aby założyć posty i tematy.

Star Wars

PreviousPage 19 of 52Next
Cytat z robgordon data kwiecień 8, 2023, 07:13
Cytat z Kuba data kwiecień 7, 2023, 18:07

Że się wam chciało ten cyrk komentować 😀

Kuba, Ty tak na poważnie?

Nie 😉 już po prostu nie wiedziałem jak skomentować kolejny pokaz absurdu, artystycznej niemocy, naiwności i arogancji w stosunku do widza w jednym.

Z tych wszystkich projektów wyjątkowo uważam, że powstanie każdy - może z wyjątkiem nieformalnego Epizodu X. Mandoverse jest zbyt popularne a Filoni ma za dużo do powiedzenia - wspomnicie moje słowa, że w tym filmie poza wyjątkowo obrzydliwymi efektami pojawią się odmłodzeni Luke oraz powrócą Han i Lando.

Szkoda, że Mangold robi coś co obedrze Jedi z ich mistyczności i tajemnicy zamiast po prostu nakręcić film osadzony w latach ich świetności i skupić się na mistycyźmie zakonu.

Już bardziej niż Lucas z tymi jego midichloro coś tam nie odbierze. Na tle tego może jedynie przywrócić 🙂

Wydaje mi się, że trochę jednak mamy za mało informacji, by tak jednoznacznie oceniać spodziewany efekt końcowy. Pamiętajcie, że za najmniej ciekawy i wręcz niepotrzebny projekt Lucasfilmu był przed kilku laty uważany Andor. Tak że ten. Wiem, Mierzwiak powie, że to błąd w Matriksie, ale ludzie popełniają błędy cały czas. Może więc zdarzą się kolejne? 😉

Myślę, że ten błąd przypadnie na Acolyte 😉 chociaż oczywiście jeśli jakiś film ma być dobry to ten Jamesa.

Mierzwiak has reacted to this post.
Mierzwiak

Villain filmu, zapewne.

Pomyślałem sobie, że od zakupu Lucasfilmu przez Disneya minęło już 11 lat. Sporo. I sporo też produkcji w tym czasie powstało. Wśród "fanów" zapewne ten okres nie jest oceniany pozytywnie. Na tym forum też dostrzegamy błędy (choć nie wszyscy te same). Jednak gdyby się zastanowić, to gdzie byłoby Gwiezdnym wojnom lepiej? Czy którykolwiek z majorsów gwarantowałby lepszą jakość niż Myszka Miki? Śmiem wątpić. Wszystkie wytwórnie zmagają się z problemami i wszystkie ponoszą spektakularne porażki. Obstawiam więc, że gdyby Star Wars trafiły do SONY, WB, Universala lub Paramountu, to dziś nie byłyby w lepszej sytuacji. Disney ma też jedną nad nimi przewagę. Wydaje się, że możliwości finansowe ma większe. Więc próbować będzie dłużej. Co daje nadzieję, że wreszcie znajdzie właściwą drogę.

robgordon has reacted to this post.
robgordon
Cytat z Kuba data kwiecień 8, 2023, 08:53

wspomnicie moje słowa, że w tym filmie poza wyjątkowo obrzydliwymi efektami pojawią się odmłodzeni Luke oraz powrócą Han i Lando.

Ale czemu? Póki co kinowe SW od Disneya miały doskonałe CGI, nie widzę powodu by podejrzewać, że nagle to się zmieni a nie sądzę, by film kinowy miał być w większości kręcony na Stagecrafcie. Zostawmy to Marvelowi 😛

Tymczasem nowy odcinek Mando przynosi dwa sympatyczne występy gościnne, umieszczę je w spoilerze gdyby ktoś chciałby mieć niespodziankę.

Spoiler

Jack Black i bardzo sędziwy już Christopher Lloyd

Odcinek taki mocno "herkulesowy" i nie ma zbytnio o czym się rozpisywać.

Odcinek bardzo w stylu seriali animowanych, podobało mi się śledztwo włącznie z wizytą w "kostnicy" i pogoń za zbuntowanym droidem bojowym.

Występy gościnne fajne, widzę w sieci bardzo rozbieżne opinie zwłaszcza na temat dwójki która zagrała zakochanych 🙂

Lizzo trochę odstawała, nie znam jej kompletnie, ale po pseudonimie podejrzewam, że to aktorskie początki jakiejś raperki i to było raczej widać 🙂

Mierzwiak

Czyli nigdy z tym nie ruszy

Kennedy o drugim sezonie Kenobiego:

“That is not an active development,” she said. “But I never say never, because there’s always the possibility. That show was so well-received and [director] Deborah Chow did such a spectacular job. Ewan McGregor really wants to do another. Everybody’s all hands on deck with what we’re doing right now, as you can see by what we showed everybody [at the Celebration]. We’ll turn our attention to that again maybe down the road.”

Heh 🙂

No przecież nominację od związku zawodowego reżyserów dostała, to my się nie znamy 🙂

Mierzwiak

Ukrywam w spoilerze bo to mem z aktorem który miał cameo w ostatnim odcinku Mando:

Spoiler

Szaman and robgordon have reacted to this post.
Szamanrobgordon

Wydaje się, że te cameo powstało właśnie dla tego mema 😉

We're pretty far along," Kennedy said. "These are things, as you can imagine, certainly looking at what Dave's been doing with Ahsoka, that'll be at least six, seven years building to what it is we're going to be doing in a movie.

"As far as Charmaine, we've been working on that for a couple years already. And with what Jim's doing, Jim and I, because we had the benefit of doing Indiana Jones together, there was a lot of discussion about what that story i

"What's great about Jim, is he's a writer director, much like David is, so he can move that along at a pretty fast pace. So everything's kind of moving along. We may have a really nice situation where we have all of these things ready to go, and we can take our time figuring out when we make them.

~ Kennedy

Norymberga to dla nich za mało.

PreviousPage 19 of 52Next