lub Zarejestruj się aby założyć posty i tematy.

Seriale

PreviousPage 116 of 124Next

Zrobią wszystko żeby tego nie pokazać. Za kulisami podobno dochodziło do niezłych jazd a sam serial będzie raczej jedną wielką porażką.

A co tam się działo z takimi nudziarzami jak bracia Russo?

https://www.hollywoodreporter.com/movies/movie-features/russo-bros-amazon-series-citadel-1235210256/

Aaaaa, myślałem, że znowu coś z jajkiem w pochwie 🙂

Mierzwiak and Kuba have reacted to this post.
MierzwiakKuba

Kolejna polska propozycja od HBO Max:

Tak a propos kontrowersji wokół "The Idol". Pomyślałem sobie, że nazwisko Depp nie ma ostatnio najlepszej passy.

Last of Us sezon 1, odcinek 7

Myślałem, że bardziej polubię odcinek w którym pojawiają się Pearl Jam i (pośrednio) The Cure, ale nie poruszył mnie tak jak słynny już odcinek trzeci. Może nic w tym serialu dwa razy się nie zdarza, może, mimo starań dziewczyn, tam jednak wystąpiły większe fachury, może lepszy, romantyczno-nostalgiczny nastrój był budowany przez upływ czasu. Tutaj ta noc niespełnionej miłości po prostu się dłużyła.

O ironio, historia z odcinka 3. została napisana na potrzeby serialu, ta z 7. została niemal 1:1 przeniesiona z dodatku do głównej gry.

Największa zmiana to wątek współczesny - w grze Ellie eksplorowała centrum handlowe (co ładnie przeplatało się z retrospekcjami), z wraku helikoptera wzięła apteczkę a w międzyczasie walczyła z zarażonymi oraz ścigającymi ją i Joela ludźmi.

7 odcinek był okej. Nie poruszył jak trzeci czy pozostałe, ale jest w porządku. Aktorsko najlepszy występ Belli, ale i Reid naprawdę fajnie wypadła. 8 i 9 obejrzę chyba na raz.

Na ten moment podcast HBO jest równie ekscytujący co serial 😛 nie da się też nie zauważyć dzięki temu że na produkcję bardzo wpłynęło to jak dojrzał artystycznie Druckmann pomiędzy grami (serial jest w wieku kwestiach bliższy dwójce niż jedynce) oraz to co wniósł Mazin, pomysłodawca najlepszych rozwiązań. Wspaniale, że Czarnobyl nie był jednorazowym strzałem, a on faktycznie jest ewidentnie znakomitym scenarzystą.

Mierzwiak has reacted to this post.
Mierzwiak
Cytat z Kuba data marzec 6, 2023, 14:33

Aktorsko najlepszy występ Belli, ale i Reid naprawdę fajnie wypadła.

Tak, również dobrym pomysłem było to, by Riley była starsza.

Podcast faktycznie super, zastanawiam się czy na tym się skończy czy może TLOU dostanie też swój rasowy making of; Ród Smoka ma aż 10-odcinkowy materiał o powstawaniu serialu.

Zwiastun Citadel

I Silo (to jakaś seria książek).

Edit: Skojarzyło się z polskim filmem, też na S 😉

Barry zmierza ku końcowi.

‘Barry’ Ending At HBO With Season 4

Cytat z Szaman data marzec 7, 2023, 18:24

Barry zmierza ku końcowi.

https://deadline.com/2023/03/barry-ending-at-hbo-with-season-4-1235281515/

Obejrzałem 1 sezon. OK, ale nic więcej, więc kolejne sezony odpuściłem.

Cytat z robgordon data marzec 6, 2023, 16:34

I Silo (to jakaś seria książek).

Edit: Skojarzyło się z polskim filmem, też na S 😉

https://www.youtube.com/watch?v=bBMajXwi6Cs

Za serial odpowiada Graham Yost więc rzecz może być godna uwagi.

Niedawno obejrzałem serial w którym humorystycznie przedstawiono świat pełen superbohaterów. Teraz trafiłem na zwiastun serialu, w którym wykorzystano pomysł wielu wymiarów. Ciekawy jest sposób na ich zmianę. Sami zerknijcie 😉

Według Jeffa Sneidera w serialowej kontynuacji marki Blade Runner (tak, to powstaje nadal) w głównej roli ma wystąpić Jodie Comer.

Grace Randolph insynuowała to 2 albo 3 tygodnie temu 🙂

Scott Shepherd jest fantastyczny w ostatnim odcinku TLoU, ale epizod sam w sobie to jednak rozczarowanie. Za mało rozwinięto wątek sekty, zdecydowanie dało się tu wyciągnąć znacznie, znacznie więcej, a sama sekwencja Joela wypadła nieco pospiesznie i naciąganie.

PreviousPage 116 of 124Next