Opinie o serialach
Cytat z Szaman data 29 października, 2022, 20:35WTF?
https://twitter.com/FilmozercyCOM/status/1586441086590808065?t=332oBecoXoKJU2HXhtaV4w&s=19
WTF?
Henry Cavill nie będzie już dłużej grał Geralta z Rivii. Aktor rozstanie się z serialem #Wiedźmin po trzech sezonach, a w głównej roli zastąpi go Liam Hemsworth.https://t.co/KcP4pfSCSI
— Filmozercy.com (@FilmozercyCOM) October 29, 2022
Cytat z Marek Pilarski data 29 października, 2022, 21:40WTF?
WTF?
Cytat z Janko data 29 października, 2022, 21:42Nie da się ukryć, lekkie zaskoczenie. Złośliwie mógłbym powiedzieć, że zdał sobie sprawę z poziomu serialu, a lepszą przyszłość i jakość widzi w projektach o Supermanie.
Nie da się ukryć, lekkie zaskoczenie. Złośliwie mógłbym powiedzieć, że zdał sobie sprawę z poziomu serialu, a lepszą przyszłość i jakość widzi w projektach o Supermanie.
Cytat z Mierzwiak data 29 października, 2022, 22:58Czemu WTF? Myślę że - abstrahując już od zobowiązań kontraktowych, a być może te obejmowały właśnie 3 sezony - aktor ma ograniczoną cierpliwość do projektu w który włożył czas, serce i pasję, a który okazał się po prostu szajsem.
No i jest jeszcze to:
https://comicbookmovie.com/x-men/x-men_97/x-men-97-showrunner-reveals-negative-experience-on-the-witcher-that-changed-his-approach-to-the-show-a197527#gs.gcvjvo
Oglądalność 4 sezonu padnie pewnie na pysk a stąd już krótka droga do kasacji.
Czemu WTF? Myślę że - abstrahując już od zobowiązań kontraktowych, a być może te obejmowały właśnie 3 sezony - aktor ma ograniczoną cierpliwość do projektu w który włożył czas, serce i pasję, a który okazał się po prostu szajsem.
No i jest jeszcze to:
Oglądalność 4 sezonu padnie pewnie na pysk a stąd już krótka droga do kasacji.
Cytat z robgordon data 30 października, 2022, 09:58Myślę, że w tym wypadku WTF bardziej dotyczy tego, kto go zastąpi. Nietrudno zrozumieć, że nie da się do tej roli zatrudnić kogoś równie charyzmatycznego i znanego. Jednak angaż Liama na dziś wydaje się strzałem w kolano. A nawet w oba.
Myślę, że w tym wypadku WTF bardziej dotyczy tego, kto go zastąpi. Nietrudno zrozumieć, że nie da się do tej roli zatrudnić kogoś równie charyzmatycznego i znanego. Jednak angaż Liama na dziś wydaje się strzałem w kolano. A nawet w oba.
Cytat z robgordon data 30 października, 2022, 10:27Szaman, wiedziałeś, że Jordan jest żoną Billa Lawrence'a, a 2 z ich 3 ciąż zagrały w serialu? Bo ja nie.
Szaman, wiedziałeś, że Jordan jest żoną Billa Lawrence'a, a 2 z ich 3 ciąż zagrały w serialu? Bo ja nie.
Cytat z Szaman data 30 października, 2022, 10:44Tak, kiedyś czytałem o wszystkich przynajmniej te przysłowiowe notki na Wikipedii.
Tak, kiedyś czytałem o wszystkich przynajmniej te przysłowiowe notki na Wikipedii.
Cytat z Kuba data 30 października, 2022, 10:49Ciekawa sprawa z Cavillem. Na pewno Superman nie jest jedynym powodem, pytanie tylko czy 3 sezon poziomem już go tak odrzucił czy doszedł jakiś konflikt z twórcami. A trzeba jeszcze przypomnieć plotki o jego udziale w adaptacji Mass Effect czy w MCU.
Wybór Liama absurdalny, ale w końcu casting na poziomie tego serialu. Freya Allen też może zaraz zniknąć - od początku deklarowała brak chęci do grania przez długi okres czasu a teraz dostała leada w nowej Planecie Małp. Pytanie co z Chalotrą (której ogólnie kibicuje bo bardzo lubię jej Yennefer, ale casting zawsze był najmocniejszym punktem tego serialu).
Ciekawa sprawa z Cavillem. Na pewno Superman nie jest jedynym powodem, pytanie tylko czy 3 sezon poziomem już go tak odrzucił czy doszedł jakiś konflikt z twórcami. A trzeba jeszcze przypomnieć plotki o jego udziale w adaptacji Mass Effect czy w MCU.
Wybór Liama absurdalny, ale w końcu casting na poziomie tego serialu. Freya Allen też może zaraz zniknąć - od początku deklarowała brak chęci do grania przez długi okres czasu a teraz dostała leada w nowej Planecie Małp. Pytanie co z Chalotrą (której ogólnie kibicuje bo bardzo lubię jej Yennefer, ale casting zawsze był najmocniejszym punktem tego serialu).
Cytat z robgordon data 30 października, 2022, 11:34Myślę, że największe znaczenie ma to o czym wspomniał Mierzwiak. Cavill z pewnością nie podpisał umowy na niezliczoną liczbę sezonów. Trzy wydają się logiczną cyfrą w tym wypadku, z opcją przedłużenia. I pewnie gdyby Heniek nie miał nic ciekawego na horyzoncie, a serial byłby lepszy, to grałby dalej. A tak, stajemy się świadkami powolnego końca serialowego Wiedźmina w takiej formie jaką poznaliśmy. Nie wiem, co dalej. Czy NF postara się jeszcze wyciągnąć coś z tego świata? Czy odstawi tę postać na jakiś czas? Obstawiam to pierwsze, choć nie upierałbym się.
Myślę, że największe znaczenie ma to o czym wspomniał Mierzwiak. Cavill z pewnością nie podpisał umowy na niezliczoną liczbę sezonów. Trzy wydają się logiczną cyfrą w tym wypadku, z opcją przedłużenia. I pewnie gdyby Heniek nie miał nic ciekawego na horyzoncie, a serial byłby lepszy, to grałby dalej. A tak, stajemy się świadkami powolnego końca serialowego Wiedźmina w takiej formie jaką poznaliśmy. Nie wiem, co dalej. Czy NF postara się jeszcze wyciągnąć coś z tego świata? Czy odstawi tę postać na jakiś czas? Obstawiam to pierwsze, choć nie upierałbym się.
Cytat z Szaman data 30 października, 2022, 12:17Wydaje mi się, że chcieli uniknąć sytuacji w której internet zdąży wykreować jakiegoś kandydata, a potem odrzuci tego z którym są dogadani. Stąd pokraczne ogłoszenie, które kojarzy mi się z tą serią memów: mama może powiedzieć, że mamy już w domu Cavilla, a jaki jest Cavill w domu, każdy widzi.
Przewiduję kasację po 4 sezonie, bo mam takie poczucie, że wielu przymykało oczy na wady serialu bo podobał im się główny casting. Będą musieli skupić się na spin-offie z Michelle Yeoh.
Wydaje mi się, że chcieli uniknąć sytuacji w której internet zdąży wykreować jakiegoś kandydata, a potem odrzuci tego z którym są dogadani. Stąd pokraczne ogłoszenie, które kojarzy mi się z tą serią memów: mama może powiedzieć, że mamy już w domu Cavilla, a jaki jest Cavill w domu, każdy widzi.
Przewiduję kasację po 4 sezonie, bo mam takie poczucie, że wielu przymykało oczy na wady serialu bo podobał im się główny casting. Będą musieli skupić się na spin-offie z Michelle Yeoh.
Cytat z Mierzwiak data 30 października, 2022, 12:26Tylko że spin-off z Yeoh to na ten moment 4-odcinkowy jednostrzałowiec, no chyba że będą kontynuować jak się spodoba, ale bądźmy szczerzy, Wiedźmin = Geralt, każdy to wie.
Tylko że spin-off z Yeoh to na ten moment 4-odcinkowy jednostrzałowiec, no chyba że będą kontynuować jak się spodoba, ale bądźmy szczerzy, Wiedźmin = Geralt, każdy to wie.
Cytat z Kuba data 30 października, 2022, 13:18Spin-off z Yeoh jest podobno tragiczny, nieporównywalnie gorszy do samego głównego serialu.
Ale tu się odnoszę do opinii kogoś kogo znam i kto widział. Pewnym znakiem jest też fakt, że to miał być długi serial a Netflix na etapie chyba już mocno zaawansowanym zdecydował się zamknąć to w 4 epizodach.
Spin-off z Yeoh jest podobno tragiczny, nieporównywalnie gorszy do samego głównego serialu.
Ale tu się odnoszę do opinii kogoś kogo znam i kto widział. Pewnym znakiem jest też fakt, że to miał być długi serial a Netflix na etapie chyba już mocno zaawansowanym zdecydował się zamknąć to w 4 epizodach.
Cytat z robgordon data 30 października, 2022, 14:03Nawiązując do tropów polskich, szkoda że ucichł temat serialu o Thorgalu. Nie wiem czy Von Donnermsarck to dobry pomysł, na plus, że jest wielkim fanem komiksu. Ale ostatnie wieści pochodzą sprzed 4 lat więc obstawiam, że na dziś niewiele w temacie się dzieje. Możliwe, że rozbiło się o serwis, który miałby się tym zająć. Wiadomo, że potrzeba sporych pieniędzy. Na dodatek to komiks kultowy, ale w Europie, nie w USA. Więc pewnie jedynie Netflix lub Canal Plus mogłyby się zainteresować (ten drugi nawet bardziej zważywszy na ogromną popularność Aegirssona we Francji). Co mocno ogranicza możliwości.
A wracając do Wiedźmina. Aprobatę fanów zyskałoby pewnie zatrudnienie Mikkelsena. Ale czy on sam byłby zainteresowany?
Nawiązując do tropów polskich, szkoda że ucichł temat serialu o Thorgalu. Nie wiem czy Von Donnermsarck to dobry pomysł, na plus, że jest wielkim fanem komiksu. Ale ostatnie wieści pochodzą sprzed 4 lat więc obstawiam, że na dziś niewiele w temacie się dzieje. Możliwe, że rozbiło się o serwis, który miałby się tym zająć. Wiadomo, że potrzeba sporych pieniędzy. Na dodatek to komiks kultowy, ale w Europie, nie w USA. Więc pewnie jedynie Netflix lub Canal Plus mogłyby się zainteresować (ten drugi nawet bardziej zważywszy na ogromną popularność Aegirssona we Francji). Co mocno ogranicza możliwości.
A wracając do Wiedźmina. Aprobatę fanów zyskałoby pewnie zatrudnienie Mikkelsena. Ale czy on sam byłby zainteresowany?
Cytat z Kuba data 30 października, 2022, 14:19Mads miał być wykreślony z powodu wieku już na etapie castingów do niegdysiejszego filmu. Liam to próba złapania popularności u widza masowego, głównie z młodego pokolenia, który przylgnie do serialu z powodu ładnej twarzy i nazwiska kojarzonego z produkcjami dla nastolatków.
Thorgal faktycznie szkoda, że został ewidentnie zawieszony. To byłaby ciekawa propozycja.
Myślę, że Netflix po upadku Wiedźmina faktycznie reaktywuje pracę nad adaptacjami Narnii, ale może się też zainteresować prozą Brandona Sandersona która już na sprzedaż była i nawet prowadzono pierwsze rozmowy o możliwych adaptacjach, nawet nie jestem pewien czy do któregoś z cykli ktoś praw nie nabył.
Mads miał być wykreślony z powodu wieku już na etapie castingów do niegdysiejszego filmu. Liam to próba złapania popularności u widza masowego, głównie z młodego pokolenia, który przylgnie do serialu z powodu ładnej twarzy i nazwiska kojarzonego z produkcjami dla nastolatków.
Thorgal faktycznie szkoda, że został ewidentnie zawieszony. To byłaby ciekawa propozycja.
Myślę, że Netflix po upadku Wiedźmina faktycznie reaktywuje pracę nad adaptacjami Narnii, ale może się też zainteresować prozą Brandona Sandersona która już na sprzedaż była i nawet prowadzono pierwsze rozmowy o możliwych adaptacjach, nawet nie jestem pewien czy do któregoś z cykli ktoś praw nie nabył.
Cytat z Szaman data 30 października, 2022, 20:21https://twitter.com/DiscussingFilm/status/1586752442368147459
The official poster for the Disney+ ‘WILLOW’ series has been released. pic.twitter.com/nWxnm2FD9a
— DiscussingFilm (@DiscussingFilm) October 30, 2022
Cytat z Szaman data 31 października, 2022, 18:09https://twitter.com/DiscussingFilm/status/1587128431858294784?t=Q2x6gzar0ek8cIQvxakVPw&s=19
Gwendoline Christie, John Noble, Alia Shawkat, Merritt Wever, Bob Balaban, Robby Benson, Ólafur Darri Ólafsson and Stefano Carranante have been cast in ‘SEVERANCE’ Season 2. pic.twitter.com/1Rw85Ppp8t
— DiscussingFilm (@DiscussingFilm) October 31, 2022
Cytat z Szaman data 31 października, 2022, 20:08https://twitter.com/DEADLINE/status/1587158146677719042
https://twitter.com/DEADLINE/status/1587158397127794817
‘Wonder Man’: Yahya Abdul-Mateen II Tapped To Lead Marvel Series For Disney+ https://t.co/mnzKVbiAFG
— Deadline Hollywood (@DEADLINE) October 31, 2022
Bryan Fuller has scored a straight-to-series order from Peacock for a prequel series, ‘Crystal Lake,’ set in the ‘Friday the 13th’ universe. It comes from A24 https://t.co/fuyIc0iWW0
— Deadline Hollywood (@DEADLINE) October 31, 2022