aby założyć posty i tematy.

MCU - Marvel Cinematic Universe

PreviousPage 70 of 98Next

Z tego co rozumiem, od pięciu odcinków siedzą w jakimś lesie i wykonują zadania na poziomie Misia i Margolci. Brzmi jak najgorszy serial świata.

Zaintrygował mnie ten Miś i Margolcia. Chyba więc obejrzę.

Cytat z Szaman data październik 11, 2024, 22:45

Z tego co rozumiem, od pięciu odcinków siedzą w jakimś lesie i wykonują zadania na poziomie Misia i Margolci. Brzmi jak najgorszy serial świata.

Dokładnie od trzech, bo do ciemnego lasu wszyscy udali się na samym końcu drugiego odcinka.

Szaman has reacted to this post.
Szaman

Wg plotek wiodącymi postaciami kolejnych odsłon MCU mają być Spider-Man Toma Hollanda i Andrew Garfielda, Dr. Doom w wersji RDJ, Logan i Deadpool. Czyli 2 postacie pożyczone od SONY, RDJ „przywrócony ze zmarłych” i 2 postacie z wykupionego uniwersum Foxa (w tym 1 również zmartwychwstała). Jeśli plotki się potwierdzą, będzie to kolejny dowód na to jaką porażką jest planowanie tego świata po Endgame.

Ale odniosą sukces, bo wpisują się w kilka trendów jednocześnie. Nostalgia za Maguirem, Garfield który nagle stał się lubianym, cool Spider-Manem, Jackman który dwoma filmami płynnie przeszedł w Wolverine'a Seniora i szalone crossovery które mogą być sposobem na to jak Hollywood finansowo właściwie rozgryzie temat multiwersum i powrotów do znanych marek.

Tylko Holland wydaje się w tym strasznie zagubiony, mam wrażenie, że nawet dzieciaki na Twitterze wolą bully Maguire'a i cool Garfielda z przeszczepionyni włosami. Downey Jr bardziej dotarł poza bańkę niż bańkę zachwycił pomysłem z Doomem, ale swoje zrobił. Nikt nie mówi i nie pamięta o Majorsie.

Problemem jest to, że Not My Captain i Thunderbolts wyglądają na klapy, więc trzeba będzie jakoś odwrócić uwagę w kierunku przyszłych atrakcji. Na przykład ogłoszeniami castingowymi.

Holland jest zagubiony, bo nigdy nie miał Spider-Mana tak naprawdę, naprawdę dla siebie:

• Civil War - krótki występ obok większości najważniejszych bohaterów MCU jako dodatek do akcji,
  • Homecoming - niby historia skupiona na Parkerze, ale jednak udział Downeya Jra i kostium od Starka były dość silnymi elementami niepozwalającymi zapomnieć, że to film będący częścią MCU,
  • Infinity War i Endgame - komentarz chyba zbędny,
  • Far From Home - znowu, historia skupiona na Parkerze i MJ, ale mamy Fury'ego, żałobę po Starku i jego spuściznę będącą istotną częścią fabuły,
  • No Way Home - i jeszcze raz znowu historia skupiona na Parkerze, ale wkraczają aktorzy z poprzednich filmów, tak bohaterowie jak i wrogowie i nawet śmierć cioci May, która ma być ostatecznym elementem kształtującym Parkera / Spider-Mana nie są w stanie przykryć, że nie to było w tym filmie najważniejsze.

Tak jak pisałem - zakończenie ostatniego filmu obiecywało film z "prawdziwym" Spider-Manem i Parkerem żyjącym jako biedny student, ale oni to odbębnią w 10-minutowym prologu tylko po to, by przejść do Wielkich & Ważnych Spraw bo zagrożone multiwersum (ziew) czeka a Doom już przebiera nóżkami, by wejść na scenę. Do tego trzeba wyciągnąć wniosek z finansowego sukcesu jakim były powroty Andrew, Tobeya i Hugh, i zaraz okaże się, że Spider-Man w swoim filmie będzie bardziej gościnnie.

Szaman

6. odcinek Agathy był pierwszym, na którym nie umierałem z zażenowania.

Spoiler
Tak, nasz Teen to w istocie Billy Maximoff, którego "dusza", gdy czar Wandy na końcu WandaVision się skończył, znalazł ratunek w postaci ciała umierającego w wypadku samochodowych nastolatka. Co z Tommym? To właśnie jego szuka Billy i w tym celu chce przebyć Drogę Wiedźm. 

Ostatnia scena uświadomiła mi jednak, jak bardzo nie mogę znieść tu Agathy / Hahn; sytuacja w której główna, tytułowa bohaterka serialu jest jego najbardziej wkurzającym elementem jest, przyznam, dość ciekawa.

Mierzwiak, wybacz, ale wziąłem w spoiler. Moim zdaniem należało 🙂

Mierzwiak has reacted to this post.
Mierzwiak

Blade Lagger 2049

Szaman

Kolejny spoko odcinek Agathy, czemu od początku serial nie był tak, nie wiem, sympatyczny? Od pierwszego odcinka zastanawiałem się po co wzięli Patti LuPone i dopiero w 7. odcinku dostała coś do zagrania.

Czyli niestety Nolan przełożony, bo przecież nie wpychaliby mu się w jego datę, jeszcze z tym samym aktorem.

Kolejne zdjęcia

https://twitter.com/AjepArts/status/1849892184092442825

Cytat z Szaman data październik 25, 2024, 20:34

https://twitter.com/DiscussingFilm/status/1849895203940991342

Jestem pewien że to jest first look co najwyżej na kaskadera a nie Cage'a 😉

Szaman

Venom: Last Dance

Ciekawy eksperyment: scenariusz napisało AI. Z lat 60. XX wieku. Po awarii jednostki centralnej.

Mimo wszystko i tak lepsze (choć niewiele) od Madame Web. Przynajmniej zakończenie jest dość definitywne.

W Hollywood nie ma czegoś takiego jak definitywne zakończenie 😉

PreviousPage 70 of 98Next