aby założyć posty i tematy.

Star Wars

PreviousPage 20 of 52Next

Oficjalny plakat z okazji 40 rozcznicy

Kolejne nudziarstwo Matta Fergusona, poznaję te jego symetryczne kompozycje z kilometra.

Oż kur...! Jaki odcinek Mandalorianina!

Jednak można zrobić coś, co ma ręce i nogi, z historią, która rozwija całe uniwersum, zapełnia luki i na dodatek dostarcza sporo frajdy. Jasne, nadal są momenty z b-klasowej telewizji. Ale w końcu czuć, że dokądś to zmierza.

Grogu dostał nową zabawkę i, miejmy nadzieję, że w końcu do czegoś się przyda.

To ostatni odcinek sezonu, czy będzie jeszcze jeden?

Jeszcze jeden.

Pasowałoby na finał z wielkim cliffhangerem. Ale poprzednie sezony miały po 8 odcinków. Ciekawe czy uda się utrzymać taki poziom?

Dobry odcinek, i tylko szkoda, że tak naprawdę te wątki, jakkolwiek ciekawe by się nie wydawały, są już spalone przez Trylogię Sequeli. Wiadomo, że powstanie First Order, wiadomo, że pracują nad klonami dla Imperatora, wiadomo że do niczego ciekawego fabularnie to nie doprowadzi 😛

PS. Cudowne pierwsze ujęcie rodem z Blade Runnera.

Nadrobiłem. Czy ja dobrze rozumiem, że Favreau rusza w bój aby zmierzyć się z błędami trylogii sequeli? Odważny człowiek, powodzenia Jon.

Ej, a może od początku Disney miał pomysł, aby w filmach zrobić pierdolnik, a następnie przez wiele lat prostować to w serialach?

Spoiler
-mam plan!

-jaki?

-kurwa, sprytny

Cytat z Fandorin data kwiecień 15, 2023, 21:37

Disney miał pomysł

Szaman has reacted to this post.
Szaman

Zaskakująco zwarty, zamknięty finał, to właściwie mógłby być koniec całego serialu. Może film łączący wątki z seriali jest bliżej niż nam się wszystkim wydaje i stąd takie uporządkowanie spraw.

7/10 dla całego sezonu.

Mierzwiak has reacted to this post.
Mierzwiak

Fajny, widowiskowy (powietrzna walka jak żywcem wyjęta z animowanych Wojen klonów) finał, i tylko szkoda, że Gideon tak późno się pojawił (pseudo-vaderową zbroję wydającą odgłosy Robocopa przemilczmy), szkoda, że Din udaremnił jego plan nawet nie wiedząc, co robi i szkoda, że choć gra toczyła się o odbicie planety, to wrażenia konfliktu i stawki w ogóle tu nie było.

Ale drżałem o życie Grogu i cieszyłem się jak głupi za każdym razem, gdy używał Mocy więc ogólne wrażenia pozytywne 🙂

Szaman has reacted to this post.
Szaman

Co do drżenia o Grogu, nie jestem fanem skazywania tego nalucha na życie w zbroi, wolałbym aby został rycerzem Jedi. To, że w ogóle o tym myślę to dowód jak prostymi środkami skutecznie zbudowano symaptię do małej kukiełki 🙂

robgordon has reacted to this post.
robgordon

Jeśli to prawda, to po ch** przez 3 lata żalić się w wywiadach i zapowiadać, że już nigdy nie wystąpi się w filmie z tej serii?

Nie żebym przywiązywał wagę do tego, co wychodzi z ust celebrytów.

Osobiście chciałbym zobaczyć co się dalej stanie z Rey i Finnem. Lubię te postacie. Fajnie je wymyślili. Oboje są w tych rolach świetni, a między aktorami była chemia. Gorzej z Poe. Myślę, że tutaj casting nie udał się do końca, więc jeśli Oscar nie wróci do tej roli, płakać nie będę.
Pomijam oczywiście to co się zdarzyło wokół samej sagi, zwłaszcza w końcowej fazie Trylogii Sequeli, w tym postawę Boyegi. Nie wiem na ile się uda odciąć od tych wszystkich zgrzytów. Ale jeśli WB zdecydowało się na remake serii HP to wydaje się, że wytwórnie są dziś w stanie podjąć (prawie) każde ryzyko.

No nie powiem żeby tego Finna fajnie wymyślili. Najpierw jest nawróconym szturmowcem, potem są jakieś zalążki trójkątu miłosnego, porzucone bo wątki miłosne są przestarzałe. I w sumie niewiele więcej z nim było.

Cytat z robgordon data kwiecień 21, 2023, 14:22

Fajnie je wymyślili. Oboje są w tych rolach świetni

Jedno z tych zdań jest zgodne z prawdą 🙂

Cytat z Szaman data kwiecień 21, 2023, 14:32

No nie powiem żeby tego Finna fajnie wymyślili. Najpierw jest nawróconym szturmowcem, potem są jakieś zalążki trójkątu miłosnego, porzucone bo wątki miłosne są przestarzałe. I w sumie niewiele więcej z nim było.

Pisząc "wymyślili" nie miałem na myśli całej jego historii. Chodziło mi o samą postać, jej charakter, motywację. Wiemy dobrze, że scenarzyści "nieco" się pogubili. Chyba najbardziej, z głównej trójki, właśnie w przypadku Finna.

Cała nitka z concept artami. Przy większości mam wrażenie jakby w ostatniej chwili obcięli budżet 🙂

PreviousPage 20 of 52Next