MCU - Marvel Cinematic Universe
Cytat z Marek Pilarski data 23 grudnia, 2025, 15:56Ile ma być w sumie tych zwiastunów? Cztery? Pierwszy ze Capem, drugi z [spoiler title=""]Thorem.[/spoiler] Choć przypuszczałem, że kolejne będą poświęcone postaciom, których powrotu/udziału póki co oficjalnie nie potwierdzili. Wykombinują jakoś powrót Czarnej Wdowy/ ScarJo? A jak nie, to Wandy? Albo ogłoszenie udziału Storm w wykonaniu Halle Berry i Jean Grey Famki Janssen?
Ile ma być w sumie tych zwiastunów? Cztery? Pierwszy ze Capem, drugi z
Cytat z Szaman data 23 grudnia, 2025, 17:18Ja to w ogóle nie rozumiem sensu istnienia takich zwiastunów. To ma być reklama, to ma zachęcać nawet w minutę. Ciastka miałyby usniechnięte dzieci, przebojową piosenkę, obietnicę słodkości. Dla mnie zwiastun to przede wszystkim reklama, to powyżej to taka łaska, łaskawie puścili konsumentom reklamę produktu.
Były kiedyś teasery Batmana z samym logiem, był teaser z fabryką T-800, była chyba łapa Godzilli, dobrze pamiętam? Kiedyś mogli pobudzać wyobraźnię.
Ja to w ogóle nie rozumiem sensu istnienia takich zwiastunów. To ma być reklama, to ma zachęcać nawet w minutę. Ciastka miałyby usniechnięte dzieci, przebojową piosenkę, obietnicę słodkości. Dla mnie zwiastun to przede wszystkim reklama, to powyżej to taka łaska, łaskawie puścili konsumentom reklamę produktu.
Były kiedyś teasery Batmana z samym logiem, był teaser z fabryką T-800, była chyba łapa Godzilli, dobrze pamiętam? Kiedyś mogli pobudzać wyobraźnię.
Cytat z Mierzwiak data 23 grudnia, 2025, 17:47Pokazują jakieś blurby bo pewnie, mimo rzekomo skończonych zdjęć, jest to w totalnej rozsypce i sami nie wiedzą, co będzie w finalnym produkcie.
Pokazują jakieś blurby bo pewnie, mimo rzekomo skończonych zdjęć, jest to w totalnej rozsypce i sami nie wiedzą, co będzie w finalnym produkcie.
Cytat z Mierzwiak data 23 grudnia, 2025, 18:16Jeszcze jedna uwaga: niesamowite jest to, jak bardzo zawalili tych - licząc z przyszłym rokiem - 7 lat.
Mam wrażenie, że ta scenka mogłaby być wklejona po napisach Endgame i absolutnie niczego by to nie zmieniło, bo, tak szczerze, to co przez tych 7 lat stanowiło podbudowę pod ten film?
Jeszcze jedna uwaga: niesamowite jest to, jak bardzo zawalili tych - licząc z przyszłym rokiem - 7 lat.
Mam wrażenie, że ta scenka mogłaby być wklejona po napisach Endgame i absolutnie niczego by to nie zmieniło, bo, tak szczerze, to co przez tych 7 lat stanowiło podbudowę pod ten film?
Cytat z Juby data 23 grudnia, 2025, 18:46Dokładnie.
Rozumiem, że niemal $5 miliardów w box office to mocny argument, ale czy tylko mi nie podoba się, że znowu robią dwuczęściowy film? Ta era po Endgame jest tak nieskładna, że potrzebują dwóch filmów, aby zebrać ją jakoś do kupy?
Ta grafika z planu sprzed kilku miesięcy jednak nie kłamała - Odinson wrócił do fryzury z Infinity War.
Dokładnie.
Rozumiem, że niemal $5 miliardów w box office to mocny argument, ale czy tylko mi nie podoba się, że znowu robią dwuczęściowy film? Ta era po Endgame jest tak nieskładna, że potrzebują dwóch filmów, aby zebrać ją jakoś do kupy?
Ta grafika z planu sprzed kilku miesięcy jednak nie kłamała - Odinson wrócił do fryzury z Infinity War.
Cytat z Szaman data 24 grudnia, 2025, 09:26https://twitter.com/SamRaimiUpdates/status/2003692070981238817
Kate Hudson revealed that she was originally offered the role of MJ for Sam Raimi’s “Spider-Man” but turned it down.
“It’s one of those things where I look back like, ‘That would have been nice to be in a Spider-Man movie.’”
(Via: @BravoWWHL) pic.twitter.com/HKewrqcSXf
— Sam Raimi Updates (@SamRaimiUpdates) December 24, 2025
Cytat z Szaman data 28 grudnia, 2025, 10:23Pojawił się już w kinach trzeci zwiastun Doomsday.
[spoiler title=""]
Bohaterami są Xavier, Magneto i Cyklop.
[/spoiler]
Pojawił się już w kinach trzeci zwiastun Doomsday.
Bohaterami są Xavier, Magneto i Cyklop.
Cytat z Szaman data 4 stycznia, 2026, 10:39Bohaterami czwartego zwiastuna Doomsday są podobno
[spoiler title=""]
Reed Richards i Shuri
[/spoiler]
Nie macie wrażenia, że te zwiastuny przechodzą raczej bez echa? Wydaje mi się, że kampanię wymyślił ktoś zbyt mocno zatrzymany w 2009 roku, jest oparta na Avatarze i klipach nagranych kamerą z telefonu. No szczególnie to drugie już raczej nikogo nie kręci, zwłaszcza, że streaming przyzwyczaił do najwyższej jakości.
Bohaterami czwartego zwiastuna Doomsday są podobno
Reed Richards i Shuri
Nie macie wrażenia, że te zwiastuny przechodzą raczej bez echa? Wydaje mi się, że kampanię wymyślił ktoś zbyt mocno zatrzymany w 2009 roku, jest oparta na Avatarze i klipach nagranych kamerą z telefonu. No szczególnie to drugie już raczej nikogo nie kręci, zwłaszcza, że streaming przyzwyczaił do najwyższej jakości.
Cytat z Szaman data 5 stycznia, 2026, 17:21https://twitter.com/DiscussingFilm/status/2008211519541027227
https://twitter.com/DiscussingFilm/status/2008211519541027227
Cytat z Juby data 6 stycznia, 2026, 19:32A ja dopiero teraz obejrzałem (ale newsa o tym, że dzisiaj wyjdzie nie potrzebowałem, bo skoro pierwszy opublikowali we wtorek 2 tyg. temu, drugi też we wtorek tydzień temu, to zakładam, że wszystkie będą oficjalnie na kanałach Marvela co wtorek przez te 4-6 tygodni).
A ja dopiero teraz obejrzałem (ale newsa o tym, że dzisiaj wyjdzie nie potrzebowałem, bo skoro pierwszy opublikowali we wtorek 2 tyg. temu, drugi też we wtorek tydzień temu, to zakładam, że wszystkie będą oficjalnie na kanałach Marvela co wtorek przez te 4-6 tygodni).
Cytat z Szaman data 9 stycznia, 2026, 18:35Pamiętacie jeszcze o czymś takim jak solowy Blade z Mahershalą Alim? Podobno jest już ostatecznie martwy.
https://www.worldofreel.com/blog/2026/1/9/marvels-blade-reboot-is-not-happening-dead
Pamiętacie jeszcze o czymś takim jak solowy Blade z Mahershalą Alim? Podobno jest już ostatecznie martwy.
https://www.worldofreel.com/blog/2026/1/9/marvels-blade-reboot-is-not-happening-dead
Cytat z Mierzwiak data 9 stycznia, 2026, 19:05Studio które wypuściło w ostatnich latach takie ilości generycznego, czasem po prostu fatalnego, contentu ma problem z nakręceniem filmu o facecie zabijającym wampiry. Okej 🙂
Studio które wypuściło w ostatnich latach takie ilości generycznego, czasem po prostu fatalnego, contentu ma problem z nakręceniem filmu o facecie zabijającym wampiry. Okej 🙂