The Lord of the Rings
Cytat z Mierzwiak data 27 września, 2024, 08:40Widzisz, tak mnie zirytował ten odcinek że zapomniałem o pocałunku. Co mogę powiedzieć, whatever?
Widzisz, tak mnie zirytował ten odcinek że zapomniałem o pocałunku. Co mogę powiedzieć, whatever?
Cytat z Kuba data 27 września, 2024, 09:03Szkoda, że pewnie ciężko będzie zobaczyć ich wszystkich po RoP w jakimś równie ciekawym projekcie i będę musiał wrócić do oglądania brytyjskiej telewizji kategorii D (cudowna rzecz) by ich zobaczyć, tak jak robiłem nadrabiając ich twórczość przed serialem. Strasznie się z tymi aktorami zżyłem.
Szkoda, że pewnie ciężko będzie zobaczyć ich wszystkich po RoP w jakimś równie ciekawym projekcie i będę musiał wrócić do oglądania brytyjskiej telewizji kategorii D (cudowna rzecz) by ich zobaczyć, tak jak robiłem nadrabiając ich twórczość przed serialem. Strasznie się z tymi aktorami zżyłem.
Cytat z Mierzwiak data 27 września, 2024, 10:01Mateusz z Filmożerców postanowił zostać Naczelnym Clickbaiterem i takie tego skutki.
Mateusz z Filmożerców postanowił zostać Naczelnym Clickbaiterem i takie tego skutki.
Cytat z Kuba data 27 września, 2024, 10:12Bawi mnie, że jako powody by umniejszać wynikowi RoP podaje, że w wynik Nielsena wlicza się ponad 400 mln rewatchy 1 sezonu...po czym jako przykład lepszego wyniku podaje HoD, a w ten wynik wlicza...rewatche całego 1 sezonu. Ma sens.
Bawi mnie, że jako powody by umniejszać wynikowi RoP podaje, że w wynik Nielsena wlicza się ponad 400 mln rewatchy 1 sezonu...po czym jako przykład lepszego wyniku podaje HoD, a w ten wynik wlicza...rewatche całego 1 sezonu. Ma sens.
Cytat z Szaman data 27 września, 2024, 10:30Cytat z Mierzwiak data wrzesień 27, 2024, 10:01Mateusz z Filmożerców postanowił zostać Naczelnym Clickbaiterem i takie tego skutki.
Strasnie mnie męczą ostatnio, widać, że trwa jakaś walka o przetrwanie strony. A jeszcze gorsze są te artykuły w stylu "ogromny hit zawitał na streaming!", a to Terminator 2, albo inny tytuł sprzed lat który był już na kilku serwisach. Albo robienie newsa z premiery trzech części Uprowadzonej.
Cytat z Mierzwiak data wrzesień 27, 2024, 10:01Mateusz z Filmożerców postanowił zostać Naczelnym Clickbaiterem i takie tego skutki.
Strasnie mnie męczą ostatnio, widać, że trwa jakaś walka o przetrwanie strony. A jeszcze gorsze są te artykuły w stylu "ogromny hit zawitał na streaming!", a to Terminator 2, albo inny tytuł sprzed lat który był już na kilku serwisach. Albo robienie newsa z premiery trzech części Uprowadzonej.
Cytat z Janko data 27 września, 2024, 17:17Cytat z Mierzwiak data wrzesień 26, 2024, 22:33Rings of Power naprawdę mnie wkurza, bo ciągle miesza rzeczy dobre ze słabymi.
Mam tak od początku z tym serialem. Ale ten odcinek i tak był OK. Nudy nie było, bitwa też całkiem niezła.
Cytat z Mierzwiak data wrzesień 26, 2024, 22:33Rings of Power naprawdę mnie wkurza, bo ciągle miesza rzeczy dobre ze słabymi.
Mam tak od początku z tym serialem. Ale ten odcinek i tak był OK. Nudy nie było, bitwa też całkiem niezła.
Cytat z Mierzwiak data 27 września, 2024, 17:26Bitwa mi się nie podobała, z jednej strony widać zainwestowane pieniądze, z drugiej montażowo-zdjęciowo-inscenizacyjną bezradność. Plus idiotyczna machina do rozwalania murów, co to miało być i jak działało!?
Bitwa mi się nie podobała, z jednej strony widać zainwestowane pieniądze, z drugiej montażowo-zdjęciowo-inscenizacyjną bezradność. Plus idiotyczna machina do rozwalania murów, co to miało być i jak działało!?
Cytat z Janko data 27 września, 2024, 17:39Coś tam wbijali w ten mur i wtedy... też nie ogarniam to chyba za mądre dla mnie.
Najfajniejszy nostalgiczno-humorystyczny moment odcinka? Celebrimbor pije herbatę ze szklanki z uchwytem rodem z PRL-u 🙂
Coś tam wbijali w ten mur i wtedy... też nie ogarniam to chyba za mądre dla mnie.
Najfajniejszy nostalgiczno-humorystyczny moment odcinka? Celebrimbor pije herbatę ze szklanki z uchwytem rodem z PRL-u 🙂
Cytat z Kuba data 1 października, 2024, 11:53W skrócie: zgadzam się z Mierzwiakiem. Bez rozpisywania bo niestety pracuje nad esejem o serialu a rozpisywanie się o różnych aspektach sprawia że trochę się wypalam.
Natomiast sam odcinek się dla mnie broni pomimo rozczarowującej bitwy bo jego sedno jest dla mnie nadal fenomenalne. Czyli Sauron/Celebrimbor (zwłaszcza w formie paraleli do Morgotha/Saurona) oraz Galadriela (coraz bardziej podoba mi się zarysowanie Galadrieli/Adara/Saurona jako jednej postaci, a może odcieni tej samej przypowieści). Edwards, Vickers, Clark są tak doskonali że odpuszczam wszystko, a również ich sceny były bardzo dobrze napisane i ratowało to dramatyczny montaż.
W skrócie: zgadzam się z Mierzwiakiem. Bez rozpisywania bo niestety pracuje nad esejem o serialu a rozpisywanie się o różnych aspektach sprawia że trochę się wypalam.
Natomiast sam odcinek się dla mnie broni pomimo rozczarowującej bitwy bo jego sedno jest dla mnie nadal fenomenalne. Czyli Sauron/Celebrimbor (zwłaszcza w formie paraleli do Morgotha/Saurona) oraz Galadriela (coraz bardziej podoba mi się zarysowanie Galadrieli/Adara/Saurona jako jednej postaci, a może odcieni tej samej przypowieści). Edwards, Vickers, Clark są tak doskonali że odpuszczam wszystko, a również ich sceny były bardzo dobrze napisane i ratowało to dramatyczny montaż.
Cytat z Mierzwiak data 1 października, 2024, 12:23No to ja się zgadzam z Kubą, aktorzy / scenariusz > reżyseria / montaż / praca kamery.
Nie czekając na finał sezonu już teraz mogę napisać jedno: wątek Nori i Gandalfa powinien być zmieszczony w S1.
No to ja się zgadzam z Kubą, aktorzy / scenariusz > reżyseria / montaż / praca kamery.
Nie czekając na finał sezonu już teraz mogę napisać jedno: wątek Nori i Gandalfa powinien być zmieszczony w S1.
Cytat z Kuba data 1 października, 2024, 12:35Na ten moment z racji zbyt małej ilości odcinków (minimum 3 na sezon!) nie widzę usprawiedliwienia istnienia wątku Nori. Nie potrzebujemy origin Shire.
Z Gandalfem domyślam się, że nie chodzi o opowieść o tym czemu zaczął być sympatykiem hobbitów (tego nie należy tłumaczyć!) a raczej będziemy mieć historię tego jak zasłużył na Pierścień Cirdana...mają tylko 8 odcinków na sezon poświęciłbym i ten wątek. Ale z drugiej strony taki Adar tak się splata z wątkami innych że na razie nie będę wyrokował czy Gandalf nie będzie istotnym elementem układanki.
Na ten moment z racji zbyt małej ilości odcinków (minimum 3 na sezon!) nie widzę usprawiedliwienia istnienia wątku Nori. Nie potrzebujemy origin Shire.
Z Gandalfem domyślam się, że nie chodzi o opowieść o tym czemu zaczął być sympatykiem hobbitów (tego nie należy tłumaczyć!) a raczej będziemy mieć historię tego jak zasłużył na Pierścień Cirdana...mają tylko 8 odcinków na sezon poświęciłbym i ten wątek. Ale z drugiej strony taki Adar tak się splata z wątkami innych że na razie nie będę wyrokował czy Gandalf nie będzie istotnym elementem układanki.
Cytat z Kuba data 3 października, 2024, 08:36https://twitter.com/FilmozercyCOM/status/1841739037737992319?t=4dwQmEBDNG6qtIXs-o6DxA&s=19
Kolejny popis
Drugi sezon „Pierścieni Władzy” ze sporym spadkiem oglądalności.https://t.co/ctZTfUmSzA
— Filmozercy.com (@FilmozercyCOM) October 3, 2024
Kolejny popis
Cytat z Mierzwiak data 4 października, 2024, 08:40Nie jestem pod jakimś szczególnym wrażeniem tego finału, raczej wszystko po sznureczku zmierzało tam, gdzie zmierzać miało, ale też nic nie rozsierdziło mnie tak, jak w odcinku 7.
Trzy zgony zrobiły takie wrażenie, jakie miały zrobić, i tylko dziwne, że wszyscy przeszli do porządku dziennego nad PIEPRZONYM BALROGIEM 🙂 Motyw ze skokiem z przepaści w najbliższych dniach będzie pewnie ulubionym motywem wiadomych jutubowych kanałów ale jakoś bardzo mi nie przeszkadzał. Pożegnanie (to już, prawda?) z Nori powinno mieć w sobie więcej emocji, ale to tylko pokazuje, jak bardzo nie było pomysłu na obecność Harfootów w tym sezonie. Dark Wizard zmarnowany, to był bezsensowny występ a szkoda, bo nieco campowa gra Hindsa bardzo mi odpowiada.
No cóż, czekam na ciąg dalszy ale nie robię sobie nadziei, że serial złapie nieco oddechu i zwolni.
Nie jestem pod jakimś szczególnym wrażeniem tego finału, raczej wszystko po sznureczku zmierzało tam, gdzie zmierzać miało, ale też nic nie rozsierdziło mnie tak, jak w odcinku 7.
Trzy zgony zrobiły takie wrażenie, jakie miały zrobić, i tylko dziwne, że wszyscy przeszli do porządku dziennego nad PIEPRZONYM BALROGIEM 🙂 Motyw ze skokiem z przepaści w najbliższych dniach będzie pewnie ulubionym motywem wiadomych jutubowych kanałów ale jakoś bardzo mi nie przeszkadzał. Pożegnanie (to już, prawda?) z Nori powinno mieć w sobie więcej emocji, ale to tylko pokazuje, jak bardzo nie było pomysłu na obecność Harfootów w tym sezonie. Dark Wizard zmarnowany, to był bezsensowny występ a szkoda, bo nieco campowa gra Hindsa bardzo mi odpowiada.
No cóż, czekam na ciąg dalszy ale nie robię sobie nadziei, że serial złapie nieco oddechu i zwolni.
Cytat z Janko data 4 października, 2024, 20:56Jakby jeszcze wymienili tych 2 panów stojących na czele (coś mi się wydaje że to oni opowiadają z najgorsze i najgłupsze elementy serialu) to byłbym w pełni zadowolony. Ostatni odcinek jak cały sezon raz dobrze raz źle, ale co bym nie narzekał i tak obejrzę kolejny sezon.
Cytat z Mierzwiak data październik 4, 2024, 08:40Motyw ze skokiem z przepaści w najbliższych dniach będzie pewnie ulubionym motywem wiadomych jutubowych kanałów ale jakoś bardzo mi nie przeszkadzał.
E tam, na pewno nie będzie, przecież każdy wie, że ziemia świetnie amortyzuje upadek z dużej wysokości.
Jakby jeszcze wymienili tych 2 panów stojących na czele (coś mi się wydaje że to oni opowiadają z najgorsze i najgłupsze elementy serialu) to byłbym w pełni zadowolony. Ostatni odcinek jak cały sezon raz dobrze raz źle, ale co bym nie narzekał i tak obejrzę kolejny sezon.
Cytat z Mierzwiak data październik 4, 2024, 08:40Motyw ze skokiem z przepaści w najbliższych dniach będzie pewnie ulubionym motywem wiadomych jutubowych kanałów ale jakoś bardzo mi nie przeszkadzał.
E tam, na pewno nie będzie, przecież każdy wie, że ziemia świetnie amortyzuje upadek z dużej wysokości.
Cytat z Kuba data 4 października, 2024, 23:15Jeśli mam być zupełnie szczery to powołując się na historię z legendarium w tym przeżyciu nie ma nic dziwnego. Elfy tolkienowe z zasady redefiniuja zasady.
Nie rozumiem też irytacji na showrunnerow i skąd założenie że oni są problemem. Chociażby wywiady wskazują że świetnie rozumieją lore a serial się wywala na małych rzeczach - bo w skali makro, kierunku artystycznym i pomyśle na konkretne watki jest odważny, ciekawy, momentami fantastyczny. Większe pretensje mam do doświadczonych producentów którzy nie widzą jak utrudniają pracę dwóm naprawdę dobrym, zapalonym w materiale, pisarzom.
Moim zdaniem świetny finał jak na warunki.
Dark Wizard na pewno wróci, cieszę się że mamy potwierdzenie że jest jednym z Niebieskich. Scena otwierająca cudowna a kolejny longshot w Eregionie najbardziej epicka rzecz związana z ową lokacją ;P
Vickers, Clark (jak mówiłem od zawsze, Galadriela jest jaka jest z określonego powodu i transformacja w Panią Światła wyszła świetnie) oraz Edwards znowu dali popisy. Ten pierwszy bezdyskusyjnie musi być do Emmy nominowany.
Jeśli mam być zupełnie szczery to powołując się na historię z legendarium w tym przeżyciu nie ma nic dziwnego. Elfy tolkienowe z zasady redefiniuja zasady.
Nie rozumiem też irytacji na showrunnerow i skąd założenie że oni są problemem. Chociażby wywiady wskazują że świetnie rozumieją lore a serial się wywala na małych rzeczach - bo w skali makro, kierunku artystycznym i pomyśle na konkretne watki jest odważny, ciekawy, momentami fantastyczny. Większe pretensje mam do doświadczonych producentów którzy nie widzą jak utrudniają pracę dwóm naprawdę dobrym, zapalonym w materiale, pisarzom.
Moim zdaniem świetny finał jak na warunki.
Dark Wizard na pewno wróci, cieszę się że mamy potwierdzenie że jest jednym z Niebieskich. Scena otwierająca cudowna a kolejny longshot w Eregionie najbardziej epicka rzecz związana z ową lokacją ;P
Vickers, Clark (jak mówiłem od zawsze, Galadriela jest jaka jest z określonego powodu i transformacja w Panią Światła wyszła świetnie) oraz Edwards znowu dali popisy. Ten pierwszy bezdyskusyjnie musi być do Emmy nominowany.