Opinie o serialach
Cytat z Kuba data 22 lipca, 2021, 17:30https://variety.com/2021/tv/news/dune-tv-series-hbo-max-showrunner-diane-ademu-john-1235024854/
Lecimy, "Dune: The Sisterhood" ma oficjalnie potwierdzoną nową showrunnerke więc produkcje trwa jak najbardziej
https://variety.com/2021/tv/news/dune-tv-series-hbo-max-showrunner-diane-ademu-john-1235024854/
Lecimy, "Dune: The Sisterhood" ma oficjalnie potwierdzoną nową showrunnerke więc produkcje trwa jak najbardziej
Cytat z Szaman data 22 lipca, 2021, 18:35https://twitter.com/DEADLINE/status/1418254794930655239?s=19
‘The Offer’: Anthony Ippolito To Play Al Pacino In Paramount+’s Making Of ‘The Godfather’ Series https://t.co/6oZq6mmChs
— Deadline Hollywood (@DEADLINE) July 22, 2021
Cytat z Szaman data 22 lipca, 2021, 18:41https://twitter.com/CultureCrave/status/1418263684661407744?s=19
Anna Torv will play Tess in HBO’s ‘The Last of Us’ series
(via @DEADLINE) pic.twitter.com/XvUCAWtJee
— ScreenTime (@screentime) July 22, 2021
Cytat z Kuba data 22 lipca, 2021, 19:43Cytat z Szaman data Lipiec 22, 2021, 18:35https://twitter.com/DEADLINE/status/1418254794930655239?s=19
Oby w filmie padło na Pattinsona
Cytat z Szaman data Lipiec 22, 2021, 18:35https://twitter.com/DEADLINE/status/1418254794930655239?s=19
Oby w filmie padło na Pattinsona
Cytat z Mierzwiak data 22 lipca, 2021, 20:37Cytat z Szaman data Lipiec 22, 2021, 18:41https://twitter.com/CultureCrave/status/1418263684661407744?s=19
Fajny wybór, szkoda że... kto grał ten wie 😉
Cytat z Szaman data Lipiec 22, 2021, 18:41https://twitter.com/CultureCrave/status/1418263684661407744?s=19
Fajny wybór, szkoda że... kto grał ten wie 😉
Cytat z Kuba data 23 lipca, 2021, 19:41https://deadline.com/2021/07/the-first-lady-ellen-burstyn-eliza-scanlen-cailee-spaeny-recur-showtime-anthology-series-1234798988/
Ellen Burstyn w kolejnym fajnym projekcie
‘The First Lady’: Ellen Burstyn, Eliza Scanlen, Cailee Spaeny To Recur On Showtime Anthology Series
Ellen Burstyn w kolejnym fajnym projekcie
Cytat z Mierzwiak data 23 lipca, 2021, 19:49Kuba Ty się lepiej tłumacz ze swojej opinii o finale Lokiego bo jesteś kolejną osobą która musiała widzieć jakiś inny odcinek niż ja 😛
Kuba Ty się lepiej tłumacz ze swojej opinii o finale Lokiego bo jesteś kolejną osobą która musiała widzieć jakiś inny odcinek niż ja 😛
Cytat z robgordon data 23 lipca, 2021, 22:45Świeżo po zakończeniu "Klangora". Bardzo dobry i chyba raczej niewystarczająco doceniony serial. Świetna historia, sprawnie poprowadzona, ale chyba największe wrażenie zrobiło na mnie bardzo dobre umotywowanie działań bohaterów, również tych drugoplanowych oraz końcówka, którą łatwo było spieprzyć. Na szczęście im się to nie udało 😉 Aktorstwo, zdjęcia i plenery Świnoujścia i okolic to dodatkowy bonus. Reasumując, ścisła czołówka polskich seriali ostatnich lat.
Świeżo po zakończeniu "Klangora". Bardzo dobry i chyba raczej niewystarczająco doceniony serial. Świetna historia, sprawnie poprowadzona, ale chyba największe wrażenie zrobiło na mnie bardzo dobre umotywowanie działań bohaterów, również tych drugoplanowych oraz końcówka, którą łatwo było spieprzyć. Na szczęście im się to nie udało 😉 Aktorstwo, zdjęcia i plenery Świnoujścia i okolic to dodatkowy bonus. Reasumując, ścisła czołówka polskich seriali ostatnich lat.
Cytat z Szaman data 24 lipca, 2021, 13:39Plotka: Vincent powróci w Hawkeye
https://twitter.com/FilmozercyCOM/status/1418887153015300096
Plotka: Vincent powróci w Hawkeye
Vincent D'Onofrio ma powrócić jako Kingpin w jednym z najbliższych seriali Marvela. Mówi się, że Disney chce doprowadzić do ponownego spotkania Daredevila i Kingpina w kolejnym ze swoich projektów.https://t.co/is8zKFa3xj
— Filmozercy.com (@FilmozercyCOM) July 24, 2021
Cytat z Kuba data 25 lipca, 2021, 08:26Cytat z Mierzwiak data Lipiec 23, 2021, 19:49Kuba Ty się lepiej tłumacz ze swojej opinii o finale Lokiego bo jesteś kolejną osobą która musiała widzieć jakiś inny odcinek niż ja
Prawdopodobnie przesadziłem z używaniem słowa "fantastyczny" gdyż tradycyjnie po czasie gorzej go odbieram, ale na tle całego serialu znacznie bardziej przypadł mi do gustu. Majors jako Kang był świetny i akurat jego scena z Lokimi bardzo mi się podobała, nawet jak sam konflikt na linii Sylvie-Loki powinien być rozegrany znacznie lepiej. No i jak już zaakceptowałem, że ten serial nie uznaje siebie za nic samodzielnego a jedynie za prolog do wszystkich ciekawszych wydarzeń..to ten odcinek fajnie to realizuje. A przede wszystkim to pierwszy odcinek gdzie się jakoś zaangażowałem w wydarzenia, byłem zainteresowany tym co się wydarzy dalej i nawet Hiddleston grał więcej niż do tej pory. "Znakomity" było grubą przesadą, ale na pewno uważam go za bardzo solidny.
Co nie zmienia faktu, że serial jako całość jest do bólu średni a odcinek 5 jest pomyłką prawie równie wielką co odcinek 3. Ciesze się, że sezonu 2 najpewniej oglądać nie będe musiał. Lepiej jednak, że wpadka wydarzyła się teraz niż gdyby miała przypaśc na MK lub Hawkeya 😛
Odnośnie Kingpina - sporo wskazuje na to, że rzeczywiście powróci. To nie pierwsze takie plotki. Feige chce mieć podobno Ritter, Coxa, D'Onforio i Bernthala z Netflixa i Chloe Bennet z Agents of Shield. Kingpin ma też sens żeby być w Hawkeyu bo jest ważną postacią dla Echo, pewnie powróciłby w jej serialu razem z Mattem który na razie się najpewniej poza NWH pojawi w She-Hulk i miał być w serialu o Bartonie, ale terminarzy nie dali rady dograć. Wiarygodne źródła podają te informacje, to wszystko ma sens - pytanie tylko czemu akurat ich Feige oficjalnie nie potwierdzi, chyba, że czeka na kolejną impreze a na Investor Day np Ritter nie była jeszcze pewna.
A tak poza tym dwa newsy:
https://theplaylist.net/scott-z-burns-is-also-a-creative-exec-on-the-dune-hbo-max-spin-off-series-20210723/
Scott Z. Burns jest współshowrunnerem "The Sisterhood" a serial podobno ma być autorską historią, mimo, że nie było pewnosci czy nie zaadaptują książki Briana Herberta.
A pierwsze wysokobudżetowe high fantasy Amazona w listopadzie
Czekam mocno, to jest rewelacyjna seria, ale obawy mam jeszcze większe bo ekipa twórcza nie jest żadnym pewnikiem a to bardzo skomplikowany materiał. Najważniejsze jednak, że Pike dostanie sensowną role.
Cytat z Mierzwiak data Lipiec 23, 2021, 19:49Kuba Ty się lepiej tłumacz ze swojej opinii o finale Lokiego bo jesteś kolejną osobą która musiała widzieć jakiś inny odcinek niż ja
Prawdopodobnie przesadziłem z używaniem słowa "fantastyczny" gdyż tradycyjnie po czasie gorzej go odbieram, ale na tle całego serialu znacznie bardziej przypadł mi do gustu. Majors jako Kang był świetny i akurat jego scena z Lokimi bardzo mi się podobała, nawet jak sam konflikt na linii Sylvie-Loki powinien być rozegrany znacznie lepiej. No i jak już zaakceptowałem, że ten serial nie uznaje siebie za nic samodzielnego a jedynie za prolog do wszystkich ciekawszych wydarzeń..to ten odcinek fajnie to realizuje. A przede wszystkim to pierwszy odcinek gdzie się jakoś zaangażowałem w wydarzenia, byłem zainteresowany tym co się wydarzy dalej i nawet Hiddleston grał więcej niż do tej pory. "Znakomity" było grubą przesadą, ale na pewno uważam go za bardzo solidny.
Co nie zmienia faktu, że serial jako całość jest do bólu średni a odcinek 5 jest pomyłką prawie równie wielką co odcinek 3. Ciesze się, że sezonu 2 najpewniej oglądać nie będe musiał. Lepiej jednak, że wpadka wydarzyła się teraz niż gdyby miała przypaśc na MK lub Hawkeya 😛
Odnośnie Kingpina - sporo wskazuje na to, że rzeczywiście powróci. To nie pierwsze takie plotki. Feige chce mieć podobno Ritter, Coxa, D'Onforio i Bernthala z Netflixa i Chloe Bennet z Agents of Shield. Kingpin ma też sens żeby być w Hawkeyu bo jest ważną postacią dla Echo, pewnie powróciłby w jej serialu razem z Mattem który na razie się najpewniej poza NWH pojawi w She-Hulk i miał być w serialu o Bartonie, ale terminarzy nie dali rady dograć. Wiarygodne źródła podają te informacje, to wszystko ma sens - pytanie tylko czemu akurat ich Feige oficjalnie nie potwierdzi, chyba, że czeka na kolejną impreze a na Investor Day np Ritter nie była jeszcze pewna.
A tak poza tym dwa newsy:
Scott Z. Burns Is Also A Creative Exec On The ‘Dune’ HBO Max Spin-Off Series
Scott Z. Burns jest współshowrunnerem "The Sisterhood" a serial podobno ma być autorską historią, mimo, że nie było pewnosci czy nie zaadaptują książki Briana Herberta.
A pierwsze wysokobudżetowe high fantasy Amazona w listopadzie
Czekam mocno, to jest rewelacyjna seria, ale obawy mam jeszcze większe bo ekipa twórcza nie jest żadnym pewnikiem a to bardzo skomplikowany materiał. Najważniejsze jednak, że Pike dostanie sensowną role.
Cytat z Mierzwiak data 25 lipca, 2021, 10:37Dla mnie z kolei Loki to najgorsza rzecz od MCU i mogę szczerze powiedzieć że oglądanie finału to była droga przez mękę. Nie obchodzą mnie ci bohaterowie, nie obchodzi mnie co dalej. Totalna pustka. I tylko obsady szkoda, bo casting był świetny. (pomijając mniejsze wpadki jak ten dzieciak Loki)
Muszę jeszcze wspomnieć o postaci Ravonny (Gugu Mbatha-Raw) która jest scenoposarskim kuriozum - jej dialogi pisały chyba 3 osoby na raz, z których każda miała inny pomysł na tę postać. Po tych 6. odcinkach nie umiem powiedzieć o co tej babie chodziło i czemu na końcu zrobiła to, co zrobiła.
Z pozostałych newsów marvelowych - przy całej sympatii dla Ritter czy Coxa, mogę tylko ziewnąć 😛
Dla mnie z kolei Loki to najgorsza rzecz od MCU i mogę szczerze powiedzieć że oglądanie finału to była droga przez mękę. Nie obchodzą mnie ci bohaterowie, nie obchodzi mnie co dalej. Totalna pustka. I tylko obsady szkoda, bo casting był świetny. (pomijając mniejsze wpadki jak ten dzieciak Loki)
Muszę jeszcze wspomnieć o postaci Ravonny (Gugu Mbatha-Raw) która jest scenoposarskim kuriozum - jej dialogi pisały chyba 3 osoby na raz, z których każda miała inny pomysł na tę postać. Po tych 6. odcinkach nie umiem powiedzieć o co tej babie chodziło i czemu na końcu zrobiła to, co zrobiła.
Z pozostałych newsów marvelowych - przy całej sympatii dla Ritter czy Coxa, mogę tylko ziewnąć 😛
Cytat z Kuba data 25 lipca, 2021, 10:49No Ravonnę skomentować mogę jedynie potężnym, jakże ambitnym i wymownym: XD. Możliwe, że na nieco lepszy odbiór Lokiego wpłynął fakt, że jednocześnie obejrzałem Black Widow która w moim rankingu dumnie walczy o miano najbardziej rozczarowującego MCU (rozczarowującego nie dlatego, że spodziewałem sie Best Picture a dlatego, że pierwsze 20 minut jest fantastyczne).
Lokiego zapamiętam jako serial z największym operatorskim baitem w historii MCU, ciągle nie mogę wyjść z podziwu do tego jak udało im się oszukać tylu widzów, że to serial dobrze nakręcony i wyreżyserowany.
A patrząc na to co dalej to nie spodziewałem się tak szybkiego rozłożenia szachownicy do rozgrywki prowadzącej do kolejnego eventu. A my tu dosłownie wchodzimy w okres przygotowawczy do Secret Wars i patrząc na to jak relatywnie blisko jest do DS2, kolejnego pojawienia Kanga i wprowadzenia Czwórki..pewnie Murphy ma racje, że SW się rozpocznie w 2025/2026. Spodziewałem się po Feigu znacznie dłuższej przerwy, z drugiej strony ma to sens, że jednak czas na wykorzystanie takich aktorów jak Maguire, Dafoe, Garfield, Jackman też nieograniczony nie jest, o Stewarcie i McKellenie nie wspominam, na ten moment obu pewnie trzeba brać pod uwagę jako jedną z atrakcji SW.
Największy plus Lokiego jest taki, że faktycznie jest serialem który zdaje się kluczowy do oglądania filmów i może Feige jednak nie naginał prawdy swoimi deklaracjami.
Teraz tylko przespać What If i Ms Marvel i seriale MCU powinny znowu interesować 😛
No Ravonnę skomentować mogę jedynie potężnym, jakże ambitnym i wymownym: XD. Możliwe, że na nieco lepszy odbiór Lokiego wpłynął fakt, że jednocześnie obejrzałem Black Widow która w moim rankingu dumnie walczy o miano najbardziej rozczarowującego MCU (rozczarowującego nie dlatego, że spodziewałem sie Best Picture a dlatego, że pierwsze 20 minut jest fantastyczne).
Lokiego zapamiętam jako serial z największym operatorskim baitem w historii MCU, ciągle nie mogę wyjść z podziwu do tego jak udało im się oszukać tylu widzów, że to serial dobrze nakręcony i wyreżyserowany.
A patrząc na to co dalej to nie spodziewałem się tak szybkiego rozłożenia szachownicy do rozgrywki prowadzącej do kolejnego eventu. A my tu dosłownie wchodzimy w okres przygotowawczy do Secret Wars i patrząc na to jak relatywnie blisko jest do DS2, kolejnego pojawienia Kanga i wprowadzenia Czwórki..pewnie Murphy ma racje, że SW się rozpocznie w 2025/2026. Spodziewałem się po Feigu znacznie dłuższej przerwy, z drugiej strony ma to sens, że jednak czas na wykorzystanie takich aktorów jak Maguire, Dafoe, Garfield, Jackman też nieograniczony nie jest, o Stewarcie i McKellenie nie wspominam, na ten moment obu pewnie trzeba brać pod uwagę jako jedną z atrakcji SW.
Największy plus Lokiego jest taki, że faktycznie jest serialem który zdaje się kluczowy do oglądania filmów i może Feige jednak nie naginał prawdy swoimi deklaracjami.
Teraz tylko przespać What If i Ms Marvel i seriale MCU powinny znowu interesować 😛
Cytat z Mierzwiak data 25 lipca, 2021, 12:35Cytat z Kuba data Lipiec 25, 2021, 10:49Spodziewałem się po Feigu znacznie dłuższej przerwy, z drugiej strony ma to sens, że jednak czas na wykorzystanie takich aktorów jak Maguire, Dafoe, Garfield, Jackman też nieograniczony nie jest, o Stewarcie i McKellenie nie wspominam, na ten moment obu pewnie trzeba brać pod uwagę jako jedną z atrakcji SW.
Jeśli otwarcie sklepiku pt. Multiwersum ma polegać na odgrzewaniu kotletów z menu Foxa to ja podziękuję. O ile spotkanie trzech Spider-Manów wydaje mi się ciekawe, w dodatku ani Tobey, ani tym bardziej Andrew nie mieli okazji powiedzieć ostatniego słowa w swoich seriach, tak w przypadku X-Menów, z naciskiem na starą gwardię Singera, temat został po prostu wyczerapny i bardzo, ale to bardzo nie chciałbym ich znowu w tych rolach zobaczyć. Jeśli jednak faktycznie takie pomysły gdzieś tam krążą to tylko utwierdza mnie w przekonaniu, że dziecko Kevina Feige szybko wyrasta na zdeformowane monstrum.
Cytat z Kuba data Lipiec 25, 2021, 10:49Spodziewałem się po Feigu znacznie dłuższej przerwy, z drugiej strony ma to sens, że jednak czas na wykorzystanie takich aktorów jak Maguire, Dafoe, Garfield, Jackman też nieograniczony nie jest, o Stewarcie i McKellenie nie wspominam, na ten moment obu pewnie trzeba brać pod uwagę jako jedną z atrakcji SW.
Jeśli otwarcie sklepiku pt. Multiwersum ma polegać na odgrzewaniu kotletów z menu Foxa to ja podziękuję. O ile spotkanie trzech Spider-Manów wydaje mi się ciekawe, w dodatku ani Tobey, ani tym bardziej Andrew nie mieli okazji powiedzieć ostatniego słowa w swoich seriach, tak w przypadku X-Menów, z naciskiem na starą gwardię Singera, temat został po prostu wyczerapny i bardzo, ale to bardzo nie chciałbym ich znowu w tych rolach zobaczyć. Jeśli jednak faktycznie takie pomysły gdzieś tam krążą to tylko utwierdza mnie w przekonaniu, że dziecko Kevina Feige szybko wyrasta na zdeformowane monstrum.
Cytat z Kuba data 25 lipca, 2021, 17:46Wątpie aby mieli stanowić stały skład X-Men w MCU, ale będe bardzo zaskoczony (pozytywnie) jeśli nie skorzystają z szansy przywrócenia paru osób na jeden projekt. Chociaż sam jestem jedynie zainteresowany McKellenem bo zwyczajnie nie miał żadnego sensownego pożegnania.
Wątpie aby mieli stanowić stały skład X-Men w MCU, ale będe bardzo zaskoczony (pozytywnie) jeśli nie skorzystają z szansy przywrócenia paru osób na jeden projekt. Chociaż sam jestem jedynie zainteresowany McKellenem bo zwyczajnie nie miał żadnego sensownego pożegnania.
Cytat z Szaman data 25 lipca, 2021, 17:47Nie, no ileż można, zwłaszcza, że ostatnio odszedł nieformalny ojciec chrzestny tego uniwersum, czyli Richard Donner. Już pora dać spokój, nie podoba mi się nawet plotka z epizodem Jackmana u Raimiego.
Nie, no ileż można, zwłaszcza, że ostatnio odszedł nieformalny ojciec chrzestny tego uniwersum, czyli Richard Donner. Już pora dać spokój, nie podoba mi się nawet plotka z epizodem Jackmana u Raimiego.
Cytat z Kuba data 25 lipca, 2021, 18:00Jackman to najgorsza opcja 🙂 ale wątpie aby był w DS, to chyba by jednak wyciekło, za duża skala występu a poza Richtmanem i Randolph nikt się nigdy o nim nie zająknął na poważnie.
Jackman to najgorsza opcja 🙂 ale wątpie aby był w DS, to chyba by jednak wyciekło, za duża skala występu a poza Richtmanem i Randolph nikt się nigdy o nim nie zająknął na poważnie.
Cytat z Mierzwiak data 25 lipca, 2021, 18:43Cytat z Kuba data Lipiec 25, 2021, 17:46Chociaż sam jestem jedynie zainteresowany McKellenem bo zwyczajnie nie miał żadnego sensownego pożegnania.
Miał piękną ostatnią scenę ze Stewartem w Days of Future Past, nie wiem jak jeszcze można było go pożegnać 🙂
Cytat z Kuba data Lipiec 25, 2021, 17:46Chociaż sam jestem jedynie zainteresowany McKellenem bo zwyczajnie nie miał żadnego sensownego pożegnania.
Miał piękną ostatnią scenę ze Stewartem w Days of Future Past, nie wiem jak jeszcze można było go pożegnać 🙂
Cytat z Szaman data 25 lipca, 2021, 21:18Oj pamiętam jak słabe były ostatnie trzy sezony (ostatni dobry, to ten z Jonnym Lee Millerem, czyli chyba 5 z 8), ale mam sentymencik. No i Clancy! Jeden z najlepszych rzemieślników w Hollywood z szansą na pokazanie się jakiej nie miał już chyba od dawna.
https://twitter.com/DiscussingFilm/status/1419387612503199745
Oj pamiętam jak słabe były ostatnie trzy sezony (ostatni dobry, to ten z Jonnym Lee Millerem, czyli chyba 5 z 8), ale mam sentymencik. No i Clancy! Jeden z najlepszych rzemieślników w Hollywood z szansą na pokazanie się jakiej nie miał już chyba od dawna.
The #Dexter revival is titled ‘DEXTER: NEW BLOOD’ and will premiere on November 7.
Clancy Brown will play the main villain. pic.twitter.com/BVKEwlLqhG
— DiscussingFilm (@DiscussingFilm) July 25, 2021
Cytat z Szaman data 25 lipca, 2021, 21:40Wygląda nieźle, a przede wszystkim wygląda jak coś nowego, a nie remake. Widać ile może pomóc zwykła zmiana scenerii i wyrwanie bohatera od innych postaci.
https://www.youtube.com/watch?v=hA-oCTUrNfE
Wygląda nieźle, a przede wszystkim wygląda jak coś nowego, a nie remake. Widać ile może pomóc zwykła zmiana scenerii i wyrwanie bohatera od innych postaci.
Cytat z Mierzwiak data 25 lipca, 2021, 21:57W porządku, szkoda że wizualnie to kolejna produkcja oparta na stłumionych kolorach i niskim kontraście.
W porządku, szkoda że wizualnie to kolejna produkcja oparta na stłumionych kolorach i niskim kontraście.