Opinie o serialach
Cytat z Kuba data 1 kwietnia, 2023, 17:56Cytat z Mierzwiak data kwiecień 1, 2023, 15:42No dobra, chyba nie wzięliście mojej opinii o Sukcesji na serio? Choć Szaman chyba się nabrał, a dopiero co narzekał na nieśmieszne pierwszokwietniowe żarty
Dzisiaj wciągnąłem już cztery odcinki S2 i co tu dużo mówić, serial jest FENOMENALNY i bardzo się cieszę, że zdecydowałem się dać mu szansę bo akurat to o czym pisałem na wstępie, że coś mnie od niego odrzucało, było prawdą.
Cytat z robgordon data kwiecień 1, 2023, 11:14Mnie od początku odpychała świadomość, że to serial o niedobrych bez wyjątku ludziach.
Hmm, i tak, i nie. Tak, bo bohaterowie tego serialu robią czasem okropne rzeczy i niekoniecznie należą do osób, z którymi chciałoby się mieć do czynienia, ale to też ludzie z totalnie innego świata w którym gra się według innych zasad. Dla mnie to fascynujące, może powstanie kiedyś podobny serial ale osadzony w Hollywood?
Oczywiście się nabrałem i nawet rozważałem czy nie wejść w dyskusję 😛
Cytat z Mierzwiak data kwiecień 1, 2023, 15:42No dobra, chyba nie wzięliście mojej opinii o Sukcesji na serio? Choć Szaman chyba się nabrał, a dopiero co narzekał na nieśmieszne pierwszokwietniowe żarty
Dzisiaj wciągnąłem już cztery odcinki S2 i co tu dużo mówić, serial jest FENOMENALNY i bardzo się cieszę, że zdecydowałem się dać mu szansę bo akurat to o czym pisałem na wstępie, że coś mnie od niego odrzucało, było prawdą.
Cytat z robgordon data kwiecień 1, 2023, 11:14Mnie od początku odpychała świadomość, że to serial o niedobrych bez wyjątku ludziach.
Hmm, i tak, i nie. Tak, bo bohaterowie tego serialu robią czasem okropne rzeczy i niekoniecznie należą do osób, z którymi chciałoby się mieć do czynienia, ale to też ludzie z totalnie innego świata w którym gra się według innych zasad. Dla mnie to fascynujące, może powstanie kiedyś podobny serial ale osadzony w Hollywood?
Oczywiście się nabrałem i nawet rozważałem czy nie wejść w dyskusję 😛
Cytat z Szaman data 1 kwietnia, 2023, 17:58Ale to się łatwo było nabrać, bo nawet ta złośliwość z Sheldonem była idealnie mierzwiakowa 🙂
Ale to się łatwo było nabrać, bo nawet ta złośliwość z Sheldonem była idealnie mierzwiakowa 🙂
Cytat z Mierzwiak data 1 kwietnia, 2023, 20:49Akurat to było na serio 😛 Tzn Strong jest tak samo fantastyczny jak reszta obsady, ale jego Kendall naprawdę przypomina mi dramatyczną wersję Sheldona 🙂
Akurat to było na serio 😛 Tzn Strong jest tak samo fantastyczny jak reszta obsady, ale jego Kendall naprawdę przypomina mi dramatyczną wersję Sheldona 🙂
Cytat z robgordon data 1 kwietnia, 2023, 22:09Cytat z Szaman data kwiecień 1, 2023, 16:45Nabrałem się. Nie cierpię tego dnia
Z wiekiem Ci przejdzie 😉
Cytat z Szaman data kwiecień 1, 2023, 16:45Nabrałem się. Nie cierpię tego dnia
Z wiekiem Ci przejdzie 😉
Cytat z Szaman data 3 kwietnia, 2023, 17:58https://twitter.com/FilmozercyCOM/status/1642927722602151965?t=FwYeqEor2rbHgF9-sEaPwQ&s=19
Netflix testuje nowe podejście do tworzenia seriali. Streamingowy gigant zamówił realizację pierwszego w historii pilota.https://t.co/FgQ30iRya3
— Filmozercy.com (@FilmozercyCOM) April 3, 2023
Cytat z Szaman data 8 kwietnia, 2023, 12:00https://twitter.com/FilmozercyCOM/status/1644649437388480512?t=uhfnPBO-cnnDmjPFm0NtQg&s=19
https://twitter.com/FilmozercyCOM/status/1644649437388480512?t=uhfnPBO-cnnDmjPFm0NtQg&s=19
Cytat z Marek Pilarski data 10 kwietnia, 2023, 11:12Widziałem porównania do Ojca chrzestnego. 😜
Widziałem porównania do Ojca chrzestnego. 😜
Cytat z Kuba data 10 kwietnia, 2023, 12:19Banalna zagrywka, która z racji na swój timing i kontekst wysadza w powietrze koncept wyjściowy całego serialu i wywraca do góry nogami wszystkie zasady prowadzenia opowieści w serialach.
Banalna zagrywka, która z racji na swój timing i kontekst wysadza w powietrze koncept wyjściowy całego serialu i wywraca do góry nogami wszystkie zasady prowadzenia opowieści w serialach.
Cytat z robgordon data 10 kwietnia, 2023, 13:01W dwóch słowach w spoilerze? Ciekawi mnie o co kamą, a serialu i tak oglądać nie będę.
W dwóch słowach w spoilerze? Ciekawi mnie o co kamą, a serialu i tak oglądać nie będę.
Cytat z Szaman data 10 kwietnia, 2023, 18:19Ale przecież to finałowy sezon, to ma aż takie znaczenie?
[spoiler title=""]
Oni tam się nie biją od kilku sezonów o schedę po nim? Pewnie nie powinienem zadawać takich pytań skoro nie oglądam, ale zamieszanie jest takie, jakby nie wiem, oni co najmniej okazali się zmiennokształtnymi kosmitami z Archiwum X 🙂
[/spoiler]
Ale przecież to finałowy sezon, to ma aż takie znaczenie?
Oni tam się nie biją od kilku sezonów o schedę po nim? Pewnie nie powinienem zadawać takich pytań skoro nie oglądam, ale zamieszanie jest takie, jakby nie wiem, oni co najmniej okazali się zmiennokształtnymi kosmitami z Archiwum X 🙂
Cytat z Szaman data 10 kwietnia, 2023, 18:20https://twitter.com/THR/status/1645473310208032779
‘Stranger Things’ Animated Series Coming to Netflix https://t.co/OSlWPn0duT
— The Hollywood Reporter (@THR) April 10, 2023
Cytat z Kuba data 10 kwietnia, 2023, 19:14Cytat z Szaman data kwiecień 10, 2023, 18:19Ale przecież to finałowy sezon, to ma aż takie znaczenie?
[spoiler title=""]
Oni tam się nie biją od kilku sezonów o schedę po nim? Pewnie nie powinienem zadawać takich pytań skoro nie oglądam, ale zamieszanie jest takie, jakby nie wiem, oni co najmniej okazali się zmiennokształtnymi kosmitami z Archiwum X
[/spoiler]
Dlatego ważny jest kontekst, moment w którym to się dzieje etc etc
Cytat z Szaman data kwiecień 10, 2023, 18:19Ale przecież to finałowy sezon, to ma aż takie znaczenie?
SpoilerOni tam się nie biją od kilku sezonów o schedę po nim? Pewnie nie powinienem zadawać takich pytań skoro nie oglądam, ale zamieszanie jest takie, jakby nie wiem, oni co najmniej okazali się zmiennokształtnymi kosmitami z Archiwum X
Dlatego ważny jest kontekst, moment w którym to się dzieje etc etc
Cytat z Fandorin data 10 kwietnia, 2023, 22:19Z tą najlepszą godziną w historii telewizji i Ojcem chrzestnym to przesada, ale niewielka.
Wydarzenie w sumie ogólnie chyba spodziewane i wręcz oczekiwane, a twórcom i tak udało się wszystkich zaskoczyć tym, kiedy i jak je wprowadzili (i kto był posłańcem wieści: Tom jest etatowym błaznem w tym serialu). Cały serial jest o bardzo nieprzyjemnych osobnikach, ale oglądając ostatni odcinek miałem nieodparte skojarzenie z [spoiler title=""]filmem/komiksem Śmierć Stalina.[/spoiler]
Z tą najlepszą godziną w historii telewizji i Ojcem chrzestnym to przesada, ale niewielka.
Wydarzenie w sumie ogólnie chyba spodziewane i wręcz oczekiwane, a twórcom i tak udało się wszystkich zaskoczyć tym, kiedy i jak je wprowadzili (i kto był posłańcem wieści: Tom jest etatowym błaznem w tym serialu). Cały serial jest o bardzo nieprzyjemnych osobnikach, ale oglądając ostatni odcinek miałem nieodparte skojarzenie z