aby założyć posty i tematy.

The Lord of the Rings

PreviousPage 19 of 27Next

Oglądalność S2 wszystko zweryfikuje.

Przyznam że zwiastun wygląda bardzo w porządku i rozbudził we mnie na nowo zainteresowanie, które jak sądziłem już u mnie nie występuje.

Fajnie by było gdyby udało się uniknąć memicznych wpadek (patrz Galadriela na koniu). One zawsze generują wiele negatywnych emocji i są łakomym kąskiem dla fandomowych oszołomów. Oczywiście zakładając, że uda się twórcom dostarczyć dobrą historię, to podstawa.

Coraz więcej swoją drogą pojawia się nowych informacji:

• Użyją imienia Annatara
  • Maja prawa do niebieskich magów (Stranger? A drugiego gra Ciaran Hinds?)
  • Robią sporą zmianę w związku z Galadriela, jej pierścień ma sprawić że będzie bardziej "connected to the Middle Earth", bardziej pokorna i uczuciowa
  • Będą retrospekcje Adara i Daytona
  • Charles Edwards trzecim najważniejszym aktorem sezonu

A z rzeczy spoilerowych

Spoiler
Celeborna jednak nie będzie

A co do Bronwyn - lubię Nazanin, ale śmierć bohaterki może pchnąć wątek Arondira (jednej z najlepszych postaci) i Theo (jednej z najgorszych postaci) w ciekawszym kierunku, zwłaszcza jak zmieszamy ich z Isildurem.

Moje podstawowe oczekiwania to przede wszystkim większą skala w tym rozumieniu że więcej ulic w miastach, pomieszczeń, lokacji, poczucie że te miejsca są duże. Większe tłumy (tutaj s01 prawdopodobnie dobiła pandemia) i w końcu ogarnięcie kwestii odległości, logiki czasu i przestrzeni etc

Jakby ktoś był ciekaw, to popełniłem - w standardowym dla siebie stylu spekulacji - tekst o tym do czego mają twórcy prawa i co może ekipa Jacksona zaadaptować na ten tajemniczy drugi film i dalej.

https://immersja.com/historia-srodziemia-o-czym-moze-opowiedziec-drugi-film-jacksona

https://twitter.com/FellowshipFans/status/1799492007347327462

Myślę, że akurat jeśli faktycznie nic się wydarzy to tu nie ma co się martwić o powrót. Zwłaszcza, że Ian jest ciągle w stanie grać co noc na scenie.

Dla mnie dość ważna jest kwestia Viggo. Jeśli nagle dołączy do obsady to trochę urośnie we mnie wiara w cały projekt. Ale jeśli mu zaproponują powrót, a on odrzuci scenariusz...cóż.

Jeśli tak to obaj będą pewnie bardziej przypominać postaci animowane komputerowo aniżeli aktorów. Przy obecnym stanie umysłowym Jacksona postawienie na komputerowe odmłodzenie w ogóle mnie nie zdziwi

Przeglądałem ostatnio scenami całą trylogię i nie wiem jak to się stało, ale dopiero teraz zauważyłem, że w Drużynie jest takie oto monstrum: (tak, to faktyczna klatka z filmu!)

To na końcu, gdy Frodo przypomina sobie słowa Gandalfa z Morii i obraz przechodzi z McKellena na Wooda 🙂

Cytat z Mierzwiak data czerwiec 9, 2024, 10:00

Jeśli tak to obaj będą pewnie bardziej przypominać postaci animowane komputerowo aniżeli aktorów. Przy obecnym stanie umysłowym Jacksona postawienie na komputerowe odmłodzenie w ogóle mnie nie zdziwi

Mortensen twierdzi, że raczej nie jest zainteresowany odmładzaniem i trzeba by go przekonać. A akurat jemu w takich kwestiach zaufać można.

Ale też sie tego obawiam. Ja generalnie nie obraziłbym się jakby byli w tym wieku jakim są, bardzo mocno mi lata wiarygodność, Mortensena idzie ucharakteryzować tak by nadal wyglądał epicko, a Gandalf odmładzany być zwyczajnie nie musi.

Generalnie książkowa historia Golluma otwiera jednak nieco łatwiejsze opcje powrotów: Legolasa, Thranduila, Galadrieli, Celeborna.

Yyyyyy... Sorry, ale nie. NIE.

Ja tam się nie znam, ale bardzo pachnie mi latami 90-tymi. Jednak nie urzeka.

Będzie hit... w Japonii. 😛

Miało być anime to jest anime 😛 mnie pasuje, chociaż oczywiscie gdyby to ode mnie zależało to wybrałbym zupełnie inny styl.

Przyznam że totalnie umknęło mi, że ma to być anime, więc moja wina 🙂

Uwielbiam filmy Ghibli więc nie powinienem narzekać, ale tyle się dzieje ciekawego w świecie animacji, że wolałbym jednak coś wizualnie bardziej interesujące, choć to oczywiście tylko trzy kadry i wcale nie jest wykluczone, że ostatecznie film będzie potrafił zachwycić.

Kuba has reacted to this post.
Kuba

Czuję, że to flopnie.

Zależy jaki ma budżet, ale osobiście nie widzę dla tego więcej niż $80M w Ameryce Płn.

https://twitter.com/FellowshipFans/status/1810308768242008066?t=-x76CTc9FQP9TZcY_KBAsw&s=19

https://twitter.com/FellowshipFans/status/1810307970787360967?t=yQ1rVKBRe8Inyo9nFPOwVw&s=19

Jeden z moich ulubionych aktorów obsadzony w roli mojego ulubionego z elfów.

I wygląda żenująco.

Życie to jednak nie ma litości 🙂

PreviousPage 19 of 27Next