aby założyć posty i tematy.

Mission: Impossible

PreviousPage 7 of 10Next

OK.

Tak, zdecydowanie wygląda to na panikę, ale ta seria osiagnęła już swoje maksimum przy Fallout, a teraz znowu będą mieli rozczarowujący wynik, bo przecież przez wstrzymane zdjęcia i przesuniętą premierę znowu im budżet urośnie.

Chyba jest tam już świadomość, że Top Guna z tego nie będzie i temat już trochę się przejadł. Nawet słusznie zakładając, że cała popkultura przerzuciła się na Barbenheimera i Cruise'a zmiotło z planszy.

No a prawa strona miała w tym czasie Sound of Freedom. Tomek trafił na fatalny termin, który jeszcze kilka tygodni wcześniej nie wyglądał tak fatalnie, dlatego nikt nie sądził, że poradzi sobie tak słabo.

To przekonanie, że z powodu Mavericka kolejne M:I jest skazane na sukces od początku było błędne. Sam spekulowałem, czy i na ile fenomenalny wynik Top Gun dołoży mu widzów, ale przecież to tak różne filmy, że wspólnym mianownikiem są tylko Cruise i jego wyczyny na planie, a te przecież w ostatnim Mission nie były jakoś szczególnie ciekawe. Aktorzy faktycznie siedzący w latających myśliwcach robią wrażenie, a pościgi samochodowe, jak świetnie nakręcone by nie byly, są w co drugim akcyjniaku. Do tego tak hajpowany skok na motorze z przepaści wypadł w filmie dość niemrawo.

Z perspektywy czasu sam zresztą uważam Dead Reckoning za film zaledwie dobry, lepszy w tym cyklu tylko od oryginału i II od Woo.

Po internecie od roku latały memy, więc Paramount miało przełożyć premierę DR1. 😆

Dodane pliki:
  • Screenshot_20231024-140416_Facebook.jpg

Ej ale rzeczywiście coś w tym jest, że Paramount nie docenił tego zjawiska. Liczyli pewnie, że starczy miejsca dla wszystkich. I może dla mocniejszego tytuły by starczyło, ale teraz raczej wszyscy analizują wiatr zmian, upadek ekranizacji komiksów, dotychczasowych wyborów widzów. Dziwaczny trend w social mediach pasuje do tego bardziej niż kontynuacja 30-letniej serii.

Moim zdaniem było dość cicho w internecie o Dead Reckoning i tak jak zauważyl wyżej Mierzwiak, sam skok z motocyklem nie wystarczył.

A kto to docenił? Albo przewdział, że Barbenheimer zarobi prawie $2,5 mld?

W tamtym wątku wrzuciłem jeszcze pierwszą prognozę Box Office PRO, która pojawiła się chyba już po rozpoczęciu przedsprzedaży. A może nie, bo to prognoza z 22 czerwca.

Dodane pliki:
  • 20231024_135815.jpg

No też prawda. Trochę tęsknię za tymi sezonami letnimi z dawnych lat, gdie co tydzień wchodził jakiś duży tytuł. Przynjmniej tak pamiętam sezony sprzed 15-20 lat. Więc nie mam jakichś większych pretensji do Paramountu, zwłaszcza, że każdy z tych trzech tytułów wydaje się skierowany do różnych grup docelowych. Ale teraz już chyba wszystko stoi na głowie w temacie tradycyjnie pojmowanych grup.

Filmweb dał dupy z tym nagłówkiem. Aż się prosi, żeby dać coś w stylu "Mission Impossible: Dead Reckoning Part 2 nie wejdzie do kin w ogóle". 😜

Dodane pliki:
  • Screenshot_20231024-150135_Facebook.jpg
Mierzwiak has reacted to this post.
Mierzwiak

Jakby Joe Biden nie był wystarczająco śmieszną postacią:

https://nypost.com/2023/11/01/news/white-house-says-mission-impossible-increased-joe-bidens-concerns-about-ai/

To zemsta za niedanie zezwolenia na wysadzenie w powietrze tego mostu. 😛

Żeby było zabawniej, według linku który zapodał jeden z komentujących Polka o takim imieniu i nazwisku istnieje. Za to miasto, województwo i zgodność peselu z datą urodzenia to ... rzeczywiście wynik konkretnego researchu.

A to w ogóle nie było tak, że w różnych krajach w tym ujęciu był inny paszport?

Nie słyszałem o tym, na razie klipu z tej sceny na Youtubie nie widzę, więc trudno to zweryfikować.

A to nie jedynie spekulowaliśmy tutaj, że tak będzie? 🙂

Być może, już czasem trudno mi spamiętać co jest prawdziwym newsem 🙂

Tymczasem Dead Reckoning Part One już od jakiegoś czasu jest na płytach a ja wciąż go nie kupiłem. Jakoś nie mam ochoty na powtórkę, z perspektywy czasu film wydaje mi się nieskładnym bajzlem którego skrypt sprawia wrażenie, jakby pochodził z czasów strajku scenarzystów w 2007 roku.

Po co tracić czas i pieniądze na zrzucenie prawdziwej lokomotywy z pociągu, skoro potem ujęcie jest do tego stopnia obrobione, że większość to CGI i ostatecznie sama lokomotywa w ogóle nie wygląda prawdziwie?

Ogółem absurdalną ilość CGI tu widzę, no ale wiadomo że kolejne wyczyny Tomka i podkreślanie kaskaderki to tylko marketing.

Paramount:

https://variety.com/2024/film/news/mission-impossible-dead-reckoning-paramount-plus-release-date-1235876977/

robgordon has reacted to this post.
robgordon

Cruise w pętli czasu zwanej planem Mission: Impossible 8

https://www.dailymail.co.uk/tvshowbiz/article-13159603/Tom-Cruise-sports-longer-hair-films-car-chase-scene-Derbyshire-Mission-Impossibles-eighth-instalment.html

PreviousPage 7 of 10Next