aby założyć posty i tematy.

Opinie o serialach

PreviousPage 133 of 166Next

Moja kandydatka #1 🙂

Szaman has reacted to this post.
Szaman

Kaitlyn spoko.

Fajne! Aż odezwała się moja młodzieńcza słabość do McFarlane'a.

Poker Face

To taki serial w starym stylu. I nawet nie stara się ukryć inspiracji Columbo. Choć tym razem główny bohater, a właściwie bohaterka, nie jest policjantem. Każdy odcinek to osobna historia zabójstwa (choć łączy je jeden wątek). Od początku wiemy kto i jak zabił. A Charlie (czyli Natasha Lyonne) to też taki trochę lump, tylko, że nie jak Columbo rozwiązujący łamigłówki w LA, a przemierzający prowincjonalne Stany starą Barracudą. Za każdym razem akcja dzieje się w innym środowisku. I za każdym razem następuje mniejsza lub większa dekonstrukcja jego legendy. Mamy więc świat aktorów scenicznych, rajdowców, kasyn, wytwórni filmowych, metalowców, byłych hippisów, a nawet fanów barbecue. Nic wielkiego, ale ogląda się przyjemnie.

7/10

Zrobię sobie krzywdę jeśli jeszcze raz usłyszę na Spotify reklamę audio serialu Speszyl Ops Lajones 🙂

Marketing odwrotny 🙂

Swoją drogą nigdy nie rozumiałem reklam filmów czy seriali w takiej formie. To znaczy jasne, każda forma uświadomienia widzom że tytuł X istnieje jest w teorii dobra, po prostu nie bardzo wiem jak lektor czytający 2 czy 3 przypadkowe dialogi z serialu miałby kogokolwiek zainteresować. Radiowe reklamy filmów są jeszcze gorsze, bo to wycinki trailerów, z całym tym nieznośnym hałasem.

Na Spotify są reklamy?

Tak, jeśli korzysta się za darmo.

Pamiętam że kiedyś spróbowałem Spotify bez reklam. Najgorsze było nie to, że są, ale że wciąż leciała ta sama. Nigdy więcej.

Już tylko tydzień do odcinka specjalnego Doktora Who, a tymczasem takie małe wprowadzenie

Informacja zwrotna

Bardzo dobry serial. Rola życia Jakubika.

To 6 sezon cieszył się jakimkolwiek zainteresowaniem?

‘Black Mirror’ Renewed For Season 7 At Netflix

To 5 sezon powstał?

60 lat temu zadano najważniejsze pytanie we wszechświecie: Doctor Who?

To właśnie 23 listopada 1963 roku Barbara i Ian, nauczyciele zaniepokojeni tajemniczym zachowaniem swojej uczennicy, trafili do niebieskiej budki policyjnej, która

Spoiler
okazała się być większa w środku.

Tak zaczęła się kosmiczna przygoda w czasie i przestrzeni. I trwa do dziś, choć nie bez przeszkód.

A już w sobotę najnowsza odsłona (ale w starym składzie).

Podziwiam każdego kto oglądał wszystkie odcinki 🙂

Ja tylko NewWho. Próbowałem klasyki, ale przerosło mnie wyszukiwanie odcinków. Sprawę komplikują jeszcze odcinki zaginione. Część z nich istnieje w formie animacji lub ścieżki dźwiękowej nałożonej na statyczne obrazy; innych w ogóle nie ma.  Brytyjczycy (lub osoby, które umieją w VPNy itp.) mają od tego roku dostępną kompletną bibliotekę ze wszystkimi 800 odcinkami (poza pierwszą historią, gdzie zdaje się jakieś problemy z prawami autorskimi występują). Nie wiadomo czy jest na to szansa na Disney+. Na razie nie, bo  funkcjonują jeszcze różne stare licencje, umowy itp. A w przyszłości? Podejrzewam, że zależy to od przyjęcia serialu na świecie via Disney.

A sam serial nieustannie polecam każdemu, kto potrafi przyjąć pewną dozę umowności i specyficznej formuły. W zamian otrzyma kapitalną przygodę z cudownymi postaciami i masą emocji. Wisienką na torcie są oczywiście zabawy z podróżami w czasie. Jeśli na kimś zrobiły wrażenie te wątki w ostatnim sezonie Lokiego, to tutaj dostanie tego jeszcze więcej, na o niebo wyższym poziomie.

A dla tych, którzy chcieliby tylko spróbować, jak to smakuje, polecam odcinek Blink. Jest on jednocześnie bardzo typowy dla tego serialu, ale też niewymagający znajomości reszty.

robgordon has reacted to this post.
robgordon

Dobry powrót Doktora Who, oparty na dwóch solidnych podstawach. Pierwsza to zabawny twist w stylu

Spoiler
co, gdyby E.T. okazał się psychopatycznym krwiożerczym potworem?
Drugą są emocje związane z powrotem starych znajomych.

RTD zdecydowanie czuje tych bohaterów i cały ten świat. W przeciwieństwie do poprzednika, który miał nawet niezłe pomysły, ale ich realizacja pozostawiała wiele do życzenia.

Widać też, że serial dostał wsparcie od Disneya. Strona wizualna prezentuje się przyjemnie. Choć ten przaśny klimacik pierwszych sezonów miał swój urok. I w końcu mogę oglądać kiedy chcę i nie martwić się o szukanie epizodów.

https://twitter.com/portal_immersja/status/1729503484406337621

PreviousPage 133 of 166Next