aby założyć posty i tematy.

MCU - Marvel Cinematic Universe

PreviousPage 68 of 98Next

Przydługi zwiastun z dziwnym coverem, tymi samymi co zwykle scenami walk, scenami akcji i kolorystyką. To już bardziej zainteresował mnie czerwony Hulk.

Wiem że macie już dość mojego narzekania więc tym razem sobie daruję ale nurtuje mnie jedno: kto jest targetem tego filmu? Przecież to wygląda jakby miało powtórzyć sukces The Marvels.

Szaman has reacted to this post.
Szaman

Tutaj nie ma nawet żadnego punktu zaczepienia który mógłby rozruszać kampanię. Byłby nim na przykład Pullman w akcji. Wrzucą na drugi zwiastun gdy już każdy będzie miał zupełnie gdzieś ten film.

Nie za bardzo rozumiem oprócz targetu, czym miał zachęcić ten zwiastun, nie przekonacie mnie, że entuzjazm wzbudzają Bucky, postacie z Czarnej Wdowy i seriali Marvela. Powtórzę jeszcze raz, Brave New World ma chociaż nogę czerwonego Hulka jako wędkę. Co mają Thunderbolts? Gwiazdkę w tytule?

To wygląda jak dzieło garniturów tkwiących mentalnie w czasach, gdy widownię rozpalało spotkanie bohaterów różnych filmów MCU w jednej produkcji, tylko że tutaj nie ma nikogo kto miałby tę widownię zwabić do kin.

Jakiś przebrany za Kapitana Amerykę lamus z serialu D+? Trzecioligowy czarny charakter z drugiego Ant-Mana sprzed 6 lat? Spasiony Harbour? Wskazałbym na Bucky'ego, ale to chyba raczej twitterowe urojenie niż ulubieniec widzów. Zostaje Florence Pugh, która była najjaśniejszym punktem Black Widow, ale czy to wystarczy? Mam wątpliwości, jedna aktorka / postać mająca pociągnąć cały film drużynowy to jednak zbyt duże wyzwanie.

Starzeję się czy może to już ten moment, w którym z nostalgią należy patrzeć na spotkanie Iron Mana, Kapitana, Wdowy, Hulka, Thora i Hawkeye'a?

Lubię Wyatta, ale wszystko opisałeś dokładnie w punkt.

Szaman

Ktoś słusznie zauważył że to przede wszystkim zrzynka z tego:

Szaman

Widzę że ostateczny plik w dużej rozdzielczości jest ciaśniej wykadrowany i tego nie ma, ale ten pierwszy wypuszczony przez Marvela na twitterze zawiera śmieszny detal. Policzcie palce 🙂

Szaman and robgordon have reacted to this post.
Szamanrobgordon

Na Twitterze niektórzy utrzymują, że tych palców jest jednak pięć i zastanawiam się czy nie trollują 🙂 Okropna wpadka.

Bo tam jest ich pięć, ale grafikowi się warstwy przesunęły ewidentnie i przez to wygląda jakby było ich sześć, zobacz jak gruba jest podstawa palca wskazującego 🙂

Szaman

Mnie zwiastun Thunderbolts zainteresował. Podoba mi się ten wisielczy nastrój. Niby podobnie jak w Suicide Squad, ale bez wygłupów. Wiem, film na siebie nie zarobi, ale oddzielając ją od tych wszystkich problemów z jakimi mierzy się MCU, to może być po prostu dobre kino akcji. A Florence i Bucky to dla mnie osobiście dodatkowa zachęta.

Cytat z Szaman data wrzesień 23, 2024, 14:28

…z dziwnym coverem…

To nie cover, a oryginał. Z tym, że w dziwnym remiksie 😉

Szaman

https://comicbookmovie.com/tv/marvel/agatha-coven-of-chaos/agatha-all-along-merch-officially-reveals-identities-of-joe-locke-and-aubrey-plazas-mcu-characters---spoilers-a213406#gs.f6v5ca

Czy oni się kiedyś nauczą by nie robić sztucznych tajemnic z czegoś, co internety odgadują czasem i kilka lat wcześniej, a co i tak wycieka?

JEŚLI..to warto było zamienić ten film w mem.

W końcu to skończy jako debiut reżyserski samego Mahershali 🙂

Agatha All Along (odcinki 1-3)

Dramat. Nieśmieszne, pozbawione wyobraźni, drętwe nie wiadomo co i dla kogo.

Wpisuje się w obowiązujący, irytujący trend robienia głównych bohaterów z czarnych charakterów, ale efekt jest tu wyłącznie taki, że ogladamy galerię nieciekawych, odpychających postaci i nawet taka Hahn jedzie wyłącznie na minach i przesadnej gestykulacji, bo wsparcia w scenariuszu nie ma żadnego.

Fabuła jest bzdurna, ukazanie jak Agatha uwalnia się z magicznego więzienia w którym umieściła ją Wanda żenujące, pierwsza próba na Drodze Czarownic w trzecim odcinku to istny koszmar. Jak to mogło dostać zielone światło?

Wziąłem D+ w promocji za 9,99 zł / m-c i raczej obejrzę do końca skoro już zacząłem, ale to tylko kolejny dowód na to w jakiej kreatywnej zapaści znalazł się Marvel.

He, he też się skusiłeś, oglądam tylko dla Plazy, która oczywiście na razie pojawiła się tylko w jednym odcinku. Ale trzeba uczciwie przyznać jest novum w MCU - pierwsza naga scena z kobietą.

PreviousPage 68 of 98Next