Opinie o serialach
Cytat z Szaman data 18 stycznia, 2022, 07:05No takiego Isaaca chyba jeszcze nie widziałem. Mam tylko wrażenie, że mimo, że sam kostium pojawia się tylko na chwilę, to momentalnie sprawia wrażenie wyjętego z jakiegoś innej, mniej ciekawej pozycji.
Tropy podobne do WandaVision, na początku też efektowne przedstawienie choroby psychicznej, potem rozwodnione logiem stacji.
No takiego Isaaca chyba jeszcze nie widziałem. Mam tylko wrażenie, że mimo, że sam kostium pojawia się tylko na chwilę, to momentalnie sprawia wrażenie wyjętego z jakiegoś innej, mniej ciekawej pozycji.
Tropy podobne do WandaVision, na początku też efektowne przedstawienie choroby psychicznej, potem rozwodnione logiem stacji.
Cytat z Kuba data 18 stycznia, 2022, 11:47Mnie na razie tonalnie i stylistycznie wszystko gra. Zobaczymy jak wyjdzie w praniu, ale cała idea MK polega na tym, że jego liczne osobowości są faktycznie mocno inne i wprowadzają także spore urozmaicenie pod względem gatunkowym.
Mnie na razie tonalnie i stylistycznie wszystko gra. Zobaczymy jak wyjdzie w praniu, ale cała idea MK polega na tym, że jego liczne osobowości są faktycznie mocno inne i wprowadzają także spore urozmaicenie pod względem gatunkowym.
Cytat z robgordon data 18 stycznia, 2022, 18:27Sam strój mi się podoba, ale jednocześnie jakby nie pasował do konwencji. Zwiastun jednak zapowiada nieco odważniejszy serial. Mam nadzieję Szaman, że się mylisz z tym rozwodnieniem 😉 Czas, żeby MCU zrobiło krok do przodu.
Sam strój mi się podoba, ale jednocześnie jakby nie pasował do konwencji. Zwiastun jednak zapowiada nieco odważniejszy serial. Mam nadzieję Szaman, że się mylisz z tym rozwodnieniem 😉 Czas, żeby MCU zrobiło krok do przodu.
Cytat z Mierzwiak data 18 stycznia, 2022, 19:41A ja się nie nabrałem i widzę tu typowego Marvela który bardzo próbuje pudrować bycie typowym Marvelem. Poza tym, tak po prostu, to nie jest dla mnie ani trochę interesujace.
A ja się nie nabrałem i widzę tu typowego Marvela który bardzo próbuje pudrować bycie typowym Marvelem. Poza tym, tak po prostu, to nie jest dla mnie ani trochę interesujace.
Cytat z Ernest Kubica data 18 stycznia, 2022, 22:38Oderwij wzdłuż linii Netflix
Włoska animacja, sam bym chyba na niego nie trafił - ktoś gdzieś w sieci polecał. Nie wiem czemu zrobiony jest jako serial, jako film trwałby ok.100 minut - 6 odcinków po kilkanaście minut. Bardzo mi się podobał i pewnie będę do niektórych scen często wracał - bardzo mi podszedł humor. Problemem trochę jest to, że kolejne sceny mkną na złamania karku, a teksty wypowiadane są z szybkością karabinu. Trzeba oglądać uważnie, bo potem okazuje się, że niby luźne, humorystyczne sceny powiązane są z dalszym ciągiem historii. Zdarzało się, że zatrzymywałem albo cofałem. Finał jest dość niespodziewany.
Oderwij wzdłuż linii Netflix
Włoska animacja, sam bym chyba na niego nie trafił - ktoś gdzieś w sieci polecał. Nie wiem czemu zrobiony jest jako serial, jako film trwałby ok.100 minut - 6 odcinków po kilkanaście minut. Bardzo mi się podobał i pewnie będę do niektórych scen często wracał - bardzo mi podszedł humor. Problemem trochę jest to, że kolejne sceny mkną na złamania karku, a teksty wypowiadane są z szybkością karabinu. Trzeba oglądać uważnie, bo potem okazuje się, że niby luźne, humorystyczne sceny powiązane są z dalszym ciągiem historii. Zdarzało się, że zatrzymywałem albo cofałem. Finał jest dość niespodziewany.
Cytat z Kuba data 19 stycznia, 2022, 06:36Cytat z Mierzwiak data styczeń 18, 2022, 19:41A ja się nie nabrałem i widzę tu typowego Marvela który bardzo próbuje pudrować bycie typowym Marvelem. Poza tym, tak po prostu, to nie jest dla mnie ani trochę interesujace.
Dla mnie pomijając, że jest to fajna postać z dobrym settingiem to ten serial jest przede wszystkim jedna z niewielu szans dla Isaaca aby się wykazać warsztatem. Nie spodziewam się oczywiście głębokiej i mega trudnej roli, ale zdecydowanie sporego pola do popisu do zabawy i popisania się wszystkimi aktorskimi sztuczkami. W końcu ma do odegrania przynajmniej 4 różne postaci a w przypadku Moon Knighta go rzeczywiście powinni być różni bohaterowie.
Cytat z Mierzwiak data styczeń 18, 2022, 19:41A ja się nie nabrałem i widzę tu typowego Marvela który bardzo próbuje pudrować bycie typowym Marvelem. Poza tym, tak po prostu, to nie jest dla mnie ani trochę interesujace.
Dla mnie pomijając, że jest to fajna postać z dobrym settingiem to ten serial jest przede wszystkim jedna z niewielu szans dla Isaaca aby się wykazać warsztatem. Nie spodziewam się oczywiście głębokiej i mega trudnej roli, ale zdecydowanie sporego pola do popisu do zabawy i popisania się wszystkimi aktorskimi sztuczkami. W końcu ma do odegrania przynajmniej 4 różne postaci a w przypadku Moon Knighta go rzeczywiście powinni być różni bohaterowie.
Cytat z Kuba data 19 stycznia, 2022, 16:10https://www.youtube.com/watch?v=QhqGCPMfkNM
Opis oficjalnie potwierdza wykucie pierścieni, Wojne Ostatniego Sojuszu, historię Saurona i upadek Numenoru.
Opis oficjalnie potwierdza wykucie pierścieni, Wojne Ostatniego Sojuszu, historię Saurona i upadek Numenoru.
Cytat z Kuba data 19 stycznia, 2022, 16:35Obstawiam, ze każdy sezon może mieć podtytuł więc się nie czepiam 🙂 Szkoda, że nie poszli w "Unfinished Tales of Middle-Earth".
Obstawiam, ze każdy sezon może mieć podtytuł więc się nie czepiam 🙂 Szkoda, że nie poszli w "Unfinished Tales of Middle-Earth".
Cytat z Kuba data 19 stycznia, 2022, 16:39Ja dałem po prostu tytuł jednej z książek Tolkiena które opowiadają o tych wydarzeniach 😀 Co ma o tyle sens, że prawie każda opowieść w filmowych trylogiach znajdująca się na drugim planie będzie tutaj poszerzana o genezę.
Ja dałem po prostu tytuł jednej z książek Tolkiena które opowiadają o tych wydarzeniach 😀 Co ma o tyle sens, że prawie każda opowieść w filmowych trylogiach znajdująca się na drugim planie będzie tutaj poszerzana o genezę.
Cytat z Kuba data 19 stycznia, 2022, 16:40https://www.youtube.com/watch?v=sZEpWvQFXqQ
Nie spodziewałem się, ze to nie jest w 100% animacja 😛
Nie spodziewałem się, ze to nie jest w 100% animacja 😛
Cytat z Szaman data 19 stycznia, 2022, 16:44Cytat z Kuba data styczeń 19, 2022, 16:39Ja dałem po prostu tytuł jednej z książek Tolkiena które opowiadają o tych wydarzeniach
Co ma o tyle sens, że prawie każda opowieść w filmowych trylogiach znajdująca się na drugim planie będzie tutaj poszerzana o genezę.
Sorry, wiedza zapomniana 🙂 Miałem na to fazę 20 lat temu 🙂
Cytat z Kuba data styczeń 19, 2022, 16:39Ja dałem po prostu tytuł jednej z książek Tolkiena które opowiadają o tych wydarzeniach
Co ma o tyle sens, że prawie każda opowieść w filmowych trylogiach znajdująca się na drugim planie będzie tutaj poszerzana o genezę.
Sorry, wiedza zapomniana 🙂 Miałem na to fazę 20 lat temu 🙂
Cytat z robgordon data 19 stycznia, 2022, 16:52Cytat z Ernest Kubica data styczeń 18, 2022, 22:38Oderwij wzdłuż linii Netflix
Krótki, postaram się zerknąć 🙂
Cytat z Ernest Kubica data styczeń 18, 2022, 22:38Oderwij wzdłuż linii Netflix
Krótki, postaram się zerknąć 🙂
Cytat z Ernest Kubica data 19 stycznia, 2022, 18:59No właśnie wydaje mi się, że tobie może się spodobać.
No właśnie wydaje mi się, że tobie może się spodobać.
Cytat z robgordon data 19 stycznia, 2022, 20:38Wczoraj skończyłem "Forbrydelsen" ("Zbrodnia"), skandynawski serial kryminalny (a dokładniej jego pierwszy sezon). To pierwowzór The Killing (czyli "Dochodzenia"), który również miał kilka sezonów (z tego co widzę na FW, z udzielających się tutaj, wersję amerykańską widział Fandorin).
Co ciekawe, dopiero gdy zaczęliśmy go oglądać postanowiłem spojrzeć ile serial ma (prawie godzinnych) odcinków. Okazało się, że... 20 😉
Sam serial bardzo dobry, taka kwintesencja nordyckich kryminałów. Choć osobę przyzwyczajoną do wysokiej jakości realizacji seriali na HBO, mogą kłuć w oczy pewne ograniczenia. Wydaje mi się też, że tłumaczenie jest bardzo proste, żeby nie powiedzieć prostackie (choć to jedynie odczucie, języka duńskiego nie znam ni w ząb). Intryga misterna, poprowadzona z zegarmistrzowską precyzją. Przynajmniej tak mi się wydaje na gorąco. Może gdybym obejrzał ten sezon jeszcze raz (co z pewnością się nie zdarzy) znalazłbym jakieś spore dziury. Ale na teraz 8/10.
Wczoraj skończyłem "Forbrydelsen" ("Zbrodnia"), skandynawski serial kryminalny (a dokładniej jego pierwszy sezon). To pierwowzór The Killing (czyli "Dochodzenia"), który również miał kilka sezonów (z tego co widzę na FW, z udzielających się tutaj, wersję amerykańską widział Fandorin).
Co ciekawe, dopiero gdy zaczęliśmy go oglądać postanowiłem spojrzeć ile serial ma (prawie godzinnych) odcinków. Okazało się, że... 20 😉
Sam serial bardzo dobry, taka kwintesencja nordyckich kryminałów. Choć osobę przyzwyczajoną do wysokiej jakości realizacji seriali na HBO, mogą kłuć w oczy pewne ograniczenia. Wydaje mi się też, że tłumaczenie jest bardzo proste, żeby nie powiedzieć prostackie (choć to jedynie odczucie, języka duńskiego nie znam ni w ząb). Intryga misterna, poprowadzona z zegarmistrzowską precyzją. Przynajmniej tak mi się wydaje na gorąco. Może gdybym obejrzał ten sezon jeszcze raz (co z pewnością się nie zdarzy) znalazłbym jakieś spore dziury. Ale na teraz 8/10.
Cytat z Szaman data 19 stycznia, 2022, 20:43https://twitter.com/GraceRandolph/status/1483885547709997056
https://twitter.com/GraceRandolph/status/1483885547709997056
Cytat z Marek Pilarski data 20 stycznia, 2022, 00:07Wyglądający jak Loki Jared Leto z rosyjskim akcentem grający izraelskiego biznesmena. 😛
https://www.youtube.com/watch?v=VAuhT5241h8
Wyglądający jak Loki Jared Leto z rosyjskim akcentem grający izraelskiego biznesmena. 😛