aby założyć posty i tematy.

Opinie o serialach

PreviousPage 107 of 166Next
Cytat z Szaman data październik 31, 2022, 18:09

https://twitter.com/DiscussingFilm/status/1587128431858294784?t=Q2x6gzar0ek8cIQvxakVPw&s=19

Fajnie, że Noble dostał rolę w czymś dużym. Do samego serialu muszę usiąść na nowo, pierwszy odcinek mnie nie przekonał.

Wszyscy czekaliśmy!

TLoU może zadebiutować już 15 stycznia, zgodnie z wpadką ze strony HBO

Wpadka za wpadką w tym HBO.

Mierzwiak, robgordon and Kuba have reacted to this post.
MierzwiakrobgordonKuba

Mierzwiak and robgordon have reacted to this post.
Mierzwiakrobgordon

Sandman dostanie 2. sezon od Netfliksa!

Sandman - będzie 2. sezon. Na tę wiadomość fani czekali tygodniami - naEKRANIE.pl

Agent aktora i prawnik? Ależ oryginalnie.

Szaman has reacted to this post.
Szaman

Skończyłem Guillermo del Toro's Cabinet of Curiosities, mój ranking:

Jeśli ktoś nie chce / nie ma czasu na całość to polecam zobaczyć chociaż pierwszą trójkę, a na pewno miejsce 1. 🙂

Największym kupsztalem (miejsce 8.) okazała się katastrofalna, infantylna (!!!) adaptacja Lovecrafta od reżyserki Zmierzchu, z kolei największym rozczarowaniem (miejsce 6.) oparta na opowiadaniu, no cóż, Del Toro, historia od reżyserki Babadooka.

Szaman

Dzisiaj zacząłem tego Del Toro.

Pierwsza opowieść nie była taka zła, aż do koszmarnego finału który pozostawił z poczuciem straty czasu, mimo mojej słabości do filmowych przeklętych ksiąg. Cała historyjka była chyba napisana tylko po to aby wrednego rednecka

Spoiler
zjadł potwór
Nie wiem, zaczynam nabierać przekonania, że Demokraci mają bardzo niski poziom poczucia humoru i niewiele im trzeba do rubasznego śmiechu. A dla mnie to on miał więcej argumentów w scenariuszu na swój zgryźliwy stan ducha, niż Meksykanka która uważała, że jej się należy. Chociaż jednocześnie na jego miejscu pomógłbym jej. Myślałem, że skręci to w stronę Wrót do piekieł, albo Nocnego pociągu z mięsem, ale wybrano pokazanie zwiastuna kolejnych odcinków. Można i tak.

Będę oglądał dalej. Zaraz chyba Natali i Hewlett, więc powinno być ciekawiej.

Mierzwiak has reacted to this post.
Mierzwiak

Świetny drugi odcinek, w ogóle jak na razie mój ulubiony, tegoroczny "film grozy". Fajne, makabryczno-komediowe zacięcie, żywiołowy Hewlett nad którym pięknie się znęcano i puenta jaką powinny mieć opowiastki z tego typu antologii. Nie wiem dlaczego to nie było pierwszym epizodem.

Mierzwiak has reacted to this post.
Mierzwiak

Przypomniałeś mi jak doskonałą puentę ma historia ze szczurami; zamieniam miejsca 3 i 4 🙂

Pierwszy odcinek jak pisałem nie miał żadnego pomysłu na zakończenie, a przecież aż prosiło się o to, by główny bohater też do końca swoich dni 

Spoiler
odwiedzał monstrum.

Szaman

Co do spoilera- dokładnie!

Jestem w połowie i też na razie top to drugi i trzeci. Jeżeli chodzi o drugi trzeba też pochwalić świetne efekty praktyczne.

Szaman

Autopsy- świetna i pomysłowa, bardzo ambitna fantastyka zmieszana z makabrą. Jestem pod ogromnym wrażeniem jakim talentem jest Prior. Facet ma 53 lata, aż szkoda, że wystrzelił tak późno. Cudownie kameralny klimat przywodzący na myśl słuchowisko (i nie uciekający od tego skojarzenia w finale), oraz Abraham, który (chyba) od lat nie miał takiej okazji aby rozwinąć aktorskie skrzydła. Perełka.

Janko and Mierzwiak have reacted to this post.
JankoMierzwiak

Mistrzowskie kontrakty 🙂 Widocznie bardziej opłaca się spłacić obsadę niż władować kasę w cały sezon

Zootopia, serial:

PreviousPage 107 of 166Next