Spider-Man
Cytat z Marek Pilarski data 20 października, 2020, 15:50Cytat z Szaman data Październik 19, 2020, 23:17No mam nadzieję!
Chyba nie było wrzucane- Signore twierdzi, że w Sinister Six będzie Zielony Goblin grany przez DeHaana lub...Dafoe. z kolei chyba Richtman donosił jeszcze, że negocjacje trwają właśnie z DeHaanem i z Kirsten Dunst. Byłby to bardzo zaskakujący powrót biorąc pod uwagę, że Kryśka zrezygnowała już z niedoszłego Spider-Mana 4.
O Dafoe donosiła też bodajże Grace.
Cytat z Szaman data Październik 19, 2020, 23:17No mam nadzieję!
Chyba nie było wrzucane- Signore twierdzi, że w Sinister Six będzie Zielony Goblin grany przez DeHaana lub...Dafoe. z kolei chyba Richtman donosił jeszcze, że negocjacje trwają właśnie z DeHaanem i z Kirsten Dunst. Byłby to bardzo zaskakujący powrót biorąc pod uwagę, że Kryśka zrezygnowała już z niedoszłego Spider-Mana 4.
O Dafoe donosiła też bodajże Grace.
Cytat z Szaman data 24 października, 2020, 21:04W poprzednich filmach z Hollandem miałem wrażenie, że ani jedna taka scena nie została wykonana tradycyjnie. Ciekawe czy to zapowiedź nowego podejścia.
https://naekranie.pl/aktualnosci/spider-man-3-dubler-toma-hollanda-wykonuje-popis-kaskaderski-z-pajeczyna-1603538455
W poprzednich filmach z Hollandem miałem wrażenie, że ani jedna taka scena nie została wykonana tradycyjnie. Ciekawe czy to zapowiedź nowego podejścia.
Cytat z Szaman data 26 października, 2020, 13:24I wylądował
https://twitter.com/FilmozercyCOM/status/1320686733835554816?s=19
I wylądował
Tom Holland ogłosił rozpoczęcie zdjęć do filmu #SpiderMan3. Aktor zameldował się już w Atlancie, gdzie będzie pracował nad nową produkcją Marvela.https://t.co/3RjSe6IduA
— Filmożercy.com (@FilmozercyCOM) October 26, 2020
Cytat z Marek Pilarski data 31 października, 2020, 00:56Good for him! 😉
Good for him! 😉
Cytat z Szaman data 6 listopada, 2020, 21:50Czyli kostium na razie ten sam
https://www.instagram.com/p/CHQpnd2FYRy/?utm_source=ig_web_copy_link
Czyli kostium na razie ten sam
https://www.instagram.com/p/CHQpnd2FYRy/?utm_source=ig_web_copy_link
Cytat z Szaman data 11 listopada, 2020, 08:56
https://twitter.com/GraceRandolph/status/1326321271269961736?s=19
https://twitter.com/GraceRandolph/status/1326321271269961736?s=19

Cytat z Szaman data 22 listopada, 2020, 01:18Stary znajomy skomponuje muzykę.
https://twitter.com/m_giacchino/status/1330259193849401347?s=19
Stary znajomy skomponuje muzykę.
https://twitter.com/m_giacchino/status/1330259193849401347?s=19
Cytat z Kuba data 25 listopada, 2020, 18:57https://thegww.com/rumor-alfred-molina-returns-as-doctor-octopus-in-spider-man-3/
News podbija także rząd innych scooperów z Richtmanem na czele.
Alfred Molina ma powrócić jako Doctor Octopus w SM3.
Rumor: Alfred Molina Returns As Doctor Octopus in Spider-Man 3
News podbija także rząd innych scooperów z Richtmanem na czele.
Alfred Molina ma powrócić jako Doctor Octopus w SM3.
Cytat z Szaman data 25 listopada, 2020, 19:18Na razie im nie wierzę. Moim zdaniem z całego tego tałatajstwa tylko Grace Randolph regularnie potwierdza swoją plotkarską wartość. Rany, po tym filmie macka nostalgii ściśnie mi gardło na tydzień.
Ciekawe byłoby wykorzystanie okazji do rehabilitacji za Spider-Mana 3 i powrót Tophera Grace'a w roli Venoma, z napisaniem mu jakiejś naprawdę dobrej sceny w której mógłby się wykazać.
Na razie im nie wierzę. Moim zdaniem z całego tego tałatajstwa tylko Grace Randolph regularnie potwierdza swoją plotkarską wartość. Rany, po tym filmie macka nostalgii ściśnie mi gardło na tydzień.
Ciekawe byłoby wykorzystanie okazji do rehabilitacji za Spider-Mana 3 i powrót Tophera Grace'a w roli Venoma, z napisaniem mu jakiejś naprawdę dobrej sceny w której mógłby się wykazać.
Cytat z Szaman data 25 listopada, 2020, 19:40Grace zapowiada newsy w przyszły weekend, na Comic Conie w Brazylii (3-6 grudnia).
https://twitter.com/GraceRandolph/status/1331665982578962442
Grace zapowiada newsy w przyszły weekend, na Comic Conie w Brazylii (3-6 grudnia).
https://twitter.com/GraceRandolph/status/1331665982578962442
Cytat z Kuba data 25 listopada, 2020, 19:49W przypadku SM3 to praktycznie wszyscy od Grace na Richtmanie kończąc przekazują z grubsza te same informacje. Ja jednak będe mimo wszystko zaskoczony jak pójdą w Spider-verse na całego.
W przypadku SM3 to praktycznie wszyscy od Grace na Richtmanie kończąc przekazują z grubsza te same informacje. Ja jednak będe mimo wszystko zaskoczony jak pójdą w Spider-verse na całego.
Cytat z Szaman data 25 listopada, 2020, 19:57Pójdą, to jest ich pomysł na taką mini serię po wielkim wydarzeniu jakim była walka z Thanosem. Bardzo to komiksowe. Być może Falcon i Winter Soldier również rozgrywają się w jakimś innym wymiarze, w którym Kapitanem Ameryka został ktoś mniej odpowiedzialny. Większość zakładała, że Wyatt Russell gra jego następcę. To też świetny moment aby skutecznie zapleść seriale MCU wokół filmów kinowych. A może Natalie Portman wraca dlatego, bo jej Jane jest Thorem w innym wymiarze? Dość ładnie się to układa, choć zostało nieco popsute przez koronawirusowe przesunięcia:
15 stycznia WandaVision
Kwiecień?: Loki
Sierpień?: Falcon i Winter Soldier
Tutaj 8-10 odcinków kończy się w październiku i po kolejnych dwóch miesiącach przechodzimy do części kinowej tego wydarzenia:
17 grudnia: Spider-Man 3
11 lutego: Thor 4
25 marca: Doctor Strange 2
Pójdą, to jest ich pomysł na taką mini serię po wielkim wydarzeniu jakim była walka z Thanosem. Bardzo to komiksowe. Być może Falcon i Winter Soldier również rozgrywają się w jakimś innym wymiarze, w którym Kapitanem Ameryka został ktoś mniej odpowiedzialny. Większość zakładała, że Wyatt Russell gra jego następcę. To też świetny moment aby skutecznie zapleść seriale MCU wokół filmów kinowych. A może Natalie Portman wraca dlatego, bo jej Jane jest Thorem w innym wymiarze? Dość ładnie się to układa, choć zostało nieco popsute przez koronawirusowe przesunięcia:
15 stycznia WandaVision
Kwiecień?: Loki
Sierpień?: Falcon i Winter Soldier
Tutaj 8-10 odcinków kończy się w październiku i po kolejnych dwóch miesiącach przechodzimy do części kinowej tego wydarzenia:
17 grudnia: Spider-Man 3
11 lutego: Thor 4
25 marca: Doctor Strange 2
Cytat z Kuba data 25 listopada, 2020, 20:13Mam wrażenie, że za bardzo komplikujesz 😛
Wyatt Russell gra komiksową postać, Kapitana z ramienia rządu który po prostu będzie konkurentem dla Falcona. Biorąc pod uwage, że wchodzimy w nową faze rozwoju dla obu protagonistów to niezbyt widze sens bawienia się tutaj w alternatywną rzeczywistość. Szczególnie, że sama historia raczej zapowiada się na dość mocno poboczną w stosunku do głównego toru uniwersum. Z Jane potwierdzono chyba historie z rakiem i to, że podniesie młot. Więc to chyba wyklucza inny wymiar.
A "Lokiego" jeszcze kręcą więc Falcon raczej pierwszy będzie z czego jestem przekonany, że on będzie totalnie pobocznym projektem, coś jak Ant-man 1. Potwierdza to też fakt, że miał być pierwszym serialem i projektem po Eternals i Black Widow.
A sama historia brata Thora pomimo ewentualnego teasowania DS bardzo możliwe, że głównie zrobi podwaliny pod Ant-mana 3, Kang idealnie tam pasuje.
Mam wrażenie, że za bardzo komplikujesz 😛
Wyatt Russell gra komiksową postać, Kapitana z ramienia rządu który po prostu będzie konkurentem dla Falcona. Biorąc pod uwage, że wchodzimy w nową faze rozwoju dla obu protagonistów to niezbyt widze sens bawienia się tutaj w alternatywną rzeczywistość. Szczególnie, że sama historia raczej zapowiada się na dość mocno poboczną w stosunku do głównego toru uniwersum. Z Jane potwierdzono chyba historie z rakiem i to, że podniesie młot. Więc to chyba wyklucza inny wymiar.
A "Lokiego" jeszcze kręcą więc Falcon raczej pierwszy będzie z czego jestem przekonany, że on będzie totalnie pobocznym projektem, coś jak Ant-man 1. Potwierdza to też fakt, że miał być pierwszym serialem i projektem po Eternals i Black Widow.
A sama historia brata Thora pomimo ewentualnego teasowania DS bardzo możliwe, że głównie zrobi podwaliny pod Ant-mana 3, Kang idealnie tam pasuje.
Cytat z Szaman data 25 listopada, 2020, 20:19Lokiego mają skończyć w połowie grudnia. Przyszła mi do głowy taka teoria po doniesieniach, że nasz łotrzyk ma spotkać różne wersje Lokiego i zahaczyć o lata 70-te XX-wieku. Prawdopodobnie tak jak mówisz, przesadziłem, ale multiwersum wydaje mi się świetną okazją na wypromowanie tych seriali i pokazanie ich więzi z filmami MCU. Nie tylko poprzez głównych aktorów, gdzie wcześniej w serialach przewijał się drugi, tańszy plan z kinówek, ale też poprzez ważność fabularną większą niż miało to miejsce w Daredevilu, gdzie powiedzieli o kolesiu z młotkiem i na tym się skończyło. Zakładana poboczność tych fabuł trochę mi nie pasuje do gwałtownej zmiany koncepcji na seriale, na razie objawiającej się poprzez budżety i obsadę.
Lokiego mają skończyć w połowie grudnia. Przyszła mi do głowy taka teoria po doniesieniach, że nasz łotrzyk ma spotkać różne wersje Lokiego i zahaczyć o lata 70-te XX-wieku. Prawdopodobnie tak jak mówisz, przesadziłem, ale multiwersum wydaje mi się świetną okazją na wypromowanie tych seriali i pokazanie ich więzi z filmami MCU. Nie tylko poprzez głównych aktorów, gdzie wcześniej w serialach przewijał się drugi, tańszy plan z kinówek, ale też poprzez ważność fabularną większą niż miało to miejsce w Daredevilu, gdzie powiedzieli o kolesiu z młotkiem i na tym się skończyło. Zakładana poboczność tych fabuł trochę mi nie pasuje do gwałtownej zmiany koncepcji na seriale, na razie objawiającej się poprzez budżety i obsadę.
Cytat z Kuba data 25 listopada, 2020, 20:29No tak, ale robienie z tych seriali części alternatywnych uniwersów troche psuje tą ich "ważność", na moje. A przynajmniej kompletnie nie wydaje mi się to potrzebne. No bo tak, WandaVision zapewne rozpoczną cały ten bałagan z multiwersum (przy założeniu, że wszystkie najczęstsze plotki się sprawdzają) plus zapewni spore pole do popisu Olsen i Paulowi. Wiele wskazuje też na to, że serial potwierdzi, że Wanda jest mutantem, co już podłoży podwaliny pod wiadome wystepy. Może wpadnie Cumberbatch na finał. Falcon i Winter pasują po prostu na poboczną historie która przy okazji rozwinie obie postaci. Hawkeye wprowadzi Bishop która pewnie dołączy do Young Avengers, Loki równie dobrze może w ten czy inny sposób wpłynąć na każdą produkcje poprzez swoje podróże czy może nawet doprowadzić w ten czy inny sposób do włączenia Kanga w całą intryge. Moon Knight, She-Hulk to taki typ postaci, że przyda im się spore origin-story a potem pewnie beda śmigać w filmach na pierwszym planie. Czyli generalnie...schemat taki sam jak w filmach. Jedne służą jedynie origin story, inne składają się na wiekszą fabułe a jeden to oddzielna, niezbyt istotna na początku historia która rozwija postaci czy może zamyka pewien rozdział. IMO taki plan czyni z tych produkcji faktycznie równorzędne z filmami części MCU.
No tak, ale robienie z tych seriali części alternatywnych uniwersów troche psuje tą ich "ważność", na moje. A przynajmniej kompletnie nie wydaje mi się to potrzebne. No bo tak, WandaVision zapewne rozpoczną cały ten bałagan z multiwersum (przy założeniu, że wszystkie najczęstsze plotki się sprawdzają) plus zapewni spore pole do popisu Olsen i Paulowi. Wiele wskazuje też na to, że serial potwierdzi, że Wanda jest mutantem, co już podłoży podwaliny pod wiadome wystepy. Może wpadnie Cumberbatch na finał. Falcon i Winter pasują po prostu na poboczną historie która przy okazji rozwinie obie postaci. Hawkeye wprowadzi Bishop która pewnie dołączy do Young Avengers, Loki równie dobrze może w ten czy inny sposób wpłynąć na każdą produkcje poprzez swoje podróże czy może nawet doprowadzić w ten czy inny sposób do włączenia Kanga w całą intryge. Moon Knight, She-Hulk to taki typ postaci, że przyda im się spore origin-story a potem pewnie beda śmigać w filmach na pierwszym planie. Czyli generalnie...schemat taki sam jak w filmach. Jedne służą jedynie origin story, inne składają się na wiekszą fabułe a jeden to oddzielna, niezbyt istotna na początku historia która rozwija postaci czy może zamyka pewien rozdział. IMO taki plan czyni z tych produkcji faktycznie równorzędne z filmami części MCU.
Cytat z Kuba data 25 listopada, 2020, 22:05Richtman napisał, że w filmie będzie wielu villainów, ale obecność obu Spiderów jest mniejsza niż fani chca.
Abstrahując od jego wiarygodności - dużo sensu ma założenie, że przez większość filmu Parker będzie radził sobie z villainami którzy powpadali przez jakieś dziury w uniwersum wywołane przez Wande + swoimi (Skorpion, Keaton kręci serial więc chyba niezbyt) a Strange po prostu na finałowe starcie sprowadzi wsparcie.
Richtman napisał, że w filmie będzie wielu villainów, ale obecność obu Spiderów jest mniejsza niż fani chca.
Abstrahując od jego wiarygodności - dużo sensu ma założenie, że przez większość filmu Parker będzie radził sobie z villainami którzy powpadali przez jakieś dziury w uniwersum wywołane przez Wande + swoimi (Skorpion, Keaton kręci serial więc chyba niezbyt) a Strange po prostu na finałowe starcie sprowadzi wsparcie.
Cytat z Szaman data 25 listopada, 2020, 22:58Ktoś opowiadał o tym, albo Grace albo Signore. Pajęczaki mają połączyć siły na finał, a jedną z atrakcji ma być ich wspólny przelot nad Manhattanem. Grace pisała, że Maguire kręcił na to nosem domagając się większej ilości scen bez maski.
Ktoś opowiadał o tym, albo Grace albo Signore. Pajęczaki mają połączyć siły na finał, a jedną z atrakcji ma być ich wspólny przelot nad Manhattanem. Grace pisała, że Maguire kręcił na to nosem domagając się większej ilości scen bez maski.
Cytat z Szaman data 1 grudnia, 2020, 22:34Jest szansa, że Spider-Man jednak pojawi się na Comic Conie w Brazylii
https://twitter.com/GraceRandolph/status/1333884103024926720
Jest szansa, że Spider-Man jednak pojawi się na Comic Conie w Brazylii
Basically #CCXPWorlds is apparently not done announcing panels for this weekend.
Sony is now attending & they had a HUGE panel at #CCXP for #SpiderManFarFromHome
So while not 100% there’s still the chance #SpiderMan3 WILL present...
Ain’t nothin happening on Saturday so far... https://t.co/zVAmh3tLfy
— Grace Randolph (@GraceRandolph) December 1, 2020