Star Wars
Cytat z Mierzwiak data 10 kwietnia, 2023, 17:46Kolejne nudziarstwo Matta Fergusona, poznaję te jego symetryczne kompozycje z kilometra.
Kolejne nudziarstwo Matta Fergusona, poznaję te jego symetryczne kompozycje z kilometra.
Cytat z Fandorin data 12 kwietnia, 2023, 18:51Oż kur...! Jaki odcinek Mandalorianina!
Jednak można zrobić coś, co ma ręce i nogi, z historią, która rozwija całe uniwersum, zapełnia luki i na dodatek dostarcza sporo frajdy. Jasne, nadal są momenty z b-klasowej telewizji. Ale w końcu czuć, że dokądś to zmierza.
Grogu dostał nową zabawkę i, miejmy nadzieję, że w końcu do czegoś się przyda.
To ostatni odcinek sezonu, czy będzie jeszcze jeden?
Oż kur...! Jaki odcinek Mandalorianina!
Jednak można zrobić coś, co ma ręce i nogi, z historią, która rozwija całe uniwersum, zapełnia luki i na dodatek dostarcza sporo frajdy. Jasne, nadal są momenty z b-klasowej telewizji. Ale w końcu czuć, że dokądś to zmierza.
Grogu dostał nową zabawkę i, miejmy nadzieję, że w końcu do czegoś się przyda.
To ostatni odcinek sezonu, czy będzie jeszcze jeden?
Cytat z Fandorin data 12 kwietnia, 2023, 19:01Pasowałoby na finał z wielkim cliffhangerem. Ale poprzednie sezony miały po 8 odcinków. Ciekawe czy uda się utrzymać taki poziom?
Pasowałoby na finał z wielkim cliffhangerem. Ale poprzednie sezony miały po 8 odcinków. Ciekawe czy uda się utrzymać taki poziom?
Cytat z Mierzwiak data 12 kwietnia, 2023, 20:19Dobry odcinek, i tylko szkoda, że tak naprawdę te wątki, jakkolwiek ciekawe by się nie wydawały, są już spalone przez Trylogię Sequeli. Wiadomo, że powstanie First Order, wiadomo, że pracują nad klonami dla Imperatora, wiadomo że do niczego ciekawego fabularnie to nie doprowadzi 😛
PS. Cudowne pierwsze ujęcie rodem z Blade Runnera.
Dobry odcinek, i tylko szkoda, że tak naprawdę te wątki, jakkolwiek ciekawe by się nie wydawały, są już spalone przez Trylogię Sequeli. Wiadomo, że powstanie First Order, wiadomo, że pracują nad klonami dla Imperatora, wiadomo że do niczego ciekawego fabularnie to nie doprowadzi 😛
PS. Cudowne pierwsze ujęcie rodem z Blade Runnera.
Cytat z Szaman data 15 kwietnia, 2023, 20:32Nadrobiłem. Czy ja dobrze rozumiem, że Favreau rusza w bój aby zmierzyć się z błędami trylogii sequeli? Odważny człowiek, powodzenia Jon.
Nadrobiłem. Czy ja dobrze rozumiem, że Favreau rusza w bój aby zmierzyć się z błędami trylogii sequeli? Odważny człowiek, powodzenia Jon.
Cytat z Fandorin data 15 kwietnia, 2023, 21:37Ej, a może od początku Disney miał pomysł, aby w filmach zrobić pierdolnik, a następnie przez wiele lat prostować to w serialach?
[spoiler title=""]-mam plan!
-jaki?
-kurwa, sprytny[/spoiler]
Ej, a może od początku Disney miał pomysł, aby w filmach zrobić pierdolnik, a następnie przez wiele lat prostować to w serialach?
-jaki?
-kurwa, sprytny
Cytat z Mierzwiak data 16 kwietnia, 2023, 00:01Cytat z Fandorin data kwiecień 15, 2023, 21:37Disney miał pomysł
Cytat z Fandorin data kwiecień 15, 2023, 21:37Disney miał pomysł

Cytat z Szaman data 19 kwietnia, 2023, 17:09Zaskakująco zwarty, zamknięty finał, to właściwie mógłby być koniec całego serialu. Może film łączący wątki z seriali jest bliżej niż nam się wszystkim wydaje i stąd takie uporządkowanie spraw.
7/10 dla całego sezonu.
Zaskakująco zwarty, zamknięty finał, to właściwie mógłby być koniec całego serialu. Może film łączący wątki z seriali jest bliżej niż nam się wszystkim wydaje i stąd takie uporządkowanie spraw.
7/10 dla całego sezonu.
Cytat z Mierzwiak data 19 kwietnia, 2023, 22:09Fajny, widowiskowy (powietrzna walka jak żywcem wyjęta z animowanych Wojen klonów) finał, i tylko szkoda, że Gideon tak późno się pojawił (pseudo-vaderową zbroję wydającą odgłosy Robocopa przemilczmy), szkoda, że Din udaremnił jego plan nawet nie wiedząc, co robi i szkoda, że choć gra toczyła się o odbicie planety, to wrażenia konfliktu i stawki w ogóle tu nie było.
Ale drżałem o życie Grogu i cieszyłem się jak głupi za każdym razem, gdy używał Mocy więc ogólne wrażenia pozytywne 🙂
Fajny, widowiskowy (powietrzna walka jak żywcem wyjęta z animowanych Wojen klonów) finał, i tylko szkoda, że Gideon tak późno się pojawił (pseudo-vaderową zbroję wydającą odgłosy Robocopa przemilczmy), szkoda, że Din udaremnił jego plan nawet nie wiedząc, co robi i szkoda, że choć gra toczyła się o odbicie planety, to wrażenia konfliktu i stawki w ogóle tu nie było.
Ale drżałem o życie Grogu i cieszyłem się jak głupi za każdym razem, gdy używał Mocy więc ogólne wrażenia pozytywne 🙂
Cytat z Szaman data 20 kwietnia, 2023, 08:36Co do drżenia o Grogu, nie jestem fanem skazywania tego nalucha na życie w zbroi, wolałbym aby został rycerzem Jedi. To, że w ogóle o tym myślę to dowód jak prostymi środkami skutecznie zbudowano symaptię do małej kukiełki 🙂
Co do drżenia o Grogu, nie jestem fanem skazywania tego nalucha na życie w zbroi, wolałbym aby został rycerzem Jedi. To, że w ogóle o tym myślę to dowód jak prostymi środkami skutecznie zbudowano symaptię do małej kukiełki 🙂
Cytat z Szaman data 21 kwietnia, 2023, 10:33https://twitter.com/FilmozercyCOM/status/1649320587959967744?t=9ZAK2GeXZzUOcpsplOTxJg&s=19
Daisy Ridley powróci jako Rey w nowym filmie „Star Wars”, ale okazuje się, że aktorka nie musi odegrać w nim głównej roli. Zakulisowe źródła donoszą też, że John Boyega negocjuje powrót do roli Finna.https://t.co/AaYW0uhCoe
— Filmozercy.com (@FilmozercyCOM) April 21, 2023
Cytat z Mierzwiak data 21 kwietnia, 2023, 11:41Jeśli to prawda, to po ch** przez 3 lata żalić się w wywiadach i zapowiadać, że już nigdy nie wystąpi się w filmie z tej serii?
Nie żebym przywiązywał wagę do tego, co wychodzi z ust celebrytów.
Jeśli to prawda, to po ch** przez 3 lata żalić się w wywiadach i zapowiadać, że już nigdy nie wystąpi się w filmie z tej serii?
Nie żebym przywiązywał wagę do tego, co wychodzi z ust celebrytów.
Cytat z robgordon data 21 kwietnia, 2023, 14:22Osobiście chciałbym zobaczyć co się dalej stanie z Rey i Finnem. Lubię te postacie. Fajnie je wymyślili. Oboje są w tych rolach świetni, a między aktorami była chemia. Gorzej z Poe. Myślę, że tutaj casting nie udał się do końca, więc jeśli Oscar nie wróci do tej roli, płakać nie będę.
Pomijam oczywiście to co się zdarzyło wokół samej sagi, zwłaszcza w końcowej fazie Trylogii Sequeli, w tym postawę Boyegi. Nie wiem na ile się uda odciąć od tych wszystkich zgrzytów. Ale jeśli WB zdecydowało się na remake serii HP to wydaje się, że wytwórnie są dziś w stanie podjąć (prawie) każde ryzyko.
Osobiście chciałbym zobaczyć co się dalej stanie z Rey i Finnem. Lubię te postacie. Fajnie je wymyślili. Oboje są w tych rolach świetni, a między aktorami była chemia. Gorzej z Poe. Myślę, że tutaj casting nie udał się do końca, więc jeśli Oscar nie wróci do tej roli, płakać nie będę.
Pomijam oczywiście to co się zdarzyło wokół samej sagi, zwłaszcza w końcowej fazie Trylogii Sequeli, w tym postawę Boyegi. Nie wiem na ile się uda odciąć od tych wszystkich zgrzytów. Ale jeśli WB zdecydowało się na remake serii HP to wydaje się, że wytwórnie są dziś w stanie podjąć (prawie) każde ryzyko.
Cytat z Szaman data 21 kwietnia, 2023, 14:32No nie powiem żeby tego Finna fajnie wymyślili. Najpierw jest nawróconym szturmowcem, potem są jakieś zalążki trójkątu miłosnego, porzucone bo wątki miłosne są przestarzałe. I w sumie niewiele więcej z nim było.
No nie powiem żeby tego Finna fajnie wymyślili. Najpierw jest nawróconym szturmowcem, potem są jakieś zalążki trójkątu miłosnego, porzucone bo wątki miłosne są przestarzałe. I w sumie niewiele więcej z nim było.
Cytat z Mierzwiak data 21 kwietnia, 2023, 14:49Cytat z robgordon data kwiecień 21, 2023, 14:22Fajnie je wymyślili. Oboje są w tych rolach świetni
Jedno z tych zdań jest zgodne z prawdą 🙂
Cytat z robgordon data kwiecień 21, 2023, 14:22Fajnie je wymyślili. Oboje są w tych rolach świetni
Jedno z tych zdań jest zgodne z prawdą 🙂
Cytat z robgordon data 21 kwietnia, 2023, 15:07Cytat z Szaman data kwiecień 21, 2023, 14:32No nie powiem żeby tego Finna fajnie wymyślili. Najpierw jest nawróconym szturmowcem, potem są jakieś zalążki trójkątu miłosnego, porzucone bo wątki miłosne są przestarzałe. I w sumie niewiele więcej z nim było.
Pisząc "wymyślili" nie miałem na myśli całej jego historii. Chodziło mi o samą postać, jej charakter, motywację. Wiemy dobrze, że scenarzyści "nieco" się pogubili. Chyba najbardziej, z głównej trójki, właśnie w przypadku Finna.
Cytat z Szaman data kwiecień 21, 2023, 14:32No nie powiem żeby tego Finna fajnie wymyślili. Najpierw jest nawróconym szturmowcem, potem są jakieś zalążki trójkątu miłosnego, porzucone bo wątki miłosne są przestarzałe. I w sumie niewiele więcej z nim było.
Pisząc "wymyślili" nie miałem na myśli całej jego historii. Chodziło mi o samą postać, jej charakter, motywację. Wiemy dobrze, że scenarzyści "nieco" się pogubili. Chyba najbardziej, z głównej trójki, właśnie w przypadku Finna.
Cytat z Szaman data 30 kwietnia, 2023, 14:33Cała nitka z concept artami. Przy większości mam wrażenie jakby w ostatniej chwili obcięli budżet 🙂
https://twitter.com/DisneyPlus/status/1652376513784975361?t=iKF6bgjes8pDfGiROUOjZQ&s=19
Cała nitka z concept artami. Przy większości mam wrażenie jakby w ostatniej chwili obcięli budżet 🙂
Scenes from #TheMandalorian, from concept art ➡️ final frame. (1/7) pic.twitter.com/STIHv4Qryo
— Disney+ (@DisneyPlus) April 29, 2023