Mission: Impossible
Cytat z Mierzwiak data 24 października, 2023, 09:05OK.
Tak, zdecydowanie wygląda to na panikę, ale ta seria osiagnęła już swoje maksimum przy Fallout, a teraz znowu będą mieli rozczarowujący wynik, bo przecież przez wstrzymane zdjęcia i przesuniętą premierę znowu im budżet urośnie.
OK.
Tak, zdecydowanie wygląda to na panikę, ale ta seria osiagnęła już swoje maksimum przy Fallout, a teraz znowu będą mieli rozczarowujący wynik, bo przecież przez wstrzymane zdjęcia i przesuniętą premierę znowu im budżet urośnie.
Cytat z Szaman data 24 października, 2023, 09:11Chyba jest tam już świadomość, że Top Guna z tego nie będzie i temat już trochę się przejadł. Nawet słusznie zakładając, że cała popkultura przerzuciła się na Barbenheimera i Cruise'a zmiotło z planszy.
Chyba jest tam już świadomość, że Top Guna z tego nie będzie i temat już trochę się przejadł. Nawet słusznie zakładając, że cała popkultura przerzuciła się na Barbenheimera i Cruise'a zmiotło z planszy.
Cytat z Marek Pilarski data 24 października, 2023, 09:24No a prawa strona miała w tym czasie Sound of Freedom. Tomek trafił na fatalny termin, który jeszcze kilka tygodni wcześniej nie wyglądał tak fatalnie, dlatego nikt nie sądził, że poradzi sobie tak słabo.
No a prawa strona miała w tym czasie Sound of Freedom. Tomek trafił na fatalny termin, który jeszcze kilka tygodni wcześniej nie wyglądał tak fatalnie, dlatego nikt nie sądził, że poradzi sobie tak słabo.
Cytat z Mierzwiak data 24 października, 2023, 09:27To przekonanie, że z powodu Mavericka kolejne M:I jest skazane na sukces od początku było błędne. Sam spekulowałem, czy i na ile fenomenalny wynik Top Gun dołoży mu widzów, ale przecież to tak różne filmy, że wspólnym mianownikiem są tylko Cruise i jego wyczyny na planie, a te przecież w ostatnim Mission nie były jakoś szczególnie ciekawe. Aktorzy faktycznie siedzący w latających myśliwcach robią wrażenie, a pościgi samochodowe, jak świetnie nakręcone by nie byly, są w co drugim akcyjniaku. Do tego tak hajpowany skok na motorze z przepaści wypadł w filmie dość niemrawo.
Z perspektywy czasu sam zresztą uważam Dead Reckoning za film zaledwie dobry, lepszy w tym cyklu tylko od oryginału i II od Woo.
To przekonanie, że z powodu Mavericka kolejne M:I jest skazane na sukces od początku było błędne. Sam spekulowałem, czy i na ile fenomenalny wynik Top Gun dołoży mu widzów, ale przecież to tak różne filmy, że wspólnym mianownikiem są tylko Cruise i jego wyczyny na planie, a te przecież w ostatnim Mission nie były jakoś szczególnie ciekawe. Aktorzy faktycznie siedzący w latających myśliwcach robią wrażenie, a pościgi samochodowe, jak świetnie nakręcone by nie byly, są w co drugim akcyjniaku. Do tego tak hajpowany skok na motorze z przepaści wypadł w filmie dość niemrawo.
Z perspektywy czasu sam zresztą uważam Dead Reckoning za film zaledwie dobry, lepszy w tym cyklu tylko od oryginału i II od Woo.
Cytat z Marek Pilarski data 24 października, 2023, 13:06Po internecie od roku latały memy, więc Paramount miało przełożyć premierę DR1. 😆
Po internecie od roku latały memy, więc Paramount miało przełożyć premierę DR1. 😆
Dodane pliki:Cytat z Szaman data 24 października, 2023, 13:21Ej ale rzeczywiście coś w tym jest, że Paramount nie docenił tego zjawiska. Liczyli pewnie, że starczy miejsca dla wszystkich. I może dla mocniejszego tytuły by starczyło, ale teraz raczej wszyscy analizują wiatr zmian, upadek ekranizacji komiksów, dotychczasowych wyborów widzów. Dziwaczny trend w social mediach pasuje do tego bardziej niż kontynuacja 30-letniej serii.
Moim zdaniem było dość cicho w internecie o Dead Reckoning i tak jak zauważyl wyżej Mierzwiak, sam skok z motocyklem nie wystarczył.
Ej ale rzeczywiście coś w tym jest, że Paramount nie docenił tego zjawiska. Liczyli pewnie, że starczy miejsca dla wszystkich. I może dla mocniejszego tytuły by starczyło, ale teraz raczej wszyscy analizują wiatr zmian, upadek ekranizacji komiksów, dotychczasowych wyborów widzów. Dziwaczny trend w social mediach pasuje do tego bardziej niż kontynuacja 30-letniej serii.
Moim zdaniem było dość cicho w internecie o Dead Reckoning i tak jak zauważyl wyżej Mierzwiak, sam skok z motocyklem nie wystarczył.
Cytat z Marek Pilarski data 24 października, 2023, 13:28A kto to docenił? Albo przewdział, że Barbenheimer zarobi prawie $2,5 mld?
W tamtym wątku wrzuciłem jeszcze pierwszą prognozę Box Office PRO, która pojawiła się chyba już po rozpoczęciu przedsprzedaży. A może nie, bo to prognoza z 22 czerwca.
A kto to docenił? Albo przewdział, że Barbenheimer zarobi prawie $2,5 mld?
W tamtym wątku wrzuciłem jeszcze pierwszą prognozę Box Office PRO, która pojawiła się chyba już po rozpoczęciu przedsprzedaży. A może nie, bo to prognoza z 22 czerwca.
Dodane pliki:Cytat z Szaman data 24 października, 2023, 13:41No też prawda. Trochę tęsknię za tymi sezonami letnimi z dawnych lat, gdie co tydzień wchodził jakiś duży tytuł. Przynjmniej tak pamiętam sezony sprzed 15-20 lat. Więc nie mam jakichś większych pretensji do Paramountu, zwłaszcza, że każdy z tych trzech tytułów wydaje się skierowany do różnych grup docelowych. Ale teraz już chyba wszystko stoi na głowie w temacie tradycyjnie pojmowanych grup.
No też prawda. Trochę tęsknię za tymi sezonami letnimi z dawnych lat, gdie co tydzień wchodził jakiś duży tytuł. Przynjmniej tak pamiętam sezony sprzed 15-20 lat. Więc nie mam jakichś większych pretensji do Paramountu, zwłaszcza, że każdy z tych trzech tytułów wydaje się skierowany do różnych grup docelowych. Ale teraz już chyba wszystko stoi na głowie w temacie tradycyjnie pojmowanych grup.
Cytat z Marek Pilarski data 24 października, 2023, 14:04Filmweb dał dupy z tym nagłówkiem. Aż się prosi, żeby dać coś w stylu "Mission Impossible: Dead Reckoning Part 2 nie wejdzie do kin w ogóle". 😜
Filmweb dał dupy z tym nagłówkiem. Aż się prosi, żeby dać coś w stylu "Mission Impossible: Dead Reckoning Part 2 nie wejdzie do kin w ogóle". 😜
Dodane pliki:Cytat z Mierzwiak data 1 listopada, 2023, 12:44Jakby Joe Biden nie był wystarczająco śmieszną postacią:
https://nypost.com/2023/11/01/news/white-house-says-mission-impossible-increased-joe-bidens-concerns-about-ai/
Jakby Joe Biden nie był wystarczająco śmieszną postacią:
Cytat z Marek Pilarski data 27 grudnia, 2023, 17:58To zemsta za niedanie zezwolenia na wysadzenie w powietrze tego mostu. 😛
https://twitter.com/kuba_w/status/1739781792146612325?s=20
To zemsta za niedanie zezwolenia na wysadzenie w powietrze tego mostu. 😛
Twórcy ostatniego "Mission Impossible" chyba zapytali o pomysł na typowe polskie nazwisko grupki "I love my Polish heritage". pic.twitter.com/qX9eVHnoPw
— Jakub Wencel (@kuba_w) December 26, 2023
Cytat z Janko data 27 grudnia, 2023, 18:21Żeby było zabawniej, według linku który zapodał jeden z komentujących Polka o takim imieniu i nazwisku istnieje. Za to miasto, województwo i zgodność peselu z datą urodzenia to ... rzeczywiście wynik konkretnego researchu.
Żeby było zabawniej, według linku który zapodał jeden z komentujących Polka o takim imieniu i nazwisku istnieje. Za to miasto, województwo i zgodność peselu z datą urodzenia to ... rzeczywiście wynik konkretnego researchu.
Cytat z Janko data 27 grudnia, 2023, 18:40Nie słyszałem o tym, na razie klipu z tej sceny na Youtubie nie widzę, więc trudno to zweryfikować.
Nie słyszałem o tym, na razie klipu z tej sceny na Youtubie nie widzę, więc trudno to zweryfikować.
Cytat z Mierzwiak data 27 grudnia, 2023, 20:48Być może, już czasem trudno mi spamiętać co jest prawdziwym newsem 🙂
Tymczasem Dead Reckoning
Part Onejuż od jakiegoś czasu jest na płytach a ja wciąż go nie kupiłem. Jakoś nie mam ochoty na powtórkę, z perspektywy czasu film wydaje mi się nieskładnym bajzlem którego skrypt sprawia wrażenie, jakby pochodził z czasów strajku scenarzystów w 2007 roku.
Być może, już czasem trudno mi spamiętać co jest prawdziwym newsem 🙂
Tymczasem Dead Reckoning Part One już od jakiegoś czasu jest na płytach a ja wciąż go nie kupiłem. Jakoś nie mam ochoty na powtórkę, z perspektywy czasu film wydaje mi się nieskładnym bajzlem którego skrypt sprawia wrażenie, jakby pochodził z czasów strajku scenarzystów w 2007 roku.
Cytat z Mierzwiak data 16 stycznia, 2024, 00:04Po co tracić czas i pieniądze na zrzucenie prawdziwej lokomotywy z pociągu, skoro potem ujęcie jest do tego stopnia obrobione, że większość to CGI i ostatecznie sama lokomotywa w ogóle nie wygląda prawdziwie?
Ogółem absurdalną ilość CGI tu widzę, no ale wiadomo że kolejne wyczyny Tomka i podkreślanie kaskaderki to tylko marketing.
https://youtu.be/i7bDencRrlg?si=bA0Cyn3I5t03-ISh
Po co tracić czas i pieniądze na zrzucenie prawdziwej lokomotywy z pociągu, skoro potem ujęcie jest do tego stopnia obrobione, że większość to CGI i ostatecznie sama lokomotywa w ogóle nie wygląda prawdziwie?
Ogółem absurdalną ilość CGI tu widzę, no ale wiadomo że kolejne wyczyny Tomka i podkreślanie kaskaderki to tylko marketing.
Cytat z Mierzwiak data 27 stycznia, 2024, 11:24
Paramount:
https://variety.com/2024/film/news/mission-impossible-dead-reckoning-paramount-plus-release-date-1235876977/

Paramount:

Cytat z Szaman data 8 marca, 2024, 11:00Cruise w pętli czasu zwanej planem Mission: Impossible 8
https://www.dailymail.co.uk/tvshowbiz/article-13159603/Tom-Cruise-sports-longer-hair-films-car-chase-scene-Derbyshire-Mission-Impossibles-eighth-instalment.html
Cruise w pętli czasu zwanej planem Mission: Impossible 8
Cytat z Szaman data 25 marca, 2024, 20:08https://twitter.com/TomCruiseNavy/status/1772237290372288644
New photos from last nights filming!!!! Mission impossible 8 pic.twitter.com/3cR4sp8fF0
— Navy (@TomCruiseNavy) March 25, 2024