aby założyć posty i tematy.

Spider-Man

PreviousPage 20 of 43Next

Na razie obejrzałem bez dźwięku i chyba był spoko 🙂 Lepsza opinia po południu. Tylko, że to na pewno nie jest nasz Otto i mam nadzieję, że po prostu Foxx bardziej ogarniał w czym gra gdy mówił, że tym razem nie będzie niebieski.

Nie wierze w to jakim kretynem jest Strange. Jedyne rozwiązanie jakie tu widzę to powtórke z FFH i okaże się, że to nie nasz Stephen a ten z What If, dzięki temu ten właściwy miałby jakieś magiczne zagrożenie i by się wyjasniło czemu Peter, Ned i MJ chodzą po katakumbach.

Co do samego traileru. Kiepsko skomponowany, beznadziejny pod względem dalszej, nieudolnej próby budowania tajemnicy. Sceny teasujące villainów? Kiepskie. W ogóle ten film wygląda brzydko. Zdjęcia są okropne, zdają się być o kilka poziomów niżej niz w poprzednich SM a i tak to nie był jakiś super poziom. Ta czarna masa mająca być Sandmanem z piorunem Electro okropna. Nawet bomba Goblina wygląda tutaj komputerowo. Nawet te sekwencje Doctora i Parkera są jakieś takie bardzo mocno nijakie. Sorry, dla mnie to duży zjazd jakości technicznej po Eternals.

Murphy potwierdził, że w scenie z detektywem drugim gościem w białej koszuli jest Matt Murdock  😀

Więcej tutaj komputerowych kwestii, bo Sam Raimi w czasach trylogii jeszcze w miarę starał się o praktyczne efekty tam gdzie to możliwe. Potem już i jemu przeszło o czym świadczą Drag Me To Hell i Oz. W Armii Ciemności młody Sam przeforsował archaiczne efekty specjalne jako hołd dla Jazona i Argonautów, niestety stary Sam już raczej szaleje z CGI. Przy Wattsie też mam wrażenie pełnej miłości do kompa.

Mam taką myśl, że Spider-Man Hollanda to taki bohater który nigdy nie stanął na własnych nogach, zawsze jest pod czyjąś spódnicą, co świetnie widać po kostiumach, albo nawiązujących do Iron Mana albo do Doktora. Może Garfield i Maguire będą dla niego inspiracją i morałem tej części i znajdzie to też odbicie w kolejnym stroju.

Poza tym nadal nie widzę w nim Parkera, bardziej wyobrażenie na temat Toma Hollanda jakie mają o nim jego fanki na instagramie, chociaż mimo wszystko doceniam odejście od poprzedników.

Szkoda, że potwierdzi się sposób uwolnienia łotrów pochodzący z przecieków, nie był zbyt mądry.

Za cholere nie rozumiem czemu multiversum nie mogła wywołac Wanda. To miało sens. Zaklecie jakby naruszało rzeczywistość, jej struktury, tworzyło kopie ludzi. Na dodatek ona sama sie w żaden sposób nie kontrolowała. To byłoby świetne wyjaśnienie. Potem wystarczyło dać jednego villaina z "naszej" Ziemi który by pozbierał tych villainów i zbudował z nich team.

Co ma masowa amnezja do multiversum?

Oby to faktycznie był Dark Strange.

To nie jest Dark Strange, scena zgadza się z jednym ze spoilerów

Spoiler
Łotry przekonają Hollanda, że w ich wymiarze Spider-Man chce ich zabić. Holland ma dość zabijania i chce ich uwolnić za pomocą jakiegoś artefaktu Doktora. Dochodzi między nimi do konfliktu i walki,  głupi Holland uwalnia złoczyńców z pułapek stworzonych przez Benedykta Magicznego.

Może to dlatego nie Wanda, bo Sony jest niechętne mocnym powiązaniom z Disney Plus. Stawiają na dystrybucyjną współpracę z Netflixem i to właśnie u nich wraca Charlie Cox. Może to jest klucz.

Cytat z Szaman data Sierpień 24, 2021, 09:12

To nie jest Dark Strange, scena zgadza się z jednym ze spoilerów

Spoiler
Łotry przekonają Hollanda, że w ich wymiarze Spider-Man chce ich zabić. Holland ma dość zabijania i chce ich uwolnić za pomocą jakiegoś artefaktu Doktora. Dochodzi między nimi do konfliktu i walki,  głupi Holland uwalnia złoczyńców z pułapek stworzonych przez Benedykta Magicznego.

Ale

Spoiler
ten sam leak zakładał jak dobrze pamiętam,że Holland korzystał z pomocy trzeciej siły do zbiorowej amnezji i właśnie dlatego uwalniali się złoczyńcy. Bo jak nie to jak to ma wyglądać? Strange na prośbę Parkera niszczy multiversum, zamyka villainów w pułapkach a wtedy Parker po tym wszystkim i tak ich uwalnia? Nie no, to jest za głupie

Już mi się te przecieki mieszają 🙂 Natomiast na pewno zwiastun jest ekranizacją któregoś z nich 🙂

Moim zdaniem 

Spoiler
Strange ich wyłapał pojedynczo i przetrzymuje do czasu ogarnięcia bałaganu. O trzeciej sile niestety nic nie pamiętam z tych przecieków, ale wątpię aby sam bawił się w magię przed konfliktem ze Strangem. Kurcze, albo jest mini Iron Manem albo mini czarnoksiężnikiem, wszystko czego oczekujemy od Spider-Mana! 🙂

Nie bawi się na pewno bo tamten leak w którym miała się pojawić ta 3 magiczna siła to jest już wykluczony przez ten trailer.

Moim zdaniem teraz mamy albo najgłupsze zawiązanie akcji w historii MCU albo podmiankę Strangów. I to ma sens bo Doctor potrzebuje fizycznego zagrożenia, którym nie powinni być dla niego Sandman, Electro, Goblin, Octopus, Lizard i Rhino.

Czyli ekipa u Raimiego wyrusza w misję uwolnienia prawdziwego Strange'a?

Powiem tylko tyle: ten Doctor Strange jest jakiś dziwny...

Cytat z Szaman data Sierpień 24, 2021, 09:35

Czyli ekipa u Raimiego wyrusza w misję uwolnienia prawdziwego Strange'a?

Własnie bardziej obstawiam, że już Parker go uwolni. W końcu lądują z Nedem i MJ w katakumbach jakichś.

Trailery Homecoming i Far From Home nie robiły na mnie zbytniego wrażenia a filmy należą do mojej prywatnej czołówki MCU więc obojętność z jaką zostawił mnie ten zwiastun uznaję za dobry znak 🙂

Ja tam za dobry znak uznaje każdą niechęć Mierzwiaka do trailera 😛

Marek Pilarski, Szaman and 2 other users have reacted to this post.
Marek PilarskiSzamanrobgordonKuba

@szaman

Na plus twojemu leakowi trzeba oddać, że ta scena w której według internetu jest Lizard wygląda jakby był gdzieś uwięziony 😛 odbija się od bariery w jakimś wejściu

Ej a zauważyliście, że nikt nie zastanawia się czy Lizarda gra Rhys Ifans czy Dylan Baker? Nie było też żadnych plotek wokół nich.

Bo matematycznie wychodzi na to, że Ifans.

Tylko na kanale Sony w 13 godzin trailer zebrał 27 mln wyświetleń. Imponujące.

Podobało mi się. Niestety moim zdaniem widać ingerencję komputera w twarz Moliny. Nadal upieram się, że kostium, fryzura i okulary są inne, ale jakoś nie będę bardzo zaskoczony jeśli to po prostu olali.

Benedykt jest rzeczywiście jakiś dziwny, może dlatego, że pod ręką Wattsa? Fajny gag z Wongiem, mój ulubiony z ostatnich trailerów Marvela, fajna rozmowa z Zendayą. No i co najlepsze, tutaj jestem ciekaw co wymyślili, dawno już nie mogłem powiedzieć tego o filmach z MCU, ostatnio przy Endgame.

PreviousPage 20 of 43Next