MCU - Marvel Cinematic Universe
Cytat z Szaman data 11 października, 2024, 22:45Z tego co rozumiem, od pięciu odcinków siedzą w jakimś lesie i wykonują zadania na poziomie Misia i Margolci. Brzmi jak najgorszy serial świata.
Z tego co rozumiem, od pięciu odcinków siedzą w jakimś lesie i wykonują zadania na poziomie Misia i Margolci. Brzmi jak najgorszy serial świata.
Cytat z Marek Pilarski data 11 października, 2024, 23:12Zaintrygował mnie ten Miś i Margolcia. Chyba więc obejrzę.
Zaintrygował mnie ten Miś i Margolcia. Chyba więc obejrzę.
Cytat z Mierzwiak data 11 października, 2024, 23:41Cytat z Szaman data październik 11, 2024, 22:45Z tego co rozumiem, od pięciu odcinków siedzą w jakimś lesie i wykonują zadania na poziomie Misia i Margolci. Brzmi jak najgorszy serial świata.
Dokładnie od trzech, bo do ciemnego lasu wszyscy udali się na samym końcu drugiego odcinka.
Cytat z Szaman data październik 11, 2024, 22:45Z tego co rozumiem, od pięciu odcinków siedzą w jakimś lesie i wykonują zadania na poziomie Misia i Margolci. Brzmi jak najgorszy serial świata.
Dokładnie od trzech, bo do ciemnego lasu wszyscy udali się na samym końcu drugiego odcinka.
Cytat z robgordon data 12 października, 2024, 10:03Wg plotek wiodącymi postaciami kolejnych odsłon MCU mają być Spider-Man Toma Hollanda i Andrew Garfielda, Dr. Doom w wersji RDJ, Logan i Deadpool. Czyli 2 postacie pożyczone od SONY, RDJ „przywrócony ze zmarłych” i 2 postacie z wykupionego uniwersum Foxa (w tym 1 również zmartwychwstała). Jeśli plotki się potwierdzą, będzie to kolejny dowód na to jaką porażką jest planowanie tego świata po Endgame.
Wg plotek wiodącymi postaciami kolejnych odsłon MCU mają być Spider-Man Toma Hollanda i Andrew Garfielda, Dr. Doom w wersji RDJ, Logan i Deadpool. Czyli 2 postacie pożyczone od SONY, RDJ „przywrócony ze zmarłych” i 2 postacie z wykupionego uniwersum Foxa (w tym 1 również zmartwychwstała). Jeśli plotki się potwierdzą, będzie to kolejny dowód na to jaką porażką jest planowanie tego świata po Endgame.
Cytat z Szaman data 12 października, 2024, 10:47Ale odniosą sukces, bo wpisują się w kilka trendów jednocześnie. Nostalgia za Maguirem, Garfield który nagle stał się lubianym, cool Spider-Manem, Jackman który dwoma filmami płynnie przeszedł w Wolverine'a Seniora i szalone crossovery które mogą być sposobem na to jak Hollywood finansowo właściwie rozgryzie temat multiwersum i powrotów do znanych marek.
Tylko Holland wydaje się w tym strasznie zagubiony, mam wrażenie, że nawet dzieciaki na Twitterze wolą bully Maguire'a i cool Garfielda z przeszczepionyni włosami. Downey Jr bardziej dotarł poza bańkę niż bańkę zachwycił pomysłem z Doomem, ale swoje zrobił. Nikt nie mówi i nie pamięta o Majorsie.
Problemem jest to, że Not My Captain i Thunderbolts wyglądają na klapy, więc trzeba będzie jakoś odwrócić uwagę w kierunku przyszłych atrakcji. Na przykład ogłoszeniami castingowymi.
Ale odniosą sukces, bo wpisują się w kilka trendów jednocześnie. Nostalgia za Maguirem, Garfield który nagle stał się lubianym, cool Spider-Manem, Jackman który dwoma filmami płynnie przeszedł w Wolverine'a Seniora i szalone crossovery które mogą być sposobem na to jak Hollywood finansowo właściwie rozgryzie temat multiwersum i powrotów do znanych marek.
Tylko Holland wydaje się w tym strasznie zagubiony, mam wrażenie, że nawet dzieciaki na Twitterze wolą bully Maguire'a i cool Garfielda z przeszczepionyni włosami. Downey Jr bardziej dotarł poza bańkę niż bańkę zachwycił pomysłem z Doomem, ale swoje zrobił. Nikt nie mówi i nie pamięta o Majorsie.
Problemem jest to, że Not My Captain i Thunderbolts wyglądają na klapy, więc trzeba będzie jakoś odwrócić uwagę w kierunku przyszłych atrakcji. Na przykład ogłoszeniami castingowymi.
Cytat z Mierzwiak data 12 października, 2024, 11:37Holland jest zagubiony, bo nigdy nie miał Spider-Mana tak naprawdę, naprawdę dla siebie:
- Civil War - krótki występ obok większości najważniejszych bohaterów MCU jako dodatek do akcji,
- Homecoming - niby historia skupiona na Parkerze, ale jednak udział Downeya Jra i kostium od Starka były dość silnymi elementami niepozwalającymi zapomnieć, że to film będący częścią MCU,
- Infinity War i Endgame - komentarz chyba zbędny,
- Far From Home - znowu, historia skupiona na Parkerze i MJ, ale mamy Fury'ego, żałobę po Starku i jego spuściznę będącą istotną częścią fabuły,
- No Way Home - i jeszcze raz znowu historia skupiona na Parkerze, ale wkraczają aktorzy z poprzednich filmów, tak bohaterowie jak i wrogowie i nawet śmierć cioci May, która ma być ostatecznym elementem kształtującym Parkera / Spider-Mana nie są w stanie przykryć, że nie to było w tym filmie najważniejsze.
Tak jak pisałem - zakończenie ostatniego filmu obiecywało film z "prawdziwym" Spider-Manem i Parkerem żyjącym jako biedny student, ale oni to odbębnią w 10-minutowym prologu tylko po to, by przejść do Wielkich & Ważnych Spraw bo zagrożone multiwersum (ziew) czeka a Doom już przebiera nóżkami, by wejść na scenę. Do tego trzeba wyciągnąć wniosek z finansowego sukcesu jakim były powroty Andrew, Tobeya i Hugh, i zaraz okaże się, że Spider-Man w swoim filmie będzie bardziej gościnnie.
Holland jest zagubiony, bo nigdy nie miał Spider-Mana tak naprawdę, naprawdę dla siebie:
- Civil War - krótki występ obok większości najważniejszych bohaterów MCU jako dodatek do akcji,
- Homecoming - niby historia skupiona na Parkerze, ale jednak udział Downeya Jra i kostium od Starka były dość silnymi elementami niepozwalającymi zapomnieć, że to film będący częścią MCU,
- Infinity War i Endgame - komentarz chyba zbędny,
- Far From Home - znowu, historia skupiona na Parkerze i MJ, ale mamy Fury'ego, żałobę po Starku i jego spuściznę będącą istotną częścią fabuły,
- No Way Home - i jeszcze raz znowu historia skupiona na Parkerze, ale wkraczają aktorzy z poprzednich filmów, tak bohaterowie jak i wrogowie i nawet śmierć cioci May, która ma być ostatecznym elementem kształtującym Parkera / Spider-Mana nie są w stanie przykryć, że nie to było w tym filmie najważniejsze.
Tak jak pisałem - zakończenie ostatniego filmu obiecywało film z "prawdziwym" Spider-Manem i Parkerem żyjącym jako biedny student, ale oni to odbębnią w 10-minutowym prologu tylko po to, by przejść do Wielkich & Ważnych Spraw bo zagrożone multiwersum (ziew) czeka a Doom już przebiera nóżkami, by wejść na scenę. Do tego trzeba wyciągnąć wniosek z finansowego sukcesu jakim były powroty Andrew, Tobeya i Hugh, i zaraz okaże się, że Spider-Man w swoim filmie będzie bardziej gościnnie.
Cytat z Szaman data 17 października, 2024, 16:17https://twitter.com/DiscussingFilm/status/1846928692586352997?t=qOKLojg6zIdEFQCo7mvLyA&s=19
First look at HERBIE in the ‘FANTASTIC FOUR’ movie.
(Source: https://t.co/CzfaVFt8Tv) pic.twitter.com/ZcTB5PtriF
— DiscussingFilm (@DiscussingFilm) October 17, 2024
Cytat z Szaman data 19 października, 2024, 20:39https://twitter.com/DiscussingFilm/status/1847715251678015969?t=9C4t2vqcTUX9V_U-q6BqEw&s=19
‘DAREDEVIL BORN AGAIN’ will officially premiere on March 4 on Disney+ pic.twitter.com/5inL4NPdvH
— DiscussingFilm (@DiscussingFilm) October 19, 2024
Cytat z Mierzwiak data 20 października, 2024, 10:326. odcinek Agathy był pierwszym, na którym nie umierałem z zażenowania.
[spoiler title=""] Tak, nasz Teen to w istocie Billy Maximoff, którego "dusza", gdy czar Wandy na końcu WandaVision się skończył, znalazł ratunek w postaci ciała umierającego w wypadku samochodowych nastolatka. Co z Tommym? To właśnie jego szuka Billy i w tym celu chce przebyć Drogę Wiedźm. [/spoiler]
Ostatnia scena uświadomiła mi jednak, jak bardzo nie mogę znieść tu Agathy / Hahn; sytuacja w której główna, tytułowa bohaterka serialu jest jego najbardziej wkurzającym elementem jest, przyznam, dość ciekawa.
6. odcinek Agathy był pierwszym, na którym nie umierałem z zażenowania.
Ostatnia scena uświadomiła mi jednak, jak bardzo nie mogę znieść tu Agathy / Hahn; sytuacja w której główna, tytułowa bohaterka serialu jest jego najbardziej wkurzającym elementem jest, przyznam, dość ciekawa.
Cytat z Szaman data 20 października, 2024, 13:00Mierzwiak, wybacz, ale wziąłem w spoiler. Moim zdaniem należało 🙂
Mierzwiak, wybacz, ale wziąłem w spoiler. Moim zdaniem należało 🙂
Cytat z Szaman data 22 października, 2024, 17:37https://twitter.com/DiscussingFilm/status/1848765417374060650
‘BLADE’ has been delayed indefinitely.
The film no longer has a release date. pic.twitter.com/ILbSmXcudY
— DiscussingFilm (@DiscussingFilm) October 22, 2024
Cytat z Szaman data 22 października, 2024, 17:56https://twitter.com/DiscussingFilm/status/1848768760569630743
Marvel Studios has revealed release dates for 3 films in 2028:
• February 18, 2028
• May 5, 2028
• November 10, 2028 pic.twitter.com/p1rvLLA2NH— DiscussingFilm (@DiscussingFilm) October 22, 2024
Cytat z Mierzwiak data 25 października, 2024, 09:31Kolejny spoko odcinek Agathy, czemu od początku serial nie był tak, nie wiem, sympatyczny? Od pierwszego odcinka zastanawiałem się po co wzięli Patti LuPone i dopiero w 7. odcinku dostała coś do zagrania.
Kolejny spoko odcinek Agathy, czemu od początku serial nie był tak, nie wiem, sympatyczny? Od pierwszego odcinka zastanawiałem się po co wzięli Patti LuPone i dopiero w 7. odcinku dostała coś do zagrania.
Cytat z Szaman data 25 października, 2024, 19:22Czyli niestety Nolan przełożony, bo przecież nie wpychaliby mu się w jego datę, jeszcze z tym samym aktorem.
https://twitter.com/DiscussingFilm/status/1849877116445196539
Czyli niestety Nolan przełożony, bo przecież nie wpychaliby mu się w jego datę, jeszcze z tym samym aktorem.
‘SPIDER-MAN 4’ will release on July 24, 2026 in theaters.
Destin Daniel Cretton (‘Shang-Chi’) is now officially set to direct. pic.twitter.com/oqOBgEVPKs
— DiscussingFilm (@DiscussingFilm) October 25, 2024
Cytat z Szaman data 25 października, 2024, 20:34https://twitter.com/DiscussingFilm/status/1849895203940991342
First look at Nicolas Cage as Spider-Man Noir in the ‘SPIDER-NOIR’ series. https://t.co/oPw9VcW1HN
— DiscussingFilm (@DiscussingFilm) October 25, 2024
Cytat z Mierzwiak data 25 października, 2024, 22:57Cytat z Szaman data październik 25, 2024, 20:34https://twitter.com/DiscussingFilm/status/1849895203940991342
Jestem pewien że to jest first look co najwyżej na kaskadera a nie Cage'a 😉
Cytat z Szaman data październik 25, 2024, 20:34https://twitter.com/DiscussingFilm/status/1849895203940991342
Jestem pewien że to jest first look co najwyżej na kaskadera a nie Cage'a 😉
Cytat z Janko data 26 października, 2024, 10:01Venom: Last Dance
Ciekawy eksperyment: scenariusz napisało AI. Z lat 60. XX wieku. Po awarii jednostki centralnej.
Mimo wszystko i tak lepsze (choć niewiele) od Madame Web. Przynajmniej zakończenie jest dość definitywne.
Venom: Last Dance
Ciekawy eksperyment: scenariusz napisało AI. Z lat 60. XX wieku. Po awarii jednostki centralnej.
Mimo wszystko i tak lepsze (choć niewiele) od Madame Web. Przynajmniej zakończenie jest dość definitywne.