MCU - Marvel Cinematic Universe
Cytat z Mierzwiak data 28 września, 2024, 19:40A w nosie mam te ciągłe teasery i poleganie na tym, że teoretycznie coś tam może być w przyszłości 😛
A w nosie mam te ciągłe teasery i poleganie na tym, że teoretycznie coś tam może być w przyszłości 😛
Cytat z Szaman data 3 października, 2024, 05:23https://twitter.com/SpiderMan_Newz/status/1841572875368628507?t=uhIQV2OHpByfr6d9t3x1FQ&s=19
First look at Nicholas Cage on the set of Spider-man Noir pic.twitter.com/4pP553Fi3k
— Spider-Man News (@SpiderMan_Newz) October 2, 2024
Cytat z Mierzwiak data 3 października, 2024, 20:49Odcinek trzeci Agathy: idą w studio ciemnym, paskudnym niby lasem i trafiają do domu. Czarodziejsko zmieniają im się stylówki i muszą zdążyć przed czasem zanim zginą; jedna z wiedźm musi się wykazać. (tu: wpaść na przepis na odpowiedni eliksir przeciwko truciźnie którą wypiły)
Odcinek czwarty Agathy: idą w studio ciemnym, paskudnym niby lasem i trafiają do domu. Czarodziejsko zmieniają im się stylówki i muszą zdążyć przed czasem zanim zginą; jedna z wiedźm musi się wykazać. (tu: zaśpiewać razem z resztą i tym samym pokonać rodzinną klątwę lol)
Ten serial jest tak żenujący, że zaczął sprawiać mi masochistyczną frajdę.
Odcinek trzeci Agathy: idą w studio ciemnym, paskudnym niby lasem i trafiają do domu. Czarodziejsko zmieniają im się stylówki i muszą zdążyć przed czasem zanim zginą; jedna z wiedźm musi się wykazać. (tu: wpaść na przepis na odpowiedni eliksir przeciwko truciźnie którą wypiły)
Odcinek czwarty Agathy: idą w studio ciemnym, paskudnym niby lasem i trafiają do domu. Czarodziejsko zmieniają im się stylówki i muszą zdążyć przed czasem zanim zginą; jedna z wiedźm musi się wykazać. (tu: zaśpiewać razem z resztą i tym samym pokonać rodzinną klątwę lol)
Ten serial jest tak żenujący, że zaczął sprawiać mi masochistyczną frajdę.
Cytat z Janko data 3 października, 2024, 20:58Ta, ciekawe na jakie wyżyny kreatywności wybiją się w kolejnym. W czwartym przynajmniej pojawiła się Aubrey Plaza i to jeszcze w stroju z dekoltem, tym samym jest to dotąd najlepszy odcinek - ocena winduje na niebotyczne 2/10.
Ta, ciekawe na jakie wyżyny kreatywności wybiją się w kolejnym. W czwartym przynajmniej pojawiła się Aubrey Plaza i to jeszcze w stroju z dekoltem, tym samym jest to dotąd najlepszy odcinek - ocena winduje na niebotyczne 2/10.
Cytat z Mierzwiak data 4 października, 2024, 15:29https://comicbookmovie.com/tv/marvel/agatha-coven-of-chaos/agatha-all-along-spin-off-focusing-on-the-search-for-tommy-maximoff-rumored-to-be-in-development-a213686
Spin off spin offu spin offu?
Jak to było, mieli się teraz skupić na jakości a nie ilości?
Spin off spin offu spin offu?
Jak to było, mieli się teraz skupić na jakości a nie ilości?
Cytat z Szaman data 5 października, 2024, 08:13https://twitter.com/DiscussingFilm/status/1842376251547492663?t=5G3_PH-uWpqKT6Dv4TdGVQ&s=19
Sam Raimi is rumored to be returning to direct ‘DOCTOR STRANGE 3’
(Source: https://t.co/PxZlkVeffx) pic.twitter.com/RAhqEkjPW7
— DiscussingFilm (@DiscussingFilm) October 5, 2024
Cytat z Mierzwiak data 5 października, 2024, 09:06Po burdelu i ciągłych zmianach w scenariuszu w trakcie kręcenia Strange'a 2 chce mu się dalej bawić w ich piaskownicy? Podziwiam.
PS. Nie mogę się doczekać by nie zobaczyć postaci Theron, którą na bank zignorują 😛
Po burdelu i ciągłych zmianach w scenariuszu w trakcie kręcenia Strange'a 2 chce mu się dalej bawić w ich piaskownicy? Podziwiam.
PS. Nie mogę się doczekać by nie zobaczyć postaci Theron, którą na bank zignorują 😛
Cytat z Szaman data 5 października, 2024, 09:18Najmniej zachęcająca scena na napisach w ostatnich latach. Może dla niego to był mimo wszystko kreatywny burdel i polubił się z tymi ludźmi. Trochę dziwię się, że Gunn nie zgarnął go do DC, twórczość Raimiego to przecież jego b-klasowe klimaty.
Chciałbym aby Sam najpierw nakręcił ten mniejszy thriller Send Help, były plotki o wejściu na plan już w listopadzie, ale coś nie słychać żadnych ogłoszeń castingowych.
Najmniej zachęcająca scena na napisach w ostatnich latach. Może dla niego to był mimo wszystko kreatywny burdel i polubił się z tymi ludźmi. Trochę dziwię się, że Gunn nie zgarnął go do DC, twórczość Raimiego to przecież jego b-klasowe klimaty.
Chciałbym aby Sam najpierw nakręcił ten mniejszy thriller Send Help, były plotki o wejściu na plan już w listopadzie, ale coś nie słychać żadnych ogłoszeń castingowych.
Cytat z Mierzwiak data 5 października, 2024, 09:35Może po prostu jestem zbyt wymagający i powinienem przyjąć do wiadomości, że $am Raimi lubi tę pia$kownicę 🙂
Może po prostu jestem zbyt wymagający i powinienem przyjąć do wiadomości, że $am Raimi lubi tę pia$kownicę 🙂
Cytat z Szaman data 5 października, 2024, 09:36Dawno już pogodziłem się z tym, że jest biznesmenem, cieszy mnie, że mimo wszystko w jego drogich filmach dla wielkich wytwórni można nadal odnaleźć dawnego Sama.
Dawno już pogodziłem się z tym, że jest biznesmenem, cieszy mnie, że mimo wszystko w jego drogich filmach dla wielkich wytwórni można nadal odnaleźć dawnego Sama.
Cytat z Juby data 8 października, 2024, 09:16Mimo dwukrotnych (trzykrotnych?) dokrętek, które w zasadzie zmieniły cały film, opinie bez zmian:
https://www.filmweb.pl/news/%22Kapitan+Ameryka+4%22.+Marvel+pokaza%C5%82+dwie+wersje+filmu.+Fatalne+opinie+pokrzy%C5%BCuj%C4%85+plany-157575
Ciekawi mnie czy to będzie w stanie wyciągnąć z kin lepsze wyniki do The Marvels. Wydaje się równie zbędnym, niechcianym przez nikogo sequelem filmu/serialu o postaci, o której nikt nie chce oglądać solowej produkcji kinowej. Niby ma Red-Hulka, który wzbudza jakieś zainteresowanie i nieźle dobraną datę premiery, ale na razie nie widzę tu potencjału nawet na dogonienie przychodów drugiego Aquamana.
Mimo dwukrotnych (trzykrotnych?) dokrętek, które w zasadzie zmieniły cały film, opinie bez zmian:
Ciekawi mnie czy to będzie w stanie wyciągnąć z kin lepsze wyniki do The Marvels. Wydaje się równie zbędnym, niechcianym przez nikogo sequelem filmu/serialu o postaci, o której nikt nie chce oglądać solowej produkcji kinowej. Niby ma Red-Hulka, który wzbudza jakieś zainteresowanie i nieźle dobraną datę premiery, ale na razie nie widzę tu potencjału nawet na dogonienie przychodów drugiego Aquamana.
Cytat z Mierzwiak data 8 października, 2024, 09:35Na ten moment skłaniam się właśnie ku wynikom The Marvels dla Not Captain America.
Swoją drogą ile razy można poprawiać / naprawiać film? O czym to w ogóle świadczy? Ano wyłącznie o tym, że po Infinity Sadze nie ma tam już żadnej wizji i pomysłu na kolejne produkcje, jest za to chaos, mnóstwo taśmy klejącej i śliny mającej poskładać do kupy kolejne fatalne projekty.
Pomyślcie na jakim poziomie tam będzie CGI, skoro pewnie do ostatniej chwili będą wywalać i dokładać nowe sceny.
Na ten moment skłaniam się właśnie ku wynikom The Marvels dla Not Captain America.
Swoją drogą ile razy można poprawiać / naprawiać film? O czym to w ogóle świadczy? Ano wyłącznie o tym, że po Infinity Sadze nie ma tam już żadnej wizji i pomysłu na kolejne produkcje, jest za to chaos, mnóstwo taśmy klejącej i śliny mającej poskładać do kupy kolejne fatalne projekty.
Pomyślcie na jakim poziomie tam będzie CGI, skoro pewnie do ostatniej chwili będą wywalać i dokładać nowe sceny.
Cytat z Juby data 8 października, 2024, 10:14Nie wnikam o czym to świadczy, bo nie planuję tego oglądać 🙂 Deadpool & Wolverine było dla mnie satysfakcjonującym pożegnaniem z Marvelem, którego adaptacje oglądałem od 25 lat. Są oczywiście postacie, które nadal będę śledził (szczególnie jeśli dobrze będą się zapowiadać), takie jak Spider-Man (Holland), ale całą resztę tego bałaganu, którego narobili poszerzając MCU o telewizję i wchodząc w multiwersa nie chce mi się już śledzić. A oglądać filmów, których nie będę w stanie zrozumieć bez nadrabiania siedemnastu innych projektów MCU nie chce mi się nawet włączać. Gdybym od dziś nie obejrzał już nigdy żadnej nowości Marvela - I don't care. Z sześciu ich filmów z planowaną datą premiery nie interesuje mnie żaden (no chyba, że ta F4 będzie miała super zapowiedzi), a seriali nie oglądam (z produkcji D+ widziałem tylko WandaVision, Moon Knighta i tych świątecznych Strażników Galaktyki).
Z "Sonyverse" to samo. Pierwszy Venom był cienki (obejrzałem tylko dla Hardy'ego i tylko dla niego warto go obejrzeć), resztę odpuściłem już na etapie zwiastunów. Dla mnie mogą zwijać ten interes. Niech tylko dokończę trylogię animowanego Spider-Verse.
Nie wnikam o czym to świadczy, bo nie planuję tego oglądać 🙂 Deadpool & Wolverine było dla mnie satysfakcjonującym pożegnaniem z Marvelem, którego adaptacje oglądałem od 25 lat. Są oczywiście postacie, które nadal będę śledził (szczególnie jeśli dobrze będą się zapowiadać), takie jak Spider-Man (Holland), ale całą resztę tego bałaganu, którego narobili poszerzając MCU o telewizję i wchodząc w multiwersa nie chce mi się już śledzić. A oglądać filmów, których nie będę w stanie zrozumieć bez nadrabiania siedemnastu innych projektów MCU nie chce mi się nawet włączać. Gdybym od dziś nie obejrzał już nigdy żadnej nowości Marvela - I don't care. Z sześciu ich filmów z planowaną datą premiery nie interesuje mnie żaden (no chyba, że ta F4 będzie miała super zapowiedzi), a seriali nie oglądam (z produkcji D+ widziałem tylko WandaVision, Moon Knighta i tych świątecznych Strażników Galaktyki).
Z "Sonyverse" to samo. Pierwszy Venom był cienki (obejrzałem tylko dla Hardy'ego i tylko dla niego warto go obejrzeć), resztę odpuściłem już na etapie zwiastunów. Dla mnie mogą zwijać ten interes. Niech tylko dokończę trylogię animowanego Spider-Verse.
Cytat z Mierzwiak data 8 października, 2024, 11:42Po kiepskim weekendowym otwarciu Brave New World najzabawniejsze będą te wszystkie artykuły pytające "Ale co się stało?", tak jakby przyczyny chwilowego sukcesu Deadpool & Wolverine nie były oczywiste, a on sam anomalią.
Po kiepskim weekendowym otwarciu Brave New World najzabawniejsze będą te wszystkie artykuły pytające "Ale co się stało?", tak jakby przyczyny chwilowego sukcesu Deadpool & Wolverine nie były oczywiste, a on sam anomalią.
Cytat z Mierzwiak data 8 października, 2024, 18:16Captain Marvel is described as "one of the main characters in [Avengers: Doomsday]," with Perez adding that "She will be one of the leading Avengers in these movies." As for Sam Wilson/Captain America, he's set to "co-lead the team."
Aha. Powodzenia 🙂
https://comicbookmovie.com/avengers/avengers-secret-wars/avengers-doomsday-and-secret-wars-rumors-reveal-new-team-leaders-a-big-reunion-and-secondary-villains-a213821#gs.gdmsiq
Captain Marvel is described as "one of the main characters in [Avengers: Doomsday]," with Perez adding that "She will be one of the leading Avengers in these movies." As for Sam Wilson/Captain America, he's set to "co-lead the team."
Aha. Powodzenia 🙂
Cytat z Mierzwiak data 11 października, 2024, 21:53Cytat z Mierzwiak data październik 3, 2024, 20:49Odcinek trzeci Agathy: idą w studio ciemnym, paskudnym niby lasem i trafiają do domu. Czarodziejsko zmieniają im się stylówki i muszą zdążyć przed czasem zanim zginą; jedna z wiedźm musi się wykazać. (tu: wpaść na przepis na odpowiedni eliksir przeciwko truciźnie którą wypiły)
Odcinek piąty Agathy: siedzą w studio w ciemnym (CIEMNYM!!! rozbolały mnie oczy od wytężania wzroku w tym odcinku), paskudnym niby lesie ale pojawia się Siódemka z Salem więc wsiadają na miotyły i odlatują. (chciałbym bardzo by serial się zdecydował, czy bohaterki mają moc, czy może jednak nie, bo już zaczynam się gubić po co w ogóle ta podróż.) Zaliczają twarde lądowanie i trafiają do chaty. Czarodziejsko zmieniają im się stylówki i muszą zdążyć przed czasem zanim zginą.
- Po odczytaniu z tablicy Ouija, że trzeba ukarać Agathę ta znika na chwilę, wraca opętana (kilkusetletnie wiedźmy które swoje przeżyły i widziały reagują na nią jak 8-letnie dziewczynki piszcząc i krzycząc, brawo scenarzyści) i dusi jedną z wiedźm ale wystarczy zapalić światło by odpuściła,
- Agatha już nie jest opętana, pojawia się duch jej matki na krótką pogandankę,
- za chwilę znowu ją opętuje a jedna z wiedźm ma moc (ale jak?) i strzela w opętaną Agathę pomarańczowymi promieniami żeby ją obronić, ale ta wysysa jej moc i zabija a cała akcja zatrzymuje się, gdy Teen wykrzykuje odczytane z tablicy Ouija "Nicholas Scratch."
- o duchu matki twórcy już zapomnieli, za to po wyjściu na zewnątrz Teen robi coming out jako posiadający błękitną moc syn Wandy i używa jej by wrzucić Agathę i dwie inne bohaterki do bagna, które je pochłania.
Co tu się odstawiło to ja nie wiem, a żeby było zabawniej ten niedorzeczny pierdolnik, bez początkowej przypomjnajki i napisów końcowych, trwał tylko 24 minuty.
Czy twórcy zdają sobie sprawę, że ten Mystery Box (w którym nie ma żadnej tajemnicy!), zbudowany wokół okropnych postaci na czele z wkurwiającą Agathą w ogóle nie działa?
Cytat z Mierzwiak data październik 3, 2024, 20:49Odcinek trzeci Agathy: idą w studio ciemnym, paskudnym niby lasem i trafiają do domu. Czarodziejsko zmieniają im się stylówki i muszą zdążyć przed czasem zanim zginą; jedna z wiedźm musi się wykazać. (tu: wpaść na przepis na odpowiedni eliksir przeciwko truciźnie którą wypiły)
Odcinek piąty Agathy: siedzą w studio w ciemnym (CIEMNYM!!! rozbolały mnie oczy od wytężania wzroku w tym odcinku), paskudnym niby lesie ale pojawia się Siódemka z Salem więc wsiadają na miotyły i odlatują. (chciałbym bardzo by serial się zdecydował, czy bohaterki mają moc, czy może jednak nie, bo już zaczynam się gubić po co w ogóle ta podróż.) Zaliczają twarde lądowanie i trafiają do chaty. Czarodziejsko zmieniają im się stylówki i muszą zdążyć przed czasem zanim zginą.
- Po odczytaniu z tablicy Ouija, że trzeba ukarać Agathę ta znika na chwilę, wraca opętana (kilkusetletnie wiedźmy które swoje przeżyły i widziały reagują na nią jak 8-letnie dziewczynki piszcząc i krzycząc, brawo scenarzyści) i dusi jedną z wiedźm ale wystarczy zapalić światło by odpuściła,
- Agatha już nie jest opętana, pojawia się duch jej matki na krótką pogandankę,
- za chwilę znowu ją opętuje a jedna z wiedźm ma moc (ale jak?) i strzela w opętaną Agathę pomarańczowymi promieniami żeby ją obronić, ale ta wysysa jej moc i zabija a cała akcja zatrzymuje się, gdy Teen wykrzykuje odczytane z tablicy Ouija "Nicholas Scratch."
- o duchu matki twórcy już zapomnieli, za to po wyjściu na zewnątrz Teen robi coming out jako posiadający błękitną moc syn Wandy i używa jej by wrzucić Agathę i dwie inne bohaterki do bagna, które je pochłania.
Co tu się odstawiło to ja nie wiem, a żeby było zabawniej ten niedorzeczny pierdolnik, bez początkowej przypomjnajki i napisów końcowych, trwał tylko 24 minuty.
Czy twórcy zdają sobie sprawę, że ten Mystery Box (w którym nie ma żadnej tajemnicy!), zbudowany wokół okropnych postaci na czele z wkurwiającą Agathą w ogóle nie działa?