aby założyć posty i tematy.

Opinie o serialach

PreviousPage 33 of 166Next

Btw "Underground Railway". Mam wrażenie, że w serialu zostanie pokazana nieco inna niż dotąd optyka. Dotąd biali byli przedstawiani dwojako. Oczywiście jako ci źli, ale też jako dobrzy, pomagający Afroamerykanom. Wydaje się, że w serialu to sami niewolnicy będą najważniejszymi sprawcami i jednocześnie twórcami tytułowego szlaku ucieczki (co nie do końca jest prawdą historyczną, ale chyba w miarę zrozumiałym uproszczeniem).

Mnie nie interesują historie z plantacji bawełny ale już współczesne ujęcie tematu jak najbardziej, wydaje mi się że to jest coś czego nie da się ot tak wyczerpać, nie dopóki problem istnieje, a istnieć będzie jeszcze długo, by nie powiedzieć zawsze.

Peele w Get Out pokazał że kwestię rasizmu da się nawet sprytnie wykorzystać w celach rozrywkowych nie tracąc przy tym nic z przekazu, ale też można się na tym wyłożyć i przy okazji wybić sobie wszystkie zęby - odsyłam do absolutnie kuriozalnego, debilnego Antebellum.

Miałem na myśli właśnie te "opowieści z plantacji". Świeże podejście do problemu - jak najbardziej. I przypomniała mi się scena, a właściwie jej zakończenie, z (dość średniego wg mnie) "One Night in Miami". Ta z Beau Bridgesem. Jest wprost, żeby nie powiedzieć, że łopatologiczna, ale przez to bardzo sugestywna.

Szaman and Mierzwiak have reacted to this post.
SzamanMierzwiak

Niedługo będzie z Pudzianem ciężarówki ciągnął 🙂

https://naekranie.pl/aktualnosci/obi-wan-kenobi-kumail-nanjiani-star-wars-gwiezdne-wojny-1618738657

Wciągnął się 🙂

Good for him, chociaż wiadomo.. stoi za tym duża kasa, trener osobisty i takie tam. 😛

Role Eternala potraktował bardzo poważnie 🙂

No mocne nazwisko

Gwiazdorsko obsadzony serial

at one point, electric shocks were involved. The early workouts were so brutal he’d come close to vomiting.

Takie tam 🙂

https://www.menshealth.com/fitness/a31195173/kumail-nanjiani-buff-interview/

Nie znałem takich metod treningowych, pewnie nie należą do najtań$zych. 😛

Szaman has reacted to this post.
Szaman

Jakby mi Marvel opłacał wszystko to mógłbym się nawet dać razić prądem 😀

Marek Pilarski has reacted to this post.
Marek Pilarski

Myślę, że w tym przypadku "electric shocks" oznaczał dużo igieł w pośladki. 🙂

PS Niech w końcu otworzą siłownie!!!!

Mam nadzieję, że drugi sezon utrzyma poziom pierwszego.

A co ten projekt taki napompowany

Bo to bardzo ważny projekt. 🙂

Secret Invasion będzie raczej pierwszym serialowym czymś na kształt eventu. Co prawda Feige twierdził, że zdecydowali się skupić na jednak bardziej przyziemnym aspekcie tej historii, ale nie oznacza to, że nie napakują tu gwiazd 😛 co przecież pasuje nawet do tej historii.

Ciekawe kto jeszcze, pewnie lada dzień ogłoszą powrót Daisy z Agentów i Coulsona też bym się spodziewał.

Czyli schowany ze wstydem pilot z Gretą Gerwig niczego ich nie nauczył.

Hulu Orders Hilary Duff-Led How I Met Your Father Series

Krótki teaser nowego sezonu.

Serial Parasite ma być ponoć oryginalną historią, a nie remakiem filmu. Z jednej strony fajnie, ale z drugiej, to o czym będzie?

PreviousPage 33 of 166Next