Opinie o serialach
Cytat z Marek Pilarski data 21 września, 2020, 10:12Serial się skończył, może dlatego. Ale ostatnie trzy sezony mają 100% na RT, więc chyba jednak bardzo dobry i lubiany.
Serial się skończył, może dlatego. Ale ostatnie trzy sezony mają 100% na RT, więc chyba jednak bardzo dobry i lubiany.
Cytat z Szaman data 21 września, 2020, 10:24Czytałem, że on wcześniej był popularny tylko w Kanadzie, a szał zaczął się po wkroczeniu na amerykańskiego Netflixa. Ciekawe czy będą wiedzieć kiedy ze sceny zejść niepokonani, czy zmartwychwstaną po niedawnej decyzji o końcu produkcji. Pytałem bo o serialu słyszałem, ale myślałem, że to taki mały, kablówkowy twór w którym Levy dorabia do emerytury na zaproszenie syna, ale może za mało siedzę w telewizyjnych newsach.
Czytałem, że on wcześniej był popularny tylko w Kanadzie, a szał zaczął się po wkroczeniu na amerykańskiego Netflixa. Ciekawe czy będą wiedzieć kiedy ze sceny zejść niepokonani, czy zmartwychwstaną po niedawnej decyzji o końcu produkcji. Pytałem bo o serialu słyszałem, ale myślałem, że to taki mały, kablówkowy twór w którym Levy dorabia do emerytury na zaproszenie syna, ale może za mało siedzę w telewizyjnych newsach.
Cytat z ALIEN_K data 21 września, 2020, 13:06Cytat z Szaman data Wrzesień 21, 2020, 10:05Co im tak nagle odbiło na punkcie tego serialu z Eugenem Levym?
Syndrom Powrotu króla.
Cytat z Marek Pilarski data Wrzesień 21, 2020, 09:58A tegoroczne rozdanie nagród Emmy znane jest także jako "The Schitt's Creek and HBO Show". Dobrze widziałem? Jedna nagroda dla Netfliksa?
Tak. Julia Garner za Ozark.
Cytat z Szaman data Wrzesień 21, 2020, 10:05Co im tak nagle odbiło na punkcie tego serialu z Eugenem Levym?
Syndrom Powrotu króla.
Cytat z Marek Pilarski data Wrzesień 21, 2020, 09:58A tegoroczne rozdanie nagród Emmy znane jest także jako "The Schitt's Creek and HBO Show". Dobrze widziałem? Jedna nagroda dla Netfliksa?
Tak. Julia Garner za Ozark.
Cytat z Marek Pilarski data 21 września, 2020, 13:59Szkoda, że Linney nie dostała. Bardzo zasługiwała za ten sezon. No ale Tom Pelphrey nie dostał nawet nominacji, więc chyba jednak nie do końca kochają ten serial. A Linney miała najlepsze sceny chyba właśnie z nim.
Szkoda, że Linney nie dostała. Bardzo zasługiwała za ten sezon. No ale Tom Pelphrey nie dostał nawet nominacji, więc chyba jednak nie do końca kochają ten serial. A Linney miała najlepsze sceny chyba właśnie z nim.
Cytat z Mierzwiak data 21 września, 2020, 15:54Cytat z Szaman data Wrzesień 21, 2020, 07:04Strasznie hermetyczne i bełkotliwe, współczuję komuś kto miałby oglądać zwiastun bez kompletnej znajomości niczego. No ale wiadomo, nowi widzowie nie są tutaj targetem.
Dla mnie bomba, bardziej czekam tylko na Diunę 🙂
Podoba mi się że jest w MCU miejsce na coś tak dziwnego.
Co do Emmy, nagrody dla Watchmen i rolę Zenday'i to miód na me serce, reszta mnie nie obchodzi 😛
Cytat z Szaman data Wrzesień 21, 2020, 07:04Strasznie hermetyczne i bełkotliwe, współczuję komuś kto miałby oglądać zwiastun bez kompletnej znajomości niczego. No ale wiadomo, nowi widzowie nie są tutaj targetem.
Dla mnie bomba, bardziej czekam tylko na Diunę 🙂
Podoba mi się że jest w MCU miejsce na coś tak dziwnego.
Co do Emmy, nagrody dla Watchmen i rolę Zenday'i to miód na me serce, reszta mnie nie obchodzi 😛
Cytat z Szaman data 21 września, 2020, 22:29"Ciemny kryształ" skasowany
https://twitter.com/BDisgusting/status/1308141126893924353
"Ciemny kryształ" skasowany
Netflix’s “The Dark Crystal: Age of Resistance” Has Been Cancelled After One Season https://t.co/LVsfx5H9Zf
— Bloody Disgusting (@BDisgusting) September 21, 2020
Cytat z ALIEN_K data 21 września, 2020, 23:23Fajnie. Na serwerach będą mieli więcej miejsca na teen dramy, polskie seriale TVP i zupełnie bezpłciowe produkcje.
Fajnie. Na serwerach będą mieli więcej miejsca na teen dramy, polskie seriale TVP i zupełnie bezpłciowe produkcje.
Cytat z Szaman data 22 września, 2020, 21:39Niby tłumaczą podmianę covidem, ale już wcześniej docierały głosy o problemach z pracą nad tym w sumie najmniej interesującym serialem GW od Disney Plus
https://deadline.com/2020/09/black-mirrors-toby-haynes-rogue-one-disney-tony-gilroy-1234582109/
Niby tłumaczą podmianę covidem, ale już wcześniej docierały głosy o problemach z pracą nad tym w sumie najmniej interesującym serialem GW od Disney Plus
Cytat z ALIEN_K data 23 września, 2020, 18:53HBO Max zamówiło ośmioodcinkowy spin-off Legionu samobójców Gunna, którego bohaterem będzie postać Peacemaker. W serialu głowną rolę zagra - tak jak i w filmie - John Cena.
https://deadline.com/2020/09/peacemaker-james-gunn-john-cena-dc-hbo-max-tv-1234582582/
HBO Max zamówiło ośmioodcinkowy spin-off Legionu samobójców Gunna, którego bohaterem będzie postać Peacemaker. W serialu głowną rolę zagra - tak jak i w filmie - John Cena.
‘The Suicide Squad’ TV Spinoff ‘Peacemaker’ Starring John Cena From James Gunn Ordered By HBO Max
Cytat z Mierzwiak data 23 września, 2020, 21:19Cytat z Szaman data Wrzesień 22, 2020, 21:39Niby tłumaczą podmianę covidem, ale już wcześniej docierały głosy o problemach z pracą nad tym w sumie najmniej interesującym serialem GW od Disney Plus
Ciekawe że jak na razie tylko The Last Jedi, najbardziej kontrowersyjny SW-sequel Disneya i S1 Mandaloriana obyły się bez zakulisowych dram, poza tym cała reszta to jakieś dziwne problemy ze scenariuszem, wywalani reżyserzy itd. Fajnie tam mają 🙂
Cytat z Szaman data Wrzesień 22, 2020, 21:39Niby tłumaczą podmianę covidem, ale już wcześniej docierały głosy o problemach z pracą nad tym w sumie najmniej interesującym serialem GW od Disney Plus
Ciekawe że jak na razie tylko The Last Jedi, najbardziej kontrowersyjny SW-sequel Disneya i S1 Mandaloriana obyły się bez zakulisowych dram, poza tym cała reszta to jakieś dziwne problemy ze scenariuszem, wywalani reżyserzy itd. Fajnie tam mają 🙂
Cytat z Szaman data 23 września, 2020, 22:16Polsat wyemituje Bad Boya Vegi w formie 4-odcinkowego serialu. W sobotę o 20, więc rzecz zostanie pewnie mocno ocenzurowana.
https://www.wirtualnemedia.pl/artykul/seriale-mayday-bad-boy-bez-skrupulow-polsat-kiedy-emisja-opinie
Polsat wyemituje Bad Boya Vegi w formie 4-odcinkowego serialu. W sobotę o 20, więc rzecz zostanie pewnie mocno ocenzurowana.
Cytat z Szaman data 24 września, 2020, 11:27Mam nadzieję, że po prostu pokłócił się z Douglasem, a nie, że ma jakieś problemy zdrowotne.
https://twitter.com/FilmozercyCOM/status/1309044900088999938?s=19
Mam nadzieję, że po prostu pokłócił się z Douglasem, a nie, że ma jakieś problemy zdrowotne.
Alan Arkin nie powróci w trzecim sezonie serialu #TheKominskyMethod.#Netflix https://t.co/kLnaLiSU3y
— Filmożercy.com (@FilmozercyCOM) September 24, 2020
Cytat z Szaman data 25 września, 2020, 19:16Nick Fury powróci w serialu
https://twitter.com/Variety/status/1309538234884554753?s=19
Nick Fury powróci w serialu
Samuel L. Jackson to Play Nick Fury in New Marvel Disney Plus Series (EXCLUSIVE) https://t.co/SBFnh6Y4OV
— Variety (@Variety) September 25, 2020
Cytat z ALIEN_K data 25 września, 2020, 19:44Właściwie, to bym oglądał ten serial nawet wtedy, kiedy przez 8 odcinków leciałaby zapętlona akcja z ucieczką Nicka SUV-em w Zimowym.
Właściwie, to bym oglądał ten serial nawet wtedy, kiedy przez 8 odcinków leciałaby zapętlona akcja z ucieczką Nicka SUV-em w Zimowym.
Cytat z Marek Pilarski data 26 września, 2020, 11:27Wracając do tematu Teda Lasso. Bardzo pozytywny serial, który idealnie wpisuje się w moje poczucie humoru. Ted Lasso to naprawdę fajny, mądry gość, ale podoba mi się, że nie jest wyidealizowaną postacią, bo mimo wszystko ma swoje problemy, które po części wynikają z tego, że jest właśnie tym fajnym, pozytywnym człowiekiem. I mimo że nie zna się na piłce nożnej, to jest w stanie naprawić drużynę przy użyciu, wydawałoby się nietypowych sztuczek, które jednak nie są wzięte z sufitu, i przez co cała jego działalność trenerska ma sens i przynosi efekty. Poza tym wszystkie najważniejsze postacie można polubić, bo mimo że zdarza im się być dupkami, to przechodzą też pewne zmiany, właśnie pod wpływem działania Teda. I jest to bardzo organiczna przemiana, nie ma w tym ani jednej fałszywej nuty. 🙂
Wracając do tematu Teda Lasso. Bardzo pozytywny serial, który idealnie wpisuje się w moje poczucie humoru. Ted Lasso to naprawdę fajny, mądry gość, ale podoba mi się, że nie jest wyidealizowaną postacią, bo mimo wszystko ma swoje problemy, które po części wynikają z tego, że jest właśnie tym fajnym, pozytywnym człowiekiem. I mimo że nie zna się na piłce nożnej, to jest w stanie naprawić drużynę przy użyciu, wydawałoby się nietypowych sztuczek, które jednak nie są wzięte z sufitu, i przez co cała jego działalność trenerska ma sens i przynosi efekty. Poza tym wszystkie najważniejsze postacie można polubić, bo mimo że zdarza im się być dupkami, to przechodzą też pewne zmiany, właśnie pod wpływem działania Teda. I jest to bardzo organiczna przemiana, nie ma w tym ani jednej fałszywej nuty. 🙂
Cytat z ALIEN_K data 26 września, 2020, 11:52No i dawno nie widziałem tak niewymuszonego i naturalnego humoru.
No i dawno nie widziałem tak niewymuszonego i naturalnego humoru.
Cytat z Marek Pilarski data 26 września, 2020, 12:03Wymuszonego czy niewymuszonego? 😛
Wymuszonego czy niewymuszonego? 😛