aby założyć posty i tematy.

Opinie o serialach

PreviousPage 42 of 166Next

To może w końcu zobaczę hue hue 😛

Ale polskiego Terminatora 2 nie doczekasz 🙂

Marek Pilarski and Szaman have reacted to this post.
Marek PilarskiSzaman

Niby zasłaniają się, że chcą zmasakrować brytyjską wersję. Tej widziałem parę fragmentów na YT i zupełnie mnie odrzuciła. Na amerykańskiej wiele razy płakałem ze śmiechu, a Steve Carell i Rainn Wilson na zawsze zostaną w moim sercu 🙂

Dla mnie problemem jest nie to co chcą masakrować (w końcu to nie tak że Amerykańska wersja nagle zniknie albo stanie się nieoglądalna), ale to, że polska komedia to coś co w zasadzie współcześnie nie istnieje, a jeśli już to jest tak czerstwa że idzie zetrzeć zęby od zgrzytania.

Na plus mogę zaliczyć to, że ta zbiorowa fotka obsady prezentuje się OK i większość postaci jest całkiem charakterystyczna. Na pewno jestem ciekaw bo rzecz ma potencjał.

Cytat z Mierzwiak data Lipiec 8, 2021, 14:42

Ale polskiego Terminatora 2 nie doczekasz 🙂

Nie mów hop... Filmu o miłości lewaczki i narodowca też się nikt nie spodziewał.

Prawda.

To może tu będzie na odwrót i powstanie hollywoodzki remake o miłości działaczki Black Lives Matter i sfrustrowanego alt-right rasisty który wybijał szyby na Kapitolu? 🙂

Będą wspólnie wybijać szyby, palić kapitole i sklepy? Jestem na tak 😛

Mierzwiak has reacted to this post.
Mierzwiak

Scenariusz, reżyseria i rola główna: Joseph Gordon-Levitt

Rany, zupełnie nie poznałem Debry Winger. Ucieszyłem się, że gra Hugo Weaving, ale to jednak nie był on 🙂 Zwiastun solidny, ale wolałbym zobaczyć taką klasyczną historię o kryzysie wieku średniego w formie filmu. Nie wiem czy mam ochotę na serial z czegoś co powinno być krzepiącym komediodramatem z Sundance.

Jest tyle kopii (w tym ta amerykańska), więc dlaczego nie mamy mieć swojej? 😉

Ponieśliśmy na polu remake'ów kilka sukcesów u widowni (Miodowe lata), wiele porażek (Wszyscy kochają Raymonda), a chyba pierwszy raz mierzą się z czymś tak mocno ugruntowanym w świadomości. Można się zasłaniać Gervaisem, ale Biuro to konkretne twarze i postacie przed oczami. No ale w sumie nie czuję się targetem, może do targetu trafi.

To nie będzie moja myśl, ale nie mogę też sobie przypomnieć który polski dziennikarz o tym napisał. Jest jeden, jedyny amerykański serial komediowy idealny do przeniesienia w polskie realia- Diabli nadali. Opowiada o średnio lotnym, grubawym kurierze z Queens, czyli co najwyżej średniej dzielnicy, który ma w miarę fajny domek jednorodzinny, ale musi go dzielić z koszmarnym teściem. Na gadkę wyrwał laskę z kilku poziomów wyżej, ale wiele razy przekonuje się dlaczego tylko on z nią wytrzymał. Przecież to się da jeden do jednego przenieść w polskie rejony, wraz z realiami pracy Kevina Jamesa i jego relacjami z rodziną i kolegami.

To nie jest serial o młodych, ładnych zdolnych u progu kariery w Nowym Yorku. Tylko o zwykłym człowieku pracy. Może polskie Biuro wybroni się absurdami pracy w zespole dziwaków, które można odnaleźć pod każdą szerokością geograficzną.

Zresztą myślałem, że moda na polskie remake'i seriali komediowych wymarła wraz z kilkoma klapami i rozpowszechnieniem oglądania zagranicznych pozycji w internecie.

Mierzwiak has reacted to this post.
Mierzwiak
Cytat z Szaman data Lipiec 8, 2021, 16:23

Ponieśliśmy na polu remake'ów kilka sukcesów u widowni (Miodowe lata), wiele porażek (Wszyscy kochają Raymonda)

Ojej, coś mi świta.

Tede próbował grać 🙂

Fizyczny ból. A nawet bul.

Szaman has reacted to this post.
Szaman

Miniserial HBO z Isaacem i Chastain, na podstawie miniserialu Ingmara Bergmana z lat 70.

Czekam bardzo. Levi to ciekawy scenarzysta a ten duet już raz pokazał, że na ekranie jest fantastyczny.

Kojarzycie jakie jeszcze seriale produkuje HBO na jesień? Mam na myśli właśnie takie mini serie, nie kolejne sezony.

Edit: znalazłem tytuły na wiki.

Jestem nawet ciekaw jak ostatni odcinek Lokiego rozwiąże fabułę ale nie obiecuję sobie po nim wiele i cieszę się, że to już będzie koniec, bo po 5. odcinku jestem już tym serialem autentycznie zmęczony. Męczą się też scenarzyści którzy mieli w rękach pomysł z gigantycznym potencjałem, a póki co wykazują się totalnym brakiem wyobraźni, myląc wciskanie w ekran kolejnych easter eggów (wrak helikoptera z napisem "Thanos" - wow!) i mnożenie wcieleń Lokiego, które zupełnie nic nie wnoszą, z ciekawym ujęciem motywu multiwersum.

Cytat z robgordon data Lipiec 8, 2021, 20:17

Kojarzycie jakie jeszcze seriale produkuje HBO na jesień? Mam na myśli właśnie takie mini serie, nie kolejne sezony.

Edit: znalazłem tytuły na wiki.

I jest coś ciekawego? Bo ja z tym rokiem kojarzę jedynie Scenes from Marriage.

A co do Lokiego to zapomniałem, że wyszedł nowy odcinek.

Justin Chambers To Play Marlon Brando In First Post ‘Grey’s Anatomy’ Role On ‘The Offer’ Limited Series

Wyścig o to kto pierwszy opowie o powstawaniu Godfathera trwa i serial wyskakuje chyba z kolejnym castingiem na Brando - chyba najciekawsza osoba do obsadzenia.

Ciekawe na kogo zdecyduje sie Levinson. Billy Zane to kandydat dość banalny, ale nie narzekałbym. Chociaż bardzo chętnie widziałbym jako Brando Hardyego który jasne wizualnie jest daleko od Marlona (ale charakteryzacja nie takie rzeczy już robiła), ale przypomina Brando pod pewnymi względami. No i poważnie licze na Pattinsona jako Pacino 😛

PreviousPage 42 of 166Next