aby założyć posty i tematy.

The Lord of the Rings

PreviousPage 23 of 27Next

Ale jaka tu niby miałaby nastąpić zmiana z tymi samymi showrunnerami? Mają swoją wizję, na dobre czy złe, i ją realizują. Tak już będzie do samego końca o ile jakimś cudem, może pod wpływem naprawdę złych wyników oglądalności, Bezos ich nie wymieni, ale to się raczej nigdy nie stanie.

A motyw z Sauronem mi się podobał, mogli tylko lepiej zaznaczyć że spędził w tej jaskini może i nawet dziesiątki lat.

Może użyłem złego słowa, bo oczywiście w żadną zmianę nie wierzyłem, po prostu nie widzę tu lepszej jakości w stosunku do pierwszego sezonu o której często wspominali recenzenci.

A czy Tolkien nie nadaje się do TV, to bym nie przesądzał, najpierw by trzeba było sprawdzić serial pod wodzą dobrych scenarzystów, Amazon podjął dość awangardową decyzje i zatrudnił słabych, więc na razie nie mam porównania.

Ja też uważam, że absolutnie nie ma tak, że Tolkien się do telewizji nie nadaje. Uważam również, że to nie scenarzyści są największym problemem. Dla mnie jest nim liczba odcinków, fakt że całość to absolutny pęd do mety i na wszystko brakuje czasu. Efektem jest na przykład kuriozalny wątek Numenoru. Trzy dodatkowe odcinki na sezon mogłyby uczynić cuda...lub jeden wątek mniej. Nawet na lubię Nori i Weyman będzie lepszym Gandalfem niż mogłem zakładać to jest to potwornie nudne.

Co do Saurona i Annatara to nie mam słowa zastrzeżenia. Jak w 1 sezonie, doskonałe od początku do końca. Vickers aktorsko rewelacja.

Słaba oglądalność Rings of Power, ale nie wiem na ile wiarygodne jest źródło którym tutaj się posiłkują.

https://deadline.com/2024/09/lord-of-the-rings-rings-of-power-season-2-premiere-viewership-samba-1236077869/

Zobaczymy jeszcze jak Nielsen, ale cudów się nie spodziewam. (i nie spodziewałem)

Trochę frustrujący S2E4 Rings of Power.

- Wątek Nori i To Gandalf Prawda? znowu wystawił moją cierpliwość na próbę i chyba nie było w nim w tym sezonie póki co nic, co by mi się podobało, włącznie z Tomem Bombadilem którego w ogóle nie czuję, może dlatego że nie było pomysłu na przedstawienie tej pominiętej przez Jacksona postaci,

- chyba po raz pierwszy zrozumiałem, czemu ludzie znajdują Galadrielę tak irytującą, w tym odcinku była nieznośna,

- piękny wizualnie występ entów i to w sumie tyle, przyszli i poszli.

Cytat z Szaman data wrzesień 4, 2024, 19:52

Słaba oglądalność Rings of Power, ale nie wiem na ile wiarygodne jest źródło którym tutaj się posiłkują.

https://deadline.com/2024/09/lord-of-the-rings-rings-of-power-season-2-premiere-viewership-samba-1236077869/

Samba liczy tylko USA i obejmuje tylko podpiętych przez  telewizję, nie obejmuje oglądalności z urządzeń mobilnych.

Poza tym to taki trend w tym roku. HoD zaliczylo również dokładnie 50% spadku a tam liczono również HBO, nie tylko Max (wiadomo szersza publika). No, ale ta informacja nie pasuje pod narrację 🙂

Nielsen też nie wiele mówi bo próbka jest jeszcze mniejsza.

Cytat z Mierzwiak data wrzesień 5, 2024, 22:42

- chyba po raz pierwszy zrozumiałem, czemu ludzie znajdują Galadrielę tak irytującą, w tym odcinku była nieznośna,

Gabinet Figur Woskowych 3: Powrót do Śródziemia.

Mierzwiak has reacted to this post.
Mierzwiak

Skończy się na tym, że Gollum jako jedyny będzie wyglądać jak żywa istota.

Zażenowany jestem

Variety wywiesić już musiało białą flagę

https://twitter.com/FellowshipFans/status/1832361588013006958?t=X6VkoIaNPJNWFNF__2hmog&s=19

https://twitter.com/FellowshipFans/status/1832363495892861330?t=onuVgNrP3x-bS5vmvR4lIg&s=19

Ale tak, Samba dało swoją statystyke, Variety dało swoją (błędną, sprytnie unikającą premiery) i co się nabiło clickbaitow to się nabiło 🙂

Nic Hobbit nie nauczył

Ależ nauczył 🙂

robgordon has reacted to this post.
robgordon

McKellen nic takiego nie powiedział 🙂

Kurcze, muszą naginać pod kliki nawet tak proste informacje?

Tutaj internet zbiorowo nagiął pod tezę.

THR potwierdza że po wynikach 2 sezonu RoP (ponad 40 mln widzów w pierwsze 11 dni, top 5 wszechczasów Prime Video w tym okresie, #1 globalnie w tym czasie + "kilkadziesiąt" milionów oglądających s01 w tym roku) Amazon nie zmienia planów i zrobi 5 sezonów.

Pierścienie z najlepszym odcinkiem w swojej historii. Wszystko top, zero zastrzeżeń. Nadal niektóre wątki NIGDY nie będą tak dobre jakby mogły być z powodu słabej podbudowy i braku czasu, ale przykład Numenoru pokazuje że można uratować to co zostało.

PreviousPage 23 of 27Next