aby założyć posty i tematy.

Opinie o serialach

PreviousPage 4 of 166Next

Serial się skończył, może dlatego. Ale ostatnie trzy sezony mają 100% na RT, więc chyba jednak bardzo dobry i lubiany.

Czytałem, że on wcześniej był popularny tylko w Kanadzie, a szał zaczął się po wkroczeniu na amerykańskiego Netflixa. Ciekawe czy będą wiedzieć kiedy ze sceny zejść niepokonani, czy zmartwychwstaną po niedawnej decyzji o końcu produkcji. Pytałem bo o serialu słyszałem, ale myślałem, że to taki mały, kablówkowy twór w którym Levy dorabia do emerytury na zaproszenie syna, ale może za mało siedzę w telewizyjnych newsach.

Cytat z Szaman data Wrzesień 21, 2020, 10:05

Co im tak nagle odbiło na punkcie tego serialu z Eugenem Levym?

Syndrom Powrotu króla.

Cytat z Marek Pilarski data Wrzesień 21, 2020, 09:58

A tegoroczne rozdanie nagród Emmy znane jest także jako "The Schitt's Creek and HBO Show". Dobrze widziałem? Jedna nagroda dla Netfliksa?

Tak. Julia Garner za Ozark.

Szkoda, że Linney nie dostała. Bardzo zasługiwała za ten sezon. No ale Tom Pelphrey nie dostał nawet nominacji, więc chyba jednak nie do końca kochają ten serial. A Linney miała najlepsze sceny chyba właśnie z nim.

Cytat z Szaman data Wrzesień 21, 2020, 07:04

Strasznie hermetyczne i bełkotliwe, współczuję komuś kto miałby oglądać zwiastun bez kompletnej znajomości niczego. No ale wiadomo, nowi widzowie nie są tutaj targetem.

Dla mnie bomba, bardziej czekam tylko na Diunę 🙂

Podoba mi się że jest w MCU miejsce na coś tak dziwnego.

Co do Emmy, nagrody dla Watchmen i rolę Zenday'i to miód na me serce, reszta mnie nie obchodzi 😛

"Ciemny kryształ" skasowany

Często to powtarzam, ale nie zaszkodzi raz jeszcze:

Fuck you, Netflix.

Fajnie. Na serwerach będą mieli więcej miejsca na teen dramy, polskie seriale TVP i zupełnie bezpłciowe produkcje.

Niby tłumaczą podmianę covidem, ale już wcześniej docierały głosy o problemach z pracą nad tym w sumie najmniej interesującym serialem GW od Disney Plus

‘Black Mirror’s Toby Haynes To Direct ‘Rogue One’ Spin-Off Series At Disney+ As Tony Gilroy Steps Down As Director

HBO Max zamówiło ośmioodcinkowy spin-off Legionu samobójców Gunna, którego bohaterem będzie postać Peacemaker. W serialu głowną rolę zagra - tak jak i w filmie -  John Cena.

‘The Suicide Squad’ TV Spinoff ‘Peacemaker’ Starring John Cena From James Gunn Ordered By HBO Max

Zwiastun Helstrom:

Cytat z Szaman data Wrzesień 22, 2020, 21:39

Niby tłumaczą podmianę covidem, ale już wcześniej docierały głosy o problemach z pracą nad tym w sumie najmniej interesującym serialem GW od Disney Plus

Ciekawe że jak na razie tylko The Last Jedi, najbardziej kontrowersyjny SW-sequel Disneya i S1 Mandaloriana obyły się bez zakulisowych dram, poza tym cała reszta to jakieś dziwne problemy ze scenariuszem, wywalani reżyserzy itd. Fajnie tam mają 🙂

Polsat wyemituje Bad Boya Vegi w formie 4-odcinkowego serialu. W sobotę o 20, więc rzecz zostanie pewnie mocno ocenzurowana.

https://www.wirtualnemedia.pl/artykul/seriale-mayday-bad-boy-bez-skrupulow-polsat-kiedy-emisja-opinie

Mam nadzieję, że po prostu pokłócił się z Douglasem, a nie, że ma jakieś problemy zdrowotne.

Ma 86 lat, więc problemy zdrowotne nie byłyby żadnym zaskoczeniem.

Nick Fury powróci w serialu

Właściwie, to bym oglądał ten serial nawet wtedy, kiedy przez 8 odcinków leciałaby zapętlona akcja z ucieczką Nicka SUV-em w Zimowym.

Wracając do tematu Teda Lasso. Bardzo pozytywny serial, który idealnie wpisuje się w moje poczucie humoru. Ted Lasso to naprawdę fajny, mądry gość, ale podoba mi się, że nie jest wyidealizowaną postacią, bo mimo wszystko ma swoje problemy, które po części wynikają z tego, że jest właśnie tym fajnym, pozytywnym człowiekiem.  I mimo że nie zna się na piłce nożnej, to jest w stanie naprawić drużynę przy użyciu, wydawałoby się nietypowych sztuczek, które jednak nie są wzięte z sufitu, i przez co cała jego działalność trenerska ma sens i przynosi efekty. Poza tym wszystkie najważniejsze postacie można polubić, bo mimo że zdarza im się być dupkami, to przechodzą też pewne zmiany, właśnie pod wpływem działania Teda. I jest to bardzo organiczna przemiana, nie ma w tym ani jednej fałszywej nuty. 🙂

No i dawno nie widziałem tak niewymuszonego i naturalnego humoru.

Wymuszonego czy niewymuszonego? 😛

PreviousPage 4 of 166Next