Spider-Man
Cytat z Mierzwiak data 29 sierpnia, 2021, 18:00Hmmm. Może i tak 🙂
Czyli co, to są złoczyńcy z filmów Raimiego i Webba, ale z alternatywnych linii czasowych w których spotkali się z Hollandem zamiast z Tobeyem i Andrew?
Hmmm. Może i tak 🙂
Czyli co, to są złoczyńcy z filmów Raimiego i Webba, ale z alternatywnych linii czasowych w których spotkali się z Hollandem zamiast z Tobeyem i Andrew?
Cytat z Szaman data 29 sierpnia, 2021, 18:08Gorzej według tego wycieku, ale już dam w spoilerze, więc jak chcesz.
[spoiler] Na jednym z ujęć jest Holland w jakiejś piwnicy i coś obija się o pole siłowe (?), według wielu to Lizard. W tamtym przecieku Strange trzyma łotrów z innych wymiarów w magicznych pułapkach, a Holland jest na tyle durny, że do nich schodzi, rozmawia z nimi i daje się zmanipulować Goblinowi... Stąd pewnie Molina zna Parkera w wersji Hollanda. [/spoiler]
Wygląda na to, że chcieli upiec dwie pieczenie na jednym ogniu, mieć z głowy castingi i jednocześnie nie grzebać przy postaciach z filmów Raimiego i Webba. A nie słyszałem jak dokładnie to zrobili. Na szczęście nadal czytałem tylko strzępki plotek i już zamierzam się pilnować 🙂
Gorzej według tego wycieku, ale już dam w spoilerze, więc jak chcesz.
Wygląda na to, że chcieli upiec dwie pieczenie na jednym ogniu, mieć z głowy castingi i jednocześnie nie grzebać przy postaciach z filmów Raimiego i Webba. A nie słyszałem jak dokładnie to zrobili. Na szczęście nadal czytałem tylko strzępki plotek i już zamierzam się pilnować 🙂
Cytat z robgordon data 29 sierpnia, 2021, 18:18Patrząc jak są montowane ostatnio zwiastuny filmów, zwłaszcza tych z MCU, zaryzykowałbym twierdzenie, że co druga sugestia w tym zwiastunie może być zmyłką. To nie do Toma Hollanda Doc kieruje swoje powitanie, to nie w sugerowany w zwiastunie sposób powstaje multiwersum, to nie Daredevil rzuca stos dokumentów na biurko itd. Zapewne więcej nieco więcej objaśni nam kolejny (finalny?) zwiastun. Ale i tak zakładam, że wiele dywagacji okaże się trafieniem kulą w płot.
Patrząc jak są montowane ostatnio zwiastuny filmów, zwłaszcza tych z MCU, zaryzykowałbym twierdzenie, że co druga sugestia w tym zwiastunie może być zmyłką. To nie do Toma Hollanda Doc kieruje swoje powitanie, to nie w sugerowany w zwiastunie sposób powstaje multiwersum, to nie Daredevil rzuca stos dokumentów na biurko itd. Zapewne więcej nieco więcej objaśni nam kolejny (finalny?) zwiastun. Ale i tak zakładam, że wiele dywagacji okaże się trafieniem kulą w płot.
Cytat z Szaman data 29 sierpnia, 2021, 18:21Również uważam, że na zwiastunie nie ma Charliego Coxa, jakoś nie zgadza mi się postura, wydaje mi się, że Matt Murdock jest smuklejszy. To pewnie jakiś przesłuchujący Parkera policjant.
Również uważam, że na zwiastunie nie ma Charliego Coxa, jakoś nie zgadza mi się postura, wydaje mi się, że Matt Murdock jest smuklejszy. To pewnie jakiś przesłuchujący Parkera policjant.
Cytat z Marek Pilarski data 29 sierpnia, 2021, 18:34Szczególnie, że dwa ujęcie wcześniej, jak dwie osoby wchodzą do pomieszczenia przesłuchać Hollanda, postać, którą jest niby Murdock, idzie zbyt żwawo jak na osobę niewidomą. Choć nie wiem, jak to wyglądało w serialu, bo widziałem dawno temu tylko kilka pierwszych odcinków pierwszego sezonu.
Szczególnie, że dwa ujęcie wcześniej, jak dwie osoby wchodzą do pomieszczenia przesłuchać Hollanda, postać, którą jest niby Murdock, idzie zbyt żwawo jak na osobę niewidomą. Choć nie wiem, jak to wyglądało w serialu, bo widziałem dawno temu tylko kilka pierwszych odcinków pierwszego sezonu.
Cytat z Szaman data 29 sierpnia, 2021, 18:36Przede wszystkim chodził z laską. Nie było tak, że poruszał się jakoś szczególnie ślamazarnie, ale też nie poruszał się tak, aby otoczenie mogło go podejrzewać o nadprzyrodzone zdolności.
Przede wszystkim chodził z laską. Nie było tak, że poruszał się jakoś szczególnie ślamazarnie, ale też nie poruszał się tak, aby otoczenie mogło go podejrzewać o nadprzyrodzone zdolności.
Cytat z Kuba data 29 sierpnia, 2021, 21:13Cytat z robgordon data Sierpień 29, 2021, 18:18Patrząc jak są montowane ostatnio zwiastuny filmów, zwłaszcza tych z MCU, zaryzykowałbym twierdzenie, że co druga sugestia w tym zwiastunie może być zmyłką. To nie do Toma Hollanda Doc kieruje swoje powitanie, to nie w sugerowany w zwiastunie sposób powstaje multiwersum, to nie Daredevil rzuca stos dokumentów na biurko itd. Zapewne więcej nieco więcej objaśni nam kolejny (finalny?) zwiastun. Ale i tak zakładam, że wiele dywagacji okaże się trafieniem kulą w płot.
No to że nie tak powstaje Multiversum to wiadomo, ono powstało w Lokim. Ale już sam fakt, że Strange przełamał granice między liniami, to raczej to.
Zresztą w sumie to nie są szczególne zmyłki. To znaczy...no nawet jak te sceny są czymś innym, to nic to nie zmienia. Tobey się pojawia tak czy inaczej, Matt pojawia się tak czy inaczej. Doctor Strange ryzykuje bezpieczeństwo świata dla zachcianki nastolatka.
Jedyne co na pewno jest zmyłka acz kiepska to "Be careful what you wish for Parker" które w trailerze brzmi jak mówione przez Cumberbatcha, ale słuchane oddzielnie już podlatuje mocno Dafoe (obstawiam i tak jakąś zabawę z nakładaniem wypowiedzi)
Cytat z robgordon data Sierpień 29, 2021, 18:18Patrząc jak są montowane ostatnio zwiastuny filmów, zwłaszcza tych z MCU, zaryzykowałbym twierdzenie, że co druga sugestia w tym zwiastunie może być zmyłką. To nie do Toma Hollanda Doc kieruje swoje powitanie, to nie w sugerowany w zwiastunie sposób powstaje multiwersum, to nie Daredevil rzuca stos dokumentów na biurko itd. Zapewne więcej nieco więcej objaśni nam kolejny (finalny?) zwiastun. Ale i tak zakładam, że wiele dywagacji okaże się trafieniem kulą w płot.
No to że nie tak powstaje Multiversum to wiadomo, ono powstało w Lokim. Ale już sam fakt, że Strange przełamał granice między liniami, to raczej to.
Zresztą w sumie to nie są szczególne zmyłki. To znaczy...no nawet jak te sceny są czymś innym, to nic to nie zmienia. Tobey się pojawia tak czy inaczej, Matt pojawia się tak czy inaczej. Doctor Strange ryzykuje bezpieczeństwo świata dla zachcianki nastolatka.
Jedyne co na pewno jest zmyłka acz kiepska to "Be careful what you wish for Parker" które w trailerze brzmi jak mówione przez Cumberbatcha, ale słuchane oddzielnie już podlatuje mocno Dafoe (obstawiam i tak jakąś zabawę z nakładaniem wypowiedzi)
Cytat z Szaman data 29 sierpnia, 2021, 21:30Zastanawiałem się nad Franco, bo i takie teorie widziałem. Willem ma jednak bardziej zachrypnięty głos. Zdanie może być nagrane specjalnie dla zwiastuna, ale może też wypowiadać je... Zły Strange nad którym tak tutaj debatowaliśmy 🙂 Multiverse of Madness napisał gość od Ricka i Morty'ego, nie oglądałem, ale o ile się orientuje, występuje tam postać złego sobowtóra głównego bohatera.
A tu okaże się, że z Dziwago wszystko w porządku, niepotrzebnie tracimy czas na tą teorię, gra inaczej bo Benedykt miał słabszy dzień, albo był tak prowadzony przez Wattsa.
Zastanawiałem się nad Franco, bo i takie teorie widziałem. Willem ma jednak bardziej zachrypnięty głos. Zdanie może być nagrane specjalnie dla zwiastuna, ale może też wypowiadać je... Zły Strange nad którym tak tutaj debatowaliśmy 🙂 Multiverse of Madness napisał gość od Ricka i Morty'ego, nie oglądałem, ale o ile się orientuje, występuje tam postać złego sobowtóra głównego bohatera.
A tu okaże się, że z Dziwago wszystko w porządku, niepotrzebnie tracimy czas na tą teorię, gra inaczej bo Benedykt miał słabszy dzień, albo był tak prowadzony przez Wattsa.
Cytat z Kuba data 29 sierpnia, 2021, 21:37Ale zła wersja Stranga będzie w What If więc tutaj to już nie kwestia tego czy istnieje a czy go użyją 🙂 w sumie o ile pamietam leak z zabawek to ma być w MoM.
No ja generalnie będe strzelał, że jednak Dafoe. Franco odpada po całej linii, nie ma opcji, że to on mówi.
No bo patrzcie, jak nie ma tego Cumberbatcha który mówi przez wcześniejszą minute:
https://www.youtube.com/watch?v=RVYfX0FTp9g
powiedzielibyście, że to on?
Ale zła wersja Stranga będzie w What If więc tutaj to już nie kwestia tego czy istnieje a czy go użyją 🙂 w sumie o ile pamietam leak z zabawek to ma być w MoM.
No ja generalnie będe strzelał, że jednak Dafoe. Franco odpada po całej linii, nie ma opcji, że to on mówi.
No bo patrzcie, jak nie ma tego Cumberbatcha który mówi przez wcześniejszą minute:
powiedzielibyście, że to on?
Cytat z Szaman data 29 sierpnia, 2021, 21:40Oj!
No ja tam słyszę Jamesa Franco w tych momentach kiedy był Goblinem Juniorem. Tylko on go głównie nazywał "Pete", albo "Peter", nie kojarzę aby zwracał się do niego Parker. Już mi się wbiło w głowę i nie pozbędę się tego skojarzenia, choć zapewne masz rację, że to ktoś inny.
No i tak, tak, wiem, za dużo smrodu wokół Jamesa, nie jest to potrzebne Disneyowi. A to, że sprząta, podpisuje jakieś ugody raczej nie pomoże przy atakach medialnych.
Oj!
No ja tam słyszę Jamesa Franco w tych momentach kiedy był Goblinem Juniorem. Tylko on go głównie nazywał "Pete", albo "Peter", nie kojarzę aby zwracał się do niego Parker. Już mi się wbiło w głowę i nie pozbędę się tego skojarzenia, choć zapewne masz rację, że to ktoś inny.
No i tak, tak, wiem, za dużo smrodu wokół Jamesa, nie jest to potrzebne Disneyowi. A to, że sprząta, podpisuje jakieś ugody raczej nie pomoże przy atakach medialnych.
Cytat z Szaman data 29 sierpnia, 2021, 21:45Gdzieś na Twitterze szarzy ludzie utrzymywali, że to Benedict, bo w wersjach dubbingowych z innych zakątków świata głos podkłada ten sam, regionalny aktor. Tylko, że argument marny, a i tak tego teraz nie znajdę.
Gdzieś na Twitterze szarzy ludzie utrzymywali, że to Benedict, bo w wersjach dubbingowych z innych zakątków świata głos podkłada ten sam, regionalny aktor. Tylko, że argument marny, a i tak tego teraz nie znajdę.
Cytat z Kuba data 29 sierpnia, 2021, 21:50Moje wykluczenie Franco może też brać się z tego, że moja podświadomośc odmawia zaakceptowania tego, że gość kiedykolwiek może pojawić się w interesującym mnie filmie 😛
Ale no nie. Prawda jest taka, że gdyby Green Goblinem okazał się Franco albo co gorsza mistrz ekspresji twarzy to fani by ich zjedli. Śmiech, bomba i następujący po nim taki tekst - to ma sens jedynie jeśli teasuje Dafoe. Nie widzę żadnego logicznego powodu aby wystawiać widownie, szczególnie, że to są rzeczy które sprawia ze fan nie bedzie zachwycony zaskoczeniem a obsmaruje ich raczej na Twitterze i dołączy do sekty Zacka Snydera. I podobnie traktuje większość scen z tego trailera -jako sztywne, niezgrabne przedłużenie tańca na granicy pomiędzy utrzymaniem tajemnicy a puszczaniem oka.
Moje wykluczenie Franco może też brać się z tego, że moja podświadomośc odmawia zaakceptowania tego, że gość kiedykolwiek może pojawić się w interesującym mnie filmie 😛
Ale no nie. Prawda jest taka, że gdyby Green Goblinem okazał się Franco albo co gorsza mistrz ekspresji twarzy to fani by ich zjedli. Śmiech, bomba i następujący po nim taki tekst - to ma sens jedynie jeśli teasuje Dafoe. Nie widzę żadnego logicznego powodu aby wystawiać widownie, szczególnie, że to są rzeczy które sprawia ze fan nie bedzie zachwycony zaskoczeniem a obsmaruje ich raczej na Twitterze i dołączy do sekty Zacka Snydera. I podobnie traktuje większość scen z tego trailera -jako sztywne, niezgrabne przedłużenie tańca na granicy pomiędzy utrzymaniem tajemnicy a puszczaniem oka.
Cytat z Szaman data 29 sierpnia, 2021, 21:58Willem na pewno jest, wiemy z jego zachowania w wywiadach, wiemy ze zdjęcia które wyciekło. Założono chyba dość powszechnie, że szóstym złym jest Rhino, czyli epizodyczna postać Paula Giamattiego o której nikt już nie pamięta. I dziwnie cicho jest wokół tego ostatniego miejsca, założyliśmy, że jest tylko jeden Goblin. A to może być i DeHaan, może być nawet Venom Grace'a (to by było odkupienie!), może ojciec i syn zjednoczeni goblinowością. Może jednak będzie bomba, a nie Rhino.
Mam wrażenie, że z roku na rok każdy element trylogii Raimiego otaczany jest coraz większym kultem, zaczęło się od memów ze śmiejącym Simmonsem, potem bully Maguire, teraz już powszechnie widuję świetną, epizodyczną postać pana Ditkovicha. Pytanie, czy szóstym, którego chyba nawet nie ma w plotkach, będzie przerysowany Rusek z trzema paskami w puszce za którym nikt nie tęskni, czy bomba od wujka Sama.
Willem na pewno jest, wiemy z jego zachowania w wywiadach, wiemy ze zdjęcia które wyciekło. Założono chyba dość powszechnie, że szóstym złym jest Rhino, czyli epizodyczna postać Paula Giamattiego o której nikt już nie pamięta. I dziwnie cicho jest wokół tego ostatniego miejsca, założyliśmy, że jest tylko jeden Goblin. A to może być i DeHaan, może być nawet Venom Grace'a (to by było odkupienie!), może ojciec i syn zjednoczeni goblinowością. Może jednak będzie bomba, a nie Rhino.
Mam wrażenie, że z roku na rok każdy element trylogii Raimiego otaczany jest coraz większym kultem, zaczęło się od memów ze śmiejącym Simmonsem, potem bully Maguire, teraz już powszechnie widuję świetną, epizodyczną postać pana Ditkovicha. Pytanie, czy szóstym, którego chyba nawet nie ma w plotkach, będzie przerysowany Rusek z trzema paskami w puszce za którym nikt nie tęskni, czy bomba od wujka Sama.
Cytat z Mierzwiak data 29 sierpnia, 2021, 21:59W sumie to brzmi jak Benedict. I jednocześnie jak Dafoe też.
Willedict Cumberbafoe.
W sumie to brzmi jak Benedict. I jednocześnie jak Dafoe też.
Willedict Cumberbafoe.
Cytat z Kuba data 29 sierpnia, 2021, 22:09Kompletnie się nie zdziwie jak nagranie z trailera jest zbudowane z dwoch różnych wypowiedzi.
W sumie zgadzam się z Szamanem co do tego 6. Tego Rhino też już jakoś uznałem za pewnik, ale nie da się ukryć, że zwyczajnie nie pasuje do całej reszty. Dlatego jeśli to ostatecznie on to obstawiam, że powodem jest niepowodzenie przy werbowaniu jakiegoś aktora, myśle tu przede wszystkim raczej jednak o Michaelu Keatonie który w tamtym okresie kręcił Dopesick i był raczej zdecydowanym przeciwnikiem nadmiernych podrózy w okresie przed szczepionkami. Nie widzę też powodu aby jego znacząca obecność w filmie nie była ujawniona wcześniej. Rhino może być natomiast po prostu silnym, dużym skurwielem i zwyczajnym fizycznym zagrożeniem, nie jest to bardzo głupie jeśli weźmiemy pod uwagę, że w teorii z pomocą Stranga pokonanie niektórych z potwierdzonych villainów nie powinno być problemem. Ale z drugiej strony ciągle trzymam się tego, że Stephan albo będzie jakoś wyeliminowany z gry albo otrzyma przeciwnika dla siebie.
Kompletnie się nie zdziwie jak nagranie z trailera jest zbudowane z dwoch różnych wypowiedzi.
W sumie zgadzam się z Szamanem co do tego 6. Tego Rhino też już jakoś uznałem za pewnik, ale nie da się ukryć, że zwyczajnie nie pasuje do całej reszty. Dlatego jeśli to ostatecznie on to obstawiam, że powodem jest niepowodzenie przy werbowaniu jakiegoś aktora, myśle tu przede wszystkim raczej jednak o Michaelu Keatonie który w tamtym okresie kręcił Dopesick i był raczej zdecydowanym przeciwnikiem nadmiernych podrózy w okresie przed szczepionkami. Nie widzę też powodu aby jego znacząca obecność w filmie nie była ujawniona wcześniej. Rhino może być natomiast po prostu silnym, dużym skurwielem i zwyczajnym fizycznym zagrożeniem, nie jest to bardzo głupie jeśli weźmiemy pod uwagę, że w teorii z pomocą Stranga pokonanie niektórych z potwierdzonych villainów nie powinno być problemem. Ale z drugiej strony ciągle trzymam się tego, że Stephan albo będzie jakoś wyeliminowany z gry albo otrzyma przeciwnika dla siebie.
Cytat z Marek Pilarski data 29 sierpnia, 2021, 22:41Poczekajcie, czyli Sinister Six to prawdopodobnie:
- Goblin
- Doc Ock
- Sandman
- Electro
- Lizard
- Rhino
?
A co z Mysterio? Uznajemy, że faktycznie nie żyje?
Co do kwestii "Be careful..." - czy Goblin kiedykolwiek mówił do Petera/Spider-Mana per "Parker"? Dla mnie ten Doktor jest dziwny, czuję, że to nie jest prawdziwy Strange. Może dlatego ma zmieniony głos.
Poczekajcie, czyli Sinister Six to prawdopodobnie:
- Goblin
- Doc Ock
- Sandman
- Electro
- Lizard
- Rhino
?
Co do kwestii "Be careful..." - czy Goblin kiedykolwiek mówił do Petera/Spider-Mana per "Parker"? Dla mnie ten Doktor jest dziwny, czuję, że to nie jest prawdziwy Strange. Może dlatego ma zmieniony głos.
Cytat z Mierzwiak data 29 sierpnia, 2021, 22:51Cytat z Marek Pilarski data Sierpień 29, 2021, 22:41Doktor jest dziwny
No raczej 😛
Cytat z Marek Pilarski data Sierpień 29, 2021, 22:41Doktor jest dziwny
No raczej 😛
Cytat z Szaman data 29 sierpnia, 2021, 23:06Cytat z Marek Pilarski data Sierpień 29, 2021, 22:41Poczekajcie, czyli Sinister Six to prawdopodobnie:
- Goblin
- Doc Ock
- Sandman
- Electro
- Lizard
- Rhino
?
Wydaje mi się, że Mysterio wykonał już swoją robotę. Poza tym co, uznaliby, że Parker ukrył gdzieś ciało? Poza tym w zwiastunie są z tym jakieś dziwne przeskoki. Peter najpierw jest ścigany helikopterami, ale potem wraca do domu na kanapę do cioci May, ogladają telewizję i wtedy przyjeżdża policja. Jest podejrzany o morderstwo nagrane na taśmie, ale zostaje wypuszczony do domu i wraca do szkoły, zamiast zostać aresztowanym.
Jakoś mi się to nie klei, nawet nie przez to, że wojsko nie wzięło go na badania nad super żołnierzem 🙂
Cytat z Marek Pilarski data Sierpień 29, 2021, 22:41Poczekajcie, czyli Sinister Six to prawdopodobnie:
- Goblin
- Doc Ock
- Sandman
- Electro
- Lizard
- Rhino
?
Wydaje mi się, że Mysterio wykonał już swoją robotę. Poza tym co, uznaliby, że Parker ukrył gdzieś ciało? Poza tym w zwiastunie są z tym jakieś dziwne przeskoki. Peter najpierw jest ścigany helikopterami, ale potem wraca do domu na kanapę do cioci May, ogladają telewizję i wtedy przyjeżdża policja. Jest podejrzany o morderstwo nagrane na taśmie, ale zostaje wypuszczony do domu i wraca do szkoły, zamiast zostać aresztowanym.
Jakoś mi się to nie klei, nawet nie przez to, że wojsko nie wzięło go na badania nad super żołnierzem 🙂