Opinie o serialach
Cytat z robgordon data 17 lutego, 2022, 18:39To temat już zupełnie mało filmowy, więc powinienem go umieścić w Hyde Parku, ale stanowi jednocześnie świetną pointę do naszych rozważań o rasizmie 😉 Mam na myśli "aferę" dotyczącą jakiejś nieznanej mi bliżej gry, w której kobieca postać ma "brodę". Oczywiście, nie chodzi o brodę niczym u drwala, lecz o taki delikatny meszek, widoczny dzięki dobrej grafice. Jak ktoś skomentował, w końcu gracze mogą z bliska zobaczyć jak naprawdę wygląda kobieta 😉 Myślę, że grupa tych graczy nie różni się zbytnio wiekiem i inteligencją od tych, którzy tak zaciekle walczą o zachowanie czystości rasowej Elfów 😉
I jeszcze konkludując i kończąc (przynajmniej z mojej strony) ten temat. Co by nie napisać, to rzeczowe argumenty w dzisiejszych dyskusjach, zwłaszcza tych internetowych, mają coraz mniejsze znaczenie. Liczą się te, które da się zmieścić w jednym wpisie na Twitterze (a żadna z naszych wypowiedzi nie ma na to szans). Smutno to wróży.
To temat już zupełnie mało filmowy, więc powinienem go umieścić w Hyde Parku, ale stanowi jednocześnie świetną pointę do naszych rozważań o rasizmie 😉 Mam na myśli "aferę" dotyczącą jakiejś nieznanej mi bliżej gry, w której kobieca postać ma "brodę". Oczywiście, nie chodzi o brodę niczym u drwala, lecz o taki delikatny meszek, widoczny dzięki dobrej grafice. Jak ktoś skomentował, w końcu gracze mogą z bliska zobaczyć jak naprawdę wygląda kobieta 😉 Myślę, że grupa tych graczy nie różni się zbytnio wiekiem i inteligencją od tych, którzy tak zaciekle walczą o zachowanie czystości rasowej Elfów 😉
I jeszcze konkludując i kończąc (przynajmniej z mojej strony) ten temat. Co by nie napisać, to rzeczowe argumenty w dzisiejszych dyskusjach, zwłaszcza tych internetowych, mają coraz mniejsze znaczenie. Liczą się te, które da się zmieścić w jednym wpisie na Twitterze (a żadna z naszych wypowiedzi nie ma na to szans). Smutno to wróży.
Cytat z Szaman data 17 lutego, 2022, 18:44Cytat z robgordon data luty 17, 2022, 18:39Oczywiście, nie chodzi o brodę niczym u drwala, lecz o taki delikatny meszek, widoczny dzięki dobrej grafice. Jak ktoś skomentował, w końcu gracze mogą z bliska zobaczyć jak naprawdę wygląda kobieta
Dobre 😀
Cytat z robgordon data luty 17, 2022, 18:39Oczywiście, nie chodzi o brodę niczym u drwala, lecz o taki delikatny meszek, widoczny dzięki dobrej grafice. Jak ktoś skomentował, w końcu gracze mogą z bliska zobaczyć jak naprawdę wygląda kobieta
Dobre 😀
Cytat z robgordon data 17 lutego, 2022, 19:07Nie wiem na ile wyciągnięte wnioski są właściwe, ale piszą, że 4 sezon Stranger Things ma co prawda 9 odcinków, ale za to wyjątkowo długich.
Nie wiem na ile wyciągnięte wnioski są właściwe, ale piszą, że 4 sezon Stranger Things ma co prawda 9 odcinków, ale za to wyjątkowo długich.
Cytat z Mierzwiak data 17 lutego, 2022, 19:28Alien będzie się dziać przed Alien. To ma sens.
https://www.hollywoodreporter.com/tv/tv-news/fx-alien-tv-series-1235095576/
Alien będzie się dziać przed Alien. To ma sens.
https://www.hollywoodreporter.com/tv/tv-news/fx-alien-tv-series-1235095576/
Cytat z Szaman data 17 lutego, 2022, 23:56https://twitter.com/DiscussingFilm/status/1494442534910709766?t=k0u9PoTVeuCnoiWZlsemTw&s=19
John Williams has composed a theme for the ‘OBI WAN KENOBI’ series.
(Source: https://t.co/hilebPWECi) pic.twitter.com/3vpPOdge4O
— DiscussingFilm (@DiscussingFilm) February 17, 2022
Cytat z Szaman data 18 lutego, 2022, 11:59https://twitter.com/FilmozercyCOM/status/1494627213634940928?t=beXXAksru7SqlIWBWhNoIw&s=19
Zadebiutował pierwszy zwiastun serialu „Pierwsza dama”, w którym Viola Davis zagrała Michelle Obamę, Michelle Pfeiffer wcieliła się w Betty Ford, a Gillian Anderson w Eleanor Roosevelt.https://t.co/KxXfsdSCDk
— Filmozercy.com (@FilmozercyCOM) February 18, 2022
Cytat z Kuba data 18 lutego, 2022, 14:16Wygląda bardzo fajnie, mam wrażenie, że Pfeiffer zamiecie resztę obsady. Zresztą fajnie jest ja w końcu zobaczyć w czymś co może jej dać ciekawy, konkretny materiał. Liczę też, że unikną typowych laurek, nawet jak trailer tego nie sugeruje.
O-T też świetnie wygląda jako Obama.
Wygląda bardzo fajnie, mam wrażenie, że Pfeiffer zamiecie resztę obsady. Zresztą fajnie jest ja w końcu zobaczyć w czymś co może jej dać ciekawy, konkretny materiał. Liczę też, że unikną typowych laurek, nawet jak trailer tego nie sugeruje.
O-T też świetnie wygląda jako Obama.
Cytat z robgordon data 18 lutego, 2022, 17:36Kolejna serialowa produkcja Netflixa. Tym razem horrorowa:
https://www.youtube.com/watch?v=IA02lE_ZW68
Kolejna serialowa produkcja Netflixa. Tym razem horrorowa:
Cytat z Szaman data 18 lutego, 2022, 18:48Polski horror współczesny, w dodatku z potworami to zawsze nietypowe zjawisko, ale niestety zwiastun jest kompletnie płaski. Ktoś, gdzieś, kiedyś widział zza kanapy jak się takie rzeczy montuje. Nie wyszło. Ale dobrze, że dali napisy, kiedy oni wreszcie ogarną dźwięk w polskich produkcjach...
Polski horror współczesny, w dodatku z potworami to zawsze nietypowe zjawisko, ale niestety zwiastun jest kompletnie płaski. Ktoś, gdzieś, kiedyś widział zza kanapy jak się takie rzeczy montuje. Nie wyszło. Ale dobrze, że dali napisy, kiedy oni wreszcie ogarną dźwięk w polskich produkcjach...
Cytat z Szaman data 19 lutego, 2022, 19:39https://twitter.com/DiscussingFilm/status/1495083379146043401
Jon Watts is in talks to direct a mysterious ‘STAR WARS’ series for Disney+ (EXCLUSIVE) https://t.co/w7KCRGz6Aa pic.twitter.com/e6N3D0ixzj
— DiscussingFilm (@DiscussingFilm) February 19, 2022
Cytat z robgordon data 20 lutego, 2022, 00:02Status związku, sezon drugi.
Nadal to 10-minutowe odcinki, nadal bohaterowie spotykają się w kawiarni przed wizytą u terapeuty. Tym razem jednak są to osoby o pokolenie starsze niż w pierwszym sezonie. Oboje skończyli już 60 lat, a akcja dzieje się gdzieś w USA, nie UK.
Nie wiem czy to kwestia większej dojrzałości bohaterów, aktorskiej klasy Patricii Clarkson, i Brendana Gleesona, a może po prostu Nick Hornby lepiej rozumie problemy równolatków niż par o 2 dekady młodszych, ale ten sezon podobał mi się nawet bardziej niż poprzedni.
Status związku, sezon drugi.
Nadal to 10-minutowe odcinki, nadal bohaterowie spotykają się w kawiarni przed wizytą u terapeuty. Tym razem jednak są to osoby o pokolenie starsze niż w pierwszym sezonie. Oboje skończyli już 60 lat, a akcja dzieje się gdzieś w USA, nie UK.
Nie wiem czy to kwestia większej dojrzałości bohaterów, aktorskiej klasy Patricii Clarkson, i Brendana Gleesona, a może po prostu Nick Hornby lepiej rozumie problemy równolatków niż par o 2 dekady młodszych, ale ten sezon podobał mi się nawet bardziej niż poprzedni.
Cytat z Kuba data 21 lutego, 2022, 10:52Wczoraj pochłonąłem 1 sezon. Przede wszystkim - nie lubię seriali komediowych. Nigdy nie umiałem się zaangażować w wiekszość tych 20-30 minutowych historyjek, często świetnie zagranych i formalnie ciekawych, ale fabularnie niezbyt mnie interesujących ani bawiących. Wątpiłem szczerze, że coś czego odcinki mają po 10 minut może mnie utrzymać przy sobie bez przerwy. A jednak. Świetny pomysł, znakomite wykorzystanie formy i zaskakująco dużo tu bardzo konkretnej treści. Co więcej, jest to naprawdę bardzo dobrze napisane.
Mimo wszystko ta historia pozostaje względnie powierzchowna a i aktorstwo mogło być znacznie lepsze - jest bardzo dobrze, ale brakuje tu większej głębi i czegoś bardziej poruszającego. Niemniej jest to dla mnie bardziej szczera i naturalna historia niż inna, do której porównanie nasuwa się siłą rzeczy czyli "Scenes from a Marriage". Chętnie równie szybko machnę niedługo kolejny sezon.
Wczoraj pochłonąłem 1 sezon. Przede wszystkim - nie lubię seriali komediowych. Nigdy nie umiałem się zaangażować w wiekszość tych 20-30 minutowych historyjek, często świetnie zagranych i formalnie ciekawych, ale fabularnie niezbyt mnie interesujących ani bawiących. Wątpiłem szczerze, że coś czego odcinki mają po 10 minut może mnie utrzymać przy sobie bez przerwy. A jednak. Świetny pomysł, znakomite wykorzystanie formy i zaskakująco dużo tu bardzo konkretnej treści. Co więcej, jest to naprawdę bardzo dobrze napisane.
Mimo wszystko ta historia pozostaje względnie powierzchowna a i aktorstwo mogło być znacznie lepsze - jest bardzo dobrze, ale brakuje tu większej głębi i czegoś bardziej poruszającego. Niemniej jest to dla mnie bardziej szczera i naturalna historia niż inna, do której porównanie nasuwa się siłą rzeczy czyli "Scenes from a Marriage". Chętnie równie szybko machnę niedługo kolejny sezon.
Cytat z Mierzwiak data 21 lutego, 2022, 21:20Po nieco wyboistych, choć wciąż trzymających wysoki poziom pierwszych czterech odcinkach drugiego sezonu Euforii serial dostarczył trzy absolutnie fenomenalne odcinki z rzędu, w tym scenę, która aktorstwem Zendayi doprowadziła mnie do łez.
Jeśli nie oglądacie to nie wiem na co jeszcze czekacie 🙂
Po nieco wyboistych, choć wciąż trzymających wysoki poziom pierwszych czterech odcinkach drugiego sezonu Euforii serial dostarczył trzy absolutnie fenomenalne odcinki z rzędu, w tym scenę, która aktorstwem Zendayi doprowadziła mnie do łez.
Jeśli nie oglądacie to nie wiem na co jeszcze czekacie 🙂
Cytat z Kuba data 22 lutego, 2022, 23:00Cytat z robgordon data luty 20, 2022, 00:02Status związku, sezon drugi.
Nie wiem czy to kwestia większej dojrzałości bohaterów, aktorskiej klasy Patricii Clarkson, i Brendana Gleesona, a może po prostu Nick Hornby lepiej rozumie problemy równolatków niż par o 2 dekady młodszych, ale ten sezon podobał mi się nawet bardziej niż poprzedni.Obejrzałem drugi sezon.
Zajebiste. Super rzecz. Gleeson wręcz wybitny, dawno nie widziałem go tak bawiącego się rolą. Czekam na tegoroczny Reunion z McDonaghiem
Cytat z robgordon data luty 20, 2022, 00:02Status związku, sezon drugi.
Obejrzałem drugi sezon.
Zajebiste. Super rzecz. Gleeson wręcz wybitny, dawno nie widziałem go tak bawiącego się rolą. Czekam na tegoroczny Reunion z McDonaghiem
Cytat z robgordon data 23 lutego, 2022, 19:37"Ida przejmuje kontrolę" pojawił się kilka dni temu na Filmwebie. Zerknijcie na liczbę ocen 😉
https://www.filmweb.pl/serial/Ida+przejmuje+kontrol%C4%99-2022-10007831
"Ida przejmuje kontrolę" pojawił się kilka dni temu na Filmwebie. Zerknijcie na liczbę ocen 😉
https://www.filmweb.pl/serial/Ida+przejmuje+kontrol%C4%99-2022-10007831
Cytat z Marek Pilarski data 23 lutego, 2022, 19:50No widzę, jakiś robgordon ocenił..
No widzę, jakiś robgordon ocenił..