aby założyć posty i tematy.

Opinie o serialach

PreviousPage 6 of 166Next

Willow powróci jako serial na Disney Plus

Znów użyli "Toxic" w zwiastunie.

A nowego zwiastuna Mandaloriana 2 nikt nie wrzucił dlatego, że w sumie nic nowego nie pokazuje? 😛

A bo nawet go nie oglądałem, a poprzedni nie wywołał nie wiadomo jakiej dyskusji 🙂 Wiadomo czego się spodziewać.

Tego, że tylko połowa sezonu będzie no Mando? 😛

A Grace już nie zaczęła się wycofywać? Chyba się pogodzili, ostatnio gdzieś mignął mi Pascal promujący drugi sezon. Może zrozumiał, że to fajna fucha na której nic nie traci, a mordkę wypromuje na Wonder Woman.

Drugi sezon okaże się wyśmiewaną katastrofą, no i co z tego będzie dla Pascala? Nic oprócz przelewu. A porównajcie jak końcowe katastrofy seriali ciągną się za Michaelem C. Hallem czy Joshem Radnorem.

Serial Denisa i Jake'a wpisuję na listę must-see 🙂

Nie, od początku mówiła, że mogli już zdążyć pogodzić się i że Pascal nadal jest Mando, ale chyba nadal twierdzi, że w tym sezonie dużo czasu poświęcą innych wątkom.

Co do The Flight Attendant, nie spodziewałem się Penny w takim repertuarze, dobry ruch. A jak wypada to ciężko mi na razie ocenić, wydaje mi się, że specjalnie wybrali bardziej "sitcomowe" fragmenty jej roli aby zainteresować dawnych widzów Teorii. Albo gra tak przez cały serial i zupełnie go położy 🙂 Kluczem do sukcesu będzie sprzedanie tych wszystkich złych decyzji bohaterki tak, aby nie były irytujące.

Cytat z Szaman data Październik 20, 2020, 21:20

Co do The Flight Attendant, nie spodziewałem się Penny w takim repertuarze, dobry ruch. A jak wypada to ciężko mi na razie ocenić, wydaje mi się, że specjalnie wybrali bardziej "sitcomowe" fragmenty jej roli aby zainteresować dawnych widzów Teorii. Albo gra tak przez cały serial i zupełnie go położy 🙂 Kluczem do sukcesu będzie sprzedanie tych wszystkich złych decyzji bohaterki tak, aby nie były irytujące.

Wydaje się, że teraz będzie jeszcze więcej seriali ze znanymi twórcami/aktorami na pokładzie. Czy to z innych seriali, czy z kina (patrz np. projekt Denisa i Jake'a). HBO właściwie już wręcz wypracował sobie taki standard: miniserial, z gwiazdą (gwiazdami) dużego ekranu w obsadzie. Nazwiska, które zatrudnili już na dziś robią wrażenie, a myślę, że HBO dopiero się rozkręca.

A Grace mówiła wczoraj czy przedwczoraj, że planują obniżyć budżety swoich seriali w najbliższym czasie, bo HBO Max słabo wystartowało.

Oglądał ktoś z Was Mindhuntera? Ja jestem trochę zdziwiony, że Fincher był ostatecznie aż tak bardzo zaangażowany w ten serial.

Mam nadzieję, że kiedyś jednak może powstanie trzeci sezon, być może krótszy niż dwa poprzednie. Przez cały drugi sezon układali klocki do czegoś większego w kolejnym.

https://www.facebook.com/blog.kinofilia/posts/3682108745172740

Cytat z Marek Pilarski data Październik 24, 2020, 12:14

Oglądał ktoś z Was Mindhuntera?

Ja oglądałem i byłem zachwycony, niestety anulowanie, przynajmniej takie nieoficjalne, tego serialu to dla mnie kolejny dowód by nie tracić czasu na seriale Netfliksa dopóki nie będą one dostępne w całości, jeśli uda im się w ogóle do tego końca przetrwać, albo jeśli nie są miniseriami jak najnowszy Gambit królowej który mam zamiar obejrzeć.

Oczywiście nie żałuję ani sekundy spędzonej z Ciemnym kryształem czy Mindhunterem właśnie, ale trudno choćby nie pomyśleć o tym że, jakkolwiek obcowanie z tymi dziełami sprawiło mnóstwo frajdy, to jednak było bezcelowe skoro twórcom nie będzie dane dopowiedzieć historii do końca. O ile jeszcze Ciemny kryształ może funkcjonować w takiej postaci, bo zakończenie stanowi wstęp do tego co ostatecznie doprowadziło do sytuacji przedstawionej w filmie a powstała między nim a serialem luka z racji dzielącego je okresu czasu byłaby tak czy siak, tak w przypadku Mindhuntera historia jest po prostu urwana i jest to zwyczajnie frustrujące.

Ostatnio moją uwagę przykuł serial Ratched, ale jak tylko przeczytałem że to zaledwie pierwszy z nie wiadomo ilu sezonów, natychmiast porzuciłem pomysł oglądania go. No ale znowu: jeśli serial przetrwa i twórcy przedstawią całą historię, wtedy bardzo chętnie.

Ale Mindhunter nie został chyba jeszcze oficjalnie cancelowany, co jest o tyle dziwne, że Netflix raczej nie cacka się i nie ma problemu, żeby cancelować programy i o tym od razu informować. Ostatni oficjalny komunikat mówił chyba o wstrzymaniu przedsięwzięcia, czy coś takiego. No a teraz to słowa Finchera, choć to nadal nie jest oficjalny komunikat. Więc pozostaje mieć nadzieję, że jednak wrócą w jakiejś formie do tego materiału. 😉

Też się trochę dziwiłem, że serial ten nigdy nie został doceniony przez branżę, mimo świetnych recenzji. Takie The Crown, nawet jeżeli nie ma zbyt wielkiej widowni, to zbiera przynajmniej co roku kilka nominacji do Globów/Emmy, więc chociażby z tego względu Netflix pozwolił na jego realizację w formie, która została pierwotnie założona. A tutaj mała widownia, małe zainteresowanie branży i brak nominacji/nagród, duże koszty. Przypomina mi się sytuacja z Dziewczyną z tatuażem. Pod względem box office'u na pewno zawiódł, ale jednak zebrał całkiem dużo wyróżnień jak na kino gatunkowe. No i także nie otrzymał kontynuacji. Ale to w końcu Sony. 😛

Otrzymał kontynuację. Taką jak otrzymał, bo to w końcu Sony 🙂

Nawet mi nie przypominaj o tym filmie. Szkoda tylko Claire Foy. 🙁

Dali do pieca! Isaac to nazwisko większe niż Maślanka

Jeszcze godzinę temu krążyło info z tej małej, ale często cytowanej strony która jak widać totalnie przestrzeliła z kandydatami.

https://www.murphysmultiverse.com/moon-knight-daveed-diggs-nick-kroll/

Randolphowa cały czas pieprzyła, że Moon Knighta musi zagrać aktor o żydowskim pochodzeniu, bo coś tam. A teraz dostała latynosa i się mimo to cieszy. Ciekawe, jak to uzasadni w swoim filmiku..

Ale Grace to Ty szanuj! Pamiętaj, że streszczasz mi co mówi bo nie mogę jej słuchać 🙂

Ja ją szanuję, ale zdarza się też od czasu do czasu coś głupiego powiedzieć, szczególnie w kwestiach różnorodności. 😛

PreviousPage 6 of 166Next