aby założyć posty i tematy.

Opinie o serialach

PreviousPage 66 of 166Next

No takiego Isaaca chyba jeszcze nie widziałem. Mam tylko wrażenie, że mimo, że sam kostium pojawia się tylko na chwilę, to momentalnie sprawia wrażenie wyjętego z jakiegoś innej, mniej ciekawej pozycji.

Tropy podobne do WandaVision, na początku też efektowne przedstawienie choroby psychicznej, potem rozwodnione logiem stacji.

Mnie na razie tonalnie i stylistycznie wszystko gra. Zobaczymy jak wyjdzie w praniu, ale cała idea MK polega na tym, że jego liczne osobowości są faktycznie mocno inne i wprowadzają także spore urozmaicenie pod względem gatunkowym.

Sam strój mi się podoba, ale jednocześnie jakby nie pasował do konwencji. Zwiastun jednak zapowiada nieco odważniejszy serial. Mam nadzieję Szaman, że się mylisz z tym rozwodnieniem 😉 Czas, żeby MCU zrobiło krok do przodu.

Jeśli nie tu to nigdzie.

A ja się nie nabrałem i widzę tu typowego Marvela który bardzo próbuje pudrować bycie typowym Marvelem. Poza tym, tak po prostu, to nie jest dla mnie ani trochę interesujace.

Oderwij wzdłuż linii Netflix

Włoska animacja, sam bym chyba na niego nie trafił - ktoś gdzieś w sieci polecał. Nie wiem czemu zrobiony jest jako serial, jako film trwałby ok.100 minut - 6 odcinków po kilkanaście minut. Bardzo mi się podobał i pewnie będę do niektórych scen często wracał - bardzo mi podszedł humor. Problemem trochę jest to, że kolejne sceny mkną na złamania karku,  a teksty wypowiadane są z szybkością karabinu. Trzeba oglądać uważnie, bo potem okazuje się, że niby luźne, humorystyczne sceny powiązane są z dalszym ciągiem historii. Zdarzało się, że zatrzymywałem albo cofałem.  Finał jest dość niespodziewany.

Cytat z Mierzwiak data styczeń 18, 2022, 19:41

A ja się nie nabrałem i widzę tu typowego Marvela który bardzo próbuje pudrować bycie typowym Marvelem. Poza tym, tak po prostu, to nie jest dla mnie ani trochę interesujace.

Dla mnie pomijając, że jest to fajna postać z dobrym settingiem to ten serial jest przede wszystkim jedna z niewielu szans dla Isaaca aby się wykazać warsztatem. Nie spodziewam się oczywiście głębokiej i mega trudnej roli, ale zdecydowanie sporego pola do popisu do zabawy i popisania się wszystkimi aktorskimi sztuczkami. W końcu ma do odegrania przynajmniej 4 różne postaci a w przypadku Moon Knighta go rzeczywiście powinni być różni bohaterowie.

Opis oficjalnie potwierdza wykucie pierścieni, Wojne Ostatniego Sojuszu, historię Saurona i upadek Numenoru.

O jedno Rings za dużo w tym tytule 🙂

Obstawiam, ze każdy sezon może mieć podtytuł więc się nie czepiam 🙂 Szkoda, że nie poszli w "Unfinished Tales of Middle-Earth".

Bez Unifished i zamiast Tales może lepsze byłoby Legends?

Ja dałem po prostu tytuł jednej z książek Tolkiena które opowiadają o tych wydarzeniach 😀 Co ma o tyle sens, że prawie każda opowieść w filmowych trylogiach znajdująca się na drugim planie będzie tutaj poszerzana o genezę.

Nie spodziewałem się, ze to nie jest w 100% animacja 😛

Marek Pilarski and Szaman have reacted to this post.
Marek PilarskiSzaman
Cytat z Kuba data styczeń 19, 2022, 16:39

Ja dałem po prostu tytuł jednej z książek Tolkiena które opowiadają o tych wydarzeniach 😀 Co ma o tyle sens, że prawie każda opowieść w filmowych trylogiach znajdująca się na drugim planie będzie tutaj poszerzana o genezę.

Sorry, wiedza zapomniana 🙂 Miałem na to fazę 20 lat temu 🙂

Kuba has reacted to this post.
Kuba
Cytat z Ernest Kubica data styczeń 18, 2022, 22:38

Oderwij wzdłuż linii Netflix

Włoska animacja, sam bym chyba na niego nie trafił - ktoś gdzieś w sieci polecał. Nie wiem czemu zrobiony jest jako serial, jako film trwałby ok.100 minut - 6 odcinków po kilkanaście minut. Bardzo mi się podobał i pewnie będę do niektórych scen często wracał - bardzo mi podszedł humor. Problemem trochę jest to, że kolejne sceny mkną na złamania karku,  a teksty wypowiadane są z szybkością karabinu. Trzeba oglądać uważnie, bo potem okazuje się, że niby luźne, humorystyczne sceny powiązane są z dalszym ciągiem historii. Zdarzało się, że zatrzymywałem albo cofałem.  Finał jest dość niespodziewany.

Krótki, postaram się zerknąć 🙂

No właśnie wydaje mi się, że tobie może się spodobać.

Wczoraj skończyłem "Forbrydelsen" ("Zbrodnia"), skandynawski serial kryminalny (a dokładniej jego pierwszy sezon). To pierwowzór The Killing (czyli "Dochodzenia"), który również miał kilka sezonów (z tego co widzę na FW, z udzielających się tutaj, wersję amerykańską widział Fandorin).
Co ciekawe, dopiero gdy zaczęliśmy go oglądać postanowiłem spojrzeć ile serial ma (prawie godzinnych) odcinków. Okazało się, że... 20 😉
Sam serial bardzo dobry, taka kwintesencja nordyckich kryminałów. Choć osobę przyzwyczajoną do wysokiej jakości realizacji seriali na HBO, mogą kłuć w oczy pewne ograniczenia. Wydaje mi się też, że tłumaczenie jest bardzo proste, żeby nie powiedzieć prostackie (choć to jedynie odczucie, języka duńskiego nie znam ni w ząb). Intryga misterna, poprowadzona z zegarmistrzowską precyzją. Przynajmniej tak mi się wydaje na gorąco. Może gdybym obejrzał ten sezon jeszcze raz (co z pewnością się nie zdarzy) znalazłbym jakieś spore dziury. Ale na teraz 8/10.

https://twitter.com/GraceRandolph/status/1483885547709997056

Wyglądający jak Loki Jared Leto z rosyjskim akcentem grający izraelskiego biznesmena. 😛

Amazon potwierdził na Instagramie, że Shore komponuje muzykę do Rings of Power.

PreviousPage 66 of 166Next