The Lord of the Rings
Cytat z Kuba data 5 października, 2024, 10:23Btw co do klifu.
Widziałem odcinek drugi raz i ona upada najpierw na wysokie drzewo. Na dole widać też że połamała dużo gałęzi. Nadal naciagane jeśli trzeba się czepiać ale moim zdaniem do odpuszczenia.
Laska Gandalfa zresztą też pojawia się wcześniej w odcinku w tle.
Btw co do klifu.
Widziałem odcinek drugi raz i ona upada najpierw na wysokie drzewo. Na dole widać też że połamała dużo gałęzi. Nadal naciagane jeśli trzeba się czepiać ale moim zdaniem do odpuszczenia.
Laska Gandalfa zresztą też pojawia się wcześniej w odcinku w tle.
Cytat z Mierzwiak data 5 października, 2024, 10:26Laskę od razu zauważyłem, Nori wcześniej odrzuca ją na bok już po całej akcji z Mrocznym Czarodziejem.
Laskę od razu zauważyłem, Nori wcześniej odrzuca ją na bok już po całej akcji z Mrocznym Czarodziejem.
Cytat z Kuba data 6 października, 2024, 12:41Męczę cały czas poszczególne sceny, zwłaszcza ostatnią rozmowę Adara i Galadrieli. Pierwszą w której jakoś nie wyobrażam sobie Mawle'a i Hazeldine wydaje się tu idealny.
Brakuje mi trochę więcej materiałów BTS bo każdy urywek pokazuje mnóstwo fascynujących rzeczy i gigantyczną pracę włożoną w produkcję. Tak jak ta scena gdzie jest zmiana w Eregionie. Ale na przykład dziwne kopnięcie w wykonaniu konia Elronda - chociaż sam koń ewidentnie jest wklejony do samego otoczenia to sama sztuczka nie jest w CGI tylko rzeczywiście wytrenowali konia tak by coś takiego, z jeźdźcem na grzbiecie, zrobił. Chętnie też bym więcej zobaczył z samej bitwy czy z tego fantastycznego longshota z finału bo też każdy materiał zza kulis pokazuje jak wiele tu zrobiono rzeczy praktycznie.
Aż ciężko uwierzyć, że nie idą tropem fenomenu jakim okazały się BTS do LOTRa.
Poza tym jest mnóstwo ujęć w serialu które są potwierdzone jako nawiązania do malarstwa i fajnie byłoby z twórcami się w to zagłębić. Bo na przykład takie coś, chętnie bym się dowiedział czy było zaplanowane:
https://twitter.com/uruk_art/status/1842697053396181006?t=PP8EwCD3fiS6E3j7iNUacw&s=19
Męczę cały czas poszczególne sceny, zwłaszcza ostatnią rozmowę Adara i Galadrieli. Pierwszą w której jakoś nie wyobrażam sobie Mawle'a i Hazeldine wydaje się tu idealny.
Brakuje mi trochę więcej materiałów BTS bo każdy urywek pokazuje mnóstwo fascynujących rzeczy i gigantyczną pracę włożoną w produkcję. Tak jak ta scena gdzie jest zmiana w Eregionie. Ale na przykład dziwne kopnięcie w wykonaniu konia Elronda - chociaż sam koń ewidentnie jest wklejony do samego otoczenia to sama sztuczka nie jest w CGI tylko rzeczywiście wytrenowali konia tak by coś takiego, z jeźdźcem na grzbiecie, zrobił. Chętnie też bym więcej zobaczył z samej bitwy czy z tego fantastycznego longshota z finału bo też każdy materiał zza kulis pokazuje jak wiele tu zrobiono rzeczy praktycznie.
Aż ciężko uwierzyć, że nie idą tropem fenomenu jakim okazały się BTS do LOTRa.
Poza tym jest mnóstwo ujęć w serialu które są potwierdzone jako nawiązania do malarstwa i fajnie byłoby z twórcami się w to zagłębić. Bo na przykład takie coś, chętnie bym się dowiedział czy było zaplanowane:
https://twitter.com/uruk_art/status/1842697053396181006?t=PP8EwCD3fiS6E3j7iNUacw&s=19
Cytat z Szaman data 18 października, 2024, 15:38https://twitter.com/DiscussingFilm/status/1847280177589465438?t=0FxNekOy6vRZHM4aKgp2Ng&s=19
Another new live-action ‘LORD OF THE RINGS’ movie is in the works.
‘THE HUNT FOR GOLLUM’ won’t be split into 2 films, despite previous reports. Instead they are developing another LOTR movie at the same time.
(Source: https://t.co/xl3ZhnIH9J) pic.twitter.com/NHVRJVX5CW
— DiscussingFilm (@DiscussingFilm) October 18, 2024
Cytat z robgordon data 18 października, 2024, 19:11Wygląda na to, że świat Tolkiena idzie w kierunku, w którym jakiś czas temu udały się Star Wars.
Wygląda na to, że świat Tolkiena idzie w kierunku, w którym jakiś czas temu udały się Star Wars.
Cytat z Mierzwiak data 20 października, 2024, 19:08The Fellowship of the Ring (kino, wersja rozszerzona)
Mam wersje kinowe i rozszerzone w pierwszym wydaniu Blu-ray, zremasterowanych wydaniach Blu-ray, jak i UHD. Mogę je sobie włączać kiedy chcę i oglądać choćby i codziennie, ale seans kinowy to seans kinowy, w tym przypadku pierwszy od 17 lutego 2002, kiedy to premierowo obejrzałem Drużynę w nieistniejącym już łódzkim kinie Bałtyk.
Sam seans oczywiście, nie inaczej i bez zaskoczenia:
Kino jakiego już nie ma i zapewne więcej nie będzie, absolutne, doskonałe, z włożoną weń pasją, miłością, talentem, szacunkiem dla materiału źródłowego i ciężką pracą widocznymi w zasadzie w każdym kadrze.
The Fellowship of the Ring (kino, wersja rozszerzona)
Mam wersje kinowe i rozszerzone w pierwszym wydaniu Blu-ray, zremasterowanych wydaniach Blu-ray, jak i UHD. Mogę je sobie włączać kiedy chcę i oglądać choćby i codziennie, ale seans kinowy to seans kinowy, w tym przypadku pierwszy od 17 lutego 2002, kiedy to premierowo obejrzałem Drużynę w nieistniejącym już łódzkim kinie Bałtyk.
Sam seans oczywiście, nie inaczej i bez zaskoczenia:

Kino jakiego już nie ma i zapewne więcej nie będzie, absolutne, doskonałe, z włożoną weń pasją, miłością, talentem, szacunkiem dla materiału źródłowego i ciężką pracą widocznymi w zasadzie w każdym kadrze.
Cytat z Szaman data 4 grudnia, 2024, 18:53Viggo Mortensen namawiany na powrót do roli Aragorna
https://www.worldofreel.com/blog/2024/12/4/viggo-mortensen-asked-to-return-for-the-lord-of-the-rings-the-hunt-for-gollum
Viggo Mortensen namawiany na powrót do roli Aragorna
Cytat z Mierzwiak data 4 grudnia, 2024, 19:21No wiem, wiem. I tak najbardziej boję się wpływu Jacksona i odmłodzonych plastusiowych kreatur rodem z Here Zemeckisa.
No wiem, wiem. I tak najbardziej boję się wpływu Jacksona i odmłodzonych plastusiowych kreatur rodem z Here Zemeckisa.
Cytat z Szaman data 8 grudnia, 2024, 09:30Dopiero teraz zorientowałem się, że animowany Władca Pierścieni krąży w ten weekend przedpremierowo po polskich kinach (tak, pamiętam, że już niedziela). Tylko, że chyba w mniej ciekawych godzinach. Ja odpuszczam, ale może ktoś jest bardziej zainteresowany.
Dopiero teraz zorientowałem się, że animowany Władca Pierścieni krąży w ten weekend przedpremierowo po polskich kinach (tak, pamiętam, że już niedziela). Tylko, że chyba w mniej ciekawych godzinach. Ja odpuszczam, ale może ktoś jest bardziej zainteresowany.
Cytat z Mierzwiak data 9 grudnia, 2024, 09:45Ja całkiem odpuszczam kino, ten film wygląda jak te wszystkie produkowane taśmowo na DVD/Blu-ray animacje ze świata DC i tam powinien od razu trafić. Poczekam na Max gdzie pewnie wyląduje jeszcze w styczniu.
Ja całkiem odpuszczam kino, ten film wygląda jak te wszystkie produkowane taśmowo na DVD/Blu-ray animacje ze świata DC i tam powinien od razu trafić. Poczekam na Max gdzie pewnie wyląduje jeszcze w styczniu.
Cytat z Mierzwiak data 10 grudnia, 2024, 13:18Heh, no dobra, jednak idę, dają 1000 punktów payback (trzeba aktywować kupon) za trzy seanse w Multi od 1.12 do 31.10 a w kolejce mam akurat Bejbigerl i Robina Szympansa.
Heh, no dobra, jednak idę, dają 1000 punktów payback (trzeba aktywować kupon) za trzy seanse w Multi od 1.12 do 31.10 a w kolejce mam akurat Bejbigerl i Robina Szympansa.
Cytat z Marek Pilarski data 15 grudnia, 2024, 18:44http://twitter.com/ERCboxoffice/status/1868341425370247542?t=_wpGvT9vAJgYA6Rdsm8igg&s=19
WB being completely transparent here...
"Announced in June 2021, Lord of the Rings: The War of the Rohirrim was fast-tracked to ensure New Line Cinema did not lose the film adaptation rights for Tolkien's novels while the LOTR trio – Peter Jackson, Fran Walsh and Philippa Boyens…
— Exhibitor Relations Co. (@ERCboxoffice) December 15, 2024
Cytat z Szaman data 15 grudnia, 2024, 20:37Tak myślę o tym i myślę i nie wiem jak WB mogło tak mocno spalić swój własny film już 2 dni po premierze. Zaslav nie cierpi ludzi odpowiedzialnych za tę animację? Przecież jeśli na cokolwiek liczono upychając go w połowie grudnia, to na te 3 mln$ więcej zarobionych między 25 grudnia, a 1 stycznia. Właśnie wytworzyli wokół własnej produkcji dziwny posmak scamu i nawet nie doczeka ona w kinach do Wigilii.
Tak myślę o tym i myślę i nie wiem jak WB mogło tak mocno spalić swój własny film już 2 dni po premierze. Zaslav nie cierpi ludzi odpowiedzialnych za tę animację? Przecież jeśli na cokolwiek liczono upychając go w połowie grudnia, to na te 3 mln$ więcej zarobionych między 25 grudnia, a 1 stycznia. Właśnie wytworzyli wokół własnej produkcji dziwny posmak scamu i nawet nie doczeka ona w kinach do Wigilii.
Cytat z Janko data 16 grudnia, 2024, 18:40The Lord of the Rings: The War of the Rohirrim
Rzeczywiście to powinno od razu trafić na streaming. Przyzwoite, ale do zapomnienia. Widać też, że film powstał na szybko żeby nie stracić praw. Wizualnie może być, ale z lepszym studiem i dłuższym czasem to powinno być dopieszczone na maksa. Scenariusz to już w ogóle sklecony w godzinę. W sumie tytułowa wojna (składająca się z jednej i bitwy i jednego oblężenia) została spowodowana przez zbyt mocne uderzenie w gębę jednego władcy przez drugiego.
The Lord of the Rings: The War of the Rohirrim
Rzeczywiście to powinno od razu trafić na streaming. Przyzwoite, ale do zapomnienia. Widać też, że film powstał na szybko żeby nie stracić praw. Wizualnie może być, ale z lepszym studiem i dłuższym czasem to powinno być dopieszczone na maksa. Scenariusz to już w ogóle sklecony w godzinę. W sumie tytułowa wojna (składająca się z jednej i bitwy i jednego oblężenia) została spowodowana przez zbyt mocne uderzenie w gębę jednego władcy przez drugiego.