smokescreen of rumors and half-truths so that no one ever knew what was going to happen."
"Out of nowhere"
For the longest time, there were rumblings that singer Taylor Swift might play Ladypool. Now, with Deadpool & Wolverine in theaters, Levy set the record straight on the cameo rumours once and for all.
"That was one of the loudest rumors that came out of nowhere. It was never true," he confirmed. "Thank you, internet, for building such a smokescreen of rumors and half-truths so that no one ever knew what was going to happen."
"Out of nowhere"

Cytat z Mierzwiak data 7 sierpnia, 2024, 11:07Wiem że się czepiam, ale to Cavillrine działa mi na nerwy 😀 Powinno być Cavillverine!
https://comicbookmovie.com/deadpool/deadpool-wolverine/deadpool-wolverine-ryan-reynolds-reveals-why-he-cast-man-of-steel-star-henry-cavill-as-the-cavillrine-a212528
Wiem że się czepiam, ale to Cavillrine działa mi na nerwy 😀 Powinno być Cavillverine!
Cytat z Szaman data 10 sierpnia, 2024, 09:11Red Hulk przyłapany na kamerze 🙂
[spoiler title=""]
https://x.com/HarryMroe/status/1822154050327969980
[/spoiler]
Red Hulk przyłapany na kamerze 🙂
Cytat z Mierzwiak data 10 sierpnia, 2024, 10:41https://twitter.com/King_Richie03/status/1822159030824865923
Best quality footage we've seen of the fantastic four first steps pic.twitter.com/0bJE4QMywz
— Richie 4️⃣ (@King_Richie03) August 10, 2024
Cytat z Mierzwiak data 11 sierpnia, 2024, 09:21Za taką gażę to i pewnie kibelki w domu Feige czasem umyje.
https://twitter.com/DiscussingFilm/status/1822492510033236319
Za taką gażę to i pewnie kibelki w domu Feige czasem umyje.
A new attraction at Avengers Campus will let guests to fly like Iron Man.
Robert Downey Jr will return as Iron Man.
(via: @BrandonDavisBD) pic.twitter.com/znNF3AftqM
— DiscussingFilm (@DiscussingFilm) August 11, 2024
Cytat z Szaman data 11 sierpnia, 2024, 09:39Kiedyś reklamował HTC za 10 mln$, tylko jeszcze wtedy nie mieliśmy Twittera 🙂 Nie obrażam się, bo musiałbym obrazić się na wszystkich moich lubianych aktorów z lat 80-tych, którzy monetyzują podpisując jakieś szpargały, przy szkolnych ławkach przykrytych obrusem, w różnych zakątkach Stanów i Europy.
Kiedyś reklamował HTC za 10 mln$, tylko jeszcze wtedy nie mieliśmy Twittera 🙂 Nie obrażam się, bo musiałbym obrazić się na wszystkich moich lubianych aktorów z lat 80-tych, którzy monetyzują podpisując jakieś szpargały, przy szkolnych ławkach przykrytych obrusem, w różnych zakątkach Stanów i Europy.
Cytat z Szaman data 14 sierpnia, 2024, 08:10Johnny Cash trochę dodał, ale nadal jest do bólu przeciętnie. Wszystko jest jakieś takie blade, szare, jak wymęczony film akcji z którymś ze starzejących się herosów minionej epoki.
Johnny Cash trochę dodał, ale nadal jest do bólu przeciętnie. Wszystko jest jakieś takie blade, szare, jak wymęczony film akcji z którymś ze starzejących się herosów minionej epoki.
Cytat z Szaman data 14 sierpnia, 2024, 08:39Nie wiem. Stoi, chodzi, biegnie. Boją się go, a on obawia się tylko ojca. Jeszcze są z dupy wątki fantasy i człowiek nosorożec. Christopherze Abbocie, już lepszy byłby Ognisty podmuch, Uciekinier i nowy film JJ Abramsa 🙂
Nie wiem. Stoi, chodzi, biegnie. Boją się go, a on obawia się tylko ojca. Jeszcze są z dupy wątki fantasy i człowiek nosorożec. Christopherze Abbocie, już lepszy byłby Ognisty podmuch, Uciekinier i nowy film JJ Abramsa 🙂