Opinie o serialach
Cytat z Marek Pilarski data 22 lipca, 2023, 10:12W ogóle.. właśnie trwa Comic-Con w San Diego 😅
https://www.youtube.com/watch?v=Ades3pQbeh8
W ogóle.. właśnie trwa Comic-Con w San Diego 😅
Cytat z Szaman data 24 lipca, 2023, 15:01https://twitter.com/THR/status/1683469274633981953?t=-xTdm3-R51N2aBuLPl6r9g&s=19
Ryan Reynolds Revives ‘ALF’ For His Maximum Effort Channel https://t.co/gvjGBNEVZ8
— The Hollywood Reporter (@THR) July 24, 2023
Cytat z Szaman data 4 sierpnia, 2023, 13:45https://twitter.com/FilmozercyCOM/status/1687422631329325061?t=wPRssaj74akW2zM8Jo4iEQ&s=19
Z filmem się nie udało, ale „World War Z” powróci jako serial!https://t.co/XjtH3apk6N
— Filmozercy.com (@FilmozercyCOM) August 4, 2023
Cytat z robgordon data 5 sierpnia, 2023, 09:32Przyznam, że to duże dla mnie zaskoczenie. Na Prime Video pojawił się serial "The Lost Flowers of Alice Hart" z m.in. Sigourney Weaver w roli głównej, reklamowany jako produkcja twórców "Big Little Lies". I okazuje się, że autorką ścieżki dźwiękowej jest Hania Rani, którą być może kojarzycie. Dziewczyna jest z Gdańska, od kilku lat robi międzynarodową karierę. A ja sam mam bilet na jej koncert w Katowicach w październiku. Naprawdę nieźle.
Przyznam, że to duże dla mnie zaskoczenie. Na Prime Video pojawił się serial "The Lost Flowers of Alice Hart" z m.in. Sigourney Weaver w roli głównej, reklamowany jako produkcja twórców "Big Little Lies". I okazuje się, że autorką ścieżki dźwiękowej jest Hania Rani, którą być może kojarzycie. Dziewczyna jest z Gdańska, od kilku lat robi międzynarodową karierę. A ja sam mam bilet na jej koncert w Katowicach w październiku. Naprawdę nieźle.
Cytat z Marek Pilarski data 6 sierpnia, 2023, 20:35Tak się zastanawiam nad czołówką Sukcesji. Zakładam, że nie przedstawia ona młodszych wersji bohaterów serialu, bo różnica w wieku dzieci jest tam niewielka, a w samym serialu musi być dużo większa, choć dokładnie nie wiemy, ile lat mają młodsi Royowie (poza Kenem, który obchodzi w trzecim sezonie czterdzieste urodziny). Z ciekawości sprawdziłem, ile lat mają aktorzy. Sarah Snook jest najmłodsza, ma 35 lat. Alan Ruck, który gra najstarszego syna Logana ma... 67 lat. :O
Tak się zastanawiam nad czołówką Sukcesji. Zakładam, że nie przedstawia ona młodszych wersji bohaterów serialu, bo różnica w wieku dzieci jest tam niewielka, a w samym serialu musi być dużo większa, choć dokładnie nie wiemy, ile lat mają młodsi Royowie (poza Kenem, który obchodzi w trzecim sezonie czterdzieste urodziny). Z ciekawości sprawdziłem, ile lat mają aktorzy. Sarah Snook jest najmłodsza, ma 35 lat. Alan Ruck, który gra najstarszego syna Logana ma... 67 lat. :O
Cytat z Marek Pilarski data 6 sierpnia, 2023, 20:52Dziwny gościu 😛
Dziwny gościu 😛
Cytat z Szaman data 6 sierpnia, 2023, 20:59Ale to jednak zaskakujące zmartwychwstanie. Kilka lat temu widziałem go w bardzo tanim horrorze od SyFy Channel gdzie walczył z zombie razem z Anthonym Michaelem Hallem i Daryl Hannah 🙂
Ale to jednak zaskakujące zmartwychwstanie. Kilka lat temu widziałem go w bardzo tanim horrorze od SyFy Channel gdzie walczył z zombie razem z Anthonym Michaelem Hallem i Daryl Hannah 🙂
Cytat z Marek Pilarski data 6 sierpnia, 2023, 21:20Widzę, że zagrał w wielu filmach, które widziałem, ale kompletnie go nie pamiętałem z nich. 😛
Widzę, że zagrał w wielu filmach, które widziałem, ale kompletnie go nie pamiętałem z nich. 😛
Cytat z robgordon data 12 sierpnia, 2023, 17:36Hijack i Silo
2 seriale od Apple'a. Tyłka nie urywają, ale jeśli ktoś poszukuje solidnej rozrywki na lato, to polecam.
Hijack to kolejna historia porwania samolotu, tym razem rozpisana na 7 odcinków. Trochę Luther w przestworzach 😉 Czasem na bakier z logiką, ale chyba taka już specyfika gatunku.
Silo dzieje się w realiach opowieści dystopijnej, zbudowanej na dość standardowych fundamentach (autor pierwowzoru musiał widzieć naszą Seksmisję ;)) Książki są 3, więc zakładam, że na taką liczbę sezonów rozpisano całość. Zaskakuje (choć może to jednak za duże słowo) fakt, że...
[spoiler title=""]
dość szybko rozstajemy się z mniej więcej połową znanych aktorów
[/spoiler]
Sama akcja gdzieś w środku łapie zadyszkę. Czyli standard w 10-odcinkowych sezonach (skrócenie o 2 by nie zaszkodziło). Ale na kolejne sezony czekam (tym bardziej, że pierwszy zostawił widza z wieloma pytaniami bez odpowiedzi).
Obie produkcje solidne 7/10 (Silo może 7+)
Hijack i Silo
2 seriale od Apple'a. Tyłka nie urywają, ale jeśli ktoś poszukuje solidnej rozrywki na lato, to polecam.
Hijack to kolejna historia porwania samolotu, tym razem rozpisana na 7 odcinków. Trochę Luther w przestworzach 😉 Czasem na bakier z logiką, ale chyba taka już specyfika gatunku.
Silo dzieje się w realiach opowieści dystopijnej, zbudowanej na dość standardowych fundamentach (autor pierwowzoru musiał widzieć naszą Seksmisję ;)) Książki są 3, więc zakładam, że na taką liczbę sezonów rozpisano całość. Zaskakuje (choć może to jednak za duże słowo) fakt, że...
dość szybko rozstajemy się z mniej więcej połową znanych aktorów
Sama akcja gdzieś w środku łapie zadyszkę. Czyli standard w 10-odcinkowych sezonach (skrócenie o 2 by nie zaszkodziło). Ale na kolejne sezony czekam (tym bardziej, że pierwszy zostawił widza z wieloma pytaniami bez odpowiedzi).
Obie produkcje solidne 7/10 (Silo może 7+)
Cytat z Mierzwiak data 12 sierpnia, 2023, 18:31Silo jakoś bardzo mnie nie kręci ale dla Rebeci obejrzę.
Dam też chyba szansę Foundation, całkiem ciekawie to wygląda.
Silo jakoś bardzo mnie nie kręci ale dla Rebeci obejrzę.
Dam też chyba szansę Foundation, całkiem ciekawie to wygląda.
Cytat z robgordon data 12 sierpnia, 2023, 19:49Cytat z Mierzwiak data sierpień 12, 2023, 18:31Silo jakoś bardzo mnie nie kręci ale dla Rebeci obejrzę.
Gra trochę nietypową jak na nią postać. Zamkniętą w sobie, opryskliwą. Na początku miałem pewne problemy z kupieniem tego.
Cytat z Mierzwiak data sierpień 12, 2023, 18:31Silo jakoś bardzo mnie nie kręci ale dla Rebeci obejrzę.
Gra trochę nietypową jak na nią postać. Zamkniętą w sobie, opryskliwą. Na początku miałem pewne problemy z kupieniem tego.
Cytat z Fandorin data 16 sierpnia, 2023, 18:55Oglądam sobie 2. sezon The Bear. Serial bardzo specyficzny, sam nie do końca wiem czy mi się podoba, czy nie. Aż tu nagle JEB! 6 odcinek przynosi jedno z najbardziej intensywnych doświadczeń filmowych. 2 razy dłuższy od pozostałych epizodów, z kapitalnymi występami gościnnymi (m. in. Jamie Lee Curtis, Bob Odenkirk, Sarah Paulson, Jon Bernthal) retrospektywnie pokazuje świąteczne spotkanie rodziny głównego bohatera. A rodzinka zaiste jest piekielna, nic dziwnego, że musi on sobie radzić z naprawdę zje.aną psychiką.
Nawet jeśli nie macie ochoty na cały serial, to polecam ten odcinek.
Oglądam sobie 2. sezon The Bear. Serial bardzo specyficzny, sam nie do końca wiem czy mi się podoba, czy nie. Aż tu nagle JEB! 6 odcinek przynosi jedno z najbardziej intensywnych doświadczeń filmowych. 2 razy dłuższy od pozostałych epizodów, z kapitalnymi występami gościnnymi (m. in. Jamie Lee Curtis, Bob Odenkirk, Sarah Paulson, Jon Bernthal) retrospektywnie pokazuje świąteczne spotkanie rodziny głównego bohatera. A rodzinka zaiste jest piekielna, nic dziwnego, że musi on sobie radzić z naprawdę zje.aną psychiką.
Cytat z robgordon data 16 sierpnia, 2023, 20:02Cytat z Fandorin data sierpień 16, 2023, 18:55Oglądam sobie 2. sezon The Bear. Serial bardzo specyficzny, sam nie do końca wiem czy mi się podoba, czy nie. Aż tu nagle JEB! 6 odcinek przynosi jedno z najbardziej intensywnych doświadczeń filmowych. 2 razy dłuższy od pozostałych epizodów, z kapitalnymi występami gościnnymi (m. in. Jamie Lee Curtis, Bob Odenkirk, Sarah Paulson, Jon Bernthal) retrospektywnie pokazuje świąteczne spotkanie rodziny głównego bohatera. A rodzinka zaiste jest piekielna, nic dziwnego, że musi on sobie radzić z naprawdę zje.aną psychiką.
Ja wciąż bije się z myślami czy oglądać 2 sezon.
Cytat z Fandorin data sierpień 16, 2023, 18:55Oglądam sobie 2. sezon The Bear. Serial bardzo specyficzny, sam nie do końca wiem czy mi się podoba, czy nie. Aż tu nagle JEB! 6 odcinek przynosi jedno z najbardziej intensywnych doświadczeń filmowych. 2 razy dłuższy od pozostałych epizodów, z kapitalnymi występami gościnnymi (m. in. Jamie Lee Curtis, Bob Odenkirk, Sarah Paulson, Jon Bernthal) retrospektywnie pokazuje świąteczne spotkanie rodziny głównego bohatera. A rodzinka zaiste jest piekielna, nic dziwnego, że musi on sobie radzić z naprawdę zje.aną psychiką.
Ja wciąż bije się z myślami czy oglądać 2 sezon.
Cytat z Szaman data 17 sierpnia, 2023, 08:18https://twitter.com/FilmozercyCOM/status/1692069922090733923?t=NVqfs_1PqgMX5pnRwjYb1w&s=19
Serial „The Last of Us” nie skończy się wcale po dwóch, a nawet trzech sezonach! Mamy też kandydatkę do zagrania Abby.https://t.co/J8MeHrcXBQ
— Filmozercy.com (@FilmozercyCOM) August 17, 2023
Cytat z Szaman data 17 sierpnia, 2023, 15:40Tym razem Godzilla od Apple
https://twitter.com/Kinowersum/status/1692177771039252630
Tym razem Godzilla od Apple
Pierwsze spojrzenie na serial #MonarchLegacyOfMonsters. Premiera wkrótce na Apple TV+. pic.twitter.com/6vZLLO5N5N
— Kinowersum (@Kinowersum) August 17, 2023
Cytat z Szaman data 17 sierpnia, 2023, 16:31W Netflixie to chyba zawału dostali, że mu włosy ścięli 🙂
https://twitter.com/DiscussingFilm/status/1692178320400769118
W Netflixie to chyba zawału dostali, że mu włosy ścięli 🙂
First look at ‘FARGO’ Season 5, starring Juno Temple, Jon Hamm and Joe Keery.
Premieres November 21 on FX. pic.twitter.com/2H22aKV6q9
— DiscussingFilm (@DiscussingFilm) August 17, 2023
Cytat z Marek Pilarski data 17 sierpnia, 2023, 21:34Skończyłem oglądać Sukcesję kilka dni temu i powiem, że z jednej strony dobrze, że zakończyli w tym momencie, ale z drugiej chciałbym jednak wiedzieć, co się dalej z tymi postaciami stało. Ale ogólnie chyba nie do końca mi wszedł. Miałem momenty, że musiałem sobie robić przerwy, a raczej robiłem przerwy, bo jakoś nie ciągnęło mnie z powrotem do niego. Szczególnie na początku trzeciego sezonu, który fabularnie mocno przypominał mi pierwszy sezon - podobne zachowania kluczowych postaci, podobny rozwój wydarzeń. Poza tym podpadło mi, że często było tak, że "pierdolnięcia" pojawiały się co kilka odcinków, a między nimi były odcinki, gdzie było po prostu dużo gadania. Dużo dobrego gadania, bo te dialogi i sposób, w jaki kwestie były wypwiadane, to mistrzostwo. Ogólnie wydaje mi się też, że to bardzo wiarygodny wgląd w to, jak ludzie na samym początku łańcucha pokarmowego zachowują się, rozmawiają ze sobą, prowadzą negocjacje, itd. I choć były momenty, że nienawidziłem tego, co te postaci robią i jak się zachowują, to ostatecznie "polubiłem" je.
P.S. Nie rozumiem, dlaczego Brian Cox dostał w tym roku nominację do Emmy za pierwszoplanową rolę męską w serialu dramatycznym.
Skończyłem oglądać Sukcesję kilka dni temu i powiem, że z jednej strony dobrze, że zakończyli w tym momencie, ale z drugiej chciałbym jednak wiedzieć, co się dalej z tymi postaciami stało. Ale ogólnie chyba nie do końca mi wszedł. Miałem momenty, że musiałem sobie robić przerwy, a raczej robiłem przerwy, bo jakoś nie ciągnęło mnie z powrotem do niego. Szczególnie na początku trzeciego sezonu, który fabularnie mocno przypominał mi pierwszy sezon - podobne zachowania kluczowych postaci, podobny rozwój wydarzeń. Poza tym podpadło mi, że często było tak, że "pierdolnięcia" pojawiały się co kilka odcinków, a między nimi były odcinki, gdzie było po prostu dużo gadania. Dużo dobrego gadania, bo te dialogi i sposób, w jaki kwestie były wypwiadane, to mistrzostwo. Ogólnie wydaje mi się też, że to bardzo wiarygodny wgląd w to, jak ludzie na samym początku łańcucha pokarmowego zachowują się, rozmawiają ze sobą, prowadzą negocjacje, itd. I choć były momenty, że nienawidziłem tego, co te postaci robią i jak się zachowują, to ostatecznie "polubiłem" je.
P.S. Nie rozumiem, dlaczego Brian Cox dostał w tym roku nominację do Emmy za pierwszoplanową rolę męską w serialu dramatycznym.