aby założyć posty i tematy.

Opinie o serialach

PreviousPage 111 of 166Next
Cytat z Ernest Kubica data grudzień 30, 2022, 22:11

I nie znalazł się w firmie nikt na tyle stary, żeby go wyprowadzić z błędu

Co ciekawe, w połowie komentarzy zwracają na to uwagę.

Wednesday

Dziwny to w sumie serial. Przepis nań zawiera bowiem składniki doskonale znane i właściwie do bólu opatrzone: weźmy nieco elementów ze świata wykreowanego przez J.K. Rowling, wymieszajmy z teen dramą, X-Menami, opowieściami o wilkołakach oraz paleniu czarownic i dajmy do przyrządzenia Timowi Burtonowi, zaginionemu kuzynowi Gomeza Addamsa. Z nie do końca jednak zrozumiałych dla mnie powodów, to działa. Nie do końca zrozumiałych, bo oczywiście niektórych zalet nie sposób nie dostrzec. Przede wszystkim Jenna jest idealną Panną Środą. Bardzo fajnie zbudowano jej relacje z rodziną, a także rówieśnikami. Ale gdybym miał wskazać rzecz wg mnie najważniejszą, to jest nią świetne (i jednocześnie bardzo zabawne) wykorzystanie życiowej postawy Wednesday do zobrazowania nastoletnich lęków związanych z dorastaniem (i nie tylko).

Nie dziwi mnie sukces serialu. Rozum podpowiada 7/10, serce 8/10.

Się może też okazać, że drugi sezon Wednesday nie trafi na Netflixa.

https://filmozercy.com/wpis/netflix-utraci-prawa-do-wednesday-drugi-sezon-serialowego-hitu-moze-trafic-na-inna-platforme?fbclid=IwAR0U4zd0ZhdfzmTs-4vEvjXe0mB6WVhFv_anPCq0qgFClDKB23cPmsxwO7g

Grubo.

Trochę mnie to nie dziwi. Scenarzyści się chyba sami zamotali w swoich pomysłach.

Cytat z robgordon data styczeń 2, 2023, 19:23

https://filmozercy.com/wpis/netflix-utraci-prawa-do-wednesday-drugi-sezon-serialowego-hitu-moze-trafic-na-inna-platforme?fbclid=IwAR0U4zd0ZhdfzmTs-4vEvjXe0mB6WVhFv_anPCq0qgFClDKB23cPmsxwO7g

Właśnie słyszałem o tym jakiś czas temu u Grace. Dziwnie by było, jakby nagle trafił na Amazona. Pytanie, czy Netflix będzie chciał zapłacić dużo kasy za to, żeby był jednak u nich. Bo oni w sumie się nie bawią jakoś specjalnie w utrzymywanie przy życiu swoich seriali, co pokazuje chociażby informacja o anulowaniu 1899. Czy podobnie będzie z zatrzymaniem Wednesday?

Cytat z Marek Pilarski data styczeń 2, 2023, 20:51
Cytat z robgordon data styczeń 2, 2023, 19:23

Właśnie słyszałem o tym jakiś czas temu u Grace. Dziwnie by było, jakby nagle trafił na Amazona. Pytanie, czy Netflix będzie chciał zapłacić dużo kasy za to, żeby był jednak u nich. Bo oni w sumie się nie bawią jakoś specjalnie w utrzymywanie przy życiu swoich seriali, co pokazuje chociażby informacja o anulowaniu 1899. Czy podobnie będzie z zatrzymaniem Wednesday?

Niby tak, ale 1899 rozczarował pod względem jakości, jak i widowni. Wednesday wręcz przeciwnie, to jeden z ich największych hitów. Pamiętaj też, że NF potrafi zapłacić grubą kasę za same prawa (patrz "Na noże").

Cytat z Ernest Kubica data styczeń 2, 2023, 20:48

Scenarzyści się chyba sami zamotali w swoich pomysłach.

Wydaje mi się, że nie zamotanie pomysłów było tu problemem, ale to, że starczyło ich w sumie może na pełnometrażowy film. Serial za bardzo się snuł, czasem kręcąc się w kółko. Gdyby to był film, byłoby to bardziej zwarte (i mam nadzieję jednocześnie ciekawsze). Wtedy też chętnie zobaczyłbym kontynuację.

Ja od połowy drugiego odcinka wiele scen przewijałem i przy szóstym mocno się zastanawiałem czy to kończyć. Odcinki po 50 minut, a dłużyło się jak 90.

Ruth Negga Joins Jake Gyllenhaal In ‘Presumed Innocent’ Apple TV+ Series From David E. Kelley & J.J. Abrams

Cytat z Szaman data styczeń 5, 2023, 19:04

https://deadline.com/2023/01/ruth-negga-jake-gyllenhaal-presumed-innocent-apple-tv-series-david-e-kelley-amp-j-j-abrams-1235212102/

Oglądać ten serial znając poprzednika z Fordem, to trochę mija się z celem. Tak myślę.

No właśnie, bo co tutaj przerabiać, jakiego innego zakończenia szukać? Chyba zostaje im wiara, że takich staroci nikt już nie ogląda 🙂

robgordon has reacted to this post.
robgordon

O, Meryl się skusiła po starej znajomości 🙂

Gdyby ktoś miał wątpliwości, jest oficjalnie:

Może będzie cameo Gagi w drugim sezonie? 😛

Cytat z Marek Pilarski data styczeń 6, 2023, 22:38

Może będzie cameo Gagi w drugim sezonie? 😛

Oby nie 🙂

Angielka

Neo-Western, ale nawet jak na ten gatunek, dość specyficzny. O wolnym, czasem wręcz kontemplacyjnym tempie. Mimo to, ze świetnie budowanym, właściwie do samego końca, napięciem. Pięknie sfotografowany (wiele scen nakręcono o złotej godzinie), bardzo dobrze zagrany (i obsadzony). Dobre, niejednoznaczne dialogi. Czasem niełatwo się połapać w czym rzecz, zwłaszcza, że opowieść przedstawiona jest w 2 planach czasowych, ale w finale wszystkie klocki wskakują na swoje miejsce.
Nie wiem, czy kogoś to zachęci 😉 Ja seansu nie żałuję (6 odcinków po ok. 50 minut).

Z tymi opiniami oczywiście ostrożnie, bo wiemy jak to z nimi bywa, ale może będzie całkiem dobrze.

https://filmozercy.com/wpis/najlepsza-adaptacja-gry-w-historii-krytycy-zachwyceni-serialowa-wersja-the-last-of-us?fbclid=IwAR0spH2C7yyuwa6pwArwhh9lVHe0T8cAFXTGlCIxn0XghoQFLeOi8o1C6HI

Aby nie skończyło się jak z Resident Evil, który nie podbiło ani kina, ani domowego zacisza

PreviousPage 111 of 166Next