aby założyć posty i tematy.

Opinie o serialach

PreviousPage 132 of 166Next

A gdzie tam, Disney wciąż rozdaje gotówkę jakby miał nieskończone środki na koncie:

Cytat z robgordon data listopad 2, 2023, 18:04

Tamten serial opierał się m.in. na trzech rolach, zagranych przez idealnie dobranych aktorów (sam fakt, że to pamiętam o czymś świadczy ;)). Jarvis nie wygląda na odpowiedniego kandydata do zastąpienia Chamberalina. Ale za to Sanada wydaje się dobrany wzorcowo by dorównać roli Toshiro Mifune. Jestem też ciekaw Mariko. Wydaje się, że w tej wersji będzie postacią bardziej sprawczą i samodzielną niż w serialu z 1980 roku. Yoko Shimada emanowała niesamowitym wdziękiem. Zastąpić ją będzie równie niełatwo co Mifune.

Mariko wygląa super na tym zwiastunie. Aktorka ma jedną z większych ról w "Pachinko". Trzymam kciuki bo może to być rola, która zrobi z niej gwiazdę.

Oczywiście zgadzam się, że Jarvis nie zdaje się dorównywać Richardowi, ale z drugiej strony...to jest mega nieoczywisty wybór, zupełnie nieopatrzony aktor. Dawno nie mieliśmy równie odważnego wyboru i wolę to niż nie wiem, Richarda Maddena.

Z innych ciekawostek - serial swego czasu został po pewnym okresie produkcyjnym zawinięty i napisany od nowa, bo od początku FX bardzo mocno naciskało, że całość ma być faktycznie jakościowa. Dlatego też serial być w produkcji aż...5 lat. Jak na taką markę i tyle zaangażowanych stacji/platform oraz budżet (podobno najdroższy w historii FX/Hulu, kręcony na trzech kontynentach) aż niespodziewane by tyle czasu na niego poświęcić, nawet jeśli uwzględnimy oczywistą przerwę pandemiczną.

Nie nazwałbym tego wyboru "odważnym". Za taki można by uznać raczej obsadzenie kogoś w nieoczywistej dla niego roli. Tutaj wybrano aktora, który raczej nie emanuje zbytnią charyzmą, tak na pierwszy rzut oka. To oczywiście tylko zwiastun i pewnie więcej o Jarvisie miałby do powiedzenia ktoś, kto zna go z jakichś ról (ja nie znam). Z kolei Anna Sawai wydaje mi się... za mało japońska 😉 Sprawdziłem, jest z Nowej Zelandii, rodziców ma jednak z Japonii, więc nie wiem dlaczego taka mi się wydała 😉

robgordon has reacted to this post.
robgordon

Czy Amazon już na dobre postanowił być domem dla seriali fantasy których nikt nie ogląda?

https://comicbookmovie.com/tv/amazon/amazon-will-develop-a-fourth-wing-fantasy-series-with-michael-b-jordans-outlier-society-set-to-produce-a207618#gs.0jwpcd

Koło czasu ma akurat bardzo dobre wyniki (a 2 sezon jest równie dobry).

Tymczasem 2 trailer "Shōguna"

Wracają Konie...

...i Reacher 🙂

Cytat z Fandorin data październik 26, 2023, 19:09

Wiem, że wszyscy czekacie 😉 więc daję znać, że został już niecały miesiąc do nowego odcinka Doktora Who. Premiera (u nas na Disney+) 25 listopada, a odcinek nosił będzie tytuł The Star Beast, następnie Wild Blue Yonder 2 grudnia i The Giggle 9 grudnia. W okresie świątecznym odcinek specjalny już z Ncutim, a w 2024 regularna seria 14. A od paru dni trwają już zdjęcia do serii 15.

Odcinek świąteczny The Church on Ruby Road 25 grudnia na Disney+

Ciekawostka. Kiedyś był taki zespół Artful Dodger. Nagrali 1 niezłą płytę i gdzieś przepadli. Do dziś nie wiedziałem, że ich nazwa to nazwisko postaci z powieści Dickensa. O której teraz nakręcono serial.

(...) że ich nazwa to nazwisko postaci z powieści Dickensa.

To tak jak Uriah Heep.

Szaman and robgordon have reacted to this post.
Szamanrobgordon

Powrót Monka

Lubię Tony'ego w tej roli, ale nigdy nie zdecydowałem się na cały serial. Kończyło się na jakichś fragmentach na które trafiałem w telewizji. Wygląda sympatycznie, widać pytanie "jak Monk poradziłby sobie w pandemii" było trudne do zignorowania, pewnie będzie tego więcej niż na zwiastunie.

Teaser mnie nie zaciekawił, ale pełen zwiastun już tak, nawet bardzo 🙂 Nie wiem czy uda im się poziom utrzymać przez cały serial, ale na razie, niczym u Calvina Candie, zdecydowanie mają moją atencję 🙂

Pojawił się zwiastun Martwych detektywów. Nawet zachęcająco się prezentuje.

Cytat z Marek Pilarski data listopad 9, 2023, 23:41

https://www.youtube.com/watch?v=waJKJW_XU90

Patrząc na zwiastun nie dostrzegam niczego, czym ten serial miałby się różnić od filmu Shyamalana.

Masukę znaleźli gdzieś pod mostem z gołębiami, umyli, ogolili, ubrali i wsadzają do Cobra Kai 🙂

Wygląda tak samo. Ciekawe jak w ruchu. Właściciele praw do Alfa zacierają ręce 🙂

Czyli ten okropny horror z Hulu o kosmitach pośrednio przyniesie jej sławę i pieniądze. Bo pokazała się w nim jako aktorka kina akcji.

https://twitter.com/CultureCrave/status/1724603708221337841?t=V1QsKsIGZR5iiCvZ3f3yhQ&s=19

PreviousPage 132 of 166Next