aby założyć posty i tematy.

Predator

PreviousPage 4 of 7Next

No to powód debilny.

Juby has reacted to this post.
Juby

Ale jest to jakiś problem? Lista jak każda inna, autor młody, być może film McTiernana nie był nawet jego pierwszym z tą postacią, a oburzenie widzę jakby na pierwszym miejscu postawiono AvP: Requiem. Oj chyba sezon ogórkowy dopadł i nasze forum 😉

A może i tak 🙂

Czekałem na ten film i od pierwszego opisu bardzo liczyłem na najlepszą odsłonę serii od czasu pierwszego Predatora. Jak widzę jakie Prey zebrało recenzje i tego typu rankingi ^ to domyślam się czym w głównej mierze są kierowane (i nie wiem, chyba oglądałem jakąś inną wersję). Co dalej? Najlepszym filmem Marvela Black Panther? Najlepszymi Gwiezdnymi wojnami TFA i TLJ? The Terminal List kiepskim serialem? Eh, ci amerykańscy krytycy.

Ta topka poza failem na pierwszym miejscu ma jeszcze jeden - ten gówniany remake oryginału od Rodrigueza na miejscu trzecim, przed znakomitym Predatorem 2.

Cytat z Juby data sierpień 8, 2022, 08:39

Czekałem na ten film i od pierwszego opisu bardzo liczyłem na najlepszą odsłonę serii od czasu pierwszego Predatora.

Ja taką dostałem.

Chyba dawno nie widziałeś dwójki.

Chyba dawno nie sprawdzałeś, że poza Twoją bańką żyją inni ludzie mający inne opinie 😉

Dzięki, ale nawet 4K HDR na Disney+ nie stanowi dla mnie zachęty by wrócić do tego filmu.

Rzeczywiście nie ma co tutaj kruszyć kopii, bo może po prostu nowego pokolenia nie interesuje 10 chłopa którzy napierdalają z karabinu w krzaki. Potrzebują jakiegoś problemu społecznego, namacalnego odniesienia do rzeczywistości i własnych idoli, bo mięśniaki to już miały gorzej ze 20 lat temu.

Wymagania pod względem wizualiów czy roboty reżyserskiej też już mocno obniżono, bo takie filmy otaczają mlodsze pokolenie.

I to rzeczywiście jest autorski ranking, bardziej można toczyć pianę o te które Empire firmuje całą swoją redakcją.

Myślę że warto też pamiętać, że filmów na których my się wychowywaliśmy wielu młodych ludzi zwyczajnie nie oglądało albo dopiero odkrywają je mając z góry powiedziane, że to uwielbiany klasyk który przecież muszą pokochać! To nie ułatwia odbioru.

Ale to się tyczy w sumie tylko części pierwszej. Predator 2 to żaden uwielbiany klasyk, bardziej twór pokroju Alien 3 Finchera, czyli mroczny, brutalniejszy sequel w serii, który nie spotkał się z ciepłym przyjęciem przez krytyków i znacznej części fanów w dniu premiery, ale z czasem zaczął cieszyć się wielkim uznaniem pośród sporej części widzów/fanów postaci. Dla mnie to mocno niedoceniona kontynuacja, którą w czasach kaset oglądałem chyba nawet częściej niż oryginał.

Akurat pisałem o jedynce w kontekście tego rankingu 🙂

Jaką opinią dzisiaj cieszy się dwójka raczej nie kojarzę, nie przypominam sobie jakichś szczególnych oznak sympatii, miłości czy minikultu wobec niej w sieci.

Sporo zdjęć z planu

Imponujący praktyczny kostium Predatora na nowych zdjęciach i nagraniu zza kulis PREY

Prey to pierwsza produkcja streamingowa Disneya (20th Century Studios) która doczeka się wydania płytowego:

Tym razem bohaterką będzie amerykańska pionierka?

Raczej ma być lekko futurystycznie, coś jak w Predatorze 2 i jego 1997 roku.

PreviousPage 4 of 7Next