aby założyć posty i tematy.

Opinie o serialach

PreviousPage 45 of 166Next

https://www.murphysmultiverse.com/moon-knight-foe-midnight-man-to-appear-in-the-disney-plus-streaming-series/

Gaspard Ulliel najpewniej w "Moon Knight"

Tylko ja czuję niesamowitą żenadę? Nakręcili parodię życia królewskiego 8-latka, dajcie dziecku spokój! Nawet nie włączam trailera i życzę kasacji w bólach po skandalu rasistowskim.

Mierzwiak has reacted to this post.
Mierzwiak

Premiera 24 listopada

Jak wszystko się potwierdzi i nic nie przesunie to powroty Fiska i Matta nastąpią w tym samym tygodniu.

WTF? Ze wszystkich licencji świata kopanie w tej jest absolutną desperacją.

Powtarzałem ten film jakiś czas temu z nadzieją że morze, tfu, może zmienię zdanie, ale nie, dalej jest okropny i nie widzę w tym temacie żadnego potencjału na jakiekolwiek ciekawe rozwinięcie / remake / reboot.

Szaman has reacted to this post.
Szaman

Świetnie. W sumie dopiero ostatnio, jak widziałem ponownie urywki z Zakonu Feniksa, zdałem sobie sprawę, że ona idealnie pasuje do tej roli. 🙂

Liczę, że wybitna rola w czymś tak mocno popularnym sprawi, że po każdym newsie z nią związanym ludzie nie będą pisać tylko o tym jak nienawidzą Dolores 🙂

Warto też zaznaczyć, że Staunton pojawi się w najważniejszej premierze dekady czyli Downton Abbey 2.

Charles Murphy podał, że Marvel przesunął Ms Marvel na 2022 rok. Czyli po 4 seriale aktorskie i animacje na rok a teraz przerwa aż do listopada do Hawkeya wypełniona What If

Ale w sumie po co? Ma zamknięty wątek.

Cytat z Szaman data Lipiec 31, 2021, 22:29

Ale w sumie po co? Ma zamknięty wątek.

Szaman has reacted to this post.
Szaman

The Last of Us Series Costs $200 Million a Year, May Last 8 Seasons Says Alberta Premier

HBO chyba faktycznie chce z "The Last of Us" zrobić swój nowy flagowy serial. 8 sezonów? Taki budżet?

Naprawdę zaskakujący wybór materiału, ten świat co by nie było jest ograniczony a nawet przy założeniu, że serial pokryje historie Joela, Ellie, Abby i każdej drugoplanowej postaci - to ciągle nie jest historia do nie wiadomo jakiego rozwlekania.

Nie widzę też nadal powodu aby wierzyć w sukces. Jedyne co mi nie odbiera odrobiny nadziei to nos Bloysa do projektów.

Jestem po dwóch odcinkach drugiego sezonu Kruka. Pamiętacie może moje narzekanie na to, że w pierwszym sezonie nie dość wykorzystano wizualną atrakcyjność Podlasia. Drugi sezon przynosi pod tym względem diametralną zmianę. Tym razem przede wszystkim zdjęcia są zupełnie inne. Brudny, ciemnozielony filtr, "krzywe" ujęcia, czasem mocno i nierównomiernie winietowane. Pojawiają się też kadry z regionu z miejsc niezwiązanych z samą akcją, ale jeszcze bardziej podkreślające specyfikę regionu. Podlasie wygląda w tym sezonie jak jakaś tajemnicza kraina na krańcu świata. Nie wiem czy czasem tym razie nie przesadzili w drugą stronę, ale wolę chyba takie przegięcie.

Wszystko wskazuje na to, że wczoraj po około 20 miesiącach skończono pracę na planie 1 sezonu LOTRa Amazonu.

Według wiadomości nieoficjalnych, ale pochodzących z mocnych, sprawdzonych źródeł, promocja ma ruszyć dopiero w listopadzie i ma angazować również ministerstwo turystyki Nowej Zelandii które możliwe, że jako pierwsze pokaże w swoich spotach jakieś ujecia z serialu. Premiera nadal nie ustalona, ale planowana na pierwszy kwartał 2022 grubo przed nią ekipa wróci na plan kolejnego sezonu. Ten ma podobno kosztować już tylko 250 milionów 😉

Tolkien Estete podobno na razie efektami jest zachwycone, ale to info podał co prawda największy, najstarszy i najważniejszy serwis okołotolkienowski, ale posiadający na swoim koncie wpadki naprawdę monumentalne.

Co do The Last of Us to nie przejmowałbym się słowami polityka któremu HBO sprzedało odpowiednią PRowo wizję; rzeczywistość zweryfikuje czy serial zostanie hitem i doczeka się większego rozwinięcia, ale też sporym błędem byłoby zakładanie z góry realizacji kolejnego tasiemca, który pod koniec żywota stanie się już tylko pożywką dla memiarzy i kolejnym serialem z rozczarowującym zakończeniem.

Będę zadowolony jeśli HBO odda sprawiedliwość obu częściom gry, a co tam sobie wymyślą dalej i czy w ogóle dojdzie do realizacji trzeciego czy kolejnych sezonów to akurat teraz mało istotne.

Informacja o ogromnym budżecie cieszy, bo nie wyobrażam sobie żeby miała to być taka realizacyjna tandeta jak The Walking Dead.

O realizacje boje się najmniej. Właściwie wcale. W HBO nie spadają poniżej pewnego poziomu a tutaj ekipa techniczna i reżyserska jest naprawdę solidna. Pewnie nawet z mniejszą liczbą pieniędzy daliby spokojnie rade pokazać świetnie prezentujący się świat.

Ale niestety wszystko co Druckmann mówił o serialu i obsada nie pozwalają mi być spokojnym nawet odrobinę.

Za 13 miesięcy, równe.

Ludzie, no miejcie litość z tymi zagadkami, już któryś raz to samo 🙂

LOTR 🙂

To jeszcze dodam datę 🙂

PreviousPage 45 of 166Next