Hyde Park
Cytat z Marek Pilarski data 21 października, 2020, 23:54Założenie było takie, że ludzie "w biegu" konsumują krótkie treści na swoich urządzeniach mobilnych. Niestety zaplanowali start wraz z początkiem pandemii, lockdownów i kwarantann, okresem startów kolejnych "normalnych" platform streamingowych i rozkwitu Netfliksa. ;P
Założenie było takie, że ludzie "w biegu" konsumują krótkie treści na swoich urządzeniach mobilnych. Niestety zaplanowali start wraz z początkiem pandemii, lockdownów i kwarantann, okresem startów kolejnych "normalnych" platform streamingowych i rozkwitu Netfliksa. ;P
Cytat z Szaman data 22 października, 2020, 07:40Błędem jest tutaj zakładanie, że konsumują każde treści, np seriale na telefonach zamiast na swoich 50 calowych telewizorach. Sami zresztą zaczęli się z tego wycofywać, bo szybko Quibi próbowano wepchnąć jednak na Smarty. Plus treści w byle jaki sposób konsumują raczej nastolatkowie, a ktoś chyba wyszedł z fatalnego przekonania, że między snapchatem i tiktokiem zerkną na remake Ściganego z Kieferem Sutherlandem.
Netflix ma funkcje mobilne, ale są to funkcje pomocnicze, u Quibi były głównymi funkcjami. Aby to się utrzymało serwis musiałby być wyborem głównym, to znaczy użytkownik musiałby siedzieć w pracy i nie móc się doczekać aż zmarnuje czas wolny aby zobaczyć odcinek serialu na 6-calowym ekranie.
Błędem jest tutaj zakładanie, że konsumują każde treści, np seriale na telefonach zamiast na swoich 50 calowych telewizorach. Sami zresztą zaczęli się z tego wycofywać, bo szybko Quibi próbowano wepchnąć jednak na Smarty. Plus treści w byle jaki sposób konsumują raczej nastolatkowie, a ktoś chyba wyszedł z fatalnego przekonania, że między snapchatem i tiktokiem zerkną na remake Ściganego z Kieferem Sutherlandem.
Netflix ma funkcje mobilne, ale są to funkcje pomocnicze, u Quibi były głównymi funkcjami. Aby to się utrzymało serwis musiałby być wyborem głównym, to znaczy użytkownik musiałby siedzieć w pracy i nie móc się doczekać aż zmarnuje czas wolny aby zobaczyć odcinek serialu na 6-calowym ekranie.
Cytat z Marek Pilarski data 22 października, 2020, 10:41A to nie było tak, że odcinki tych seriali miały po 10 minut, czy coś? 😛
A to nie było tak, że odcinki tych seriali miały po 10 minut, czy coś? 😛
Cytat z Szaman data 22 października, 2020, 12:18Serial Raimiego to ma nawet po 6 minut 🙂 Uderzam tutaj też do formatu zdjęć, firmowanego choćby przez Del Toro który na co dzień pozuje na smkaosza i obrońcę kina. Jak dla mnie taki podły fast food z tego, właśnie przez koncepcję i sposób kręcenia. W latach dwutysięcznych była moda w amerykańskiej telewizji na webisody, miały je Scrubs czy The Office. Przyjęło się średnio, bo prestiż i zainteresowanie było niewielkie, w Quibi o webisodach nie pomyśleli.
Serial Raimiego to ma nawet po 6 minut 🙂 Uderzam tutaj też do formatu zdjęć, firmowanego choćby przez Del Toro który na co dzień pozuje na smkaosza i obrońcę kina. Jak dla mnie taki podły fast food z tego, właśnie przez koncepcję i sposób kręcenia. W latach dwutysięcznych była moda w amerykańskiej telewizji na webisody, miały je Scrubs czy The Office. Przyjęło się średnio, bo prestiż i zainteresowanie było niewielkie, w Quibi o webisodach nie pomyśleli.
Cytat z robgordon data 22 października, 2020, 21:22Jutro mija 25 lat od premiery płyty wszech czasów. W mojej opinii oczywiście 🙂
Jutro mija 25 lat od premiery płyty wszech czasów. W mojej opinii oczywiście 🙂

Cytat z Marek Pilarski data 22 października, 2020, 22:12Dobrze wiedzieć. Wpisuję na bucket list. 😛
Dobrze wiedzieć. Wpisuję na bucket list. 😛
Cytat z Szaman data 22 października, 2020, 22:35Znowu jej się udało. Tym razem cover Pearl Jamu. No może trochę "przekrzyczała" ten utwór, ale jestem mocno przyzwyczajony do oryginału.
https://www.youtube.com/watch?v=l_ZOhMSPqVc&feature=emb_logo
Znowu jej się udało. Tym razem cover Pearl Jamu. No może trochę "przekrzyczała" ten utwór, ale jestem mocno przyzwyczajony do oryginału.
Cytat z Marek Pilarski data 22 października, 2020, 22:43Ostatnio też zrobiła zaśpiewała "Heart of Glass" od Blondie.
https://www.youtube.com/watch?v=NbdRLyixJpc
Ostatnio też zrobiła zaśpiewała "Heart of Glass" od Blondie.
Cytat z Szaman data 22 października, 2020, 22:45Już wiem z czym kojarzy mi się jej rockowy głos, był kiedyś taki one hit wonder który wszyscy znają.
https://www.youtube.com/watch?v=6NXnxTNIWkc
Już wiem z czym kojarzy mi się jej rockowy głos, był kiedyś taki one hit wonder który wszyscy znają.
Cytat z Marek Pilarski data 22 października, 2020, 23:17Taka tam Linda Perry. 😛
Którą z kolei kiedyś spróbowała scoverować co najmniej lekko naćpana Lady Gaga 😛
https://www.youtube.com/watch?v=oj0YjGKqauw
Taka tam Linda Perry. 😛
Którą z kolei kiedyś spróbowała scoverować co najmniej lekko naćpana Lady Gaga 😛
Cytat z robgordon data 22 października, 2020, 23:52Cytat z Szaman data Październik 22, 2020, 22:18"Tonight, Tonight" z tego albumu jest przepiękne.
Kiedyś już pewnie o tym pisałem, ale Mellon Collie jest pięknym przykładem na niezwykłą płodność artystyczną, która przytrafia się czasem niektórym twórcom, w ich prime timie. To podwójny album, który zawiera 24 piosenki, z tego ze 20 o pięknych, baśniowych (zwróćcie uwagę na stylistykę grafik na okładce) i wręcz hipnotycznych melodiach. To też album, którego należy słuchać w całości i najlepiej tak, by nikt nie przeszkadzał (obiecaj mi więc Mister, że jeśli się kiedyś za niego weźmiesz, to zadbasz o odpowiednie warunki ;)). Dodatkowo, na singlach z tej płyty zespół umieścił kolejne ponad 20 kawałków. Nie są oczywiście tak dobre jak to, co znalazło się na płycie, ale jest tam też kilka perełek.
Cytat z Szaman data Październik 22, 2020, 22:18"Tonight, Tonight" z tego albumu jest przepiękne.
Kiedyś już pewnie o tym pisałem, ale Mellon Collie jest pięknym przykładem na niezwykłą płodność artystyczną, która przytrafia się czasem niektórym twórcom, w ich prime timie. To podwójny album, który zawiera 24 piosenki, z tego ze 20 o pięknych, baśniowych (zwróćcie uwagę na stylistykę grafik na okładce) i wręcz hipnotycznych melodiach. To też album, którego należy słuchać w całości i najlepiej tak, by nikt nie przeszkadzał (obiecaj mi więc Mister, że jeśli się kiedyś za niego weźmiesz, to zadbasz o odpowiednie warunki ;)). Dodatkowo, na singlach z tej płyty zespół umieścił kolejne ponad 20 kawałków. Nie są oczywiście tak dobre jak to, co znalazło się na płycie, ale jest tam też kilka perełek.
Cytat z robgordon data 23 października, 2020, 16:34I jeszcze w uzupełnieniu obchodów 25-lecia Mellon Collie... - The Smashing Pumpkins. Na płycie znajduje się piosenka (jedna z tych ostrych i wściekłych), która zawiera jeden z moich ulubionych cytatów ever: "Despite all my rage, I am still just a rat in a cage". Słowa jakże aktualne w czasach, jakich przyszło nam żyć.
https://www.youtube.com/watch?v=8-r-V0uK4u0
I jeszcze w uzupełnieniu obchodów 25-lecia Mellon Collie... - The Smashing Pumpkins. Na płycie znajduje się piosenka (jedna z tych ostrych i wściekłych), która zawiera jeden z moich ulubionych cytatów ever: "Despite all my rage, I am still just a rat in a cage". Słowa jakże aktualne w czasach, jakich przyszło nam żyć.
Cytat z Szaman data 24 października, 2020, 13:53Ahnuld znowu poszedł pod nóż. Mówi, że jest ok.
https://www.filmweb.pl/news/Arnold+Schwarzenegger+przeszed%C5%82+drug%C4%85+operacj%C4%99+serca-139925
Ahnuld znowu poszedł pod nóż. Mówi, że jest ok.
Cytat z Marek Pilarski data 24 października, 2020, 14:04Cytat z robgordon data Październik 22, 2020, 23:52Cytat z Szaman data Październik 22, 2020, 22:18"Tonight, Tonight" z tego albumu jest przepiękne.
obiecaj mi więc Mister, że jeśli się kiedyś za niego weźmiesz, to zadbasz o odpowiednie warunki 😉
Obiecuję 😉
Cytat z robgordon data Październik 22, 2020, 23:52Cytat z Szaman data Październik 22, 2020, 22:18"Tonight, Tonight" z tego albumu jest przepiękne.
obiecaj mi więc Mister, że jeśli się kiedyś za niego weźmiesz, to zadbasz o odpowiednie warunki 😉
Obiecuję 😉
Cytat z Ernest Kubica data 24 października, 2020, 20:51
Cytat z robgordon data Październik 22, 2020, 23:52Cytat z Szaman data Październik 22, 2020, 22:18"Tonight, Tonight" z tego albumu jest przepiękne.
No to ciekawostka, bo ja mam dokładnie takie samo doświadczenie z płytą "Adore". Kupiłem ją sobie kiedyś bo znałem już utwory "Ava adore" i "Perfect". Wrzuciłem w odtrzarzacz, ale coś tam sobie innego robiłem i słuchałem trochę jednym uchem. Mówię sobie - ale nudna ta płyta, jedyne te dwa kawałki co znam są OK. Znów kiedyś wrzuciłem, poodtwarzałem na szybko po jakieś pół minuty z początku każdej piosenki i żadna mnie na dłużej nie zatrzymała. Wreszcie kiedyś miałem czas, położyłem się wieczorem, włączyłem tą płytę (nie wiem może miałem zamiar nawet łapać drzemkę) i wtedy te utwory wreszcie do mnie dotarły i właśnie w ten sposób kilka razy ją słuchałem - w zupełnej ciszy i skupieniu. Nie jest to wesoła płyta. Niedawno doczytałem, że mój chyba ulubiony kawwałek z tej płyty "Tear" miał znaleźć się na ścieżce dźwiękowej "Zagubionej autostrady" Lyncha. Zawsze jak go słuchałem wydawało mi się właśnie, że ma potencjał do wykorzystania go w jakimś filmie.
No to ciekawostka, bo ja mam dokładnie takie samo doświadczenie z płytą "Adore". Kupiłem ją sobie kiedyś bo znałem już utwory "Ava adore" i "Perfect". Wrzuciłem w odtrzarzacz, ale coś tam sobie innego robiłem i słuchałem trochę jednym uchem. Mówię sobie - ale nudna ta płyta, jedyne te dwa kawałki co znam są OK. Znów kiedyś wrzuciłem, poodtwarzałem na szybko po jakieś pół minuty z początku każdej piosenki i żadna mnie na dłużej nie zatrzymała. Wreszcie kiedyś miałem czas, położyłem się wieczorem, włączyłem tą płytę (nie wiem może miałem zamiar nawet łapać drzemkę) i wtedy te utwory wreszcie do mnie dotarły i właśnie w ten sposób kilka razy ją słuchałem - w zupełnej ciszy i skupieniu. Nie jest to wesoła płyta. Niedawno doczytałem, że mój chyba ulubiony kawwałek z tej płyty "Tear" miał znaleźć się na ścieżce dźwiękowej "Zagubionej autostrady" Lyncha. Zawsze jak go słuchałem wydawało mi się właśnie, że ma potencjał do wykorzystania go w jakimś filmie.
Cytat z Marek Pilarski data 24 października, 2020, 22:55Dzisiaj SNL będzie prowadziła Adele, chyba jej pierwszy publiczny występ od dobrych dwóch lat. A tak się składa, że wczoraj minęło pięć lat od premiery "Hello". Pamiętam, jak pisaliśmy o utworze/teledysku na blogu. 😉
https://www.youtube.com/watch?v=tqPHZi3GlyE
Dzisiaj SNL będzie prowadziła Adele, chyba jej pierwszy publiczny występ od dobrych dwóch lat. A tak się składa, że wczoraj minęło pięć lat od premiery "Hello". Pamiętam, jak pisaliśmy o utworze/teledysku na blogu. 😉
Cytat z robgordon data 24 października, 2020, 23:55Cytat z Ernest Kubica data Październik 24, 2020, 20:51
Na Lost Highway znalazł się inny numer z tych czasów. "Eye" mimo, że chyba nie został nagrany w czasach sesji Adore, to jednak jest bardzo w klimacie. W ogóle ta płyta to taki trochę ewenement w dyskografii zespołu, ponieważ ewidentnie jest inspirowana The Cure i New Order. W każdym razie też ją bardzo lubię.
Cytat z Ernest Kubica data Październik 24, 2020, 20:51
Na Lost Highway znalazł się inny numer z tych czasów. "Eye" mimo, że chyba nie został nagrany w czasach sesji Adore, to jednak jest bardzo w klimacie. W ogóle ta płyta to taki trochę ewenement w dyskografii zespołu, ponieważ ewidentnie jest inspirowana The Cure i New Order. W każdym razie też ją bardzo lubię.
Cytat z Szaman data 25 października, 2020, 12:02Najdziwniejsze show na Quibi to miał jednak Idris Elba, mogliśmy już więcej o nim nie usłyszeć. Chociaż zwiastun bardziej sprawia wrażenie, że Elba będzie wykonywał szczególnie niebezpieczne numery kaskaderskie niż rzeczywiście je pokazuje.
https://www.youtube.com/watch?v=-ltUm034WlM
Najdziwniejsze show na Quibi to miał jednak Idris Elba, mogliśmy już więcej o nim nie usłyszeć. Chociaż zwiastun bardziej sprawia wrażenie, że Elba będzie wykonywał szczególnie niebezpieczne numery kaskaderskie niż rzeczywiście je pokazuje.