Opinie o serialach
Cytat z robgordon data 28 marca, 2023, 19:39Cytat z Szaman data marzec 28, 2023, 19:37Rob, sam link
O, teraz się udało. Sorki, słaby w te klocki jestem 😉
Cytat z Szaman data marzec 28, 2023, 19:37Rob, sam link
O, teraz się udało. Sorki, słaby w te klocki jestem 😉
Cytat z Fandorin data 28 marca, 2023, 19:41https://giphy.com/gifs/the-x-files-the-x-files-fox-tv-3o7ZeoOQ4hdszBsf0Q
https://giphy.com/gifs/the-x-files-xTiTnCTxhW2EJoAzrG
https://giphy.com/gifs/the-x-files-xTiTnrdatCmIKiF37G
Cytat z Szaman data 28 marca, 2023, 19:47Wiecie, to nie tylko tak, że nie nie lubię Cooglera i absolutnie nie dopuszczam do siebie myśli, że ktoś miałby udawać Muldera i Scully. Próbował tego zresztą już sam Carter z Robbiem Amellem i taką rudą. Przepraszam Cię ruda, nie pamiętam nazwiska.
Nie da się już niczego więcej powiedzieć w tym serialu który i tak powinien zakończyć się na 6 sezonie. W 11 odsłonach było już dosłownie wszystko, każda możliwa fabuła, każdy możliwy element horroru i fantastyki. To tak jak z Zagubionym w czasie, nowy bohater i tak jest znowu piosenkarzem, bokserem, itp itd. Tutaj można zrobić jedynie poezję która się rymuje.
Co gorsze, przecież na 100% będą chcieli usunąć wątki teorii spiskowych, obecnie kojarzących się przecież mocno z niezrównoważoną częścią Republikanów. Już w powrotnych sezonach najpierw zrobili z nich bełkot, a przecież serial stał bardzo poważnym potraktowaniem teorii spiskowych, a w sezonie 11 żenujące były próby wmawiania widzom, że Mulder jest Demokratą i głosuje na Obamę. Ta, jasne.
Jedyna nutka optymizmu jest taka, że nie da się już zrobić pod tym szyldem niczego gorszego od 11 sezonu, choćby nawet wymyślili rasistowskich kosmitów chcących wyeliminować czarnoskórych z planety Ziemia. To co tam się odwala sprawiło, że od lat nie dokończyłem tych wymysłów, obejrzałem jedynie ścisły finał i pożegnałem się z uczuciem żalu. Bo wielokrotnie nagradzany, wystawny serial odszedł jako ośmieszająca sama siebie, paskudna wizualnie, niskobudżetowa szmira.
Wiecie, to nie tylko tak, że nie nie lubię Cooglera i absolutnie nie dopuszczam do siebie myśli, że ktoś miałby udawać Muldera i Scully. Próbował tego zresztą już sam Carter z Robbiem Amellem i taką rudą. Przepraszam Cię ruda, nie pamiętam nazwiska.
Nie da się już niczego więcej powiedzieć w tym serialu który i tak powinien zakończyć się na 6 sezonie. W 11 odsłonach było już dosłownie wszystko, każda możliwa fabuła, każdy możliwy element horroru i fantastyki. To tak jak z Zagubionym w czasie, nowy bohater i tak jest znowu piosenkarzem, bokserem, itp itd. Tutaj można zrobić jedynie poezję która się rymuje.
Co gorsze, przecież na 100% będą chcieli usunąć wątki teorii spiskowych, obecnie kojarzących się przecież mocno z niezrównoważoną częścią Republikanów. Już w powrotnych sezonach najpierw zrobili z nich bełkot, a przecież serial stał bardzo poważnym potraktowaniem teorii spiskowych, a w sezonie 11 żenujące były próby wmawiania widzom, że Mulder jest Demokratą i głosuje na Obamę. Ta, jasne.
Jedyna nutka optymizmu jest taka, że nie da się już zrobić pod tym szyldem niczego gorszego od 11 sezonu, choćby nawet wymyślili rasistowskich kosmitów chcących wyeliminować czarnoskórych z planety Ziemia. To co tam się odwala sprawiło, że od lat nie dokończyłem tych wymysłów, obejrzałem jedynie ścisły finał i pożegnałem się z uczuciem żalu. Bo wielokrotnie nagradzany, wystawny serial odszedł jako ośmieszająca sama siebie, paskudna wizualnie, niskobudżetowa szmira.
Cytat z Szaman data 28 marca, 2023, 19:54Rany, ten gif z Foxem oblewającym się benzyną jest tak idealny i zapraszający do wielokrotnego użytku, że dla niego warto było przeczytać o tym newsie 🙂
Rany, ten gif z Foxem oblewającym się benzyną jest tak idealny i zapraszający do wielokrotnego użytku, że dla niego warto było przeczytać o tym newsie 🙂
Cytat z Mierzwiak data 28 marca, 2023, 19:59Myślę Szaman, że pomijasz najważniejsze - tu nie chodzi o zrobienie dobrego serialu, nie chodzi o to co można jeszcze powiedzieć w temacie; chodzi o diverse cast 🙂 I tyle. Za korpo decyzjami - udajmy na chwilę, że to co tam sobie Chris gada to potwierdzony news - stoi wyłącznie kalkulacja i próba przypodobania się wiadomej stronie polityczno-światopoglądowej wojny, i tylko szkoda, że kolorowi twórcy się na to łapią.
Myślę Szaman, że pomijasz najważniejsze - tu nie chodzi o zrobienie dobrego serialu, nie chodzi o to co można jeszcze powiedzieć w temacie; chodzi o diverse cast 🙂 I tyle. Za korpo decyzjami - udajmy na chwilę, że to co tam sobie Chris gada to potwierdzony news - stoi wyłącznie kalkulacja i próba przypodobania się wiadomej stronie polityczno-światopoglądowej wojny, i tylko szkoda, że kolorowi twórcy się na to łapią.
Cytat z Fandorin data 28 marca, 2023, 20:03Ja się od próby słownego skomentowania tego newsa powstrzymam. Wybaczcie, musi wystarczyć obrazek, jak bardzo brzydzi mnie ten pomysł. Jestem po Covidzie i jakakolwiek gwałtowniejsza emocja, która mogłaby się narodzić w trakcie takiej próby, mogłaby mi zaszkodzić.
btw uważajcie na siebie, licho nie śpi!
Ja się od próby słownego skomentowania tego newsa powstrzymam. Wybaczcie, musi wystarczyć obrazek, jak bardzo brzydzi mnie ten pomysł. Jestem po Covidzie i jakakolwiek gwałtowniejsza emocja, która mogłaby się narodzić w trakcie takiej próby, mogłaby mi zaszkodzić.
btw uważajcie na siebie, licho nie śpi!
Cytat z Janko data 28 marca, 2023, 22:44To się powinno zrobić z tym pomysłem.
"Jedyna nutka optymizmu jest taka, że nie da się już zrobić pod tym szyldem niczego gorszego od 11 sezonu" Oj, raczej ich nie doceniasz. Nawet w tych 2 ostatnich sezonach ze 2 dobre odcinki na poziomie poprzednich bym wskazał, tutaj absolutnie nic ciekawego nie powstanie.
To się powinno zrobić z tym pomysłem.
"Jedyna nutka optymizmu jest taka, że nie da się już zrobić pod tym szyldem niczego gorszego od 11 sezonu" Oj, raczej ich nie doceniasz. Nawet w tych 2 ostatnich sezonach ze 2 dobre odcinki na poziomie poprzednich bym wskazał, tutaj absolutnie nic ciekawego nie powstanie.
Cytat z Mierzwiak data 30 marca, 2023, 11:09Sorry za spóźniony suchar, ale wpadłem na tytuł 🙂
The Malcolm X-Files
Sorry za spóźniony suchar, ale wpadłem na tytuł 🙂
The Malcolm X-Files
Cytat z Szaman data 30 marca, 2023, 18:01Uff jak dobrze, że divesrse, nie chcieliby mnie widzieć zdenerwowanym 🙂
https://twitter.com/THR/status/1641485545833476112?t=HQnAo0prHzhSWPUTwtlI2Q&s=19
Uff jak dobrze, że divesrse, nie chcieliby mnie widzieć zdenerwowanym 🙂
Paramount+ Orders Diverse, Teen-Focused ‘Star Trek: Starfleet Academy’ Series https://t.co/t0ftCgBAKD
— The Hollywood Reporter (@THR) March 30, 2023
Cytat z Mierzwiak data 1 kwietnia, 2023, 10:07Succession (S1)
Nie wiem czemu, ale od początku coś mnie odpychało od tego serialu i nie planowałem go w ogóle oglądać, ale news o tym że S4 będzie ostatnim nawet mnie zachęcił (trzeba wiedzieć kiedy ze sceny zejść) i postanowiłem dać szansę.
Intuicja dobrze mi służyła, bo nie znalazłem tu wiele dla siebie. Jakoś dociągnąłem do końca sezonu z nadzieją, że może scenarzyści wpadną na jakiś ciekawy pomysł, ale nie, oprócz przewidywalnych zwrotów w wątku biznesowym na pełnej wjechała (hehe) też totalna telenowela i tylko utraty pamięci po wiadomym wypadku zabrakło. Obsada jest OK, ale z materiałem opartym głównie na intonowaniu słowa "fuck" za wiele nie da się zdziałać.
PS. Po co Jeremy'emu Strongowi method acting? Po to, żeby zagrać poważną wersję Sheldona z The Big Bang Theory?
Succession (S1)
Nie wiem czemu, ale od początku coś mnie odpychało od tego serialu i nie planowałem go w ogóle oglądać, ale news o tym że S4 będzie ostatnim nawet mnie zachęcił (trzeba wiedzieć kiedy ze sceny zejść) i postanowiłem dać szansę.
Intuicja dobrze mi służyła, bo nie znalazłem tu wiele dla siebie. Jakoś dociągnąłem do końca sezonu z nadzieją, że może scenarzyści wpadną na jakiś ciekawy pomysł, ale nie, oprócz przewidywalnych zwrotów w wątku biznesowym na pełnej wjechała (hehe) też totalna telenowela i tylko utraty pamięci po wiadomym wypadku zabrakło. Obsada jest OK, ale z materiałem opartym głównie na intonowaniu słowa "fuck" za wiele nie da się zdziałać.
PS. Po co Jeremy'emu Strongowi method acting? Po to, żeby zagrać poważną wersję Sheldona z The Big Bang Theory?
Cytat z Szaman data 1 kwietnia, 2023, 10:21Liczyłem, że Sarah Snook zdobędzie popularność dzięki czemuś co będzie chciało mi się oglądać. Może następnym razem 🙂
Liczyłem, że Sarah Snook zdobędzie popularność dzięki czemuś co będzie chciało mi się oglądać. Może następnym razem 🙂
Cytat z robgordon data 1 kwietnia, 2023, 11:14Mnie od początku odpychała świadomość, że to serial o niedobrych bez wyjątku ludziach. Jakoś nie interesuje mnie akurat ta kategoria. Choć zapewne w swoim gatunku to rzecz bardzo dobra.
Mnie od początku odpychała świadomość, że to serial o niedobrych bez wyjątku ludziach. Jakoś nie interesuje mnie akurat ta kategoria. Choć zapewne w swoim gatunku to rzecz bardzo dobra.
Cytat z Szaman data 1 kwietnia, 2023, 12:02O a dla niej zakończyli Sukcesję w idealnym momencie 🙂
https://www.elle.pl/artykul/sarah-snook-spodziewa-sie-pierwszego-dziecka-aktorka-pokazala-ciazowe-kraglosci-na-premierze-sukcesji-230321112711
O a dla niej zakończyli Sukcesję w idealnym momencie 🙂
Cytat z Mierzwiak data 1 kwietnia, 2023, 15:42No dobra, chyba nie wzięliście mojej opinii o Sukcesji na serio? Choć Szaman chyba się nabrał, a dopiero co narzekał na nieśmieszne pierwszokwietniowe żarty 🙂
Dzisiaj wciągnąłem już cztery odcinki S2 i co tu dużo mówić, serial jest FENOMENALNY i bardzo się cieszę, że zdecydowałem się dać mu szansę bo akurat to o czym pisałem na wstępie, że coś mnie od niego odrzucało, było prawdą.
Cytat z robgordon data kwiecień 1, 2023, 11:14Mnie od początku odpychała świadomość, że to serial o niedobrych bez wyjątku ludziach.
Hmm, i tak, i nie. Tak, bo bohaterowie tego serialu robią czasem okropne rzeczy i niekoniecznie należą do osób, z którymi chciałoby się mieć do czynienia, ale to też ludzie z totalnie innego świata w którym gra się według innych zasad. Dla mnie to fascynujące, może powstanie kiedyś podobny serial ale osadzony w Hollywood?
No dobra, chyba nie wzięliście mojej opinii o Sukcesji na serio? Choć Szaman chyba się nabrał, a dopiero co narzekał na nieśmieszne pierwszokwietniowe żarty 🙂
Dzisiaj wciągnąłem już cztery odcinki S2 i co tu dużo mówić, serial jest FENOMENALNY i bardzo się cieszę, że zdecydowałem się dać mu szansę bo akurat to o czym pisałem na wstępie, że coś mnie od niego odrzucało, było prawdą.
Cytat z robgordon data kwiecień 1, 2023, 11:14Mnie od początku odpychała świadomość, że to serial o niedobrych bez wyjątku ludziach.
Hmm, i tak, i nie. Tak, bo bohaterowie tego serialu robią czasem okropne rzeczy i niekoniecznie należą do osób, z którymi chciałoby się mieć do czynienia, ale to też ludzie z totalnie innego świata w którym gra się według innych zasad. Dla mnie to fascynujące, może powstanie kiedyś podobny serial ale osadzony w Hollywood?
Cytat z robgordon data 1 kwietnia, 2023, 15:59Słuchając wszem i wobec zachwytów tym bardziej utwierdzam się w przekonaniu, że to rzecz obiektywnie bardzo dobra. I równocześnie nie dla mnie. Niejako moją opinię potwierdziła moja dziewczyna, która zakończyła oglądanie na 2 sezonie. Stwierdziła, że to świetnie zrealizowany serial o ludziach i świecie, którzy ją nie interesują.
PS. Ja też się nabrałem.
Słuchając wszem i wobec zachwytów tym bardziej utwierdzam się w przekonaniu, że to rzecz obiektywnie bardzo dobra. I równocześnie nie dla mnie. Niejako moją opinię potwierdziła moja dziewczyna, która zakończyła oglądanie na 2 sezonie. Stwierdziła, że to świetnie zrealizowany serial o ludziach i świecie, którzy ją nie interesują.
PS. Ja też się nabrałem.