aby założyć posty i tematy.

Opinie o serialach

PreviousPage 126 of 166Next
Cytat z Szaman data czerwiec 18, 2023, 06:34

O a już myślałem, że Dark Fate ostatecznie ją pogrzebało.

Myślę, że Fubar Arnold użył wpływów.

Na Netfliksie są dostępne krótkie 4 klipy z bohaterami "Pana Samochodzika". Ktoś zebrał je do kupy i wrzucił na YT:

Zdecydowałem jednak oglądać dalej Idola i muszę przyznać, że ten serial mocno mi zaimponował.

Zacząć koszmarnym odcinkiem a później konsekwentnie robić kolejne coraz to gorsze to nie lada osiągnięcie.

Znowu debiutanci w roli głównej. Strach się bać mając w pamięci "aktorstwo" pana z Ślepnąc od świateł.

Wczoraj podczas czwartego odcinka musiałem zrobić sobie przerwę bo myślałem, że dostanę wylewu. Co za GÓWNO.

Czyli po prostu wycięli jeden odcinek z gotowego serialu? 😅

Dobrze, że tego nie oglądam, bo być może odechciałoby mi się jeszcze jechać na koncert Weeknda. 😝

To nie tak.

Według raportu w portalu Rolling Stone (i wcześniejszych zapowiedzi serialu) miało być sześć odcinków reżyserowanych przez Amy Seimetz. Reżyserka została wyrzucona po nakręceniu 80% materiału, a całość ponoć nakręcono całkowicie od nowa.

Levinson zarzekał się, że to nieprawda a dokrętki objęły tylko pilota, więc dlaczego nagle jest jeden odcinek mniej? Dlaczego jako reżyser każdego widnieje Levinson? Wreszcie dlaczego 99% serialu toczy się w jednej lokacji? 🙂

Szaman has reacted to this post.
Szaman

Czy widać w sieci aby ktoś oglądał coś takiego jak trzeci sezon Wiedźmina? Bo jakoś tak cichutko.

Lepiej oglądać Silo, które w piątek zakończyło się fenomenalnym finałem i znacznie lepszym rozwiązaniem głównej zagadki niż się spodziewałem, rozwiązaniem, które stawia cały konflikt w zupełnie innym świetle.

Po drugim odcinku rezygnuje natomiast z Secret Invasion. Najgorszy serial Marvela.

Z nowego sezonu Wiedźmina:

Nie podejmuję się komentarza 🙂

To Brian Yuzna nie jest na emeryturze? 🙂

Mierzwiak has reacted to this post.
Mierzwiak

Widzieliście bardziej desperacki marketing?

Szaman has reacted to this post.
Szaman

robgordon has reacted to this post.
robgordon

https://twitter.com/portal_immersja/status/1678156737822576642

Oby tym razem się faktycznie udało. Książkę uwielbiam - a zazwyczaj za kryminałami nie przepadam. Jedynie Gyllenhaal jest już wyraźnie za stary na głównego bohatera. Jest tu natomiast również świetna rola dla Jackmana więc nie zdziwi mnie kompletny reunion z Labiryntu.

robgordon has reacted to this post.
robgordon

Takie tam serialowe refleksje...

Od dawna wiem że mam problem z oglądaniem seriali w tym sensie, że dana produkcja potrafi mnie mocno zaangażować i podobać mi się dopóki ją oglądam, ale z czasem okazuje się, że w głowie w zasadzie nic z niej nie zostało i mam problem ze wskazaniem większych pozytywów.

Ze świeższych produkcji które to spotkało mogę wskazać The Last of Us, serial który z perspektywy czasu uważam za adaptację jednak niezbyt udaną, bo niepotrafiącą się zdecydować czym chce być - serialem osadzonym w świecie gry, tylko nią inspirowanym, czy może jednak niewolniczą adaptacją? Uważam że twórcy popełnili masę błędów, przez które ta historia nie wybrzmiała tak, jak należy, i mówiąc zupełnie szczerze nie czekam już na drugi sezon - jestem pewien, że w starciu z niezwykle ambitnym scenariuszem Part II twórcy zwyczajnie polegną, tym bardziej, że relacja gracz - bohater była dla niego kluczowa.

Mam też problem z Rings of Power, bo poza paroma ładnymi obrazkami (w tym urodą Clark), sympatycznym Elrondem, Nori i intrygującym Gandalfem w głowie prawie już nic mi z tego nie zostało. Podobnie jak z samej historii (no, może poza, bądźmy szczerzy, KURIOZALNYM originem (!) Mordoru) i tutaj też co najwyżej wzruszyłbym ramionami gdyby Amazon ogłosił, że kasuje ten serial.

A może coś w tym jest, że w obliczu dość prostackich ataków w momencie emisji, chcesz aby podobało Ci się bardziej?

PreviousPage 126 of 166Next