aby założyć posty i tematy.

Opinie o serialach

PreviousPage 147 of 166Next

Nie dotarła do mnie żadna informacja zwrotna o tym serialu. Kolejny pochłonięty przez czarną dziurę streamingu.

Jak miałem Apple TV na początku roku, to mi kilka razy zaczęło wyświetlać zwiastun przed Tedem Lasso.

Widziałem zwiastuny i brałem go pod uwagę. Ale przepadł w walce z konkurencją.

Cytat z Fandorin data maj 11, 2024, 02:24
Cytat z Fandorin data maj 10, 2024, 18:29

Zostały ostatnie godziny i zaczynamy! Pewnie nikogo nie przekonam, ale jak mówi sam RTD, można wskoczyć do serialu w dowolnym momencie

Albo wiecie co? Nie wskakujcie w ten serial w tym momencie. Nie chcę mieć nikogo na sumieniu.

Co ja właśnie obejrzałem? RTD oszalał. Wygląda jakby dostał wolną rękę i realizował swoje najbardziej szalone pomysły. Jeszcze nie wiem czy mi się to podoba. Muszę się z tym przespać. Pytanie czy cały sezon taki będzie czy wyczerpali już zapas kiczu i ekstrawagancji.

Serialowa zadowolona:

"Doktor Who" w 14. sezonie to świeżość, młodość, energia i cudowny Ncuti Gatwa – recenzja premiery

Twórca już ogłosił, że jak się nie podoba nowy Doktor to nie jest się prawdziwym fanem serialu, a aktor już wyzywa od cośtamfobów, więc nie wypada źle się wypowiadać 😉

Cytat z Mierzwiak data maj 3, 2024, 16:07

Stranger Things rozpoczęło dziwny trend na Netfliksie:

https://twitter.com/DiscussingFilm/status/1786380663534354900

No i masz 🙂

Dalej zleje się pięć odcinków w jedną całość, dalej będzie skrócona dyskusja, dalej poczucie płacenia za tygodnie pustki.

Cytat z robgordon data maj 11, 2024, 17:54
Cytat z Fandorin data maj 11, 2024, 02:24
Cytat z Fandorin data maj 10, 2024, 18:29

Zostały ostatnie godziny i zaczynamy! Pewnie nikogo nie przekonam, ale jak mówi sam RTD, można wskoczyć do serialu w dowolnym momencie

Albo wiecie co? Nie wskakujcie w ten serial w tym momencie. Nie chcę mieć nikogo na sumieniu.

Co ja właśnie obejrzałem? RTD oszalał. Wygląda jakby dostał wolną rękę i realizował swoje najbardziej szalone pomysły. Jeszcze nie wiem czy mi się to podoba. Muszę się z tym przespać. Pytanie czy cały sezon taki będzie czy wyczerpali już zapas kiczu i ekstrawagancji.

Serialowa zadowolona:

https://www.serialowa.pl/483244/doktor-who-sezon-14-recenzja-opinie/?fbclid=IwZXh0bgNhZW0CMTEAAR3A-kFw_dufdq8DulQ8G6aSlwqSx0uiFpOoaloXocFkANpkZnPl0pWx4fs_aem_AcoXWAN6MJAnAQkfFrhOGX64FeNhuBWuNI34IhQe_na36lCurPyMeYESEv8VoLKqlJCprXM3cIVMUCVvcxN8XYOZ

Ja się nawet zgadzam z tą recenzją. Tylko trochę się boję, że ta świeżość i energia to trochę za mało żeby serial wrócił na poziom, za który go pokochałem. Brakuje mi tego bólu i smutku, który wylewał się z Doktora w pierwszych sezonach. Na razie mamy słitaśne teletubisie skrojone pod młodą widownię. Mam nadzieję, że ton serialu jeszcze się zmieni.

Cytat z Mierzwiak data maj 11, 2024, 19:17

Twórca już ogłosił, że jak się nie podoba nowy Doktor to nie jest się prawdziwym fanem serialu, a aktor już wyzywa od cośtamfobów, więc nie wypada źle się wypowiadać 😉

No tak, bo w sieci wcale nie ma niezadowolonych z tego, że kultową brytyjską postać gra czarnoskóry, queerowy aktor.

A nie podobać się nowa odsłona serialu ma prawo jak najbardziej. Żadna hiszpańska inkwizycja z RTD na czele na chatę takiemu niezadowolonemu nie wjedzie, bez obaw.

Cytat z Fandorin data maj 12, 2024, 16:34
No tak, bo w sieci wcale nie ma niezadowolonych z tego, że kultową brytyjską postać gra czarnoskóry, queerowy aktor.

Są, ale to nie powód by mówić ludziom, że nie są prawdziwymi fanami serialu. To jest szantaż emocjonalny i manipulacja dziwna o tyle, że facet nawet nie jest twórcą tej postaci a jednak daje sobie monopol na decydowanie, czym ona od zawsze rzekomo była.

Żaden szantaż ani manipulacja, tylko element wojenek internetowych i wyciągania przez portale różnych wyjętych z kontekstu tekstów. Dzień jak co dzień w  internecie.

Nie wiem jak oni chcą opowiedzieć tę mroczną historię z Bellą wciąż wyglądającą jakby była w szkole podstawowej.

https://twitter.com/TheLastofUsNews/status/1789483454549127449

Może być tym bardziej przerażająca.

Teraz już na pewno Hemsworth

Już dwa

robgordon has reacted to this post.
robgordon

robgordon has reacted to this post.
robgordon

Bill Lawrence i Steve Carell? Nie mam pytań,  wchodzę w to.

Outer Range (S2) (Prime)
O pierwszym sezonie napisałem:
Cytat z Mierzwiak data sierpień 14, 2022, 21:20

Ależ dobra rzecz! Od gry dokładnie całej obsady, przez świetne zdjęcia aż po ciekawą mieszankę dramatu i sci-fi.

Mam tylko nadzieję, że będzie kolejny sezon, bo choć na upartego może to funkcjonować jako samodzielna fabuła, to jednak pozostawia tyle otwartych wątków i tyle nierozwiązanych tajemnic, że jeśli nie będzie kontynuacji to zapamiętam go jako tytuł w równym stopniu świetny, co frustrujący.

Iiiiiiii o drugim mógłbym napisać dokładnie to samo. Z jednej strony serial wciąż trzyma poziom, wciąga i intryguje, a z drugiej mam wrażenie, że historia nie posunęła się do przodu ani o milimetr, za to twórcy dołożyli kilka nowych zagadek i wprowadzili motywy / wątki, z których może im ciężko być się wygrzebać.

Mam nadzieję, że jest tam plan na zakończenie i chociaż to bardzo udana produkcja to wolałbym, żeby nastąpiło ono już w kolejnym sezonie.

Ej on wcale tak źle nie wygląda. Bardziej jak ktoś w stylu Żebrowskiego, niż Conana jak poprzednik.

PreviousPage 147 of 166Next