aby założyć posty i tematy.

Opinie o serialach

PreviousPage 119 of 166Next
Cytat z Mierzwiak data kwiecień 1, 2023, 15:42

No dobra, chyba nie wzięliście mojej opinii o Sukcesji na serio? Choć Szaman chyba się nabrał, a dopiero co narzekał na nieśmieszne pierwszokwietniowe żarty 🙂

Dzisiaj wciągnąłem już cztery odcinki S2 i co tu dużo mówić, serial jest FENOMENALNY i bardzo się cieszę, że zdecydowałem się dać mu szansę bo akurat to o czym pisałem na wstępie, że coś mnie od niego odrzucało, było prawdą.

Cytat z robgordon data kwiecień 1, 2023, 11:14

Mnie od początku odpychała świadomość, że to serial o niedobrych bez wyjątku ludziach.

Hmm, i tak, i nie. Tak, bo bohaterowie tego serialu robią czasem okropne rzeczy i niekoniecznie należą do osób, z którymi chciałoby się mieć do czynienia, ale to też ludzie z totalnie innego świata w którym gra się według innych zasad. Dla mnie to fascynujące, może powstanie kiedyś podobny serial ale osadzony w Hollywood?

Oczywiście się nabrałem i nawet rozważałem czy nie wejść w dyskusję 😛

Mierzwiak has reacted to this post.
Mierzwiak

Ale to się łatwo było nabrać, bo nawet ta złośliwość z Sheldonem była idealnie mierzwiakowa 🙂

Akurat to było na serio 😛 Tzn Strong jest tak samo fantastyczny jak reszta obsady, ale jego Kendall naprawdę przypomina mi dramatyczną wersję Sheldona 🙂

Cytat z Szaman data kwiecień 1, 2023, 16:45

Nabrałem się. Nie cierpię tego dnia 🙂

Z wiekiem Ci przejdzie 😉

https://twitter.com/FilmozercyCOM/status/1644649437388480512?t=uhfnPBO-cnnDmjPFm0NtQg&s=19

Pierwsze dwa dobre, więc czekam na trzeci.

Nadgoniłem i jestem już na bieżąco z Sukcesją.

robgordon has reacted to this post.
robgordon

Nowy odcinek to jedna z najlepszych godzin w historii telewizji.

Widziałem porównania do Ojca chrzestnego. 😜

Słuszne.

Twórcy zrzucili bombę atomową, tylko tak można to opisać 🙂

Banalna zagrywka, która z racji na swój timing i kontekst wysadza w powietrze koncept wyjściowy całego serialu i wywraca do góry nogami wszystkie zasady prowadzenia opowieści w serialach.

W dwóch słowach w spoilerze? Ciekawi mnie o co kamą, a serialu i tak oglądać nie będę.

Spoiler
senior rodu randomowo umiera

Ale przecież to finałowy sezon, to ma aż takie znaczenie?

Spoiler

Oni tam się nie biją od kilku sezonów o schedę po nim? Pewnie nie powinienem zadawać takich pytań skoro nie oglądam, ale zamieszanie jest takie, jakby nie wiem, oni co najmniej okazali się zmiennokształtnymi kosmitami z Archiwum X 🙂

Mierzwiak has reacted to this post.
Mierzwiak
Cytat z Szaman data kwiecień 10, 2023, 18:19

Ale przecież to finałowy sezon, to ma aż takie znaczenie?

Spoiler

Oni tam się nie biją od kilku sezonów o schedę po nim? Pewnie nie powinienem zadawać takich pytań skoro nie oglądam, ale zamieszanie jest takie, jakby nie wiem, oni co najmniej okazali się zmiennokształtnymi kosmitami z Archiwum X 🙂

Dlatego ważny jest kontekst, moment w którym to się dzieje etc etc

Szaman has reacted to this post.
Szaman

Z tą najlepszą godziną w historii telewizji i Ojcem chrzestnym to przesada, ale niewielka.

Wydarzenie w sumie ogólnie chyba spodziewane i wręcz oczekiwane, a twórcom i tak udało się wszystkich zaskoczyć tym, kiedy i jak je wprowadzili (i kto był posłańcem wieści: Tom jest etatowym błaznem w tym serialu). Cały serial jest o bardzo nieprzyjemnych osobnikach, ale oglądając ostatni odcinek miałem nieodparte skojarzenie z

Spoiler
filmem/komiksem Śmierć Stalina.

Oficjalnie możemy uznać, że powstało uniwersum Johna Wicka.

PreviousPage 119 of 166Next