aby założyć posty i tematy.

Opinie o serialach

PreviousPage 76 of 166Next

Nie brzmi to zbyt dobrze. Udam, że tego nie przeczytałem 🙂

Kuba has reacted to this post.
Kuba

Wszystko co dotyczy udziału Filoniego brzmi jak jakiś standup.

Jest tam gdzieś może po co było wyprowadzać z martwych Dartha Maula w Solo, aby potem na siłę wciskać Vadera i stwarzać sobie problemy względem Nowej Nadziei? Panowie, naprawdę, rogaty też by się sprzedał, zwłaszcza mecha-rogaty 🙂

Ależ problemy? Przecież jak pan Filoni powiedział, Kenobi osadzony tylko na Tatooine gdzie Obi broni Luka przed Maulem i innymi łowcami byłby zbyt podobny do Mandaloriana. To byłby problem poważny.

Więc zamiast tego będziemy mieli planety, postacie z seriali animowanych, retrospekcje, postaci z innych produkcji, Dartha Vadera, Ashoke...zupełnie jak w hmm 🧐

Szaman has reacted to this post.
Szaman

Zieew.

Cytat z Szaman data marzec 15, 2022, 16:47

https://www.youtube.com/watch?v=m9EX0f6V11Y

Sympatyczne. Choć zdecydowanie skierowane do bardzo młodego targetu.

Seriale Marvela które obejrzałem: 2

Seriale Marvela które żałuję że obejrzałem: 1

Seriale Marvela które zamierzam obejrzeć: 0

Seriale Marvela których nie obejrzę: 45325

Ja planuję dać szansę Moon Knightowi, jeśli będzie powtórka z Hawkeya czy Lokiego to jedyne do czego wracać będę to odcinków seriali z Mattem. Ms Marvel i tak ruszać nie planowałem, podobnie jak Ironheart, Armor Wars i parunastu innych 🙂

https://comicbookmovie.com/tv/star_wars/obi-wan_kenobi/obi-wan-kenobi-plot-details-reveal-new-insights-into-luke-skywalker-and-princess-leias-roles-spoilers-a192647

Z każdym kolejnym newsem ten serial zapowiada się coraz gorzej.

Co oni z niego robią! Aż mi głowa spuchła. Jeszcze niech po kryjomu włamuje się do mieszkań nauczycieli i poprawia im klasówki 🙂

Cytat z Mierzwiak data marzec 15, 2022, 20:33

https://comicbookmovie.com/tv/star_wars/obi-wan_kenobi/obi-wan-kenobi-plot-details-reveal-new-insights-into-luke-skywalker-and-princess-leias-roles-spoilers-a192647

Z każdym kolejnym newsem ten serial zapowiada się coraz gorzej.

A kiedyś zapowiadał się dobrze?

Kiedyś tak, ale gdy teraz jak na dłoni widać że Disney robi z SW drugiego Marvela, tylko w znacznie gorszym wydaniu, już nie 🙂

Marvel owszem, skacze w czasie i wraca do przeszłości, wypełnia te czy inne luki, ale nie jest to celem samym w sobie a fabuła, big picture, idzie do przodu, do przodu idą też bohaterowie.

Tymczasem co mamy w Star Wars? Ciągłe skakanie bez ładu i składu, odgrzebywanie dawno zamkniętych wątków, wracanie do dawno nieżyjących postaci, wreszcie brak celu, kierunku w jakim to wszystko miałoby zmierzać. (o klaustrofobicznej galaktyce z pięcioma planetami na czele z Tatooine nie wspominając!) No bo co z tego, że w 1983 roku Anakin / Vader zmarł, skoro 39 lat później zobaczymy go żywego? Po co? Ktoś powie "Ale prequele też..." Tak, tylko że prequele były zaledwie trzema filmami, które dopełniły historię poprzednich trzech filmów. I tyle.

Szaman and Kuba have reacted to this post.
SzamanKuba

Powtarzam to mniej więcej od premiery Solo.

Wbrew powszechnej sympatii do oryginału, w dzieciństwie mnie nie powalił i jakoś nie byłem jego fanem. Ale sam pomysł wyjściowy uważam za świetny, genialny w swojej prostocie i może nawet zerknę na pilot jeśli będzie gdzieś u nas na streamingu.

Jeszcze więcej Szczecina na HBO Max 🙂 Choć pewnie wielu powie, że wybrali mniej ładne jego fragmenty 😉

PreviousPage 76 of 166Next