aby założyć posty i tematy.

The Lord of the Rings

PreviousPage 26 of 27Next

Btw co do klifu.

Widziałem odcinek drugi raz i ona upada najpierw na wysokie drzewo. Na dole widać też że połamała dużo gałęzi. Nadal naciagane jeśli trzeba się czepiać ale moim zdaniem do odpuszczenia.

Laska Gandalfa zresztą też pojawia się wcześniej w odcinku w tle.

Mierzwiak has reacted to this post.
Mierzwiak

Laskę od razu zauważyłem, Nori wcześniej odrzuca ją na bok już po całej akcji z Mrocznym Czarodziejem.

Kuba has reacted to this post.
Kuba

Męczę cały czas poszczególne sceny, zwłaszcza ostatnią rozmowę Adara i Galadrieli. Pierwszą w której jakoś nie wyobrażam sobie Mawle'a i Hazeldine wydaje się tu idealny.

Brakuje mi trochę więcej materiałów BTS bo każdy urywek pokazuje mnóstwo fascynujących rzeczy i gigantyczną pracę włożoną w produkcję. Tak jak ta scena gdzie jest zmiana w Eregionie. Ale na przykład dziwne kopnięcie w wykonaniu konia Elronda - chociaż sam koń ewidentnie jest wklejony do samego otoczenia to sama sztuczka nie jest w CGI tylko rzeczywiście wytrenowali konia tak by coś takiego, z jeźdźcem na grzbiecie, zrobił. Chętnie też bym więcej zobaczył z samej bitwy czy z tego fantastycznego longshota z finału bo też każdy materiał zza kulis pokazuje jak wiele tu zrobiono rzeczy praktycznie.

Aż ciężko uwierzyć, że nie idą tropem fenomenu jakim okazały się BTS do LOTRa.

Poza tym jest mnóstwo ujęć w serialu które są potwierdzone jako nawiązania do malarstwa i fajnie byłoby z twórcami się w to zagłębić. Bo na przykład takie coś, chętnie bym się dowiedział czy było zaplanowane:

https://twitter.com/uruk_art/status/1842697053396181006?t=PP8EwCD3fiS6E3j7iNUacw&s=19

Mierzwiak

Wygląda na to, że świat Tolkiena idzie w kierunku, w którym jakiś czas temu udały się Star Wars.

Szaman has reacted to this post.
Szaman

The Fellowship of the Ring (kino, wersja rozszerzona)

Mam wersje kinowe i rozszerzone w pierwszym wydaniu Blu-ray, zremasterowanych wydaniach Blu-ray, jak i UHD. Mogę je sobie włączać kiedy chcę i oglądać choćby i codziennie, ale seans kinowy to seans kinowy, w tym przypadku pierwszy od 17 lutego 2002, kiedy to premierowo obejrzałem Drużynę w nieistniejącym już łódzkim kinie Bałtyk.

Sam seans oczywiście, nie inaczej i bez zaskoczenia:

Kino jakiego już nie ma i zapewne więcej nie będzie, absolutne, doskonałe, z włożoną weń pasją, miłością, talentem, szacunkiem dla materiału źródłowego i ciężką pracą widocznymi w zasadzie w każdym kadrze.

Szaman and robgordon have reacted to this post.
Szamanrobgordon

Viggo Mortensen namawiany na powrót do roli Aragorna

https://www.worldofreel.com/blog/2024/12/4/viggo-mortensen-asked-to-return-for-the-lord-of-the-rings-the-hunt-for-gollum

For money.

Szaman

Oj posiedzą w NZ, powspominają młodość, będzie fajnie 🙂

No wiem, wiem. I tak najbardziej boję się wpływu Jacksona i odmłodzonych plastusiowych kreatur rodem z Here Zemeckisa.

Oj ja też. Może to właśnie na tym polu trwa przekonywanie Viggo.

Dopiero teraz zorientowałem się, że animowany Władca Pierścieni krąży w ten weekend przedpremierowo po polskich kinach (tak, pamiętam, że już niedziela). Tylko, że chyba w mniej ciekawych godzinach. Ja odpuszczam, ale może ktoś jest bardziej zainteresowany.

Ja całkiem odpuszczam kino, ten film wygląda jak te wszystkie produkowane taśmowo na DVD/Blu-ray animacje ze świata DC i tam powinien od razu trafić. Poczekam na Max gdzie pewnie wyląduje jeszcze w styczniu.

Heh, no dobra, jednak idę, dają 1000 punktów payback (trzeba aktywować kupon) za trzy seanse w Multi od 1.12 do 31.10 a w kolejce mam akurat Bejbigerl i Robina Szympansa.

Szaman

Sądzę, że na forum filmowym to nie grzech 🙂

Mierzwiak

Trochę smutne z perspektywy reżysera.

Tak myślę o tym i myślę i nie wiem jak WB mogło tak mocno spalić swój własny film już 2 dni po premierze. Zaslav nie cierpi ludzi odpowiedzialnych za tę animację? Przecież jeśli na cokolwiek liczono upychając go w połowie grudnia, to na te 3 mln$ więcej zarobionych między 25 grudnia, a 1 stycznia. Właśnie wytworzyli wokół własnej produkcji dziwny posmak scamu i nawet nie doczeka ona w kinach do Wigilii.

The Lord of the Rings: The War of the Rohirrim

Rzeczywiście to powinno od razu trafić na streaming. Przyzwoite, ale do zapomnienia. Widać też, że film powstał na szybko żeby nie stracić praw. Wizualnie może być, ale z lepszym studiem i dłuższym czasem to powinno być dopieszczone na maksa. Scenariusz to już w ogóle sklecony w godzinę. W sumie tytułowa wojna (składająca się z jednej i bitwy i jednego oblężenia) została spowodowana przez zbyt mocne uderzenie w gębę jednego władcy przez drugiego.

PreviousPage 26 of 27Next