aby założyć posty i tematy.

Opinie o serialach

PreviousPage 3 of 166Next

Szaman grzyby lubi, ale ważniejsze jest to, że zatrzymał się na 2017 roku kiedy wydawało się, że Tatiana właśnie rusza na podbój kina (Stronger z Jakiem który ostatecznie zrobił klapę).

Teda Lasso z Sudeikisem oglądacie? Szalenie sympatyczny mix amerykańskiego z brytyjskim humorem. Obok Superstore chyba mój ulubiony serial komediowy obecnie.

Obejrzałem jeden odcinek, a że zapomniałem anulować subskrypcję, to przez dwa tygodnie mogę jeszcze korzystać z AppleTV+, choć już nie za darmo. Więc dokończę. 😛

Już jest cały sezon?

Wracają do Tatiany... naprawdę nie wiem, kogo spodziewaliście się w tej roli. Tatianę widziałem w jednym filmie, więc wiem, że jest utalentowana. Ale nawet pomijając już to. Znałem ją już jednak wcześniej, mimo że nie oglądałem Orphan Black, dzięki któremu Tatiana jest znana w środowisku fanboy'ów i cieszy się uznaniem branży. Ma kilkuletnie doświadczenie z serialami i niezależnymi, mniejszymi filmami, nadszedł czas na przeskok do mainstreamu. Marvel i Disney nie potrzebuje gwiazdy w tej roli. Co więcej, oni mają możliwość, żeby zrobić z niej gwiazdę, tak jak to było w przypadku Chrisa Hemswortha, Chadwicka Bosemana czy nawet Chrisa Evansa. Zapewne w pozostałych serialach, które będą wprowadzały nowe postaci do MCU, także nie obsadzą wielkich gwiazd w głównych rolach. Przypuszczam, że mogą to być nawet mniej znane nazwiska niż Maślanka.

No tak jak pisałem, przykład Jacka Reachera z Amazonu- wzięli drugoplanowego kolesia z serialu Titans. Przykład Daredevila- wzięli drugoplanowego kolesia z Boardwalk Empire. Tutaj aktorka z nagrodą Emmy i nominacją do Złotego Globu. Jestem zdziwiony, że moje zdziwienie ciągnie się już przez tyle postów 🙂 Ale tak, trzeba przyznać, że ambicje seriali na Disney Plus są mocno kinowe, leżą w rejonach miniserialu z Ewanem McGregorem o Obi-Wanie, leżą w budżetowych rejonach Mandaloriana. Natomiast ja pomyślałem kategoriami średnio zamożnej kablówki kuszącej kategorią R, a tak wcześniej marvelowano sobie na Netflixie. Tego już nie ma.

No i do głównej roli w Mandalorianie wzięli Pedro Pascala, który do tej pory najbardziej znany był z serialu Netfliksa i drugoplanowej roli w Kingsman 2. 😛

Ale Pascal był jednak na fali wznoszącej po serialu o Escobarze, trudno coś takiego powiedzieć o castingu Charliego Coxa.

A Tatiana zaliczyła ostatnio podobno bardzo dobry występ na drugim planie w Perry Mason (nie widziałem).

Ale w sumie teraz nie wiem, czy gramy do tej samej bramki, czy nie, jeżeli chodzi o wybór Tatiany. Już się trochę pogubiłem. 😛

Ja też już się zamotałem, dlatego najpierw napisałem, że przecież Perry Mason raczej nie był przebojem, a potem usunąłem 🙂

Dostał drugi sezon chyba kilka dni temu. 😉

Cytat z Marek Pilarski data Wrzesień 19, 2020, 16:59

Obejrzałem jeden odcinek, a że zapomniałem anulować subskrypcję, to przez dwa tygodnie mogę jeszcze korzystać z AppleTV+, choć już nie za darmo. Więc dokończę. 😛

Już jest cały sezon?

Jeszcze wracając do Teda Lasso, bo nie napisałem, czy mi się podobało... Więc pierwszy odcinek zrobił jak najbardziej pozytywne wrażenie, mimo że nie znałem tej postaci wcześniej (chyba wywodzi się z SNL). Wyróżnia się szczególnie pod względem mi liczby dialogów i one-linerów, które mnie rozśmieszyły. Nie pamiętam, kiedy tak często śmiałem się oglądając film/serial. 😉

Cytat z Marek Pilarski data Wrzesień 19, 2020, 16:59

Już jest cały sezon?

Nie, premierowe odcinki co tydzień w piątki. 1. sezon ma mieć chyba 10 odcinków, a wczoraj była premiera ósmego.

@alien_k - jak oglądasz AppleTV+? Masz urządzenie Apple? Bo ja muszę na przeglądarce internetowej, bo nie mam żadnych jabłek. I wczoraj jak oglądałem Teda Lasso, to strasznie się zacinało. Musiałem kilka razy restartować przeglądarkę, wyczyściłem nawet historię. Fatalnie. Jak oglądałem Defending Jacob, to raz na jakiś czas tak się działo, ale wczoraj to była masakra.

Nie. Amazon Fire TV Stick sobie zakupiłem i na telewizorze oglądam. Zero problemów, aplikacja działa stabilnie i nie zdarzyło się żeby się zawieszało w trakcie oglądania.

Zwiastun antologii Steve'a McQueena

Strasznie hermetyczne i bełkotliwe, współczuję komuś kto miałby oglądać zwiastun bez kompletnej znajomości niczego. No ale wiadomo, nowi widzowie nie są tutaj targetem.

Grace znów miała rację. W tym momencie można już chyba uznać, że jej źródła są legitne. 😛

A tegoroczne rozdanie nagród Emmy znane jest także jako "The Schitt's Creek and HBO Show". Dobrze widziałem? Jedna nagroda dla Netfliksa?

Co im tak nagle odbiło na punkcie tego serialu z Eugenem Levym?

PreviousPage 3 of 166Next