Spider-Man
Cytat z Mierzwiak data 24 sierpnia, 2021, 18:16Co do wcześniejszej uwagi Kuby, mi również zdjęcia nie do końca grają, zgadzam się że wydają się być słabsze niż poprzednio.
Tym razem ich autorem jest Seamus McGarvey, który potrafi nadać filmom odpowiedni wygląd (Atonement, Godzilla (2014), Nocturnal Animals czy Bad Times at the El Royale) ale też to on podpisał się pod telewizyjnym wyglądem pierwszej części Avengers 🙂
Co do wcześniejszej uwagi Kuby, mi również zdjęcia nie do końca grają, zgadzam się że wydają się być słabsze niż poprzednio.
Tym razem ich autorem jest Seamus McGarvey, który potrafi nadać filmom odpowiedni wygląd (Atonement, Godzilla (2014), Nocturnal Animals czy Bad Times at the El Royale) ale też to on podpisał się pod telewizyjnym wyglądem pierwszej części Avengers 🙂
Cytat z Kuba data 24 sierpnia, 2021, 18:26To operator który ewidentnie jest bardziej przedłużeniem ręki reżysera. Dlatego film zrobiony z Tomem Fordem wygląda pięknie a z Whedonem okropnie.
To operator który ewidentnie jest bardziej przedłużeniem ręki reżysera. Dlatego film zrobiony z Tomem Fordem wygląda pięknie a z Whedonem okropnie.
Cytat z Janko data 24 sierpnia, 2021, 19:10Trochę zawiązania fabuły, teasowanie przeciwników. Lubię takie zwiastuny, które niewiele pokazują. Mam taką nadzieję, że najlepsze i najciekawsze scey oczekują nas na seansie.
Trochę zawiązania fabuły, teasowanie przeciwników. Lubię takie zwiastuny, które niewiele pokazują. Mam taką nadzieję, że najlepsze i najciekawsze scey oczekują nas na seansie.
Cytat z Szaman data 24 sierpnia, 2021, 20:07Zastanawia mnie dlaczego tak popularna jest teoria, że Alfred nie mówi do Hollanda, a do Maguire'a. Przecież oni wszyscy wiedzą, że Spider-Man to Peter Parker 🙂
Im dłużej patrzę na Molinę tym bardziej nie mogę zdzierżyć tego co zrobili z jego twarzą. Lepiej było po prostu nasprowadzać z innych wymiarów starsze wersje bohaterów. Żółte pioruny Elektro podpowiadają przecież, że nie jest to ten sam Foxx co w nieszczęsnym TASM 2.
Spełnia się wieloletnie marzenie Sony o filmowej Sinister Six, ale nie wiem czy słusznie rozgrzebują wspomnienia. Tak, wiem, mniej osób by czekało i wszyscy pokłóciliby się o castingi. Na szczęście Willem na zdjęciu z przecieku wyglądał chyba w miarę normalnie.
Zastanawia mnie dlaczego tak popularna jest teoria, że Alfred nie mówi do Hollanda, a do Maguire'a. Przecież oni wszyscy wiedzą, że Spider-Man to Peter Parker 🙂
Im dłużej patrzę na Molinę tym bardziej nie mogę zdzierżyć tego co zrobili z jego twarzą. Lepiej było po prostu nasprowadzać z innych wymiarów starsze wersje bohaterów. Żółte pioruny Elektro podpowiadają przecież, że nie jest to ten sam Foxx co w nieszczęsnym TASM 2.
Spełnia się wieloletnie marzenie Sony o filmowej Sinister Six, ale nie wiem czy słusznie rozgrzebują wspomnienia. Tak, wiem, mniej osób by czekało i wszyscy pokłóciliby się o castingi. Na szczęście Willem na zdjęciu z przecieku wyglądał chyba w miarę normalnie.
Cytat z Janko data 24 sierpnia, 2021, 20:45Cytat z Szaman data Sierpień 24, 2021, 20:07Zastanawia mnie dlaczego tak popularna jest teoria, że Alfred nie mówi do Hollanda, a do Maguire'a. Przecież oni wszyscy wiedzą, że Spider-Man to Peter Parker
To okaże się w filmie, ale jeśli zaklęcie zadziałało, to nie.
Cytat z Szaman data Sierpień 24, 2021, 20:07Zastanawia mnie dlaczego tak popularna jest teoria, że Alfred nie mówi do Hollanda, a do Maguire'a. Przecież oni wszyscy wiedzą, że Spider-Man to Peter Parker
Cytat z Marek Pilarski data 24 sierpnia, 2021, 21:16Cytat z Szaman data Sierpień 24, 2021, 20:07Im dłużej patrzę na Molinę tym bardziej nie mogę zdzierżyć tego co zrobili z jego twarzą. Lepiej było po prostu nasprowadzać z innych wymiarów starsze wersje bohaterów. Żółte pioruny Elektro podpowiadają przecież, że nie jest to ten sam Foxx co w nieszczęsnym TASM 2.
Multiwersum to pojęcie, o którym wiemy zatrważająco mało...
...więc w sumie może to być Doc Ock z jeszcze innego wymiaru niż ten, w którym rozgrywała się akcja Spider-Mana 2, a w którym Spider-Manem/Peterem Parkerem też jest Tobey. Może dlatego wygląda inaczej niż Doc Ock ze Spider-Mana 2. A wygląda inaczej. 😛
Cytat z Szaman data Sierpień 24, 2021, 20:07Im dłużej patrzę na Molinę tym bardziej nie mogę zdzierżyć tego co zrobili z jego twarzą. Lepiej było po prostu nasprowadzać z innych wymiarów starsze wersje bohaterów. Żółte pioruny Elektro podpowiadają przecież, że nie jest to ten sam Foxx co w nieszczęsnym TASM 2.
Multiwersum to pojęcie, o którym wiemy zatrważająco mało...
...więc w sumie może to być Doc Ock z jeszcze innego wymiaru niż ten, w którym rozgrywała się akcja Spider-Mana 2, a w którym Spider-Manem/Peterem Parkerem też jest Tobey. Może dlatego wygląda inaczej niż Doc Ock ze Spider-Mana 2. A wygląda inaczej. 😛
Cytat z Szaman data 24 sierpnia, 2021, 21:21Tak, tylko w takim razie po co było go odmładzać zamiast po prostu wprowadzić Octaviusa będącego dobrze po 60-tce.
Tak, tylko w takim razie po co było go odmładzać zamiast po prostu wprowadzić Octaviusa będącego dobrze po 60-tce.
Cytat z Szaman data 24 sierpnia, 2021, 21:23Cytat z janko data Sierpień 24, 2021, 20:45Cytat z Szaman data Sierpień 24, 2021, 20:07Zastanawia mnie dlaczego tak popularna jest teoria, że Alfred nie mówi do Hollanda, a do Maguire'a. Przecież oni wszyscy wiedzą, że Spider-Man to Peter Parker
Zaklęcie chyba nie działa na inne wymiary. Pisząc to pomyślałem sobie jak oni uparcie chcieli mieć tą Sinister Six i uniknąć castingowej burzy. Skomplikowali fabułę jak tylko mogli.
Cytat z janko data Sierpień 24, 2021, 20:45Cytat z Szaman data Sierpień 24, 2021, 20:07Zastanawia mnie dlaczego tak popularna jest teoria, że Alfred nie mówi do Hollanda, a do Maguire'a. Przecież oni wszyscy wiedzą, że Spider-Man to Peter Parker
Zaklęcie chyba nie działa na inne wymiary. Pisząc to pomyślałem sobie jak oni uparcie chcieli mieć tą Sinister Six i uniknąć castingowej burzy. Skomplikowali fabułę jak tylko mogli.
Cytat z robgordon data 24 sierpnia, 2021, 21:36Dwie małe refleksje.
Szaman, Peter Parker Hollanda jest wciąż pod czyjąś spódnicą, bo to przecież wciąż gówniarz. Ile on ma w No Way Home lat, 16, 17?
W drugim zwiastunie FFH wprost zakomunikowano nam, że Mysterio pochodzi z innego wymiaru. Myślę, że w tym zwiastunie też jest kilka mylnych tropów. Może jednym z nim jest właśnie sposób stworzenia multiwersum?
Dwie małe refleksje.
Szaman, Peter Parker Hollanda jest wciąż pod czyjąś spódnicą, bo to przecież wciąż gówniarz. Ile on ma w No Way Home lat, 16, 17?
W drugim zwiastunie FFH wprost zakomunikowano nam, że Mysterio pochodzi z innego wymiaru. Myślę, że w tym zwiastunie też jest kilka mylnych tropów. Może jednym z nim jest właśnie sposób stworzenia multiwersum?
Cytat z Marek Pilarski data 24 sierpnia, 2021, 22:16Cytat z Szaman data Sierpień 24, 2021, 21:21Tak, tylko w takim razie po co było go odmładzać zamiast po prostu wprowadzić Octaviusa będącego dobrze po 60-tce.
Żeby wyglądał na sprawnego fizycznie? Ale w sumie masz rację. 😛
Cytat z Szaman data Sierpień 24, 2021, 21:21Tak, tylko w takim razie po co było go odmładzać zamiast po prostu wprowadzić Octaviusa będącego dobrze po 60-tce.
Żeby wyglądał na sprawnego fizycznie? Ale w sumie masz rację. 😛
Cytat z Mierzwiak data 24 sierpnia, 2021, 22:42Cytat z robgordon data Sierpień 24, 2021, 21:36Szaman, Peter Parker Hollanda jest wciąż pod czyjąś spódnicą, bo to przecież wciąż gówniarz. Ile on ma w No Way Home lat, 16, 17?
Mnie to również nie przeszkadza, bo Peter to wciąż aktywny protagonista więc spoko, poza tym to osadzenie w większym świecie i relacje z innymi herosami odróżniają go od poprzednich kinowych wcieleń Pająka.
Myślę, że w tym zwiastunie też jest kilka mylnych tropów. Może jednym z nim jest właśnie sposób stworzenia multiwersum?
Jeśli już to powstanie zamieszania w multiwersum i przenikanie się różnych rzeczywistości; jak "powstało" uniwersum wyjaśnia serial Loki 🙂
Cytat z robgordon data Sierpień 24, 2021, 21:36Szaman, Peter Parker Hollanda jest wciąż pod czyjąś spódnicą, bo to przecież wciąż gówniarz. Ile on ma w No Way Home lat, 16, 17?
Mnie to również nie przeszkadza, bo Peter to wciąż aktywny protagonista więc spoko, poza tym to osadzenie w większym świecie i relacje z innymi herosami odróżniają go od poprzednich kinowych wcieleń Pająka.
Myślę, że w tym zwiastunie też jest kilka mylnych tropów. Może jednym z nim jest właśnie sposób stworzenia multiwersum?
Jeśli już to powstanie zamieszania w multiwersum i przenikanie się różnych rzeczywistości; jak "powstało" uniwersum wyjaśnia serial Loki 🙂
Cytat z Szaman data 25 sierpnia, 2021, 05:54Cytat z Marek Pilarski data Sierpień 24, 2021, 22:16Cytat z Szaman data Sierpień 24, 2021, 21:21Tak, tylko w takim razie po co było go odmładzać zamiast po prostu wprowadzić Octaviusa będącego dobrze po 60-tce.
Żeby wyglądał na sprawnego fizycznie? Ale w sumie masz rację.
Z jednej strony tak, z drugiej Molina starzeje się całkiem nieźle i został ostatnio młodym małżonkiem z panią od Frozen, poza tym o jego sile świadczą raczej macki.
Cytat z Marek Pilarski data Sierpień 24, 2021, 22:16Cytat z Szaman data Sierpień 24, 2021, 21:21Tak, tylko w takim razie po co było go odmładzać zamiast po prostu wprowadzić Octaviusa będącego dobrze po 60-tce.
Żeby wyglądał na sprawnego fizycznie? Ale w sumie masz rację.
Z jednej strony tak, z drugiej Molina starzeje się całkiem nieźle i został ostatnio młodym małżonkiem z panią od Frozen, poza tym o jego sile świadczą raczej macki.
Cytat z Szaman data 25 sierpnia, 2021, 05:55Cytat z Mierzwiak data Sierpień 24, 2021, 22:42Cytat z robgordon data Sierpień 24, 2021, 21:36Szaman, Peter Parker Hollanda jest wciąż pod czyjąś spódnicą, bo to przecież wciąż gówniarz. Ile on ma w No Way Home lat, 16, 17?
Jeśli już to powstanie zamieszania w multiwersum i przenikanie się różnych rzeczywistości; jak "powstało" uniwersum wyjaśnia serial Loki
Piękny przykład przyszłych problemów wynikających z dostępności Disney Plus 🙂
Cytat z Mierzwiak data Sierpień 24, 2021, 22:42Cytat z robgordon data Sierpień 24, 2021, 21:36Szaman, Peter Parker Hollanda jest wciąż pod czyjąś spódnicą, bo to przecież wciąż gówniarz. Ile on ma w No Way Home lat, 16, 17?
Jeśli już to powstanie zamieszania w multiwersum i przenikanie się różnych rzeczywistości; jak "powstało" uniwersum wyjaśnia serial Loki
Piękny przykład przyszłych problemów wynikających z dostępności Disney Plus 🙂
Cytat z Szaman data 25 sierpnia, 2021, 17:55https://twitter.com/DiscussingFilm/status/1430569236452282370?t=Da-pHOFdWOd3MXY6KILyLQ&s=19
‘SPIDER-MAN: NO WAY HOME’ has become the most watched trailer within a 24-hour time span.
The first trailer received 355.5M global views in its first 24 hours, surpassing the previous record-holder ‘AVENGERS: ENDGAME’, which drove 289M views.
(Source: Deadline) pic.twitter.com/du7VkS7ssG
— DiscussingFilm (@DiscussingFilm) August 25, 2021
Cytat z Mierzwiak data 25 sierpnia, 2021, 18:04Ładnie, ale byłoby jeszcze lepiej gdyby pokazali Tych, Których W Tym Filmie Nie Będzie 🙂
Ładnie, ale byłoby jeszcze lepiej gdyby pokazali Tych, Których W Tym Filmie Nie Będzie 🙂
Cytat z robgordon data 25 sierpnia, 2021, 19:37Cytat z Szaman data Sierpień 25, 2021, 05:55Cytat z Mierzwiak data Sierpień 24, 2021, 22:42Cytat z robgordon data Sierpień 24, 2021, 21:36Szaman, Peter Parker Hollanda jest wciąż pod czyjąś spódnicą, bo to przecież wciąż gówniarz. Ile on ma w No Way Home lat, 16, 17?
Piękny przykład przyszłych problemów wynikających z dostępności Disney Plus
Otóż to.
Cytat z Szaman data Sierpień 25, 2021, 05:55Cytat z Mierzwiak data Sierpień 24, 2021, 22:42Cytat z robgordon data Sierpień 24, 2021, 21:36Szaman, Peter Parker Hollanda jest wciąż pod czyjąś spódnicą, bo to przecież wciąż gówniarz. Ile on ma w No Way Home lat, 16, 17?
Piękny przykład przyszłych problemów wynikających z dostępności Disney Plus
Otóż to.
Cytat z Szaman data 26 sierpnia, 2021, 20:27Pamiętam moją radość wiele lat temu, gdy znalazłem ten klip jako ukryty dodatek na drugiej płycie 🙂 Montaż ze zwiastunem świetny.
Pamiętam moją radość wiele lat temu, gdy znalazłem ten klip jako ukryty dodatek na drugiej płycie 🙂 Montaż ze zwiastunem świetny.
Cytat z Mierzwiak data 29 sierpnia, 2021, 17:50Jeszcze taka drobna refleksja, bo widziałem w komentarzach w paru miejscach że ludzie o tym wspominają:
Skąd pewność, że Doc Ock mówi "Hello, Peter" do Hollanda? Bo trailer zmontowano w sposób, by tak to właśnie wyglądało? Błagam.
Ktoś obstawia, że on to mówi do Tobeya? Ja bardzo chętnie 🙂
Jeszcze taka drobna refleksja, bo widziałem w komentarzach w paru miejscach że ludzie o tym wspominają:
Skąd pewność, że Doc Ock mówi "Hello, Peter" do Hollanda? Bo trailer zmontowano w sposób, by tak to właśnie wyglądało? Błagam.
Ktoś obstawia, że on to mówi do Tobeya? Ja bardzo chętnie 🙂
Cytat z Szaman data 29 sierpnia, 2021, 17:56To właśnie spotkałem się odwrotnie, wszyscy myślą, że mamy tutaj do czynienia ze zmyłką, a przecież on pewnie także w swoim wymiarze wie, że Peter Parker to Spider-Man (będę stawiał, że jednak nie jest to Otto ze Spider-Mana 2 z racji różnic w wyglądzie. Wydaje mi się, że na zdjęciu które wyciekło Willem Dafoe ma część zbroi po szyją i jest ona granatowa, zatem to również nie jest Osborn z S-M1. Dodatkowo Electro ciska żółtymi piorunami, więc wygląda na to, że Molina w swoim słynnym wywiadzie namieszał opowiadając o swojej roli).
Moim zdaniem on mówi do Hollanda zgodnie z trailerem, zresztą pokrywa się to z tym słynnym wyciekiem od Richtmana, z którego mamy chociażby zaklęcie Strange'a, kilka sekund w których prawdopodobnie jest Lizard, czy złoty artefakt który trzyma Peter w jednej ze scen (tej z ciałem astralnym).
To właśnie spotkałem się odwrotnie, wszyscy myślą, że mamy tutaj do czynienia ze zmyłką, a przecież on pewnie także w swoim wymiarze wie, że Peter Parker to Spider-Man (będę stawiał, że jednak nie jest to Otto ze Spider-Mana 2 z racji różnic w wyglądzie. Wydaje mi się, że na zdjęciu które wyciekło Willem Dafoe ma część zbroi po szyją i jest ona granatowa, zatem to również nie jest Osborn z S-M1. Dodatkowo Electro ciska żółtymi piorunami, więc wygląda na to, że Molina w swoim słynnym wywiadzie namieszał opowiadając o swojej roli).
Moim zdaniem on mówi do Hollanda zgodnie z trailerem, zresztą pokrywa się to z tym słynnym wyciekiem od Richtmana, z którego mamy chociażby zaklęcie Strange'a, kilka sekund w których prawdopodobnie jest Lizard, czy złoty artefakt który trzyma Peter w jednej ze scen (tej z ciałem astralnym).