Opinie o serialach
Cytat z robgordon data 21 października, 2022, 22:18Wielka woda
W pierwszej kolejności zwraca uwagę strona realizacyjna. Wygląda to wszystko naprawdę bardzo dobrze, na dodatek bez zbędnego efekciarstwa. Scenografia i efekty służą opowieści, nie odwracają uwagi od zdarzeń. Podobają się też główni bohaterowie i ich historie. Choć z całej trójki najsłabiej wypada chyba postać Jaśminy, zbudowana wg popularnych ostatnio wzorców (pyskata, z przeszłością). Na dodatek czasem coś mi zgrzytało w grze Żulewskiej. Lepiej wypada Schuchardt i zwłaszcza Czop. Ich historie wydają mi się też ciekawsze. Serial z pewnością wart zobaczenia. Szczególnie dla mieszkańców dolnośląskiego 😉
7/10
Wielka woda
W pierwszej kolejności zwraca uwagę strona realizacyjna. Wygląda to wszystko naprawdę bardzo dobrze, na dodatek bez zbędnego efekciarstwa. Scenografia i efekty służą opowieści, nie odwracają uwagi od zdarzeń. Podobają się też główni bohaterowie i ich historie. Choć z całej trójki najsłabiej wypada chyba postać Jaśminy, zbudowana wg popularnych ostatnio wzorców (pyskata, z przeszłością). Na dodatek czasem coś mi zgrzytało w grze Żulewskiej. Lepiej wypada Schuchardt i zwłaszcza Czop. Ich historie wydają mi się też ciekawsze. Serial z pewnością wart zobaczenia. Szczególnie dla mieszkańców dolnośląskiego 😉
7/10
Cytat z robgordon data 22 października, 2022, 08:57Zwiastun Erynie.
https://naekranie.pl/aktualnosci/erynie-zwiastun-tvp-vod-1666421660
Zwiastun Erynie.
https://naekranie.pl/aktualnosci/erynie-zwiastun-tvp-vod-1666421660
Cytat z Fandorin data 26 października, 2022, 09:25
Psi PatrolDoctor Who zmierza na Disney+. Od przyszłego roku nowe odcinki trafią na platformę Myszki Miki. Na razie chyba bez starszych sezonów i klasyków, ale mam nadzieję, że w końcu i te tam się pojawią.A tymczasem ja spektakularnie dałem ciała i przegapiłem premierę ostatniego odcinka Jodie. Na szczęście w niedzielę będzie powtórka.
[spoiler title=""]Potwierdziły się plotki, że Szuti nie będzie 14., tylko 15. Doktorem. Jako 14. na 3 odcinki specjalne związane z 60-leciem serialu wraca Tennant - jesień 2023, a wkrótce potem rusza pełnoprawny sezon z nowym nowym Doktorem. Pojawi się również Neil Patrick Harris.

Psi Patrol Doctor Who zmierza na Disney+. Od przyszłego roku nowe odcinki trafią na platformę Myszki Miki. Na razie chyba bez starszych sezonów i klasyków, ale mam nadzieję, że w końcu i te tam się pojawią.
A tymczasem ja spektakularnie dałem ciała i przegapiłem premierę ostatniego odcinka Jodie. Na szczęście w niedzielę będzie powtórka.

Cytat z Szaman data 26 października, 2022, 15:53https://twitter.com/FilmozercyCOM/status/1585279264496259073?t=vQSV4BI3vjsEnQuj5FgXKg&s=19
Warner kasuje dotychczasowe plany na serial o Zielonych latarniach. Projekt ma zostać gruntownie przebudowany, co obejmuje między innymi zmniejszenie budżetu.https://t.co/MvOZGHBX0t
— Filmozercy.com (@FilmozercyCOM) October 26, 2022
Cytat z Szaman data 26 października, 2022, 17:32https://twitter.com/DEADLINE/status/1585308175980318720
‘Sausage Party’ is heading to the small-screen. Amazon has ordered a series spin-off of the 2016 animated feature with cast members including Seth Rogen, Kristen Wiig and more returning to lend their voices to the anthropomorphic groceries https://t.co/yHWASEwZ8o
— Deadline Hollywood (@DEADLINE) October 26, 2022
Cytat z robgordon data 26 października, 2022, 18:45Kolejny Poker Face. I kolejny bez Gagi. Za to ze zwierzątkami.
https://www.youtube.com/watch?v=14Xh02SYNJM
Kolejny Poker Face. I kolejny bez Gagi. Za to ze zwierzątkami.
Cytat z Mierzwiak data 27 października, 2022, 17:33Guillermo del Toro's Cabinet of Curiosities
Ależ beznadziejna pierwsza historia, oparta na samych kliszach, z okropnym głównym bohaterem, bez pomysłu na to co zrobić z SPOILER i jak to w ogóle zakończyć.
Jeśli reszta będzie równie słaba to w sumie nie będę zaskoczony, Del Toro (występujący tu jako wyraźnie stremowany prowadzący) lubi firmować swoim nazwiskiem różne kupsztale.
Guillermo del Toro's Cabinet of Curiosities
Ależ beznadziejna pierwsza historia, oparta na samych kliszach, z okropnym głównym bohaterem, bez pomysłu na to co zrobić z SPOILER i jak to w ogóle zakończyć.
Jeśli reszta będzie równie słaba to w sumie nie będę zaskoczony, Del Toro (występujący tu jako wyraźnie stremowany prowadzący) lubi firmować swoim nazwiskiem różne kupsztale.
Cytat z Szaman data 27 października, 2022, 17:54A ja zacząłem Wielką wodę i mieliście rację. Nick Offerman jak w mordę strzelił 🙂
A ja zacząłem Wielką wodę i mieliście rację. Nick Offerman jak w mordę strzelił 🙂
Cytat z Szaman data 27 października, 2022, 21:17Po 3 odcinkach kupuję wszystko, nawet mnie Rogucki nie irytował 🙂 Świetny Schuchardt, idealne stopniowanie napięcia i przeplatanie go z obyczajowym kalejdoskopem prowadzącym do nadchodzącego dramatu. Ktoś bardzo udanie odrobił lekcję z klasyki amerykańskiego kina katastroficznego, rzecz wręcz jak od gatunkowej linijki.
Plus świetnie odtworzony 1997 rok, ale bez autozachwytu nad tym, że znajdują się w 1997 roku. On po prostu jest sobie w tle i nawet taki Tomasz Kot nienachalnie gra urzędnika żywcem wyjętego z tamtych czasów: posturą, fryzurą, wąsem, koszulą i krawatem.
Po 3 odcinkach kupuję wszystko, nawet mnie Rogucki nie irytował 🙂 Świetny Schuchardt, idealne stopniowanie napięcia i przeplatanie go z obyczajowym kalejdoskopem prowadzącym do nadchodzącego dramatu. Ktoś bardzo udanie odrobił lekcję z klasyki amerykańskiego kina katastroficznego, rzecz wręcz jak od gatunkowej linijki.
Plus świetnie odtworzony 1997 rok, ale bez autozachwytu nad tym, że znajdują się w 1997 roku. On po prostu jest sobie w tle i nawet taki Tomasz Kot nienachalnie gra urzędnika żywcem wyjętego z tamtych czasów: posturą, fryzurą, wąsem, koszulą i krawatem.
Cytat z Szaman data 28 października, 2022, 10:44https://twitter.com/FilmozercyCOM/status/1585928077057482752?t=svTQOoyuCuEegUxRxSrQ1Q&s=19
Wygląda na to, że Paul Bettany powróci jako Vision we własnym serialu. Trwają przygotowania do solowej produkcji o przygodach popularnego bohatera.https://t.co/4tKbfx0Ni9
— Filmozercy.com (@FilmozercyCOM) October 28, 2022
Cytat z robgordon data 28 października, 2022, 11:03Cytat z Szaman data październik 27, 2022, 21:17Po 3 odcinkach kupuję wszystko, nawet mnie Rogucki nie irytował
Świetny Schuchardt, idealne stopniowanie napięcia i przeplatanie go z obyczajowym kalejdoskopem prowadzącym do nadchodzącego dramatu. Ktoś bardzo udanie odrobił lekcję z klasyki amerykańskiego kina katastroficznego, rzecz wręcz jak od gatunkowej linijki.
Nawiązując, choć z innej strony. Pamiętacie zapewne że akcja Rojsta ‚97 działa się w podobnych realiach co Wielka woda. Śmiałem się, że pewnie nawet nie zdemontowali scenografii. Tym bardziej że 2 z 3 głównych postaci Wody grają aktorzy z Rojsta, a reżyseruje ten sam Holoubek. Jak się okazuje, to nie koniec 😉 TVP tworzy serial (zdjęcia rozpoczęły się już w 2019 roku) którego opis rozpoczyna się tak: „Opowieść rozpoczyna się latem 1997 roku, tuż przed nadejściem słynnej dwunastometrowej fali powodziowej zalewającej Wrocław (…)”. Wśród aktorów Andrzej Seweryn. Tytuł „Dom pod dwoma orłami”. Mając na uwadze współpracę TVP z NF (choć chyba dość konfliktogenną) kto wie, może znów zobaczymy te same dekoracje 😉
Cytat z Szaman data październik 27, 2022, 21:17Po 3 odcinkach kupuję wszystko, nawet mnie Rogucki nie irytował
Świetny Schuchardt, idealne stopniowanie napięcia i przeplatanie go z obyczajowym kalejdoskopem prowadzącym do nadchodzącego dramatu. Ktoś bardzo udanie odrobił lekcję z klasyki amerykańskiego kina katastroficznego, rzecz wręcz jak od gatunkowej linijki.
Nawiązując, choć z innej strony. Pamiętacie zapewne że akcja Rojsta ‚97 działa się w podobnych realiach co Wielka woda. Śmiałem się, że pewnie nawet nie zdemontowali scenografii. Tym bardziej że 2 z 3 głównych postaci Wody grają aktorzy z Rojsta, a reżyseruje ten sam Holoubek. Jak się okazuje, to nie koniec 😉 TVP tworzy serial (zdjęcia rozpoczęły się już w 2019 roku) którego opis rozpoczyna się tak: „Opowieść rozpoczyna się latem 1997 roku, tuż przed nadejściem słynnej dwunastometrowej fali powodziowej zalewającej Wrocław (…)”. Wśród aktorów Andrzej Seweryn. Tytuł „Dom pod dwoma orłami”. Mając na uwadze współpracę TVP z NF (choć chyba dość konfliktogenną) kto wie, może znów zobaczymy te same dekoracje 😉
Cytat z Marek Pilarski data 28 października, 2022, 12:35Czekam na spin-offy dotyczące innych miast, np. Opola albo Raciborza.
Czekam na spin-offy dotyczące innych miast, np. Opola albo Raciborza.
Cytat z robgordon data 28 października, 2022, 18:15Powstanie serial na podstawie "100 lat samotności". Produkuje Netflix.
https://lubimyczytac.pl/netflix-zekranizuje-sto-lat-samotnosci-z-pomoca-synow-gabriela-garcii-marqueza?fbclid=IwAR079zAnoiLJBS2Ik7L9pHgxO1TAzUwjU7CcQJfOA6zvz_UdWOdzGr4Lt6s
Powstanie serial na podstawie "100 lat samotności". Produkuje Netflix.
Cytat z Mierzwiak data 28 października, 2022, 18:27Cytat z robgordon data październik 24, 2022, 18:44Zwiastun 1899:
https://www.youtube.com/watch?v=4q3puq5GkdA
Jestem zaintrygowany. Czas akcji, sceneria i środek oceanu, wątki paranormalne - jestem kupiony.
Wygląda na to że Dark obejrzę jako drugi po tym serialu 🙂
Cytat z robgordon data październik 24, 2022, 18:44Zwiastun 1899:
Jestem zaintrygowany. Czas akcji, sceneria i środek oceanu, wątki paranormalne - jestem kupiony.
Wygląda na to że Dark obejrzę jako drugi po tym serialu 🙂
Cytat z Kuba data 28 października, 2022, 22:44Cytat z robgordon data październik 28, 2022, 18:15Powstanie serial na podstawie "100 lat samotności". Produkuje Netflix.
https://lubimyczytac.pl/netflix-zekranizuje-sto-lat-samotnosci-z-pomoca-synow-gabriela-garcii-marqueza?fbclid=IwAR079zAnoiLJBS2Ik7L9pHgxO1TAzUwjU7CcQJfOA6zvz_UdWOdzGr4Lt6s
Trochę szokujące że jednak się tego podjęli. Czekam na efekt, niczego nie oczekuje 😛
Cytat z robgordon data październik 28, 2022, 18:15Powstanie serial na podstawie "100 lat samotności". Produkuje Netflix.
Trochę szokujące że jednak się tego podjęli. Czekam na efekt, niczego nie oczekuje 😛
Cytat z robgordon data 28 października, 2022, 22:50Cytat z Mierzwiak data październik 28, 2022, 18:27Cytat z robgordon data październik 24, 2022, 18:44Zwiastun 1899:
https://www.youtube.com/watch?v=4q3puq5GkdA
Wygląda na to że Dark obejrzę jako drugi po tym serialu
Nie oglądałeś? Ciekaw jestem wrażeń. To chyba najbardziej wymagający od widza stałej uwagi serial jaki widziałem. Na dodatek 3-sezonowy.
Cytat z Mierzwiak data październik 28, 2022, 18:27Cytat z robgordon data październik 24, 2022, 18:44Zwiastun 1899:
Wygląda na to że Dark obejrzę jako drugi po tym serialu
Nie oglądałeś? Ciekaw jestem wrażeń. To chyba najbardziej wymagający od widza stałej uwagi serial jaki widziałem. Na dodatek 3-sezonowy.
Cytat z Mierzwiak data 29 października, 2022, 10:23Cytat z Mierzwiak data październik 27, 2022, 17:33Guillermo del Toro's Cabinet of Curiosities
Na szczęście po niezbyt zachęcającym starcie w postaci Lot 36 dostajemy bardzo dobre, nieco przerysowane Graveyard Rats (reż. Vincenzo Natali), tym razem nie tylko z zakończeniem, ale i doskonałą puentą / klamrą spinajacą całą historię w satysfakcjonującą ramę.
Totalnie zachwyciła mnie trzecia historia czyli Autopsy - kompletna, świetnie poprowadzona, klimatyczna i robiąca wrażenie świeżym potraktowaniem oklepanego tematu. Nie skojarzyłem nazwiska reżysera gdy na poczatku zapowiedział go Del Toro, ale po seansie wszystko stało się jasne - to twórca The Empty Man.
Cytat z Mierzwiak data październik 27, 2022, 17:33Guillermo del Toro's Cabinet of Curiosities
Na szczęście po niezbyt zachęcającym starcie w postaci Lot 36 dostajemy bardzo dobre, nieco przerysowane Graveyard Rats (reż. Vincenzo Natali), tym razem nie tylko z zakończeniem, ale i doskonałą puentą / klamrą spinajacą całą historię w satysfakcjonującą ramę.
Totalnie zachwyciła mnie trzecia historia czyli Autopsy - kompletna, świetnie poprowadzona, klimatyczna i robiąca wrażenie świeżym potraktowaniem oklepanego tematu. Nie skojarzyłem nazwiska reżysera gdy na poczatku zapowiedział go Del Toro, ale po seansie wszystko stało się jasne - to twórca The Empty Man.