aby założyć posty i tematy.

MCU - Marvel Cinematic Universe

PreviousPage 69 of 98Next

W sumie to też się zdecydowałem głównie dla Plazy. Same rozczarowania!

Plaża jako Wiadomo Kto, może dostać większą rolę w późniejszych produkcjach.

A w nosie mam te ciągłe teasery i poleganie na tym, że teoretycznie coś tam może być w przyszłości 😛

Odcinek trzeci Agathy: idą w studio ciemnym, paskudnym niby lasem i trafiają do domu. Czarodziejsko zmieniają im się stylówki i muszą zdążyć przed czasem zanim zginą; jedna z wiedźm musi się wykazać. (tu: wpaść na przepis na odpowiedni eliksir przeciwko truciźnie którą wypiły)

Odcinek czwarty Agathy: idą w studio ciemnym, paskudnym niby lasem i trafiają do domu. Czarodziejsko zmieniają im się stylówki i muszą zdążyć przed czasem zanim zginą; jedna z wiedźm musi się wykazać. (tu: zaśpiewać razem z resztą i tym samym pokonać rodzinną klątwę lol)

Ten serial jest tak żenujący, że zaczął sprawiać mi masochistyczną frajdę.

Szaman has reacted to this post.
Szaman

Ta, ciekawe na jakie wyżyny kreatywności wybiją się w kolejnym. W czwartym przynajmniej pojawiła się Aubrey Plaza i to jeszcze w stroju z dekoltem, tym samym jest to dotąd najlepszy odcinek - ocena winduje na niebotyczne 2/10.

https://comicbookmovie.com/tv/marvel/agatha-coven-of-chaos/agatha-all-along-spin-off-focusing-on-the-search-for-tommy-maximoff-rumored-to-be-in-development-a213686

Spin off spin offu spin offu?

Jak to było, mieli się teraz skupić na jakości a nie ilości?

Po burdelu i ciągłych zmianach w scenariuszu w trakcie kręcenia Strange'a 2 chce mu się dalej bawić w ich piaskownicy? Podziwiam.

PS. Nie mogę się doczekać by nie zobaczyć postaci Theron, którą na bank zignorują 😛

Najmniej zachęcająca scena na napisach w ostatnich latach. Może dla niego to był mimo wszystko kreatywny burdel i polubił się z tymi ludźmi.  Trochę dziwię się, że Gunn nie zgarnął go do DC, twórczość Raimiego to przecież jego b-klasowe klimaty.

Chciałbym aby Sam  najpierw nakręcił ten mniejszy thriller Send Help, były plotki o wejściu na plan już w listopadzie, ale coś nie słychać żadnych ogłoszeń castingowych.

Może po prostu jestem zbyt wymagający i powinienem przyjąć do wiadomości, że $am Raimi lubi tę pia$kownicę 🙂

Dawno już pogodziłem się z tym, że jest biznesmenem, cieszy mnie, że mimo wszystko w jego drogich filmach dla wielkich wytwórni można nadal odnaleźć dawnego Sama.

Mierzwiak has reacted to this post.
Mierzwiak

Mimo dwukrotnych (trzykrotnych?) dokrętek, które w zasadzie zmieniły cały film, opinie bez zmian:

https://www.filmweb.pl/news/%22Kapitan+Ameryka+4%22.+Marvel+pokaza%C5%82+dwie+wersje+filmu.+Fatalne+opinie+pokrzy%C5%BCuj%C4%85+plany-157575

Ciekawi mnie czy to będzie w stanie wyciągnąć z kin lepsze wyniki do The Marvels. Wydaje się równie zbędnym, niechcianym przez nikogo sequelem filmu/serialu o postaci, o której nikt nie chce oglądać solowej produkcji kinowej. Niby ma Red-Hulka, który wzbudza jakieś zainteresowanie i nieźle dobraną datę premiery, ale na razie nie widzę tu potencjału nawet na dogonienie przychodów drugiego Aquamana.

Szaman and robgordon have reacted to this post.
Szamanrobgordon

Na ten moment skłaniam się właśnie ku wynikom The Marvels dla Not Captain America.

Swoją drogą ile razy można poprawiać / naprawiać film? O czym to w ogóle świadczy? Ano wyłącznie o tym, że po Infinity Sadze nie ma tam już żadnej wizji i pomysłu na kolejne produkcje, jest za to chaos, mnóstwo taśmy klejącej i śliny mającej poskładać do kupy kolejne fatalne projekty.

Pomyślcie na jakim poziomie tam będzie CGI, skoro pewnie do ostatniej chwili będą wywalać i dokładać nowe sceny.

Juby and Szaman have reacted to this post.
JubySzaman

Nie wnikam o czym to świadczy, bo nie planuję tego oglądać 🙂 Deadpool & Wolverine było dla mnie satysfakcjonującym pożegnaniem z Marvelem, którego adaptacje oglądałem od 25 lat. Są oczywiście postacie, które nadal będę śledził (szczególnie jeśli dobrze będą się zapowiadać), takie jak Spider-Man (Holland), ale całą resztę tego bałaganu, którego narobili poszerzając MCU o telewizję i wchodząc w multiwersa nie chce mi się już śledzić. A oglądać filmów, których nie będę w stanie zrozumieć bez nadrabiania siedemnastu innych projektów MCU nie chce mi się nawet włączać. Gdybym od dziś nie obejrzał już nigdy żadnej nowości Marvela - I don't care. Z sześciu ich filmów z planowaną datą premiery nie interesuje mnie żaden (no chyba, że ta F4 będzie miała super zapowiedzi), a seriali nie oglądam (z produkcji D+ widziałem tylko WandaVision, Moon Knighta i tych świątecznych Strażników Galaktyki).

Z "Sonyverse" to samo. Pierwszy Venom był cienki (obejrzałem tylko dla Hardy'ego i tylko dla niego warto go obejrzeć), resztę odpuściłem już na etapie zwiastunów. Dla mnie mogą zwijać ten interes. Niech tylko dokończę trylogię animowanego Spider-Verse.

Po kiepskim weekendowym otwarciu Brave New World najzabawniejsze będą te wszystkie artykuły pytające "Ale co się stało?", tak jakby przyczyny chwilowego sukcesu Deadpool & Wolverine nie były oczywiste, a on sam anomalią.

Szaman

Captain Marvel is described as "one of the main characters in [Avengers: Doomsday]," with Perez adding that "She will be one of the leading Avengers in these movies." As for Sam Wilson/Captain America, he's set to "co-lead the team."

Aha. Powodzenia 🙂

https://comicbookmovie.com/avengers/avengers-secret-wars/avengers-doomsday-and-secret-wars-rumors-reveal-new-team-leaders-a-big-reunion-and-secondary-villains-a213821#gs.gdmsiq

Bedą próbować do skutku. To już jakiegoś rodzaju fanatyzm.

Cytat z Mierzwiak data październik 3, 2024, 20:49

Odcinek trzeci Agathy: idą w studio ciemnym, paskudnym niby lasem i trafiają do domu. Czarodziejsko zmieniają im się stylówki i muszą zdążyć przed czasem zanim zginą; jedna z wiedźm musi się wykazać. (tu: wpaść na przepis na odpowiedni eliksir przeciwko truciźnie którą wypiły)

Odcinek czwarty Agathy: idą w studio ciemnym, paskudnym niby lasem i trafiają do domu. Czarodziejsko zmieniają im się stylówki i muszą zdążyć przed czasem zanim zginą; jedna z wiedźm musi się wykazać. (tu: zaśpiewać razem z resztą i tym samym pokonać rodzinną klątwę lol)

Odcinek piąty Agathy: siedzą w studio w ciemnym (CIEMNYM!!! rozbolały mnie oczy od wytężania wzroku w tym odcinku), paskudnym niby lesie ale pojawia się Siódemka z Salem więc wsiadają na miotyły i odlatują. (chciałbym bardzo by serial się zdecydował, czy bohaterki mają moc, czy może jednak nie, bo już zaczynam się gubić po co w ogóle ta podróż.) Zaliczają twarde lądowanie i trafiają do chaty. Czarodziejsko zmieniają im się stylówki i muszą zdążyć przed czasem zanim zginą.

- Po odczytaniu z tablicy Ouija, że trzeba ukarać Agathę ta znika na chwilę, wraca opętana (kilkusetletnie wiedźmy które swoje przeżyły i widziały reagują na nią jak 8-letnie dziewczynki piszcząc i krzycząc, brawo scenarzyści) i dusi jedną z wiedźm ale wystarczy zapalić światło by odpuściła,

- Agatha już nie jest opętana, pojawia się duch jej matki na krótką pogandankę,

- za chwilę znowu ją opętuje a jedna z wiedźm ma moc (ale jak?) i strzela w opętaną Agathę pomarańczowymi promieniami żeby ją obronić, ale ta wysysa jej moc i zabija a cała akcja zatrzymuje się, gdy Teen wykrzykuje odczytane z tablicy Ouija "Nicholas Scratch."

- o duchu matki twórcy już zapomnieli, za to po wyjściu na zewnątrz Teen robi coming out jako posiadający błękitną moc syn Wandy i używa jej by wrzucić Agathę i dwie inne bohaterki do bagna, które je pochłania.

Co tu się odstawiło to ja nie wiem, a żeby było zabawniej ten niedorzeczny pierdolnik, bez początkowej przypomjnajki i napisów końcowych, trwał tylko 24 minuty.

Czy twórcy zdają sobie sprawę, że ten Mystery Box (w którym nie ma żadnej tajemnicy!), zbudowany wokół okropnych postaci na czele z wkurwiającą Agathą w ogóle nie działa?

Szaman
PreviousPage 69 of 98Next