Opinie o serialach
Cytat z robgordon data 9 września, 2023, 08:12Nie odbierałbym tego tak. Rola w priorytetowym i tak popularnym serialu HBO to dziś raczej nobilitacja, a nie kompromis. Tym bardziej, że Florence to wciąż aktorka na dorobku. Te najbardziej jej prestiżowe dotąd/w najbliższej przyszłości role to albo albo drugi plan (Oppenheimer i Diuna 2), albo dzielenie pierwszego planu z innymi (Czarna Wdowa).
Nie odbierałbym tego tak. Rola w priorytetowym i tak popularnym serialu HBO to dziś raczej nobilitacja, a nie kompromis. Tym bardziej, że Florence to wciąż aktorka na dorobku. Te najbardziej jej prestiżowe dotąd/w najbliższej przyszłości role to albo albo drugi plan (Oppenheimer i Diuna 2), albo dzielenie pierwszego planu z innymi (Czarna Wdowa).
Cytat z Szaman data 9 września, 2023, 08:24No tak, ale nie rozdwoi się i coś z planów kinowych będzie musiała odpuścić. Hawkeye'a podałem dla kontrastu, z jednej strony dość jednak drugoligowy serial Disneya, z drugiej jeden z najpopularniejszych seriali na świecie, w dodatku z dużym prestiżem.
Ps. Umknęło mi co miałem dodać- prace nad jednym sezonem Last Of Us zajmą pewnie tyle czasu co dwa-trzy kinowe projekty. Sądzę, że jest w idealnej sytuacji, wszędzie jej potrzebują niczym Strejlaua w telewizji.
No tak, ale nie rozdwoi się i coś z planów kinowych będzie musiała odpuścić. Hawkeye'a podałem dla kontrastu, z jednej strony dość jednak drugoligowy serial Disneya, z drugiej jeden z najpopularniejszych seriali na świecie, w dodatku z dużym prestiżem.
Ps. Umknęło mi co miałem dodać- prace nad jednym sezonem Last Of Us zajmą pewnie tyle czasu co dwa-trzy kinowe projekty. Sądzę, że jest w idealnej sytuacji, wszędzie jej potrzebują niczym Strejlaua w telewizji.
Cytat z Mierzwiak data 9 września, 2023, 09:08Z jednej strony byłby to dla mnie wymarzony casting (pytanie jak bardzo Pugh byłaby gotowa przypakować so tej roli) i postać jakiej w jej filmografii jeszcze nie było dzięki której tylko znowu by udowodniła jakiego kalibru jest talentem, ale z drugiej... No właśnie nie wiem czy to jednak nie za duży talent. Ramsey to przy niej aktorka ze szkółki teatralnej i mam wątpliwości czy podoła temu, co ją czeka, również dlatego, że Bella wciąż wygląda jak dziecko, podczas gdy w drugiej części gry Ellie była wyraźnie starsza.
Tak czy siak na razie nie biorę tej plotki na poważnie.
Z jednej strony byłby to dla mnie wymarzony casting (pytanie jak bardzo Pugh byłaby gotowa przypakować so tej roli) i postać jakiej w jej filmografii jeszcze nie było dzięki której tylko znowu by udowodniła jakiego kalibru jest talentem, ale z drugiej... No właśnie nie wiem czy to jednak nie za duży talent. Ramsey to przy niej aktorka ze szkółki teatralnej i mam wątpliwości czy podoła temu, co ją czeka, również dlatego, że Bella wciąż wygląda jak dziecko, podczas gdy w drugiej części gry Ellie była wyraźnie starsza.
Tak czy siak na razie nie biorę tej plotki na poważnie.
Cytat z robgordon data 9 września, 2023, 09:19Cytat z Szaman data wrzesień 9, 2023, 08:24No tak, ale nie rozdwoi się i coś z planów kinowych będzie musiała odpuścić.
Tak. Ale właśnie chodzi o to, że te plany filmowe mogą być mniej prestiżowe niż Last of Us. Więc to nie kompromis, ale raczej progres.
Cytat z Szaman data wrzesień 9, 2023, 08:24No tak, ale nie rozdwoi się i coś z planów kinowych będzie musiała odpuścić.
Tak. Ale właśnie chodzi o to, że te plany filmowe mogą być mniej prestiżowe niż Last of Us. Więc to nie kompromis, ale raczej progres.
Cytat z Mierzwiak data 9 września, 2023, 10:07Tutaj bezpoilerowa próbka tego co potencjalnie czekałoby Pugh: (miałaby zagrać tę bohaterkę związaną i wleczoną na samym początku)
https://youtu.be/UzdNECcio54?si=CvYMPn4X5MQ9W97k
Tutaj bezpoilerowa próbka tego co potencjalnie czekałoby Pugh: (miałaby zagrać tę bohaterkę związaną i wleczoną na samym początku)
Cytat z Szaman data 9 września, 2023, 10:12Wydaje mi się, że można wykorzystać to w co widzowie uwierzyli już przy Czarnej Wdowie. A przy okazji, scena z młotkiem i ręką odbije się pewnie szerokim echem.
Wydaje mi się, że można wykorzystać to w co widzowie uwierzyli już przy Czarnej Wdowie. A przy okazji, scena z młotkiem i ręką odbije się pewnie szerokim echem.
Cytat z Szaman data 10 września, 2023, 12:25Dzisiaj mija 30 lat od premiery niegdyś mojego ukochanego serialu. Teraz już sam nie wiem, taki niesmak mam w ustach po 10 i 11 sezonie. Zresztą, już od 6 sezonu to nie było to samo i nawet mistrz wszechstronnego aktorstwa, pan Bruce Campbell mnie nie przekupił 🙂
Z kolei nigdy nie miałem nic do Roberta Patricka i uważam, że był solidnym zastępstwem Duchovny'ego. Jedyny zarzut jaki mam tak z pamięci- czasem robili z Doggeta zbyt pochmurnego sztywniaka, tłumiąc naturalną charyzmę jaką ma T-1000. Z drugiej strony powrót do korzeni był potrzebny po zbyt komediowych sezonach 6-7.
https://twitter.com/totalfilm/status/1700826491234218190?t=SQIE0EUk71hMC5DAClp8Zg&s=19
Dzisiaj mija 30 lat od premiery niegdyś mojego ukochanego serialu. Teraz już sam nie wiem, taki niesmak mam w ustach po 10 i 11 sezonie. Zresztą, już od 6 sezonu to nie było to samo i nawet mistrz wszechstronnego aktorstwa, pan Bruce Campbell mnie nie przekupił 🙂
Z kolei nigdy nie miałem nic do Roberta Patricka i uważam, że był solidnym zastępstwem Duchovny'ego. Jedyny zarzut jaki mam tak z pamięci- czasem robili z Doggeta zbyt pochmurnego sztywniaka, tłumiąc naturalną charyzmę jaką ma T-1000. Z drugiej strony powrót do korzeni był potrzebny po zbyt komediowych sezonach 6-7.
https://twitter.com/totalfilm/status/1700826491234218190?t=SQIE0EUk71hMC5DAClp8Zg&s=19
Cytat z Mierzwiak data 10 września, 2023, 12:33To ja dodam, że powyższa fotka (jeśli się nie mylę, to miałem ją w formie plakatu bodaj z Bravo) to moje najukochańsze zdjęcie promocyjne.
To ja dodam, że powyższa fotka (jeśli się nie mylę, to miałem ją w formie plakatu bodaj z Bravo) to moje najukochańsze zdjęcie promocyjne.
Cytat z Szaman data 10 września, 2023, 14:08I Kilmer jako nowy Batman! 🙂
https://twitter.com/EW/status/1700841800775446790?t=dMrpTro9kzJevyXmU0RYWA&s=19
I Kilmer jako nowy Batman! 🙂
https://twitter.com/EW/status/1700841800775446790?t=dMrpTro9kzJevyXmU0RYWA&s=19
Cytat z Marek Pilarski data 12 września, 2023, 16:29Wygląda mi na kolejny duży przebój Netfliksa.
https://www.youtube.com/watch?v=yvuAWVzP6wI
Wygląda mi na kolejny duży przebój Netfliksa.
Cytat z Kuba data 14 września, 2023, 13:31Wczoraj wróciło The Morning Show, wzbogacone o nieziemsko wyglądającego Jona Hamma. Ktoś tutaj zamierza śledzić na bieżąco?
Wczoraj wróciło The Morning Show, wzbogacone o nieziemsko wyglądającego Jona Hamma. Ktoś tutaj zamierza śledzić na bieżąco?
Cytat z Marek Pilarski data 14 września, 2023, 16:36Dalej wyświetla mi na YouTube reklamy anulowanego Idola. Po co oni to nadal reklamują? 😛
Dalej wyświetla mi na YouTube reklamy anulowanego Idola. Po co oni to nadal reklamują? 😛
Cytat z Szaman data 14 września, 2023, 17:22Kupili na zapas. Miał być hit ciągnący ramówkę HBO przez wiele weekendów 🙂
Kupili na zapas. Miał być hit ciągnący ramówkę HBO przez wiele weekendów 🙂
Cytat z robgordon data 17 września, 2023, 15:28Trzeba przyznać, że kilka osób się przewinęło 😉 Szczególnie w początkach swoich karier.
https://www.youtube.com/watch?v=awzOq_XKA_o
Trzeba przyznać, że kilka osób się przewinęło 😉 Szczególnie w początkach swoich karier.
Cytat z Ernest Kubica data 17 września, 2023, 18:50Phil Collins miał taki wygląd cwaniaka z półświatka. W Polsce mógłby grać handlarza walutą albo taksówkarza organizującego panie do towarzystwa
Phil Collins miał taki wygląd cwaniaka z półświatka. W Polsce mógłby grać handlarza walutą albo taksówkarza organizującego panie do towarzystwa
Cytat z Szaman data 17 września, 2023, 21:35Ależ mieli wyczucie do przyszłych gwiazd/popularnych aktorów. Chyba ostatnie z czym kojarzyłbym Policjantów z Miami to Helena Bonham-Carter 🙂
Ależ mieli wyczucie do przyszłych gwiazd/popularnych aktorów. Chyba ostatnie z czym kojarzyłbym Policjantów z Miami to Helena Bonham-Carter 🙂
Cytat z robgordon data 18 września, 2023, 07:47Cytat z Szaman data wrzesień 17, 2023, 21:35Ależ mieli wyczucie do przyszłych gwiazd/popularnych aktorów. Chyba ostatnie z czym kojarzyłbym Policjantów z Miami to Helena Bonham-Carter
Też tak właśnie pomyślałem. Nawet do tych, którzy nie byli przecież zupełnymi młodziakami jak Richard Jenkins, Chris Cooper, Liam Neeson czy Al Bundy. Zaskoczyło mnie też, że zagrało dla nich sporo gwiazd muzyki (choć w tym wypadku już znanych). Phil Collins, Miles Davies, Sheena Easton, Leonard Cohen, Eartha Kitt, Ted Nugent, James Brown, a nawet Frank Zappa.
Cytat z Szaman data wrzesień 17, 2023, 21:35Ależ mieli wyczucie do przyszłych gwiazd/popularnych aktorów. Chyba ostatnie z czym kojarzyłbym Policjantów z Miami to Helena Bonham-Carter
Też tak właśnie pomyślałem. Nawet do tych, którzy nie byli przecież zupełnymi młodziakami jak Richard Jenkins, Chris Cooper, Liam Neeson czy Al Bundy. Zaskoczyło mnie też, że zagrało dla nich sporo gwiazd muzyki (choć w tym wypadku już znanych). Phil Collins, Miles Davies, Sheena Easton, Leonard Cohen, Eartha Kitt, Ted Nugent, James Brown, a nawet Frank Zappa.
Cytat z robgordon data 23 września, 2023, 17:15Mam pytanie. Jak sądzicie, co się tutaj stało z Vergarą? To botoks czy charakteryzacja do roli?
https://www.youtube.com/watch?v=BAH_pVHJTCs
Mam pytanie. Jak sądzicie, co się tutaj stało z Vergarą? To botoks czy charakteryzacja do roli?