Star Wars
Cytat z Szaman data 13 lipca, 2023, 11:42Ej to jest jak z Bohemian Rhapsody. Jeśli tylko mają okazję uhonorować bohatera lat młodzieńczych, to w branży nie mają wstydu, umiaru i godności.
Bo przecież głosujący nie dostali buczącego jak miecz świetlny breloczka i ładowarki z Chewbaccą. Nie dostali, prawda? 🙂
Ej to jest jak z Bohemian Rhapsody. Jeśli tylko mają okazję uhonorować bohatera lat młodzieńczych, to w branży nie mają wstydu, umiaru i godności.
Bo przecież głosujący nie dostali buczącego jak miecz świetlny breloczka i ładowarki z Chewbaccą. Nie dostali, prawda? 🙂
Cytat z robgordon data 15 lipca, 2023, 17:51Cytat z Mierzwiak data lipiec 11, 2023, 18:03https://youtu.be/J_1EXWNETiI
Dopiero teraz zerknąłem. Wygląda lepiej niż poprzednio, mniej plastiku. A i sam zwiastun również lepszy.
Cytat z Mierzwiak data lipiec 11, 2023, 18:03
Dopiero teraz zerknąłem. Wygląda lepiej niż poprzednio, mniej plastiku. A i sam zwiastun również lepszy.
Cytat z Szaman data 28 lipca, 2023, 08:18https://twitter.com/FilmozercyCOM/status/1684804864570773504?t=a7FDhVQiMA2KyovSuSK2fw&s=19
Serial o Lando jednak powstanie! https://t.co/RgQM6XxFDH
— Filmozercy.com (@FilmozercyCOM) July 28, 2023
Cytat z Szaman data 28 lipca, 2023, 09:11Powrót Ridley, powrót Boyegi, powrót Lando. Widzę, że powoli podnosi głowę trend który nie przyniesie sukcesu. Mam wrażenie, że ktoś z powodu swojego ego uparł się, że to widzowie się pomylili, a nie decydenci.
Powrót Ridley, powrót Boyegi, powrót Lando. Widzę, że powoli podnosi głowę trend który nie przyniesie sukcesu. Mam wrażenie, że ktoś z powodu swojego ego uparł się, że to widzowie się pomylili, a nie decydenci.
Cytat z Marek Pilarski data 28 lipca, 2023, 11:44A Boyega nie powiedział ostatnio po raz dziesiąty, że nie wróci do SW?
A Boyega nie powiedział ostatnio po raz dziesiąty, że nie wróci do SW?
Cytat z Mierzwiak data 28 lipca, 2023, 13:51Cytat z Marek Pilarski data lipiec 28, 2023, 11:44A Boyega nie powiedział ostatnio po raz dziesiąty, że nie wróci do SW?
Patrz: mój post z 20.07.
Cytat z Marek Pilarski data lipiec 28, 2023, 11:44A Boyega nie powiedział ostatnio po raz dziesiąty, że nie wróci do SW?
Patrz: mój post z 20.07.
Cytat z robgordon data 28 lipca, 2023, 14:23Cytat z Szaman data lipiec 28, 2023, 09:11Powrót Ridley, powrót Boyegi, powrót Lando. Widzę, że powoli podnosi głowę trend który nie przyniesie sukcesu. Mam wrażenie, że ktoś z powodu swojego ego uparł się, że to widzowie się pomylili, a nie decydenci.
Glover był raczej chwalony za swoją postać, więc sam serial nie jest złym pomysłem. Takowym będzie kiepski scenariusz. Wciąż nie wiemy czy "Andor" był jedynie wyjątkiem od reguły, czy zwiastuje nową jakość w świecie Star Wars. Pierwszy sprawdzian już w sierpniu.
Cytat z Szaman data lipiec 28, 2023, 09:11Powrót Ridley, powrót Boyegi, powrót Lando. Widzę, że powoli podnosi głowę trend który nie przyniesie sukcesu. Mam wrażenie, że ktoś z powodu swojego ego uparł się, że to widzowie się pomylili, a nie decydenci.
Glover był raczej chwalony za swoją postać, więc sam serial nie jest złym pomysłem. Takowym będzie kiepski scenariusz. Wciąż nie wiemy czy "Andor" był jedynie wyjątkiem od reguły, czy zwiastuje nową jakość w świecie Star Wars. Pierwszy sprawdzian już w sierpniu.
Cytat z Mierzwiak data 28 lipca, 2023, 15:23Bo ja wiem czy sprawdzian? Za Ahsoką stoi Filoni, to nie jest żadna tajemnica czego można się spodziewać po tym serialu, choć jeśli ktoś nie oglądał seriali animowanych to faktycznie może nie wiedzieć co go czeka. Powiem tak: nie drugi Andor 🙂
Bo ja wiem czy sprawdzian? Za Ahsoką stoi Filoni, to nie jest żadna tajemnica czego można się spodziewać po tym serialu, choć jeśli ktoś nie oglądał seriali animowanych to faktycznie może nie wiedzieć co go czeka. Powiem tak: nie drugi Andor 🙂
Cytat z robgordon data 28 lipca, 2023, 19:20Cytat z Mierzwiak data lipiec 28, 2023, 15:23Bo ja wiem czy sprawdzian? Za Ahsoką stoi Filoni, to nie jest żadna tajemnica czego można się spodziewać po tym serialu, choć jeśli ktoś nie oglądał seriali animowanych to faktycznie może nie wiedzieć co go czeka. Powiem tak: nie drugi Andor
Wiesz, czasem i ślepej kurze trafi się ziarno.
Cytat z Mierzwiak data lipiec 28, 2023, 15:23Bo ja wiem czy sprawdzian? Za Ahsoką stoi Filoni, to nie jest żadna tajemnica czego można się spodziewać po tym serialu, choć jeśli ktoś nie oglądał seriali animowanych to faktycznie może nie wiedzieć co go czeka. Powiem tak: nie drugi Andor
Wiesz, czasem i ślepej kurze trafi się ziarno.
Cytat z Szaman data 17 sierpnia, 2023, 18:47Still got it 🙂
https://twitter.com/ATRightMovies/status/1692219744428941571?t=EaGeCzzSfu9-BTDL8rTPIQ&s=19
Still got it 🙂
At a Star Wars convention, Ray Park (Darth Maul in The Phantom Menace) shows off his double lightsaber skills. pic.twitter.com/mWxODyE3AF
— All The Right Movies (@ATRightMovies) August 17, 2023
Cytat z Mierzwiak data 17 sierpnia, 2023, 19:08No ba, nawet nagrywał motion capture do walki z Ahsoką w Clone Wars 🙂
https://youtu.be/qzYyJa2Upas
No ba, nawet nagrywał motion capture do walki z Ahsoką w Clone Wars 🙂
Cytat z Fandorin data 22 sierpnia, 2023, 21:18Taka ciekawostka z komiksowa: wydawnictwo Lost in Time wyda w tym roku komiks o powstaniu pierwszych Gwiezdnych wojen.
Taka ciekawostka z komiksowa: wydawnictwo Lost in Time wyda w tym roku komiks o powstaniu pierwszych Gwiezdnych wojen.

Cytat z Szaman data 23 sierpnia, 2023, 17:29Ahsoka (lub jak za każdym razem podpowiada mi wiadome zboczenie, Ashoka hehe)
Nie wiem czy obejrzę drugi odcinek. Przede wszystkim jest to śmiertelnie nudne, 45 minut zajmuje im wygrzebanie się ponad to co przedstawiły napisy początkowe. Realizacyjnie też jest coś nie tak, przypomina to zwyczajny serial SF, nie ma tej elegancji i specyficznej atmosfery jaka przebija na przykład z Mandaloriana. Stracili mnie w momencie gdy w głośnikach zaczęła rozbrzmiewać jakaś pop rockowa, chyba koreańska piosenka. Zresztą była uczennica Ahsoki to postać z zupełnie innej bajki, chociaż przecież dobrze wiem, że z tej samej. Pasuje na tej samej zasadzie co mały Anakin skierowany do zbuntowanych 9-latków.
Sporo też dziecinnych rozwiązań: skanowanie mieczy z nagrania w którym są cały czas trzymane w dłoni, wycinanie kółek w podłodze pod czarnymi charakterami, dobrodusznie naiwny dowódca statku.
Jedyny moment który wzbudził we mnie choć odrobinę emocji, to napis żegnający Stevensona.
4-5/10
Ahsoka (lub jak za każdym razem podpowiada mi wiadome zboczenie, Ashoka hehe)
Nie wiem czy obejrzę drugi odcinek. Przede wszystkim jest to śmiertelnie nudne, 45 minut zajmuje im wygrzebanie się ponad to co przedstawiły napisy początkowe. Realizacyjnie też jest coś nie tak, przypomina to zwyczajny serial SF, nie ma tej elegancji i specyficznej atmosfery jaka przebija na przykład z Mandaloriana. Stracili mnie w momencie gdy w głośnikach zaczęła rozbrzmiewać jakaś pop rockowa, chyba koreańska piosenka. Zresztą była uczennica Ahsoki to postać z zupełnie innej bajki, chociaż przecież dobrze wiem, że z tej samej. Pasuje na tej samej zasadzie co mały Anakin skierowany do zbuntowanych 9-latków.
Sporo też dziecinnych rozwiązań: skanowanie mieczy z nagrania w którym są cały czas trzymane w dłoni, wycinanie kółek w podłodze pod czarnymi charakterami, dobrodusznie naiwny dowódca statku.
Jedyny moment który wzbudził we mnie choć odrobinę emocji, to napis żegnający Stevensona.
4-5/10
Cytat z Szaman data 29 sierpnia, 2023, 14:31https://twitter.com/FilmozercyCOM/status/1696512585091207371?t=BCbsQNzqBLQPg5gMUyUuqw&s=19
„Ahsoki” nie zostanie najpopularniejszym serialem Disney+. Oglądalność mocno odstaje od produkcji o Obi-Wanie.https://t.co/8TO7le9y3D
— Filmozercy.com (@FilmozercyCOM) August 29, 2023
Cytat z Mierzwiak data 29 sierpnia, 2023, 15:08Wiadomo było, że wielkiego hitu z tego nie będzie, zresztą już oglądalność Mando zaczęła spadać gdy z niezobowiązującej starwarsowej historii dziejącej się gdzieś na uboczu zrobiono spin-offo cross-over z serialami animowanymi i ludzie przestali ogarniać kto jest kim i dlaczego. Clone Wars i Rebels to nisza dla najzagorzalszych fanów i wydaje mi się, że ci bohaterowie powinni zostać tam, skąd się wywodzą.
Wiadomo było, że wielkiego hitu z tego nie będzie, zresztą już oglądalność Mando zaczęła spadać gdy z niezobowiązującej starwarsowej historii dziejącej się gdzieś na uboczu zrobiono spin-offo cross-over z serialami animowanymi i ludzie przestali ogarniać kto jest kim i dlaczego. Clone Wars i Rebels to nisza dla najzagorzalszych fanów i wydaje mi się, że ci bohaterowie powinni zostać tam, skąd się wywodzą.
Cytat z Mierzwiak data 29 sierpnia, 2023, 16:31I jeszcze miażdżąca recenzja Kuby:
https://immersja.com/festiwal-miernoty-recenzja-dwoch-odcinkow-serialu-ahsoka
I jeszcze miażdżąca recenzja Kuby:
https://immersja.com/festiwal-miernoty-recenzja-dwoch-odcinkow-serialu-ahsoka
Cytat z Szaman data 6 września, 2023, 19:32To już wiadomo w którym odcinku będzie dużo sapania 🙂
https://twitter.com/starwarstufff/status/1699473491618119959
To już wiadomo w którym odcinku będzie dużo sapania 🙂
OFFICIAL: #Ahsoka Episode 5 will air in select theaters in the US and internationally on September 12!
The first time ever a Disney+ series is receiving a limited theatrical release for just a single episode. pic.twitter.com/nOB2kL4qby
— Star Wars Stuff (@starwarstufff) September 6, 2023
Cytat z Mierzwiak data 9 września, 2023, 12:34Pierwszy odcinek Ahsoki rzeczywiście mocno średni i zaskakująco nudny. Raz że z Filoniego słaby reżyser (jego odcinki seriali animowanych były o niebo lepsze), a dwa wyraźnie widać, że miał problem z zawiązaniem akcji, choć jestem zaskoczony jak mimo wszystko oszczędna jest tu ekspozycja dla ludzi którzy nie znają serialu Rebels.
Na szczęście odcinki 2-4 to już Star Wars na jakie czekałem. Fabuła ruszyła do przodu, sporo się dzieje, aktorzy też o wiele lepiej odnajdują się w swoich rolach. Rosario to nie do końca taka Ahsoka jaką bym sobie wyobrażał, ale jest dobra, za to drewniana, jakby nieobecna w pierwszym odcinku Winstead w kolejnych wypada o wiele lepiej.
No i mamy kolejnego już w tej franczyzie fenomenalnego droida, Huygan jest po prostu cudowny.
Świetny jest Ray Stevenson (i jego urodziwa uczennica Billie E(v)ilish), bardzo dostojny, opanowany, bije od niego mądrość i doświadczenie. Byłby idealnym Mistrzem Jedi, fakt że stoi po drugiej stronie czyni go tylko ciekawszym.
Następny odcinek zapowiada się smakowicie!
Pierwszy odcinek Ahsoki rzeczywiście mocno średni i zaskakująco nudny. Raz że z Filoniego słaby reżyser (jego odcinki seriali animowanych były o niebo lepsze), a dwa wyraźnie widać, że miał problem z zawiązaniem akcji, choć jestem zaskoczony jak mimo wszystko oszczędna jest tu ekspozycja dla ludzi którzy nie znają serialu Rebels.
Na szczęście odcinki 2-4 to już Star Wars na jakie czekałem. Fabuła ruszyła do przodu, sporo się dzieje, aktorzy też o wiele lepiej odnajdują się w swoich rolach. Rosario to nie do końca taka Ahsoka jaką bym sobie wyobrażał, ale jest dobra, za to drewniana, jakby nieobecna w pierwszym odcinku Winstead w kolejnych wypada o wiele lepiej.
No i mamy kolejnego już w tej franczyzie fenomenalnego droida, Huygan jest po prostu cudowny.
Świetny jest Ray Stevenson (i jego urodziwa uczennica Billie E(v)ilish), bardzo dostojny, opanowany, bije od niego mądrość i doświadczenie. Byłby idealnym Mistrzem Jedi, fakt że stoi po drugiej stronie czyni go tylko ciekawszym.
Następny odcinek zapowiada się smakowicie!