aby założyć posty i tematy.

Opinie o serialach

PreviousPage 120 of 166Next

Ten serial w którym Robert Downey Jr wygląda między innymi jak James Caan 🙂

Jakieś takie... męczące. Może to wina muzyki? Nie mam najmniejszej ochoty na seans pierwszego odcinka.

Pomijając obowiązkowe rytmiczne gówienko podłożone w tle i montaż do tego: bardzo zachęcające.

Jest w tym jakiś prestiż i klasa, może nawet zerknę, mimo, że dotychczas nie po drodze było mi z tymi antologiami.

Pierwszy raz widzę u kogoś kolczyki w policzkach, nie mogłem przestać o tym myśleć 🙂

Ja niestety nie pierwszy.

Co sądzicie o serialu dokumentalnym Netfliksa o czarnoskórej Kleopatrze, za którego produkcję odpowiada Jada Pinkett Smith? 😛

W serialu chodzi o to że Kleopatra była czarna czy po prostu aktorka ma czarną skórę?

Jedna babka mówi tam dosłownie, że jej babcia mówiła jej: "I don't care what they tell you in school, Cleopatra was Black". xD

W przypadku tego rodzaju projektów, zawsze przychodzą mi do głowy dwie myśli. Pierwsza, jeśli są ludzie, którzy wiedzę o historii czerpią z filmów, a nie ze szkół, encyklopedii czy książek historycznych, to z tym światem jest źle, a nie z artystami, którzy jakby nie było, powinni mieć swobodę, nomen omen, artystyczną. Druga, jeśli nawet część społeczeństwa uwierzy, że Kleopatra faktycznie była czarna, to czy może to jakoś negatywnie wpłynąć na naszą teraźniejszość lub przyszłość? Nie mam pomysłu jak, więc nie wydaje mi się. Zresztą, czy wpłynęłoby to jakoś na nasze postrzeganie samej Kleopatry? Też mi się nie wydaje.

Grunt by nikt nigdy nie opowiadał herezji, że Kleopatra była Egipcjanką i jakikolwiek z tamtych Egipcjan miał cokolwiek wspólnego z obecnymi (starożytni Egipcjanie wymarli).

5 czerwca

Wygląda dobrze, ale Levinson mnie już drugi raz nie oszuka.

Fajnie, bardzo miło wspominam jej rolę w pierwszym sezonie.

Super, ale ja poproszę jakiś zaskakujących azjatyckich aktorów.

Nie widziałem żadnego zainteresowania tym serialem

‘National Treasure’ Canceled By Disney+ After One Season

Mierzwiak has reacted to this post.
Mierzwiak

Będzie drugi sezon "Oderwij wzdłuż linii". Choć to chyba raczej po prostu nowa animacja tych samych twórców.

Cytat z robgordon data kwiecień 24, 2023, 15:33

Będzie drugi sezon "Oderwij wzdłuż linii". Choć to chyba raczej po prostu nowa animacja tych samych twórców.

https://www.youtube.com/watch?v=w4XvKUdc4eM

@rob, a czytałeś komiks Przepowiednia pancernika, wydany po polsku przez Mandiokę? Serial jest podobny, czy to coś innego. Widzę, że to tylko 6 dość krótkich odcinków, więc może się zdecyduję. Komiks był OK, nie zrobił na mnie jakiegoś niesamowitego wrażenia, ale miał fajne, bardzo naturalne dialogi i klimat.

------------------------------

A pozostając w temacie związków komiksu z filmem, dodam, że autorem animacji do filmu o Parowskim, o którym pisałem wczoraj jest Krzysztof Ostrowski, dawniej członek zespołu Cool Kids of Death, później redaktor w wydawnictwie komiksowym Non Stop Comics, po opuszczeniu którego założył własne wydawnictwo Nagle! Comics, właśnie teraz debiutujące na polskim rynku, a przez cały ten czas pracujący również w animacji.

A tymczasem najnowszy odcinek Sukcesji próbuje rozstrzygnąć pewien przyrodniczy dylemat, mianowicie kto jest bardziej pojebany: miliarderzy amerykańscy czy europejscy 😉

A tak serio, kolejny świetny odcinek, potwierdzający jak dobry jest to serial. Ciężko jest się do niego przekonać (zwłaszcza do postaci), ale jest to naprawdę najwyższy poziom.

Mierzwiak has reacted to this post.
Mierzwiak

Nie wiedziałem, że Oderwij wzdłuż linii jest na podstawie komiksu, ale faktycznie narracja w serialu jest taka trochę komiksowa.

Jak podałeś tytuł, to znalazłem że wcześniej był zrobiony film, ale ten zwiastun nie pokazuje niczego ciekawego.

PreviousPage 120 of 166Next