aby założyć posty i tematy.

Opinie o serialach

PreviousPage 112 of 166Next

SkyShowtime przejęło seriale Warnera, w tym Warszawiankę z Szycem.

https://filmozercy.com/wpis/seriale-warnera-sprzedane-platformie-skyshowtime-polski-serial-warszawianka-znalazl-nowy-dom?fbclid=IwAR0uE3ESVtuOiF-vz8KkN5pmSHuGxE1Ji74HfC0x2_IteTqEnv9QljZf0fg

HBO sięga po największych. Tym razem RDJ w serialu na podstawie powieści nagrodzonej Pulitzerem. Z opisu fabuła powieści jest intrygująca. Zapowiada się kolejny prestiżowy projekt.

https://naekranie.pl/aktualnosci/robert-downey-jrj-sympathizer-hbo-1673541751

PS. Wydaje mi się, że już ktoś wspominał o tej produkcji. Ale może się mylę.

Bardzo dobry pierwszy odcinek The Last of Us.

Obie części gry kocham i znam na wylot, a mimo to oglądałem z zainteresowaniem, nawet gdy twórcy dość wiernie odtwarzali oryginalne sceny.

Warstwa wizualna, tak jak myślałem, jest prosta, surowa, nastawiona raczej na naturalność aniżeli pieszczenie zmysłu wzroku. OK, kupuję to.

Jednak najważniejsze jest to, jak wypadają Pascal i Ramsey. Nikt nigdy nie przebije Bakera i Johnson, ich kreacje z gier są dla mnie wybitne i godne wszelkich nagród, ale - czego się bałem - nie miałem najmniejszego problemu z zaakceptowaniem ich serialowych wersji. Oboje są póki co świetni, ich Joel i Ellie są wierni oryginalnym bohaterom, a jednocześnie nie są ich imitacjami, sobowtórami.

Wiem dokąd to wszystko prowadzi ale cholera, nie mogę się doczekać kolejnych odcinków!

Cóż, mnie też uciszyli 😛

Mamy redakcyjnie screenery, ja nie widziałem, ale reszta deklaruje, że dalej też jest super a trzeci odcinek jest faktycznie bardzo, bardzo dobry i poruszający (do tego prawie równie długi co pilotażowy).

Prolog jest znakomity i przebija o kilka długości ten z gry.

Mierzwiak has reacted to this post.
Mierzwiak

Last of Us

Rany, poznałem Johna Hannah dopiero na zbliżeniu, nieźle się postarzał. Pierwszy odcinek raczej niczym mnie nie zachwycił, ale to na tyle solidna robota, że na pewno wrócę za tydzień. Bardzo podobało mi się, że właśnie wspomniany prolog z Johnem tak klarownie wykłada kawę na ławę. Nie mam absolutnie zielonego pojęcia o fabule tej gry, zrozumiałem wszystko bez problemu, także dlatego, że niestety kiedyś widziałem filmik z tego typu grzybem i pechowym owadem.

Podoba mi się, że od razu do czegoś zmierzają, nawet jeśli chyba jest to najbardziej standardowa z post apokaliptycznych fabuł (na razie, okiem zupełnego laika Last of Us).  Nie uciekną przecież od porównań z Walking Dead, a tam zmierzanie do czegokolwiek było wyraźnym problemem. Co jeszcze? Świetna scenka z Georgem Michaelem która autentycznie mnie rozbawiła 🙂 Pascal torujący sobie schedę po Neesonie na najbliższe 20 lat, bardzo naturalna nastolatka (spokojnie, nauczę się ich imion), udana scena katastrofy lotniczej i nienachalne popisywanie się dużym budżetem.

Mocne 7/10

Mierzwiak

Prolog z 1968 roku jest fantastyczny. Nie dość że to przykład na to jak zrobić ciekawą ekspozycję, to jeszcze unika idiotycznej kliszy pt. "Naukowiec ostrzega przed apokalipsą która następuje na drugi dzień".

Szaman has reacted to this post.
Szaman

Łatwo było zrobić z niego przynudzającą gadaninę, ale Hannah jest na to za dobrym aktorem.

Mierzwiak

Mnie się niezbyt podobało takie rozwiązanie, ale wzmianka o globalnym ociepleniu, krótka, szybka, ale tak aktorsko dostarczona, że od razu się wbija do głowy i fajnie ustawia współczesnego, świadomego, widza w perspektywie do dalszych wydarzeń.

Dla mnie ten wstęp był najlepszym elementem odcinka, potem już dość standardowy zestaw wprowadzający bohaterów. Zachwytu na razie nie ma, jest ciekawość. Faktycznie widać już zarys tej relacji, która chyba będzie najważniejsza w tej historii, a przecież Pascal i Ramsey byli razem na ekranie przez zaledwie kilka minut.

Relacja między Joelem i Ellie jest najważniejsza, jasne. Fabuła jest bardzo prosta, ale owocuje w kilka kluczowych wydarzeń zarówno dla ich relacji właśnie, jak i dla tego, co wydarzy się w przyszłości.

Wiedziałem, że Meryl 🙂

Marek Pilarski and robgordon have reacted to this post.
Marek Pilarskirobgordon

Bo ktoś Ci podpowiedział 😛

Szaman has reacted to this post.
Szaman

Ted Lasso 3 na wiosnę 🙂

Bardzo dobry odcinek TLoU. Nadal nie jestem wielkim fanem tego, że czasami jest to zbyt dosłowna adaptacja i uważam, że spokojnie można było tutaj więcej treści wprowadzać (bardzo boli rezygnacja z wątku dopisanego Tess, na którego realizację się nie zdecydowali, spokojnie można to było gdzieś tam zmieścić a świetnie pasuje do tego co oglądamy), ale to nadal jest bardzo dobre. Głównie ze względu na reżyserię, aż dziwi jak dobrze Druckmann temst ogarnął. Sceny w hotelu są znakomite, podobnie finał. Bardzo dobre budowanie napięcia. Scenografię (tak długo jak nie mamy szerokich planów) i charakteryzacja klikaczy - obłędna. Początek świetny równie,.

Ciągle jestem na "nie" w kwestii Belli, ale Pascal przekonuje coraz bardziej, nawet jeśli nadal pozostaje mocno na uboczu. Anna Torv jako Tess to na razie moja faworytka, podobnie jak zresztą sama postać i jej relacja z Joelem, zdecydowanie lepsza niż w serialu.

Nadal czekam na ten "wybitny" serial. Jasne, realizacja jest bardzo dobra, trzyma w napięciu, aktorzy dają radę. Ale to nadal kolejny serial o zombiakach. Może miałem zbyt duże oczekiwania?

Telefon przestał dzwonić?

‘HIMYM’ Star Neil Patrick Harris Returns As Barney To Hulu Spinoff Series—And Will Be Back For More

Czyli rola w Doctor Who będzie pewnie tylko jednorazowa.

Miałeś chamie (Roilandzie) złoty róg...

PreviousPage 112 of 166Next