aby założyć posty i tematy.

Star Wars

PreviousPage 42 of 52Next

Zupełnie przestrzelili z konwencją, jeszcze trzeba było wstawić Red Hotów, albo ZZ Top 🙂 Ale pojedyncze ujęcia wyłaniają się z tego wspaniałe.

Mierzwiak and robgordon have reacted to this post.
Mierzwiakrobgordon

W końcu ktoś pomodlił się do właściwego Boga 🙂 A tak poważnie, nie sądzę aby ona była źródłem wszelkiego zła.

Andor S2 będzie wychodzić przez 4 tygodnie, w 3-odcinkowych segmentach. Każdy z nich opowie odrębną historię osadzoną w różnym czasie prowadzącym do wydarzeń z Rogue One.

robgordon has reacted to this post.
robgordon

Obchody 20-lecia Zemsty Sithów.

https://twitter.com/starwars/status/1894417095724863576

Cytat z Szaman data luty 24, 2025, 18:20

Zupełnie przestrzelili z konwencją, jeszcze trzeba było wstawić Red Hotów, albo ZZ Top 🙂 Ale pojedyncze ujęcia wyłaniają się z tego wspaniałe.

Mam nadzieję że to jedynie chęć dotarcia do widzów którzy pominęli pierwszy sezon, a nie faktyczna zmiana konwencji. Bo jestem też w stanie uwierzyć w to, że w Disneyu ktoś uznał że serialowi potrzebne są luz i heheszki.

Nie chwycił za serce, taki mocno korporacyjny plakat. Andor to powinna być robota pasjonatów, ten jedyny kochany, wielbiony, wychuchany, prawie, że podziemny mimo ogromnego budżetu kawałek nowych Gwiezdnych Wojen.

Ufff, w końcu materiał dla takich widzów jak ja 🙂

Roboty z planu Mandalorian i Grogu

Zemsta Sithów powróci do polskich kin od 21 do 27 kwietnia.

Szlag a dopiero co obejrzałem z płyty bo byłem przekonany że szanse na polskie seanse rocznicowe są równe zeru :/

Oficjalna przypominajka:

Hej, co myślicie o rocznicowych plakatach SW od Matta Fergusona?

Wiem, że @Mierzwiak ich nie trawi, a dla mnie - szczególnie zestawione obok siebie - wypadają całkiem fajne. Szczególnie dobrze się udał ten do Powrotu Jedi i minimalnie gorzej do Mrocznego widma (w nim nie wyszła mu Natalie, która zamiast na 16, wygląda na 50 lat). Ciekawe, czy będą szykować coś podobnego przy re-releasie oryginału w 2027... No i szkoda, że pominięto Atak klonów.

Jakoś totalnie olewałem te powroty do kin i dopiero dzisiaj zerknąłem jak sobie poradziły w box office. Imperium zarobiło $2,482m (plus jakieś grosze poza USA), ale to było w trakcie pandemii i największych restrykcji, więc trudno było o większy sukces. Powrót Jedi nastąpił na równo 7 dni w ostatni piątek kwietnia (czyli czeka nas powtórka w tym roku z Zemstą Sithów) i w 475 kinach zarobił aż $7,26m, dzięki czemu wynik krajowy filmu wzrósł do $316,6m, co oznacza, że od dwóch lat Epizod VI znowu jest górą nad Epizodem II. Mroczne widmo natomiast trafiło do aż 2700 kin gdzie przez 4 tygodnie zarobiło ponad $13 milionów, dzięki czemu w rankingu wszech czasów film wyprzedził Krainę lodu II i Gdzie jest Dory (+$6,4 miliona poza USA = $19,43m zarobione na 25. rocznicę). Ciekawe jak dobrze pod tym względem pójdzie Zemście Sithów, do której chyba dołożę swoje kilka złotych 🙂

Z tymi plakatami mam taki problem, że one wyglądają jak okładki książek. Najlepszy jest ten do Mrocznego Widma, jedyny który umieściłbym z przyjemnością na tapecie telefonu, lub monitora.

Juby has reacted to this post.
Juby

Multikino też będzie wyświetlać Zemstę Sithów 🙂

Wygląda na to, że będzie przemówienie Mon Mothmy w Senacie po którym Imperator w zasadzie wydał na nią wyrok śmierci a w ucieczce pomogła jej ekipa ze Star Wars Rebels. Żadnego cameo tych postaci się nie spodziewam ale pewnie padnie nazwa ich statku.

robgordon has reacted to this post.
robgordon
PreviousPage 42 of 52Next