Star Wars
Cytat z Szaman data 7 kwietnia, 2023, 13:03Filoni ma film będący kinowym podsumowaniem Bobby Fetta i Mandaloriana, z kolei Mangold opowie o pierwszym Jedi.
Filoni ma film będący kinowym podsumowaniem Bobby Fetta i Mandaloriana, z kolei Mangold opowie o pierwszym Jedi.
Cytat z Szaman data 7 kwietnia, 2023, 13:06Wszystkie trzy obejrzę, ale ten o blaszakach wydaje mi się zupełnie niepotrzebny. Taka chyba próba jednorazowego zastrzyku gotówki po setkach milionów wydanych na obydwa seriale disnejowskiej platformy.
Ten z Rey brzmi wreszcie jak próba zbudowania jakiejś historii od podstaw dla kinowego ekranu. Bo dotychczas rządziło serialowe podejście Abramsa.
Wszystkie trzy obejrzę, ale ten o blaszakach wydaje mi się zupełnie niepotrzebny. Taka chyba próba jednorazowego zastrzyku gotówki po setkach milionów wydanych na obydwa seriale disnejowskiej platformy.
Ten z Rey brzmi wreszcie jak próba zbudowania jakiejś historii od podstaw dla kinowego ekranu. Bo dotychczas rządziło serialowe podejście Abramsa.
Cytat z Mierzwiak data 7 kwietnia, 2023, 13:17Można już przyjmować zakłady który z tych projektów nie powstanie? 🙂 Chyba tylko ten Filoniego ma 100% szans na realizację.
Można już przyjmować zakłady który z tych projektów nie powstanie? 🙂 Chyba tylko ten Filoniego ma 100% szans na realizację.
Cytat z Szaman data 7 kwietnia, 2023, 13:27Mangold nie powstanie, mimo, że jako jedyny ma tytuł 🙂 Rey powstanie, ten od Filoniego skończy jako świąteczny specjal na Disney Plus.
Ale coś w końcu się ruszyło, Iger patrzy, więc może jednak w kinach wylądują wszystkie trzy.
Czekam na kolejne newsy, że Kennedy wylatuje już w przyszłym miesiącu 🙂
Mangold nie powstanie, mimo, że jako jedyny ma tytuł 🙂 Rey powstanie, ten od Filoniego skończy jako świąteczny specjal na Disney Plus.
Ale coś w końcu się ruszyło, Iger patrzy, więc może jednak w kinach wylądują wszystkie trzy.
Czekam na kolejne newsy, że Kennedy wylatuje już w przyszłym miesiącu 🙂
Cytat z Mierzwiak data 7 kwietnia, 2023, 13:29Patrzę sobie na dorobek reżyserki filmu o Rey i zastanawiam, czy naprawdę nie ma w Hollywood reżyserek które dałyby radę nakręcić blockbuster a tylko takie, które mają na koncie niezależne / artystyczne smuty? Bo mam wrażenie, że Disney bardziej skupia się na tym, by wraz z takim ogłoszeniem puścić w świat polityczny sygnał a nie wybrać ciekawego twórcę czy też, ekhm, twórczynię 🙂
Patrzę sobie na dorobek reżyserki filmu o Rey i zastanawiam, czy naprawdę nie ma w Hollywood reżyserek które dałyby radę nakręcić blockbuster a tylko takie, które mają na koncie niezależne / artystyczne smuty? Bo mam wrażenie, że Disney bardziej skupia się na tym, by wraz z takim ogłoszeniem puścić w świat polityczny sygnał a nie wybrać ciekawego twórcę czy też, ekhm, twórczynię 🙂
Cytat z Szaman data 7 kwietnia, 2023, 13:32Też mam takie wrażenie. Z kolei plotki o Gunnie wskazują, że w Warnerze to olali (Vaughn, Muschetti i uciekło mi trzecie nazwisko).
Też mam takie wrażenie. Z kolei plotki o Gunnie wskazują, że w Warnerze to olali (Vaughn, Muschetti i uciekło mi trzecie nazwisko).
Cytat z Mierzwiak data 7 kwietnia, 2023, 13:33Cytat z Szaman data kwiecień 7, 2023, 13:27Mangold nie powstanie, mimo, że jako jedyny ma tytuł
Rey powstanie, ten od Filoniego skończy jako świąteczny specjal na Disney Plus.
Oj nie, film Filoniego ma podsumowywać Mando, Fetta i Ahsokę więc jest bardzo blockbusterowy potencjał.
Cytat z Szaman data kwiecień 7, 2023, 13:27Mangold nie powstanie, mimo, że jako jedyny ma tytuł
Rey powstanie, ten od Filoniego skończy jako świąteczny specjal na Disney Plus.
Oj nie, film Filoniego ma podsumowywać Mando, Fetta i Ahsokę więc jest bardzo blockbusterowy potencjał.
Cytat z robgordon data 7 kwietnia, 2023, 15:08Cytat z Szaman data kwiecień 7, 2023, 12:40https://twitter.com/DiscussingFilm/status/1644303664280993794?t=Z3sUwzcsI89VsdMGv9JaCA&s=19
Takie bardziej Obi-wan niż Andor. Tak mi się przynajmniej wydaje.
Cytat z Szaman data kwiecień 7, 2023, 12:40https://twitter.com/DiscussingFilm/status/1644303664280993794?t=Z3sUwzcsI89VsdMGv9JaCA&s=19
Takie bardziej Obi-wan niż Andor. Tak mi się przynajmniej wydaje.
Cytat z Szaman data 7 kwietnia, 2023, 16:47Bardzo dobry, efektowny zwiastun Ashoki. Muzyka zrobiła robotę. Co do porównań z Obi Wanem, tam nie było żadnego pomysłu na sceny akcji. Już sama scena w której Ahsoka wyskakuje przez okno jest bardziej pomysłowa niż cały serial z McGregorem 🙂
Co do powiązań z animacjami, jakoś się ogarnie, będą pewnie tłumaczyć jak chłopu na miedzy.
Bardzo dobry, efektowny zwiastun Ashoki. Muzyka zrobiła robotę. Co do porównań z Obi Wanem, tam nie było żadnego pomysłu na sceny akcji. Już sama scena w której Ahsoka wyskakuje przez okno jest bardziej pomysłowa niż cały serial z McGregorem 🙂
Co do powiązań z animacjami, jakoś się ogarnie, będą pewnie tłumaczyć jak chłopu na miedzy.
Cytat z robgordon data 7 kwietnia, 2023, 16:52Cytat z Szaman data kwiecień 7, 2023, 16:47Bardzo dobry, efektowny zwiastun Ashoki. Muzyka zrobiła robotę. Co do porównań z Obi Wanem, tam nie było żadnego pomysłu na sceny akcji. Już sama scena w której Ahsoka wyskakuje przez okno jest bardziej pomysłowa niż cały serial z McGregorem
Kilka lat temu widząc ten zwiastun, powiedziałbym, że super. Dziś, mając w pamięci wcześniejsze produkcje, mam obiekcje. Ale uwierz mi, bardzo chciałbym się mylić.
Cytat z Szaman data kwiecień 7, 2023, 16:47Bardzo dobry, efektowny zwiastun Ashoki. Muzyka zrobiła robotę. Co do porównań z Obi Wanem, tam nie było żadnego pomysłu na sceny akcji. Już sama scena w której Ahsoka wyskakuje przez okno jest bardziej pomysłowa niż cały serial z McGregorem
Kilka lat temu widząc ten zwiastun, powiedziałbym, że super. Dziś, mając w pamięci wcześniejsze produkcje, mam obiekcje. Ale uwierz mi, bardzo chciałbym się mylić.
Cytat z robgordon data 7 kwietnia, 2023, 16:53Jeśli chodzi o filmy, na dziś zobaczę każdy. Mam nadzieję, że idą lepsze czasy dla fanów.
Jeśli chodzi o filmy, na dziś zobaczę każdy. Mam nadzieję, że idą lepsze czasy dla fanów.
Cytat z Szaman data 7 kwietnia, 2023, 16:58Moim zdaniem idą lepsze czasy, bo według typowego klucza Disneya ostała się tylko reżyserka filmu o Rey. Obok niej jest Mangold, dobry reżyser który potrafi kręcić sceny akcji i Filoni, fanatyk Gwiezdnych Wojen.
Moim zdaniem od czasu przejęcia SW przez Disneya tylko Ron Howard był reżyserem porównywalnej klasy co Mangold. Nie było tej klasy nawet w plotkach wokół Sagi. Co do zdolności reżyserskich Abramsa mieszane odczucia, co do Johnsona raczej negatywne, uprzedzając pytania. Z Trevorrowem mnie nie osłabiajcie, Taika musiałby najpierw odkochać się w sobie.
Moim zdaniem idą lepsze czasy, bo według typowego klucza Disneya ostała się tylko reżyserka filmu o Rey. Obok niej jest Mangold, dobry reżyser który potrafi kręcić sceny akcji i Filoni, fanatyk Gwiezdnych Wojen.
Moim zdaniem od czasu przejęcia SW przez Disneya tylko Ron Howard był reżyserem porównywalnej klasy co Mangold. Nie było tej klasy nawet w plotkach wokół Sagi. Co do zdolności reżyserskich Abramsa mieszane odczucia, co do Johnsona raczej negatywne, uprzedzając pytania. Z Trevorrowem mnie nie osłabiajcie, Taika musiałby najpierw odkochać się w sobie.
Cytat z robgordon data 7 kwietnia, 2023, 17:20Obejrzałem zwiastun Ahsoki na większym ekranie. CGI wygląda bardzo przeciętnie, niestety. Na dodatek w zwiastunie nie ma chyba sceny w naturalnych okolicznościach przyrody. Przykry zgrzyt po Andorze.
Obejrzałem zwiastun Ahsoki na większym ekranie. CGI wygląda bardzo przeciętnie, niestety. Na dodatek w zwiastunie nie ma chyba sceny w naturalnych okolicznościach przyrody. Przykry zgrzyt po Andorze.
Cytat z Mierzwiak data 7 kwietnia, 2023, 17:45To nie jest zgrzyt, tylko powrót do rutyny po odskoczni od niej. Pamiętajmy, że Andor to błąd w Matriksie 🙂
Tak czy siak widać w trailerze Ahsoki JAKIŚ rozmach, a i Stagecraft używany jest sensowniej, bez wrażenia, że plan kończy się metr za plecami Rosario.
To nie jest zgrzyt, tylko powrót do rutyny po odskoczni od niej. Pamiętajmy, że Andor to błąd w Matriksie 🙂
Tak czy siak widać w trailerze Ahsoki JAKIŚ rozmach, a i Stagecraft używany jest sensowniej, bez wrażenia, że plan kończy się metr za plecami Rosario.
Cytat z Szaman data 7 kwietnia, 2023, 17:50https://twitter.com/DiscussingFilm/status/1644377343538995201?t=Pzrxdz9cyfCb12DpT243ww&s=19
James Mangold reveals that he is writing both his ‘SWAMP THING’ and ‘STAR WARS’ film now.
(Source: https://t.co/neVUKzHh8S) pic.twitter.com/7EluaDgEfs
— DiscussingFilm (@DiscussingFilm) April 7, 2023
Cytat z Mierzwiak data 7 kwietnia, 2023, 18:27Jeśli chcecie w bardzo, BARDZO uproszczonej formie ogarnąć historię Ahsoki i przy okazji Rebels, których kontynuacją będzie serial z Rosario, to obejrzyjcie:
THE CLONE WARS
- S5 E17: Sabotage
- S5 E18: The Jedi Who Knew Too Much
- S5 E19: To Catch A Jedi
- S5 E20: Wrong Jedi
- S7 E9: Old Friends Not Forgotten
- S7 E10: Phantom Apprentice
- S7 E11: Shattered
- S7 E12: Victory and Death
REBELS
- S2 E21 i E22: Twilight of the Apprentice Part 1 i 2
- S4 E12: Wolves and a Door
- S4 E13: World Between Worlds
- S4 E14: A Fool's Hope
- S4 E15: Family Reunion - and Farewell
Wszystko oczywiście dostępne na D+ 🙂
Jeśli chcecie w bardzo, BARDZO uproszczonej formie ogarnąć historię Ahsoki i przy okazji Rebels, których kontynuacją będzie serial z Rosario, to obejrzyjcie:
THE CLONE WARS
- S5 E17: Sabotage
- S5 E18: The Jedi Who Knew Too Much
- S5 E19: To Catch A Jedi
- S5 E20: Wrong Jedi
- S7 E9: Old Friends Not Forgotten
- S7 E10: Phantom Apprentice
- S7 E11: Shattered
- S7 E12: Victory and Death
REBELS
- S2 E21 i E22: Twilight of the Apprentice Part 1 i 2
- S4 E12: Wolves and a Door
- S4 E13: World Between Worlds
- S4 E14: A Fool's Hope
- S4 E15: Family Reunion - and Farewell
Wszystko oczywiście dostępne na D+ 🙂
Cytat z robgordon data 8 kwietnia, 2023, 07:13Cytat z Kuba data kwiecień 7, 2023, 18:07Że się wam chciało ten cyrk komentować
Kuba, Ty tak na poważnie?
Cytat z Kuba data kwiecień 7, 2023, 18:07Że się wam chciało ten cyrk komentować
Kuba, Ty tak na poważnie?
Cytat z Szaman data 8 kwietnia, 2023, 07:32A mi szkoda, że przyklejono Kennedy twarz nieudacznika i tzw. feminazistki. To jakby nie patrzeć legenda branży. Dwa z wczorajszych trzech filmów pozwalają mi wierzyć, że trochę otrzeźwiała.
A tuż obok Mario zarabia ogromne pieniądze, bo jest po prostu Mario. Podobnie zresztą jak zeszłoroczny Top Gun. Nie stara się być ekranizacją Twittera, nie pragnie wkupić się w łaski grupy docelowej która i tak zbywa go uśmiechem politowania, nie próbuje uzyskać drugiego dna dla aplauzu wielkomiejskich salonów.
Próbowano go obrzydzić Chrisem Prattem, a to, że nie Włoch (panie Leguizamo, coś pan był cicho w tym przypadku hehe), a to, że głos nie ten, a to, że Pratt. Ludzie się nie dali, chcieli po prostu Mario jakby to znowu był 1999 rok bez bagażu analiz. I go dostali.
Może to jest wskazówka dla kinowych Gwiezdnych Wojen.
A mi szkoda, że przyklejono Kennedy twarz nieudacznika i tzw. feminazistki. To jakby nie patrzeć legenda branży. Dwa z wczorajszych trzech filmów pozwalają mi wierzyć, że trochę otrzeźwiała.
A tuż obok Mario zarabia ogromne pieniądze, bo jest po prostu Mario. Podobnie zresztą jak zeszłoroczny Top Gun. Nie stara się być ekranizacją Twittera, nie pragnie wkupić się w łaski grupy docelowej która i tak zbywa go uśmiechem politowania, nie próbuje uzyskać drugiego dna dla aplauzu wielkomiejskich salonów.
Próbowano go obrzydzić Chrisem Prattem, a to, że nie Włoch (panie Leguizamo, coś pan był cicho w tym przypadku hehe), a to, że głos nie ten, a to, że Pratt. Ludzie się nie dali, chcieli po prostu Mario jakby to znowu był 1999 rok bez bagażu analiz. I go dostali.
Może to jest wskazówka dla kinowych Gwiezdnych Wojen.
Cytat z robgordon data 8 kwietnia, 2023, 08:08Myślę, że wytwórnie czy serwisy zaczynają dostrzegać tę tendencję. Jest sporo grono widzów, które potrzebuje dobrze zrealizowanej rozrywki w starym, wręcz niemodnym stylu. Najnowszym przykładem jest sukces Nocnego agenta Netflixa. Tajni agenci, spisek w Białym Domu, Secret Service, FBI i handel bronią. Ileż można, można by zapytać? A jednak serial jest sprawnie zrealizowany, ma tempo i sympatycznych bohaterów. Też trochę głupotek, uproszczeń i elementów politycznej poprawności, ale nie przeszkadza to w seansie.
Myślę, że wytwórnie czy serwisy zaczynają dostrzegać tę tendencję. Jest sporo grono widzów, które potrzebuje dobrze zrealizowanej rozrywki w starym, wręcz niemodnym stylu. Najnowszym przykładem jest sukces Nocnego agenta Netflixa. Tajni agenci, spisek w Białym Domu, Secret Service, FBI i handel bronią. Ileż można, można by zapytać? A jednak serial jest sprawnie zrealizowany, ma tempo i sympatycznych bohaterów. Też trochę głupotek, uproszczeń i elementów politycznej poprawności, ale nie przeszkadza to w seansie.