aby założyć posty i tematy.

Opinie o serialach

PreviousPage 104 of 166Next

Jak masz wolne 20 minut, to weź sobie tak gdzieś od połowy 9. odcinka puść (wcześniej nie ma potrzeby). Serialu sobie nie popsujesz, a co się naśmiejesz to twoje 😉

No dobra, sam chciałeś!

Spoiler
W pewnym momencie Jen stwierdza, że ta fabuła nie ma sensu, więc wychodzi przez ikonkę w menu Disney+ do ikonki z jakimś dokumentem o MCU. Tam idzie do writers roomu, aby naprawić sytuację, ale dowiaduje się, że wszystko dzieje się z woli K.E.V.I.N.a. Wbija więc do szefa, który okazuje się być superkomputerem z algorytmami do tworzenia fabuł superhero. Dyskutują o ogólnej kondycji MCU, m.in. o powtarzalności wielkich finałów, niedopracowanych efektach, pojawieniu się X-Menów itp. W końcu udaje jej się przekonać bossa do swoich rozwiązań, w tym więcej Murdocka w jej serialu, po czym wraca do swojego programu i załatwia sprawę w "kobiecy", niesiłowy sposób. Potem pojawia się Hulk ze swoim synem! W scenie po napisach Wong zabiera Abominację do Kamar-Taj.

Ja się nawet nieźle bawiłem, ale nie naprawia to problemów całego serialu, który jest najgorszym, co do tej pory widziałem w MCU.

Szaman has reacted to this post.
Szaman
Cytat z Juby data październik 13, 2022, 09:26

Obejrzałem 3 making ofy Wielkiej Wody. Jeśli Spider-Man: No Way Home był nominowany do Oscara za najlepsze vxf, to polski serial Netflixa chyba powinien dostać za swoje osiągnięcia w tej dziedzinie Nobla. Jestem w szoku, że też nasze polskie studio odwaliło kawał tak dobrej roboty i zawstydzamy filmy Marvela.

A ja się sprzeciwiam takim porównaniom, bo to trochę tak jakbyśmy zestawiali Mroczne widmo z Gladiatorem. To dwie totalnie inne produkcje, powstające w innych warunkach, z innym typem efektów pełniących w nich diametralnie różną rolę. Nie sądzę by nad twórcami polskiego serialu dyszeli producenci i zbliżająca się nieubłaganie data premiery. Przypominam tylko, że No Way Home krótko po premierze dostało spatchowaną wersję z "poprawionymi" niektórymi efektami, tak bardzo się tam spieszyli że nawet nie mogli skończyć niektórych scen na czas 🙂

Cytat z Fandorin data październik 13, 2022, 17:58

She-Hulk

Jprdl, co tu się odpierdoliło w finale?

Ktoś oglądał?

Jeszcze nie. Cannot wait! xD

Cytat z Fandorin data październik 13, 2022, 18:10

Jak masz wolne 20 minut, to weź sobie tak gdzieś od połowy 9. odcinka puść (wcześniej nie ma potrzeby). Serialu sobie nie popsujesz, a co się naśmiejesz to twoje 😉

No dobra, sam chciałeś!

Spoiler
W pewnym momencie Jen stwierdza, że ta fabuła nie ma sensu, więc wychodzi przez ikonkę w menu Disney+ do ikonki z jakimś dokumentem o MCU. Tam idzie do writers roomu, aby naprawić sytuację, ale dowiaduje się, że wszystko dzieje się z woli K.E.V.I.N.a. Wbija więc do szefa, który okazuje się być superkomputerem z algorytmami do tworzenia fabuł superhero. Dyskutują o ogólnej kondycji MCU, m.in. o powtarzalności wielkich finałów, niedopracowanych efektach, pojawieniu się X-Menów itp. W końcu udaje jej się przekonać bossa do swoich rozwiązań, w tym więcej Murdocka w jej serialu, po czym wraca do swojego programu i załatwia sprawę w "kobiecy", niesiłowy sposób. Potem pojawia się Hulk ze swoim synem! W scenie po napisach Wong zabiera Abominację do Kamar-Taj.

Ja się nawet nieźle bawiłem, ale nie naprawia to problemów całego serialu, który jest najgorszym, co do tej pory widziałem w MCU.

Ten serial to jakieś żenujące nieporozumienie. A bez problemu szło zrobić z tego faktycznie fajną komedię prawniczą i lepiej, przyjemniej ograć tematy feministyczne. To mogła być nawet na luzie superbohaterska komedia romantyczna Murdocka i Jen.

Jakby co, to moje słowa dotyczyły finału. Całość jest tragiczna.

Kurde, co jak co, ale zaskoczyli mnie. Oglądałem z bananem na twarzy, ale faktycznie nie naprawia to całości serialu, nawet jeśli są świadomi pewnych jego słabości.

Może kogoś zainteresuje:

https://www.helios.pl/50,Poznan/Aktualnosci/Szczegoly/id/7543/Zobacz-finalowy-odcinek-1--sezonu-serialu-%E2%80%9ERod-smoka%E2%80%9D

Wybieram się, żeby pośmiać się z kiepskiej realizacji wszystkiego co dzieje się w tym serialu poza czterema ścianami.

Marek Pilarski has reacted to this post.
Marek Pilarski

Przy okazji przesunęli premierę na 09.11.

W czwartek zwiastun

I jeszcze kilka nowych plakatów.

Zapomniałem spytać na temat "Rozdzielenia". Jak podobał Ci się romans, o którym wspominałem?

Bardzo subtelny, ładnie poprowadzony i zagrany, na pewno nietypowy biorąc pod uwagę wiek aktorów.

robgordon has reacted to this post.
robgordon

Nieźle się zapowiadający serial Apple.tv. Chyba coś dla tych, którym spodobał się "Terminal List".

Robi wrażenie

Ja po niedzielnej powtórce Parasite: Ciekawe co z tym serialem z Tildą?

Jest i zwiastun.

Cytat z Szaman data październik 21, 2022, 10:33

https://twitter.com/ZaczykMateusz/status/1583385755266650112?t=5jcSemmJISYwgEelghiUZg&s=19

Dziwne, ale nawet lepiej 🙂

PreviousPage 104 of 166Next